Jump to content

maricim
 Share

Postare recomandată

am inercat cu alt tester - tot nu il vede. se poate sa nu fie legat la calculator? astazi i-am scos senzorul ca sa nu mai pornesca.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Vezi ca era o recodare daca nu ma insel dar nu mai tiu sigur cum era.O sa o caut si sa va poate o gasesc si iti postez

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

sal unde este amplasata pompa de apa ca o caut de ceva vreme si nu stiu un este amplasata mercy

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Este chiar in spate la vasu de expansiune.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

A folosit cineva softul "Webasto Termo Test 2002" din sectiunea manuale? Daca da , ce cablu ati folosit?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Va salut cu respect. Foarte utile si interesante informatiile din acest forum si va multumesc pentru acestea.

Am si eu un Seat Alhambra din 2004. Are acelasi incalzitor suplimentar D5WZ. Am fost pe la electricieni, au facut teste, in final au concluzionat ca motorasul pentru aer ar fi de vina. L-am desfacut, l-am curatat, exact cum asa cum am vazut pe la voi. Un rulment era intepenit, asa ca i-am schimbat pe amindoi. L-am impachetat inapoi si l-am incercat. Merge, dar nu cred ca asa cum trebuie. Parca e intepenit. Ii dau un impuls de curent si merge , dar dupa ce intrerup curentul se opreste brusc, nu are inertie(nu se mai invirte) . Asa e normal? Magnetii aceia semicirculari au o pozitie anume? S-ar putea sa-i fi pus invers? Parca nu as lua unul nou ca mi-au spus ca e vreo 1300 RON. Ma puteti sfatui ce sa mai fac? Multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La 150 euro maxim gasesti tot incalzitoru functional.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

am si eu o mica problema la shranul meu, cand pun contactul si il las undeva la 10 - 15 sec imi porneste sirocoul, dupa care in momentul in care pornesc masina sirocoul se opreste. ma poate ajuta cineva cu aceasta problema. singurele erori aparute cu scanarea vag-com sunt:

Control Module Part Number: 7M3 907 040 B

Component and/or Version: CLIMATRONIC MPV GP 0003

Software Coding: 00020

Work Shop Code: WSC 08815

1 Fault Found:

01184 - Rear Vent Outlet Temperature Sensor (G174)

30-00 - Open or Short to B+

am schimbat senzorul g174 si tot aceasi problema, cum pot verifica cele doua fire ce duc de la senzorul din portbagaj la panoul de sigurante sau climatronic. multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salutari la toti colegii de pe forum.Sunt mandru de voi.Aveti ambitie mare si nu va dati batuti.Romanul tot roman ramane.Bravo baieti.

1.Undeva mai sus am postat si eu ceva referitor la webasto.Aseara am montat in sfarsit si pe masina mea acest incalzitor.Erau 6 grade afara.Am pornit motorul(toba de la webasto nu era inca montata).A inceput usurel apoi tot mai tare.Face un vuiet de zici ca trece trenul.Scoate aer fierbinte pe orificiul tobei,apa se incalzeste rapid si se opreste cand ajunge la 90 de grade.Precizez ca am strangulat furtunele de apa ca sa nu curga jos.Am montat totul la loc,i-am facut din nou o proba cu toba montata,e totul ok.Astazi dimineata la fel scot masina din garaj,porneste webasto-ul si merge de minune.La amiaza ma intorc acasa,las masina stationata vreo patru ore,cand pornesc,porneste si el.Ajung unde trebuia sa merg ,stau o ora.Cand repornesc temperatura apei era aproape la minim,surpriza,nu porneste webasto.Fac cativa kilometri si deodata din mers il aud.Ajung acasa,las masina in fata portii iar dupa vreo trei ore cobor sa o bag in garaj.Nici de data aceasta nu a pornit webasto.Intrebarea mea:este normal asa ceva?Mentionez ca apa era inca calduta in motor.Sau are vreo eroare.Partea proasta este ca nu are nimeni vag-com pe aici.Italienii astia nu-s de doi bani.Inainte sa montez webasto m-am interesat pe la ceva mecanici daca au vag-com pentru oarecare eventualitate,nici unul.Toti au tester Bosch si mi-au zis ca treaba cu webasto e complicata asa ca am preferat sa va intreb pe voi.Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.

2.Am un alt webasto dar nu e D5WZ ci D3WZ.L-am montat pe masina inainte sa-l fi gasit pe D5WZ.Nu merge nicidecum.Stie cineva motivul.Am citit in paginile anterioare cineva preciza ceva in legatura cu pompa de motorina ca sunt diferite intre ele.Stiti daca as sti ca sunt compatibile il tin de rezerva.Si daca stie cineva cum pot sa-l pornesc fara sa fie montat pe masina.Am pompa de recirculare,am pompa de motorina pentru el,nu stiu cum sa-i fac legaturile fara sa fie montat pe masina,daca se poate.Va multumesc.

3.Pentru Speedo.Apreciez inventia de a porni din telecomanda webasto.Vreau sa stiu daca iti functioneaza inca(pentru ca am citit undeva mai in spate ca ai probleme cu chiulasa din cauza pompei de recirculare care ai adaugat-o pentru sistemul cu telecomanda si ca ai dezactivat-o)si daca este eficient.Adica merita sau nu.Vreau sa fac si eu ceva cu ON/OFF simplu,dar daca merita folosesc schema pusa de tine si-l fac prin telecomanda.Iar cat despre chiulasa eu la 250 de mii km am schimbat deja garnitura din pacate.Nu mi-au zis motivul pentru care s-a ars.Mi-au zis doar ca e ceva rar la asemenea motoare sa se arda garnitura de chiulasa.Iti multumesc si astept raspuns.Salutari la toti.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Inca functioneaza pornirea.Aia cu legatura dintre chiulasa si pompa a fost o presupunere a mecanicului,fara argumente normal.De 2 ani nu s-a mai "ars" garnitura :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc mult,o sa ma apuc de treaba atunci,asadar schema cu diodele si celelalte componente electronice este cea relativa.In legatura cu celelalte ma poate ajuta cineva?Va multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In primul rand salut. Fiind nou propietar de Sharan, ma lovesc de aceeasi problema ca a majoritatii de aici (NU FUNCTIONEAZA INCALZIREA AUX :sly: ).Am pus masina pe tester si nu comunica cu sirocco-ul.Am gasit intradevar o siguranta arsa, am inlocuit-o in aceeasi seara, am verificat si vine curent la ''sobita''. Tot nu comunica, asa ca m-am lasat pagubas.Astazi in sfarsit m-am hotarat sa-l sau jos sa vad ce gasesc inauntru ???. Am facut calcule cum sa prind furtunurile sa nu pierd antigelul si m-am pus pe demontat. Cand sa scot mufa, firul rosu gros (+) din mufa tata (de pe cablajul sirocco-ului) era sectionat chiar langa mufa. Am reusit sa scot pin-ul din mufa si sper in seara asta sa inlocuiesc firul din pin. Maine vreau sa-l montez inapoi si sa-i mai fac o scanare (poate de data asta comunica). Va tin la curent cu procesul de reinviere al '' sobitei ''.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Revin cu info. Am refacut cablajul (momentan doar temporar ) si.....BINGO, am pornit '' camionul '' cum l-au numit prietenii mei (3.5 C) si spre surprinderea mea a pornit si sobita, aproape instantaneu. Dupa 25 min de functionare in gol, apa a ajuns la 90 C si s-a oprit sobita.Maine o sa-i fac o scanare cu VAS-ul sa vad ce erori are (asta daca are..?!? - vom vedea).

Acum vin si intrebarile:

- Este normal ca in timpul functionarii sobita sa mearga cand mai turat cand mai relax?

- Cum pot sa-i montez un buton '' taxi '' ca al lui speedo (ca sa nu porneasca numai cand considera el) , ca de cumparat unul ma descurc.

- Ar fi cazul sa-l dau jos sa-l curat, nu stiu ce perioada nu a functionat ?

PS: Sper ca pana vine gerul sa-i montez o pornire din telecomanda. Pe ultima masina am avut si iarna trecuta a fost chiar utila, coboram din casa, masina cu geamurile dezghetate, caldurica .....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Va salut ma lovesc de aceasi problema nu ma pot conecta la incalzirea aux ,intrebare este..............care e siguranta pt incalzirea AUX?unde e situata .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Buna la toti.De cand a inceput sa functioneze webasto aud un pacanit destul de tare sub masina.Zgomotul incepe cand porneste webasto si se accentueaza tot mai tare pe masura ce webasto ajunge la maxim.Am urmarit sub masina si punand mana pe pompa de motorina de la webasto pare ca zgomotul sa fie in interiorul ei.Stie cineva daca este normal?Va multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

valy este normal ca "sobita" sa mearga cum spui tu.Ca sa-i pui buton basta ca te uiti si tu pe paginile anterioare sa vezi cum au facut ceilalti.Daca nu ma insel ei au intrerupt firul de la senzorul de temperatura pt webasto.Il gasesti undeva sub stergatoare.Iar sa-l dai jos sa-l cureti nu are rost.Cand nu o sa mai mearga sau cand se termina iarna(de obicei)il dai jos si ii faci o baie generala.Succes.

Modificat de nelu_24
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Buna ziua.

Am reconditionat motorasul (schimbat rulmenti, rebobinat,verificat), am curatat unitatea, am pus pe masina.

Merge motorasul citeva secunde si se opreste. Nu scoate fum deloc.

Ieri am fost la un tester si rezultatul este:

5 Faults Found:

01414 - Combustion - Air Blower(V6)

16-00 - Signal Outside Specifications

...

A dat baiatu Output test si mergea motorasul meu si pompa de motorina.

Codurile (01414 si 16-00) inseamna ceva anume?

Ce parere aveti? Se poate sa functioneze motorasul dar sa nu respecte parametrii de lucru si de aceea sa dea eroare?

Mersi,

Florin

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nelu,e perfect normal asa face pompa de motorina.Cu cat e mai frig cu atat se aude mai tare.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Speedo esti grozav,iti multumesc.O ultima intrebare daca ai timp ca sa-mi raspunzi.Am un alt webasto D3WZ.Vreau sa-l pornesc fara sa leg unitatea pe masina.Am pompa de apa,am pompa de motorina,unica problema este ca nu ma descurc cu pinii.Am aflat ca Pin 4 merge la pompa de motorina si care este plus si minus in mufa(1 si 2).Nu le stiu pe celelalte ca sa-l pot porni dat jos bineinteles.Le stii tu poate pe celelalte?3,5,6,7,8.Spune-mi ce trebuie sa pun pe ele(+,-?) si care din ele vine de la senzorul de temperatura al webasto-ului.Indraznesc la tine pentru ca am vazut ca l-ai desfacut bucati pe al tau si banuiesc ca stii toate firele pe de rost.Am cautat pe net dar am gasit numai schema din interiorul lui nu si de la mufa incolo.Iti multumesc mult.O zi buna sa ai.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut din nou. Pana la urma nu o sa-i mai pun acel buton. M-am interesat in schimb de o telecomanda pentru sobita , dar din mai multe discutii am ajuns la concluzia ca ar mai fi nevoie de o baterie si o pompa de apa suplimentare.Asa ca...sharanelul a primit cadou de sarbatori o pornire motor cu telecomada.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sa ne zici cum porneste din casa cand vin gerurile. :icon_thumleft:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Revin aici cu o problema la sirocoul Eberspacher de la Sharan. Saptamana trecuta nu a mai pornit, si asa a inceput nebunia. Am fost la webasto cluj si baietii l-au demontat jos de pe masina si l-au desfacut. Bujia buna, sita si ECU (partea electronica a sirocoului) defecata. Azi au montat sita si partea electronica si l-au probat pe masina mea, acesta functionand. L-au montat pe masina, pornit motorul, pornit soricoul a functionat cam 5 minute dupa care s-a oprit. Am ajuns la concluzia ca pozpita care baga motorina este defecta. Au schimbat-o si pe aceasta, dar sirocoul tot nu porneste. Au pus testerul, sters erorile, sobita NIMIC. Mentionez ca afara erau 1-2 grade, temperatura motorului 50-60 grade, motorina jumate de rezervor, deci conditiile ca acesta sa functioneze. Astept pareri si scuzati greselile dar m-am grabit.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

sa stii ca pompa de motorina,din cate stiu eu nu e aceeasi ca la sharanul vechi care are un D3WZ si nu D5WZ .Vezi sa nu fii gresit ei pompa.Sa ne spui si noua cum ai rezolvat.Poate problema ta nu este prezenta pana acum in acest topic.Multumiri si succes.Poate fi senzorul de temperatura sub stergatoare etc.Apoi erorile chiar daca au fost sterse, daca nu au fost reparatee inutil cred eu.Ciao.

Modificat de nelu_24
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • lucaflo26 locked şi unlocked this topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!