Jump to content

Lovitura spate, se mai poate repara ?


acroscad
 Share

Postare recomandată

Azi dimineață am avut ghinionul de a îi sta în cale unui rege al șoselelor. Conducător al mașinii "speciei" ( vezi Bayerische Motoren Werke ) și puțin obosit după o noapte lungă ( 0.46 mg/l alcool pur in aerul expirat) individul se grăbea, din nefericire eu am fost cel ales să îl oprească. Din fericire nimeni nu a fost rănit deși eram cu copiii, mici, în mașină.

Problema pe care mi-o pun este dacă mașina este reparabilă și siguranța pe care ar oferi-o după reparație. Credeți că e reparabilă și utilizabilă în condiții de siguranță ?

accident.jpg

accident2.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

savugheorghe1938

cu siguranta se poate face reparatie, ,,si nu va fi nici o problema pt siguranta dvs., noile modele de auto se asambleaza ca niste "lego"...pot spune ca ati fost norocos..

Acum dvs. tr sa fiti atent la service-ul care veti merge, sau poate asiguratorul va va impune un service anume????...atentie!!!

Sunt ateliere autorizate ce lucreza cu diferiti asiguratori, (RCA si Casco)  si piesele "noi" sunt achizitionate de la dezmembrari!!...

http://www.cotidianul.ro/teapa-numita-casco-272823/

 

 

 

 

 

Modificat de savugheorghe1938
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Este reparabila cu siguranta numai ca trebuie sa "nimeresti" intr-un service bun, astfel incat sa fie totul facut cat mai bine. Eu ti-as sugera sa o faci in regie proprie si apoi sa ti se deconteze suma. Asta presupune sa platesti din buzunarul tau si ulterior iti vei primii banii de la rca-ul vinovatului. Sa iti faca asiguratorul devizul estimativ, vezi cum stai, si actionezi in consecinta. Daca nu dispui de suma necesara, alege din lista lor un service de la care ai un feedback pozitiv

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am casco la Porsche, deci se va repara in reprezentanta.

Problemele erau sa poate fi reparabila la standardele initialende siguranta  si sa nu fie devizul prea mare asa incat sa iasa dauna totala.

 

Maine merg la service, va tin la curent.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

savugheorghe1938

o sa fiu "rautacios" dar daca persoana care v a lovit..daca se afla in stare de ebrietate...chemam politia imediat!!!..sau platea 500% avans pe loc!!!..

Daca va dauna totala aveti avantaj!!..o sa va faca plata (dupa o estimare ca in Romania nu Germania ..si va da si masina acasa....vindeti masina pe un pret bun...

In final o sa va cumparati o masina noua..si va raman bani :)

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am chemat și Poliția și salvarea ca să ii vadă pe copii. Norocul individului a fost că ambii copii erau în scaune și nu au pățit nimic în afară de o sperietură, altfel nu răspundeam de faptele mele :D.

Din spusele polițiștilor și din PV reiese că i s-a întocmit dosar penal (0,46 cu etilotest => cam 0.9 în sânge). Cu siguranță asiguratorul său se va îndrepta împotriva sa pentru pagube, dar aș fi curios și ce îl așteaptă în instanța civilă. Mă aștept ca acești "viteji" să nu mai conducă nici măcar o trotinetă pentru o lungă perioadă !

Din fericire valoarea mașinii e stabilită prin contract, deci nu se poate re-evalua după voia asiguratorului. Însă nu știu cât m-ar avantaja o daună totală. În schimb dacă reparația nu garantează siguranță am să fiu nevoit să cumpăr alta.

 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cu siguranta este reparabila fara probleme ; masina nu va fi declarata dauna totala ; cel mai des iese dauna totala la accident frontal pt ca sunt multe piese scumpe printre care si airbagurile + calculatorul airbag si plansa de bord, acestea insumand ~ 3000€ din cate stiu eu.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

savugheorghe1938

'Din fericire valoarea mașinii e stabilită prin contract"..de unde stiti?..cine va dat acesta informatie????...daca dvs. aveti un contract de VC pt  masina din poza cu valoarea de 200 Euro..atunci asta va fi evaluarea asiguratorului?????..total gresit!!

nu cred ca o masina/auto din 2014 functionabila poate fi evaluata la 200 Euro..!!..

In Germania sunt alte criterii..

Modificat de savugheorghe1938
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Masina din poza are o valoare stabilita prin contractul de CASCO cu porsche asigurari la 7379.48 Euro.  Daca valoarea reparatiei depăsește 75% din acea sumă se declară daună totală. 

Nu inteleg ce treaba au criteriile din Germania, eu am semnat un contract de CASCO în România si asta e valoarea prin contract.

La service s-au arătat destul de neîncrezători că se poate repara cf cu specificatiile producătorului în suma aceea. Oricum pentru soluția finală va trebui desfăcută toată partea din spate și va trebui întocmit un deviz estimativ lucru care se pare că va dura.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Din pacate sunt in aceeasi situatie cu un Ford Fiesta. Citeste bine contractul de casco.

Valoarea asigurata din contract este in general actualizata la "valoarea de piata" (se mai scade ~ 10%) dupa care se aplica 75% pentru a vedea suma maxima de reparatie (peste este dauna totala).

Din pacate service-urile cand vad reparatii pe casco se lacomesc si e posibil sa dea un deviz asa de mare incat asiguratorul sa dea dauna totala, caz nefavorabil pentru tine pentru ca cu suma recuperata (despagubire + valoare epava) nu vei putea lua o masina similara. Si poti sa fii sigur ca valoarea epavei va fi asa de mare (evaluata de ei) ca cu restul de despagubire chiar nu o vei mai putea repara.

Sfatul meu este sa vorbesti cu service-ul astfel incat devizul sa nu determine dauna totala.

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

în urmă cu 2 ore, acroscad a scris:

La service s-au arătat destul de neîncrezători că se poate repara cf cu specificatiile producătorului în suma aceea.

La ce service ai fost, despre ce suma este vorba si cum/cine a stabilit-o?

Avand in vedere ca vorbim de o reparatie pe casco, singura limita ar putea fi cea de dauna totala, 75% din valoarea asigurata a masinii, adica aproximativ 5500 eur, dar ma indoiesc ca reparatia ar ajunge la aceasta suma.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Din poze eu zic ca este reparabila si poti sa o folosesti in continuare in siguranta.

Dauna totala nu cred ca iti da decat daca  se constata ca sasiul sau minim puntea e sunt stramba.  
 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mașina am luat-o cu finanțare de la Porsche de aceea contractul e prestabilit și toate cifrele sunt transparente. Nu exista franșiză (deoarece franșiza de 500 ron nu se aplică la regres) sau vreo devalorizare forțată ( în contract nu am găsit și nici inspectorul nu a menționat).

Oricum, după cu spunea și DanRe o daună totală nu ar fi in avantajul meu, deoarece mașina are doar 56k KM si nu am avut nici o problemă cu ea, cu excepția unu alt incident unde un taxi m-a lovit lateral stanga ( ușa + prag și ceva tinichigerie o nimica toate vreo 3k Euro) , deci ar mai merge câțiva ani. Din păcate devizul făcut de service nu poate fi "negociat" deoarece ei nu fac decât lucrări agreate de producător, ceea ce mi se pare normal și de bun simț.

Aștept cu interes zilele următoare pentru a primi mai multe informații de la service.

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Salut acroscad!

Nu te impacienta! A mea a fost mai rau lovita. Am avut luneta sparta, stopurile si coltul la aripa putin intoit. Reparatia m-a costat 2500 de lei fara piese.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu mă impacientez doar că sunt pieton o vreme :)

Tocmai am primit ultimele noutăți. Se pare că devizul final al serviceului este de 74% din valoarea asigurată a mașinii, iar Porsche nu este de acord să plătească această sumă astfel încât din acest moment se încep procedurile pentru a  declara mașina daună totală.

Din păcate agentul constatator de aici, care de altfel a fost extrem de amabil si binevoitor, nu cunoaște procedura în detaliu. Se pare că voi primi o ofertă de despăgubire din partea Porsche urmând să ne înțelegem cu privire la costul final.

Dacă a mai fost implicat cineva într-o situație similară l-aș ruga să mă ajute cu detalii !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Asta este o veste foarte buna pentru tine. Dauna totala , teoretic, inseamna 75% din valoarea de piata la momentul accidentului + epava.

 

Valoarea de piata se calculeaza astfel : exista un program in care asiguratorul introduce datele din talon si echiparea masinii si numarul de Km. "Programul" cauta pe site-urile de specialitate si face o medie de pret. Acest medie poate fi ajustata de asigurator. De obicei o ajusteaza in jos, dar e subiectiva discutia. Tu primesti 75% din valoarea respectiva.

Cu epava faci ce vrei. Eu zic ca poti sa o vinzi tu asa cum e sau sa o repari intr-un service autorizat, nu reprezentanta.
 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Masina fiind luata prin credit de la ei are o valoarea anuala prestabilita in contract (cu devalorizare evident)  din momentul semnarii acestuia. Contractul de credit/CASCO fiind in ultimul an (al 5 lea) masina are valoarea de 7379.48 Euro asa cum ziceam mai sus. Asta e in contract si nu e modificabila.

Să înțeleg ca eu primesc 75% din valoarea aceea ? Bineinteles minus restul ratelor de credit + casco până la finalul anului ( luna a 8a) .

Masina e lovita bine, insă reparabila cu simt de raspundere chiar si cu piese din dezmembrari. Cei de la service au fost amabili si mi-au trimis poze + lista reperelor ce necesita inlocuire ( ca fapt divers au inclus acolo inclus niste etichete de identificare !! când primesc devizul vă spun cât costă această etichetă :))) ).

Oricum e posibil sa fiu nevoit sa achit si devizul estimativ ceea ce inseamna ca il voi primii si atunci voi avea inclusiv operatiunile care trebuie facute.

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Iti scade restul ratelor de credit, inteleg, dar Casco pentru ce sa mai scada ?

Modificat de Ebi
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru că tu semnezi un contract anual, adică pe baza acestui contract anual se stabileste valoarea masinii si prima pe care o platesti, deci mi se pare corect si echitabil să plătești restul. Faptul ca eu am optat să plătest semestrial trimestrial lunar sau intro tranșă e alegerea mea.

In concluzie mi se pare corect rationamentul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ne zici tu cum a ramas defapt dar s-ar putea ca rationamentul sa nu fie tocmai corect. Cat platesti tu si cat valoreaza in realitate masina s-ar putea sa fie doua lucruri diferite dar aici depinde si de asigurator.

 

Modificat de V A L I
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

acroscad, cine e proprietarul masinii? 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu sunt proprietarul, e credit nu leasing. Daca era leasing era alta desfasurarea și de obicei ramai cu paguba :(. 

Vali, daca iti achizitionezi masina cu credit auto ( cred ca la toate bancile) esti obligat sa iti asiguri masina CASCO. chestia e că prima CASCO ( adica cât plătești tu ca și asigurat) nu se diminueaza în funcție de vechimea mașinii, dar ai scris în contract valoarea masinii pe fiecare an in parte. Adica se antecalculeaza devalorizarea astfel încât nu pot exista discuții.

In cazul meu ( adica VW) prima de casco e 4,4 % din valoarea masinii ( de nouă !), parcă la Seat și la Skoda e mai mult (nu întrebați de ce, însă și mie mi se pare ciudat).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu am inteles eu atunci.Deci despagubirea se va face pe Casco.  Credeam ca se va face pe RCA-ul vinovatului. Atunci rationamentul de mai sus mi se pare corect.
 

Modificat de V A L I
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!