Jump to content

Achizitie(Nou sau SH), Configurare & Impresii (Tiguan AD1)

CristiALF
 Share

Postare recomandată

El o locui in Italia dar masina o poate cumpara de oriunde (atata timp cat respecta normele UE, evident), inclusiv din Ro, si cat timp e o afacere mai buna... de ce nu?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

masina o poate lua de oriunde...doar ca, daca o ia din Romania, nu o va putea scoate din tara cat timp are numere rosii.

Link către comentariu

@vizitator Depinde si ce masina rulata iei in 33900, poate e un biturbo... ?

@Razvan Constantin pare ca e din Roman.

Cea din link pare ca are navi, AID, Appconect, trapa si vopsea. In rest pare un Highline stock cu DSG, iar 4Motion si puterea motorului sunt necunoscute.

Daca ar fi cu 4motion si 150cp, pretul de lista este de 38100 daca e un 4motion cu 150cp, deci 4100eur mai jos din care daca scadem avantajul la una noua de 2500eur, deranjul dus-intors pana acolo e 500eur si eventuala reducere de dealer in RO (sa zicem 500eur), iti iese un castig teoretic de 600 de eur, la o masina SH de 1 an.

Sa trag eu concluzia sau e foarte clar?

Modificat de ct_act
Link către comentariu

6 hours ago, Rave said:

El o locui in Italia dar masina o poate cumpara de oriunde (atata timp cat respecta normele UE, evident), inclusiv din Ro, si cat timp e o afacere mai buna... de ce nu?

In principiu ai dreptate! Ce voiam sa punctez este sa nu comparam cu preturile din Ro, cum nu compari nici cu preturile din DE. 

Un alt punct este noua lege, pentru autovehiculele cu numere straine

https://newsweek.ro/actualitate/masini-confiscate-italia

@ct_act De loc e din Roman, dar parca imi aduc aminte ca locuieste in Italia.

Link către comentariu

Vineri pe 15 februarie la ora 1730 ridicata, luni a venit cartea, marți am fost la poliție și miercuri am ridicat Nr paramente.Da, încă am dovadă de circulație dar probabil săptămâna viitoare vine și talonul.Nu știu ce dotări ar putea fi in IT altele decât în RO, care sa nu le gasim?!

Link către comentariu

@AndreiCT Nu e vb de dotari si de configuratie. Si variaza de la tara la tara, pentru ca sunt facute de importator. 

Ca sa fiu mai clar: Highline-ul din Romania, nu are aceleasi optiuni, ca cel din DE, sau din Olanda.

Dar suntem deja OT

Link către comentariu

Razvan Constantin

@ct_act da locuiesc in Italia, aici preturile la masini sunt ceva mai mari ca in Romania.(la dealer)

Intre timp am gasit altceva, sa-mi spuneti va rog o parere despre acest Tiguan 4Motion 2017

https://www.facebook.com/marketplace/item/322615108368032/?surface=product_details 

• 4 ani garantie
  • unic proprietar
  • 25.000km la bord
  • nu are facuta nici prima revizie de 30k
  • cauciucuri vara + iarna 
Modificat de Razvan Constantin
Link către comentariu

• 4 weeks later...

Salut!

Am comandat un Volkswagen Tiguan Allspace Highline 2.0 TDI 190CP in iunie anul trecut, pe 20 iunie 2018 am platit avansul. Termenul de livrare : 24 de saptamani, parca. Am fost informat la acea data ca va fi livrat la sfarsitul lui decembrie sau inceput de ianuarie, cele 24 de saptamani expirau pe 18 ianuarie, dar in contract este stipulat ca in anumite situatii pot intarzia livrarea cu inca 8 saptamani la comenzile noi. Puteti sa ghiciti???? Au trecut si acele 8 saptamani si sunt in prelungirile prelungirilor :) . Cireasa de pe tort este ca nu se stie unde e masina acum (in sistem apare ca e in transport) si totusi inca nu stiu o data exacta de livrare. 

Inainte am avut probleme cu o skoda Octavia si am zis sa renunt la ea din cauza unei mici probleme pe care am reusit totusi sa o rezolv dupa mai bine de 6 luni si mai multe vizite la service, am decis sa iau un Volkswagen cu gandul ca sunt mai bine facute. Dupa acest episod cu aceasta incredibila intarziere m-am decis sa fie ultima masina achizitionata din grupul VAG, va fi ultima masina nemteasca... 

Legat de intarzierea Tiguanului ce ar trebui sa fac???

Eu mi-am propus sa aflu care sunt motivele si in acest sens le-am trimis un email sa imi specifice scris de ce a intarziat si sa imi dea acte doveditoare acesto motive de intarziere. Am incercat sa obtin ceva bonusuri, dar se pare ca nu sunt prea deschisi. Au venit acum cateva saptamani cu un bonus de anvelope si jante. Am fost de acord cu acest bonus, dar ma asteptam ca masina sa soseasca in cele 8 saptamani suplimentare specificate in contract. Cum livrarea a deposit si acest termen am incercat sa obtin inca cateva bonusuri : bare portbagaj, portbagaj, suport biciclete, covorase, scaun copil. Am primit un telefon in care mi s-a spus ca nu crede ca voi obtine si aceste beneficii. OK! Dar doresc scris acest refuz. 

Am vorbit deja cu un avocat si o sa vad ce se poate face in acest sens....

Voi ati patit asa ceva? Cum ati procedat?

Multumesc!

Link către comentariu

• 2 weeks later...

OPC si bine ai facut ca ai mers la un avocat . Mergi cu el la dealer sa stea de vorba cu ei . In Germania ii ardea neamtul de nu se vedeau acolo au dat  despagubiri si pentru softul mincinos la noi fraierimea nu a primit nimica . Dupa 8 luni tu esti tot fara masina ba mai mult nici nu stiu unde se afla masina sau daca este produsa .

Link către comentariu

Daca e comandata pe persoana juridica, OPC iese din discutie si ramane doar avocatul.

Iti trebuie hartii care sa certifice intarzierea, datate si semnate. Poti trimite o adresa catre ei cu confirmare de primire (doar prin posta, curierul este contestabil) in care sa intrebi asta, dar un avocat stie ce are de făcut.

Spor si imi pare rau pt tine. Poate vine repede si scapi de circ. Capul sus! :)

Pt dieselgate s-au dat si la noi despagubiri, dar foarte mici. Am avut eu 2 masini afectate, nu detaliez aici.

Link către comentariu

Si emailul este opozabil in justitie.

Link către comentariu

avand in vedere ca au depasit si cele 8 saptamani extra, conform dreptului comercial poti sa reziliezi unilateral contractul si sa iti dea inapoi banii de avans. Un contract are valoare de lege pentru parti, si trebuie respectat si de client, dar si de vanzator (in cazul nostru Vag). 

Daca vrei masina, poti sa ceri si o reducere in bani a pretului...stiu oameni care din cauza intarzierii masinii de la VAG au pierdut programul Rabla. Din acest motiv au primit o reducere suplimentara de 1000 euro la pret si covorase de cauciuc ca si bonus.

In caz ca nu mai vor sa dea nimic, nu ai decat sa te duci peste ei cu un avocat...sa vezi ce se inmoaie. Nu ne-ai spus daca masina e pe persoana fizica sau juridica.

Link către comentariu

Va rog sa mutam discutia despre probleme legale in aria dedicata si sa ne rezumam strict la achizitie/configurare, multumesc.

Link către comentariu

Salut!

Joi, 4.04.2019, am luat masina. Pentru intarzieri am primit suplimentar anvelope de iarna  nokian 235/55/r18 si jante AEZ pe 18''. Initial imi oferisera jante pe 17 si anvelope semperit dar am refuzat si le-am spus ca vreau anvelope mai calitative si jante pe 18'' , am mai primit si set de covorase + covoras portbagaj si cam atat. Intarziere peste termenul trecut in contract : 8 + 3 saptamani . Nici pana acum nu am primit in scris motivul intarzierii. Telefonic mi-au spus ca este vb de intarziere din cauza WLTP-ului. Eu cred ca din cauza ca sunt f. magari cei de la Porsche Romania si nu au pic de respect pt client.

Eram aproape sa refuz comanda si chitic sa imi iau o honda CR-V Hybrid. 

O sa vedem daca am ales bine sa raman cu VW.

Deja am o mica problema, cand actionez clapetele din portbagaj pentru plierea scaunelor nu functioneaza. Ramane de verificat.

Va salut!

Aici termin cu aceasta discutie, sa nu continuam cu offtopic.

Link către comentariu

Per total e ok, sa te bucuri de masina fără evenimente. 3 saptamani peste termen e ok, nu e un dezastru, mai ales ca ai primit si setul de iarna, la care scutești niste mărunțiș. 

De CRV, ce sa zic, desi sunt fan Honda cred ca e mai bine cu tiguanul, iar cutia CVT nu e wow.

Te asteptam cu prezentarea Tiguanului si cu impresiile intr-un topic la "masina mea". Poate detaliezi cutia si tractiunea aleasă. Sa o folosesti sanatos! :)

Link către comentariu

• 2 weeks later...
On 4/6/2019 at 10:18 PM, Milky said:

Deja am o mica problema, cand actionez clapetele din portbagaj pentru plierea scaunelor nu functioneaza. Ramane de verificat.

Scaunele trebuie sa fie înclămpate corect, in pozitia normală, altfel vei trage de clapetele din portbagaj si nu se va intampla nimic. Daca tragi intai de snur (de la sezut) sau de clapa de culisare a scaunului (de la umăr) trebuie sa aduci scaunele inapoi si abia apoi tragi de clapele din portbagaj. Sper sa ajute.

Modificat de ct_act
Link către comentariu

Salut tuturor ,

Sunt nou aici asa ca aveti mila daca pun intrebari ciudate .?De ceva timp studiez piata pentru ca vreau sa achizitionez un suv de familie . Am vizitat reprezentanta skoda si vw pentru ca tiguanul si kodiaqul  sunt singurele care imi plac atat ca aspect exterior cat si interior(parere subiectiva evident).  La skoda am facut si un test drive urmeaza la vw pentru ca nu aveau masina la momentul respectiv. 

As avea mai multe intrebari :

- stiti cumva daca va aparea un facelift la tiguan anul asta ? ( la reprezentanta nu stiu nici ei)

- exista sanse sa pot cumpara tiguan hibrid in viitorul apropiat ? 

- ce dotari obtionale imi recomandati. Eu am configurat highline 190 cp dsg cu doatri optionale :

- pachet r-line exterior( pur si simplu mi se pare mai frumos si consider ca asa trebuia sa fie de cand s-a lansat ?)

- parbriz incalzit ( doar pentru a nu mai zgaria parbrizul iarna ) - nu stiu daca merita . Poate imi poate spune cine are.

-pachet iarna cu duze instalatie parbriz incalzite si scaune incalzite ( doar pentru scaune incalzite , dar pot si fara ele... inca nu m-am decis )

- area view si real view  camera ( pentru sotie mai mult )

- diferite alte optionale pe care trebuia sa le iau obligat de cele de mai sus ( oglinzi exterioare rabatabile electri , interfata telefonie cu incarcare wireless , 2 interfete usb ...).

Dupa ce am citit pe forum acum mi-as dori faruri top led , si avertizarea pentru unghi mort , dar deja am depasit bugetul cu cele de mai sus .

M-ar ajuta mult un sfat si o parere de la cei care au aceleasi optionale sau diferite. Ce ar lua acum si la ce ar renunta . Ce este mai folositor si ce este doar asa de primele luni apoi nu iti mai amintesti de el sau nu il mai folosesti pe cat credeai .

Multumesc ! 

Link către comentariu

Salut si bine ai venit, @straight!

Incerc eu sa-ti raspund la intrebari:

- Nu se stie daca va aparea un FL anul acesta, dar exista o sansa mica sa apara; totusi este mai probabil abia la anu';

- Cel mai probabil o sa apara odata cu FL-ul - prototipuri near-production au fost prezentate, dar ar fi cam tarziu in viata generatiei sa-l lanseze acum, ca sa ii faca FL anul viitor - dar nu este exclus...

- Dotarile optionale sunt extrem de subiective, dar:

- parbrizul incalzit isi face treaba foarte, foarte bine si este cu tehnologie cu folie de aluminiu (nu cu fire) - lucru care, practic, face incalzirea invizibila si ne-deranjanta. Daca masina sta afara si nu in garaj, este un Must-have;

- scaunele incalzite sunt geniale pentru oameni frigurosi, mai ales pe Diesel, unde temperatura in interior se ridica mai greut;

- pachetul R-Line chiar o schimba total "la fata". Totusi, tine cont ca micsoreaza garda la sol cu 1 cm si scade unghiurile de atac si degajare. Daca ai in plan Off-Road, este un lucru de tinut cont;

- Area View este super util pentru parcarile inghesuite, cat si pentru borduri; parcarea automata, desi in sine, nu este de utilitate maxima, aduce in plus si senzori de parcare 360, care pot fi utili pentru a evita stalpisori de parcare etc.;

- farurile LED Top sunt exceptionale, mai ales pe DN-uri, noaptea - lumineaza mai bine decat Xenon-ul, sunt mai proactive in raspunsul dinamic si Faza Lunga Automata este mult mai prompta si mai exacta in "mascarea" celorlalti participanti la trafic. Bonus, au si un design mai agresiv si mai "high-tech" :));

- legat de Side Assist (unghi mort), personal, gasesc toate aceste sisteme de asistenta a fi utile, dar masina nu are zona moarte de vizibilitate, avand suprafete vitrate de mari dimensiuni, cat si oglinzi mari - totusi un sistem de siguranta in plus nu strica niciodata. Aici tine de preferinte si/sau buget;

Sper ca am reusit sa fiu nitel de ajutor si tine-ne la curent cu ce decizie ai luat :D.

L.E: @ct_act are dreptate legat de Area View! Daca bugetul este restrans, nu este ceva critic, la fel ca incarcarea wireless. De cand au bagat Waze/GM pe Carplay (pe AA este demult), folosesc telefonul numai conectat prin USB (altfel nu merge :().

Totusi, nu sunt de acord cu parbrizul incalzit. Revin, daca masina nu sta in garaj/parcare subterana, mi se pare super util iarna (mai ales dupa iarna trecuta cand a plouat inghetat si aveam strat serios de gheata pe parbriz - nici racleta nu avea vreo sansa...)

Modificat de lambda_dryver
Link către comentariu

@straight

Dau si eu cu opinia... dupa cum vezi, difera de cea a lui @lambda_dryver:

Daca bugetul e strans poti renunta la parbrizul încălzit si la area view. Pune doar rear view camera ca e suficient. Area view e un gadget, e util, dar nu cat ar zice prețul. Cateodata mai mult încurcă si ma uit oricum pe camera spate, in rest vad si singur. Area view e util cand esti aproape de o bordura,  sa nu dai cu janta in ea, dai click doar pe camera respectiva, stanga/dreapta.

As renunta si la telefonia cu incarcare wireless, merge si cu fir... in ce pachet e? Daca folosesti app-connect ala nu va merge decat prin fir, deci wireless e semi-inutil. Eu nu ii duc lipsa.

Avertizarea pt unghi mort aduce iar costuri mari pt ce face, oricum stiu tot timpul ce se intampla in jurul meu.

Neaparat i-as pune faruri full LED. Am mers 10 ani cu un audi cu xenon de fabrica si diferenta e incomparabila.

Spun da si pentru scaunele incalzite, măcar in față. Duzele sunt incalzite doar la zona de pulverizare, nu tot traseul, iti trebuie lichid de iarna altfel îngheață, dar duzele ajută pe vreme rece.

Probabil ca va aparea un facelift, nu stiu cat de curand, de obicei la maxim 5 ani, dar unele lucruri oricum se schimba din mers, vezi de exemplu navigatiile cu butoane, care acum sunt touch. Daca inca se vinde bine, nu se grabesc la un facelift.

Spui in text de 190cp highline, poate fi benzina sau diesel, la care înclini?

@lambda_dryver: nu au fost multe ierni cu gheata groasa pe masini. Eu oricum nu folosesc racleta indiferent de ce e afara, sunt confortabil si fara parbriz incalzit. Iarna ce tocmai a trecut l-as fi folosit de maxim 1-2 ori. Pentru economie la buget se poate lipsi, prefer farurile oricand inaintea lui si pachetul R line sau Style. Ma gandesc si la costurile de inlocuire fata de un parbriz standard, mai ales in varianta ca nu isi face casco.

Multe opționale tin totusi de gust si de preferințe, altfel nu aveam decat vw beetle sau Ford model T. ;)

Modificat de ct_act
Link către comentariu

Multumesc pentru timpul acordat si raspunsuri. 

Masina va fi pe motorina desi ma cam sperie gandul ca daca vor baga taxe in functie de CO2 va fi cam nasol , dar cel care polueaza trebuie sa plateasca .

Nu vreau incarcare fara fir chiar nu cred ca voi folosi asta , dar vine la pachet cu parbrizul incalzit . Doamna de la reprezentanta a motivat prin faptul ca din cauza parbrizul e posibil sa piarda semnalul iar acolo e un dispozitiv care amplifica si incarca telefonul. 

Area view m-am gandit pentru sotie cand parchiaza langa borduri?. Nu as vrea sa vina cu jantele sterse acasa ?.

Am intrebat de facelift pentru ca in toamna vine noul passat . Din cate am citit va avea noua tehnologie de faruri IQ. As putea astepta cateva luni maxim sfarsitul anului daca as putea pune noile faruri. Din clipurile video par interesante. 

lambda_dryver cand ai spus ca farurile "maschiaza" ceilalti participanti te refereai la faptul ca anumite module din farul led se opresc pentru a nu orbi pe cel din fata ? 

Cu incredere imi puteti da o parere despre ce ar fi necesar sau mai bun pe masina sau ce aveti voi ca dotari 

Multumesc ! 

Link către comentariu

Exact motivul pentru care nu mi-am pus eu parbriz incalzit: desi am vrut (costa vreo 400-450 EUR), ma obliga sa fac upgrade-ul masii pentru boost semnal telefon (din motive de ecranare) - alte sute bune de EUR si nu castigam nimic. Am zis ca nu dau 800 EUR in acest caz,

@lambda_dryver: mai bine ziceai simplu "cu de toate", ca nu ti-a scapat nimic din recomandari ca si optiuni.

Link către comentariu

@straight

Exista prezentari de masini, in aria masina mea, atat a lui @lambda_dryver cat si a mea si altele. Tot acolo mai găsesti si ceva feedback-uri si alte pareri. Ai destul de citit, dar daca te iei dupa a lui, nu reduci nimic, ci mai dai vreo 5k eur in plus, ca sa fie "cu de toate" cum zice @CristiALF.

:))

Modificat de ct_act
Link către comentariu

Daca tot vrei sa stai fara griji iarna, mergi pe incalzirea stationara. E stupid ca e si aceasta conditionata de Pachetul iarna, insa merita cu varf si indesat costul suplimentar fata de parbrizul incalzit si optionalele cerute de aceasta optiune.

La Tiguan ventilarea stationara nu actioneaza, la nevoie, si compresorul de A/C? Cand ma interesam de achizitia unui Tiguan m'am uitat la acesta in showroom si compresorul e actionat electric, deci acest lucru ar fi tehnic posibil usor

Farurile cat mai performante ar trebui sa fie in lista de optionale. Eu nu conduc decat ff rar pe timpul noptii, insa recent a trebuit sa revin din Cta in Buc (masina cu faruri xenon in stare f buna, becuri ca noi), insa pana la urma m'am tinut la cativa zeci de metri dupa un GLE cam 100km, ca el lumina ca ziua, in timp ce farurile mele erau ca inexistente

Cat despre R-line ... baba sufera pentru frumusete. Eu as alege dotari de confort/ siguranta inaintea celor estetice. Da, arata mult mai bine, dar atat

Link către comentariu

@CristiALF Deloc. Omul a cerut parerea pe cateva optionale si i-am furnizat feedback strict pe acelea pe care le-a enumerat el, feedback din care isi poate forma o idee daca respectivele dotari sunt sau nu utile lui. NU am mentionat absolut nimic de Dynaudio, pavilion vitrat cu trapa, Webasto, Kessy, HUD, Discover Pro, jante pe 20", bancheta spate incalzita, volan incalzit, DCC, piele, scaune reglabile electric, portbagaj electric cu Easy Open sau restul de sisteme de asistenta + inca altele nesemnificative. Sau trebuia? Realist, din toata lista de optionale, i-am recomandat doar farurile LED si parbrizul incalzit. Daca asta inseamna ca "i-am recomandat cu de toate", inseamna ca am gresit locul unde sa ofer feedback-ul pe care mi l-am format in ultimele 13 luni de cand am masina. Si, nu, nu zic ca toata lumea trebuie sa se ia dupa mine sau altul, ci sa aleaga cat mai avizat exact dotarile care merita banii, din prisma lor.

Si, da, poate ar fi o idee buna de a renunta la parbriz incalzit, Area View si scaune incalzite pentru Webasto, mai ales vorbind de un Diesel.

@straight Da, camera frontala detecteaza ceilalti participanti la trafic si, alternand diodele LED, ii mascheaza astfel incat acestia sunt intr-un con de umbra, in timp ce restul carosabilului este ilumintat de Faza Lunga.

P.S: Ca fapt divers, probabil tocmai fiindca nimeni nu vede utilitatea incarcarii wireless, au bagat-o la pachet cu parbrizul incalzit, ca sa aiba motiv sa mai scoata niste bani (una utila cu una inutila).

P.S.2: No flame intended - sper sa fi fost si reciproca valabila.

Modificat de lambda_dryver
Link către comentariu

@lambda_dryver: sa inteleg ca ai Webasto pe'a ta. Poti confirma functionarea sistemului pe timpul verii? Este alimentat si compresorul de A/C sau doar e pornita ventilatia?

Link către comentariu

• Doomy changed the title to Achizitie(Nou sau SH), Configurare & Impresii (Tiguan AD1)
  • Andrei_72 a deschis acest topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!