Jump to content

1.8 T tremura si trage in suturi


Maryan_MRN

Recommended Posts

   Buna seara! Am si eu ceva probleme de cateva zile cu un 1.8T Auq , trage doar cand vrea si de obicei de la 3 mii in sus, da rateuri pe evacuare, tremura la relantiu, singura eroare stocata era una de sonda lambda pe care am sters-o si nu a mai aparut, bobinele le-am scos si tzacane toate. Maine am sa iau altele de proba de la cineva, nu prea stiu de ce sa ma leg si pe ce sa dau banii sa mearga in conditiile in care nu am erori, maine mai verific odata tot traseul de aer, masina are soft iar toate vacumurile de sub admisie sunt anulate, daca ma poate ajuta cineva cu un sfat as fii recunoscator.

Link to post
Share on other sites
23 hours ago, Maryan_MRN said:

   Buna seara! Am si eu ceva probleme de cateva zile cu un 1.8T Auq , trage doar cand vrea si de obicei de la 3 mii in sus, da rateuri pe evacuare, tremura la relantiu, singura eroare stocata era una de sonda lambda pe care am sters-o si nu a mai aparut, bobinele le-am scos si tzacane toate. Maine am sa iau altele de proba de la cineva, nu prea stiu de ce sa ma leg si pe ce sa dau banii sa mearga in conditiile in care nu am erori, maine mai verific odata tot traseul de aer, masina are soft iar toate vacumurile de sub admisie sunt anulate, daca ma poate ajuta cineva cu un sfat as fii recunoscator.

Imi cer scuze ca am postat de doua ori, celalat post se poate sterge, astazi am verificat bujiile, compresia, carre este de 13 bari, pompa de benzina care baga aproape 7 bari, vacumuri si tot ce mai tine de furtune, masina in continuare da rateuri cand schimb dar nu mereu, am scos si mufa de la map si am mers cu ea scoasa cativa kilometrii iar masina merge la fel de prost, bobinele sunt verificate, debitmetrul la fel. 

Urmatoarele pe lista de verificari sunt clapeta de acceleratie si injectoarele,daca mai imi poate spune cineva ce as putea sa verific...

Link to post
Share on other sites

Eroarea aia ne cam interesa.eu zic sa verifici sonda prima data.și sa vezi ce valori ai pe STFT  și LTFT.apoi ști direcția. 

Link to post
Share on other sites

astfel de manifestari sunt de la pistoane topite / segmenti rupti (blocati in canale). 

Cu consumul de ulei cum sta? in accelerari sau decelerari scoate fum? 

astea au probleme la ungere si primele pica axele cu came ( lagarele prezinta zgarieturi si uzuri ) si de aici mers aiurea....

 

Edited by andrei_221
Link to post
Share on other sites

Asta ar fi eroarea de lambda, daca aveam segmentii praf, mai aveam compresia buna? La service m-au spus baietii sa fac proba cu o alta clapeta de acceleratie si injectoare, ideea este ca atunci cand incepe sa se simta turbina masina merge si trage de rupe ca si cum nu are nimic. Masina nu scoate fum, am o problema cu turbina care scoate fum in relantiu dupa ce o las 5-10 min pornita, in schimb in mers nu scoate fum. O sa mai intru diseara cu vagu sa mai verific STFT si LTFT.

IMAG1075.jpg

Link to post
Share on other sites

Eu nu am gasit in vag STFT si LTFT, ploaia nu ne-a mai lasat sa schimbam de pe o masina pe alta,  asa ca am rasfoit in vag com iar unde cred eu ca erau informatiile respective apare 00, am uitat sa specific ca masina are softul schimbat.

 

IMAG1088.jpg

Edited by Maryan_MRN
Am incarcat o poza gresit.
Link to post
Share on other sites

conform erorii,sonda trebuie schimbata,de aceea si valorile sunt 0,0%.

Link to post
Share on other sites

nu are legatura, e vorba de circuitul de incalzire al sondei , care nu incalzeste in parametrii ceruti de ECU. 

 

Link to post
Share on other sites

17511 - Oxygen (Lambda) Sensor Heating: B1 S1: Performance too Low dar imi da intermitent, din cate stiu nu ar trebuii schimbata sau poate gresesc, azi schimb mapul ca e posibil sa fie si de la ala. Sunt in dubii cu sonda asta, sa o schimb sa nu o schimb si asa este ea destul de batrana ma gandesc, vad astazi ce rezolv cu mapul. Injectoarele si tot ce tine de aprindere sunt eliminate din schema, inca ma gandesc la clapeta de acceleratie, sa aibe vreo treaba? Am adaptat-o zilele astea si pe ea dar nici o schimbare.

Link to post
Share on other sites

Revin cu noutati, ieri am schimbat mapul si parca masina si-a mai revenit dar inca la relantiu are un mers neregulat, eraorea aia de sonda lambda persista, aseara chiar s-a aprins check engine, nu stiu ce sa ii mai fac, am facut proba si cu alt n75 si nu s-a schimbat nimic.

Link to post
Share on other sites

daca ii da pe evacuare inseamna ca ai carburant care nu arde complet.

Imposibil in cazul asta sa nu ai missfireuri.Eu as merge pe bujii proaste.

Totusi uita'te si pe grupurile de amestec,pe engine,nu mai tin minte exact...32,33,34 pe acolo

Fa si un log in mers,poate ai probleme si cu map(daca face figuri in sarcina) sau maful de zici ca sta prost la relanti si fa si o adaptare a clapetei

Link to post
Share on other sites

Ca si rezolvare la problema mea cu eroarea 17511 - Oxygen (Lambda) Sensor Heating: B1 S1: Performance too Low, singura varianta prin care am putut scapa de acea eroare a fost inlocuirea sondei. Masina si-a revenit si merge in parametrii normali.

Link to post
Share on other sites

Ca sa vezi ca la început ai neglijat aspectul.o sonda defecta....măsurători eronate.ăsta e primul capitol.te asiguri ca sonda funcționează. .raportează corect și apoi treci la ce valori da ca sa ști unde sa cauți în continuare.Bine ca ai rezolvat.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării reprezintă acceptul dvs. pentru această folosință. Pentru mai multe detalii privind gestionarea preferințelor privind cookie-uri, vedeți Politica de utillizare cookie-uri

 Ne cerem scuze că intervenim dar credem că folosiți un plugin de ad-block. 

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere ce sunt afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block. Ne-ar ajuta foarte mult sustinerea acestei comunitati. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante. Multumim! :)

PS: daca aveti probleme cu situl chiar si dupa ce a fost dezactivat adblocker incercati sa intrati din alt browser si discutati cu noi pe topicul Updete forum din aria acesta https://vwforum.ro/forum/20-anunturi-administrative-observatii-si-sugestii/
Exista si alte extensii (gen VPN) sau antivirus ce filtreaza traficul si pot bloca cookies. Verificati si pe acestea daca le aveti setate corect pentru vwforum.ro . Multumim

 

 

Accept