Jump to content

Soft OEM + Soft ECO


gheta.gabi
 Share

Postare recomandată

Salutare colegi.

De curand, vorbind cu un amic ce detine un Vectra C cu buton SPORT, mi-a zis ca a putut sa-i puna 2 softuri pe ea, in ECU.

  1. Cu butonul SPORT oprit, are harta eco, masina consuma mai putin
  2. Cu butonul SPORT pornit, are chip tuning + 30cp, practic harta stock nu mai exista.

Stiu ca noi pe Passat B6 nu avem nici un buton sport, dar eram super curios daca avem optiunea de a seta 2 harti in ECU, una OEM sau sport si una pentru consum mic.

Eu avand DSG pe masina,  oare cand trec din D in S, se modifica din ECU agresivitatea turatiilor si schimburilor in cutie, sau e ECU cutiei cel care dicteaza?

Astept raspunsuri din partea celor care au cat de cat habar, multumesc. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Exista anumite firme de tuning care ofera un astfel de produs. De ex. Revo, au acel Revo Select. Dar si costurile sunt pe masura. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Adica ofera 2 softuri pe un ECU cu selectie soft la buton sau la trecerea cutiei din D in S?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La buton. Probabil o merge si din cutie dar asta nu stiu. Vb cu un tuner, ei ar trebui sa stie cel mai bine.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sigur un tuner stie mai bine... Eram curios daca are cineva asa ceva facut deja.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am eu facut asa ceva pe un Golf 4 ALH din 1999/2000. Am facut modificarea cam de 4 ani. Comutarea hartilor se face prin apasarea unui buton pe panou (am folosit un buton ESP modificat, masina nu are esp).

La apasarea butonului se aprinde ESP rosu + se modifica harta. Am facut asta montand 2 memorii in ecu cu capacitate dubla de stocare. Prin apasarea butonului se modifica un bit din adresa memoriei, accesand cea de-a doua parte de memorie, cea cu hartile modificate. Hartile se pot schimba in mers, nu da erori. Una din harti este cea originala, cea de-a doua are cam + 35 CP, calculand dupa cantitatea injectata. Se cunoaste diferenta foarte mult. Nu pare ceva complicat la prima vedere. Partea de moficare buton-fire ecu- demontat/montat ecu am facut-o singur. Memoriile sunt acum montate pe soclu. Memoriile si softul modificat le-a facut un amic bun, "tuner" cum spuneti voi :)

Detin si un B6 CR 2010 de 140 de cai si cand am timp voi face la fel. Switch-ul cred ca il voi face pe pedala :D

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Un raspuns perfect. Deci se poate face, eventual butonul care raspunde de schimbarea hartilor sa fie ascuns... Acum intreb, este cineva care si-a facut soft strict de diminuare a consumului? Chiar si cu pierderea a ceva cai/cuplu? Si daca da, consum a scazut real?

 

Eu merg cu masina zilnic la munca (Berceni - Barbu Vacarescu), si am consum cam 10 - 10.5 in aglomeratia tipica de Bucuresti. As vrea sa scad consumul cam pe la 7- 8 in aceleasi conditii, chiar daca as sacrifica din performante, si cand vreau, dau de buton si revin la harta stock sau cea + 30 cp....

Modificat de gheta.gabi
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Spuneam ca am facut modificarea cam de 4 ani. Cam de 3 ani insa, butonul ala sta tot timpul activat :))

Adica cu softul modificat. Consumul a scazut daca nu fac acceleratii bruste, depasiri la 3000+ rpm etc. Daca in schimb ma mananca talpa bineanteles creste si consumul. Am cerut "tunerului" meu sa imi faca un soft care la solicitari de acceleratie mica  sa scada consumul (cantitatea injectata + etc) sub cel stock, iar la apasari mai mari ale pedalei de acceleratie sa creasca cantitatea injectata peste harta stock, crescand bineanteles si consumul. A iesit ceva frumos, nimerit din prima. Pentru 90 CP stock tractorasul se misca binisor. daca e calcat pe coditza ( cu softul activat, ca altfel e ... roaba). Cand nu ma grabesc (70-75km/h) scot lejer sub 4 consum exterior. Dar eu nu am facut softul ca sa scad consumul, scopul era in primul rand cresterea de putere. Partea cu consumul a fost bagata la sfatul prietenului meu tunerul ;)

In concluzie poti face un soft care sa iti satisfaca dorintele/nevoile daca stai de vorba cu tunerul respectiv sa-i explici ce vrei in detaliu. Nu cred ca iti trebuie 2 softuri neaparat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!