Jump to content

VW Golf 3 vs. Renault Laguna 1 Phase 2


Deadly
 Share

Postare recomandată

Ma aflu oarecum intr-o dilema si am nevoie de ajutorul vostru.
Vreau sa-i cumpar sotiei o masina, ca sa-mi ramana Bora din semnatura numai mie (glumesc).:icon_cheesygrin:

Ne-am oprit la 2 variante: Golf 3 1.6 - 101 CP sau Renault Laguna 1 Phase 2 1.6 16V - 107 CP. Suntem oarecum limitati si de buget (~ 1500 de euro), dar astea-s cam singurele masini care-i plac si la care ne incadram in bani. Nu mai spun ca s-a cam obisnuit cu Bora si nu vrea nimic sub 100 CP.:D

Cred ca la banii astia gasim un Golf 3 sau o Laguna in stare decenta. Ca si aspect, ne place mai mult Laguna 1 (mentionez ca masina o voi conduce si eu), dar nu stiu cat sunt de bune. Am citit si pareri pro si contra, dar ma gandeam ca ma puteti ajuta voi mai mult.

Care merita cumparata ? V-as ruga,pe cat posibil, sa fiti cat mai obiectivi. Multumesc.:icon_thumleft:

 

 

Modificat de Deadly
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Motorul de pe Golf de 1,6 este bun dar are bubele lui din nastere, consuma ulei in draci dupa o uzura de 200k. sunt multe discutii de motoare care trebuie refacute. Cat despre caroserie este mult sub Laguna la confort, cat si asezare la drum. Motoarele Renault sunt f. bune, nu am auzit de probleme de constructie, oricum un 16valve este altceva. Oricand as alege Laguna, Golf3 este depasit total.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Golf 3 deja are o varsta... Vorba lui Calin, caroseria e slab calitativa. Eu am Golf 3 si nu as spune ca beneficiez de cine stie ce confort, se aude galagia de la motor, mai scartaie cate ceva pe la interior etc. :) Golf 3 e bun ca prima masina pentru un tanar care abia si-a luat carnetul. Motorul 1.6 AEE, care-l am si eu trage bine, dar o data-n 2 zile relantiul variaza, sau se opreste motorul cat stai la rosu. De cel de 101 cai am citit ca si el e problematic.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

As merge pe Laguna, mi se pare ca are un design atemporal, atat la interior cat si la exterior si are un feeling de masina mai noua, de dupa 2000.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Golf 3 poti sa-l scoti din discutie, e clar.

Pe lista de versus ai mai putea adauga: Ford Focus 1, Golf 4, Opel Astra Classic, toate 1.6 benzina, masini bune zic eu, cu mentiunea ca probabil multe sunt aduse de afara si au sigur sute de mii de Km, asta e clar. Dar la banii astia, daca restul masinii e ok si ramane doar dilema Km, atunci ti-o poti asuma.

 

Modificat de CristiALF
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am cumparat eu toamna trecuta o laguna 1 ph2 1.6. Este foarte spatioasa si comfortabila.Probleme comune si cu care m-am confruntat si eu au fost : semeringul din cutie s-a nasparlit si a curs ulei pe ambreiaj si pe jos. Eu atunci am schimbat si ambreiajul si ambele semeringuri cel dintre cutie/ motor si cel din cutie. Cost piese undeva la vreo 450 si manopera parca vreo 500. Nasol este ca ti se ia manopera si ptr desfacerea cutiei.Alte bube sunt cu garniturile de la clapeta de acceleratie si garniturile de la admisie care sunt din cauciuc si la ce caldura e acolo era logic ca or sa se coaca.. Doar pe original in jur de vreo 250 lei, le poti schimba singur.Alta buba este motorasul pas cu pas care este in jur de vreo 150 lei sh....Eu am dat pe ea 1000 € si m-am bucurat ca avea AC si taxa platita. 

Modificat de piny
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Laguna .plus ca găsești cu dotări și confort superior.și preț ok.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc frumos pentru pareri.:icon_thumleft:

Ford Focus nu-mi prea imi place, iar Golf 4 sau Astra Classic nu m-as incumeta sa le iau la 1500 de euro, pentru ca presimt ca va trebui sa mai bag inca pe atatia bani in ele, ca sa fie ok. Asa ca, nu vreau sa risc.-_-

Maine sper sa am ocazia sa merg cu o Laguna 1.6 16V, ca sa-mi fac si eu o parere cat de cat. Din ce am citit, la Laguna, cele mai des intalnite ar fi problemele de ordin electric (gen contacte imperfecte).

Cei care au Laguna, au intampinat astfel de probleme ? Multumesc.:)

 

 

Modificat de Deadly
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am cautat si cam asta am gasit in mare, probleme legate de instalatia electrica.:icon_thumleft:
Insa, pe forumul Reno tind sa cred ca discutiile sunt duse spre subiectivism, mai ales in unele topic-uri de "versus". De aceea am cerut parerea colegilor de forum, pentru ca sunt mult mai obiectivi. Mai ales ca am vazut ca sunt care chiar detin o Laguna 1.:D

Sper ca maine sa fac si eu un "test drive" si revin cu impresii.:)

 

 

Modificat de Deadly
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut, un coleg de al meu cu laguna 1 a avut un contact imperfect la GMV si ramanea fara AC in mers. O alta problema a fost cand a ramas fara lichid de frana si a trebuit sa schimbe conducta cu una din dezmembrari. Partea buna este ca BC -ul masinii l-a avertizat VOCAL in germana :) ca trebuie sa opreasca masina ca nu mai are frane.

 

In rest este fff multuimit ca este spatioasa si ok, consumul este undeva la 7-8 media oras -afara iar la drum intins cica scoate si 6 daca merge cu maxim 90 -95.

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Revin cu noutati.:)

Am reusit ieri sa merg cu Laguna 1.6 16V. Vreau sa spun ca mi-a placut. Si sotiei i-a placut. Masina e spatioasa, are destule dotari si imi place cum se intinde la drum. Sincer, in banii astia nu stiu daca gasesc ceva mai bun.

Asa ca, ne-am decis sa ramanem la Laguna. Din punctul meu de vedere, topicul si-a atins scopul. Multumesc tuturor colegilor pentru sfaturi.:icon_thumleft:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cu mare placere si sa revii cu niste poze :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!