Jump to content

Probleme la roti


onetliviu
 Share

Postare recomandată

Buna, as vrea sa aflu o informatie referitoare la un VW Passat 2010 Bluemotion.Poate cineva sa imi spuna de ce se aude un scartait la rotile din fata?Acest scartait se aude ca si cum doua bucati de tabla se ating cand sunt sub presiune(scartait de fier/tabla pe fier/tabla).Acest sunet apare mai ales cand ajung cu rotile prin gropi iar in rest nu se aude deloc.Nu se aude la franare sau la viraje bruste si doar cand trec peste denivelari sau gropi.Poate sa fie probleme cu bucsele care ar trebui schimbate?Este o problema mai generala la modelul Passat B6?

Va multumesc pentru raspuns!

Modificat de onetliviu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si eu am asa ceva la golf 4, stiu ca este diferit la tine, dar problema la mine este cu bucsele de la bara stabilizatoare si de la bucsa de la flansa amortizoarelor.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cand esti in stationare si virezi de volan in stanga sau dreapta se aude vre-un zgomot ?

Daca da este de pa rulmentii pivotanti din capul amortizorului .

Daca nu se poate sa fie de la bara stabilizatoare ceea ce este cam grav ca nu se gasesc bucse separat ci bara cu totul si e cam scumpa .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Buna, multumesc pentru raspuns.Nu se aude daca trag de volan tare stanga / dreapta si sunt in stationare am incercat.Se aude strict cand ajung cu ea prin gropi sau prin denivelari.Este un sunet asa subtire de scartait de iti face impresia ca e ceva tabla sub ea desprinsa.Sunetul nu este puternic dar chiar daca dau peste o groapa nu mare tot se aude am observat asta.Cineva mai demult nu imi mai amintesc exact spunea ca ar fi o problema generala la modelul passat.Mai stie oare cineva de unde ar putea porni acel sunet?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Un sunet asemenator am si eu la puntea din fata cand trec peste delimitatoare de viteza. Acest lucru a inceput sa fie sesizabil de cand au mai scazut temperaturile.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Crezi ca e o problema mare?E clar ca-i necesara interventia unui mecanic as vrea insa sa ma documentez putin inainte de a merge.Sa fie o problema legata de pivoti, bucse?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La mine cred ca problema este de la amortizoare. La prima vedere nu par prea in regula, dar cel mai bine un mecanic iti poate spune exact. Sursa problemei poate fi diferita de la o masina la alta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ar trebui să îi faci o verificare mai intai dar mai mult ca sigur e de la bucșele mari de la bascula.

Eu am pățit asta cu Jetta tot asa se auzea la denivelări și gropi în special cand roțile erau virate,asta în mers.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 10 months later...

O (mică) problemă: am fost nevoit să demontez bara de protecție față, începând cu demontarea capacelor de protecție din plastic din interiorul compartimentelor roților. La demontarea acestora, a căzut din interior câte o piesă (amortizor) din cauciuc spongios, cum se vede în figură. La montare, nu am știut în ce poziție să le montez/introduc (deși forma lor semirotunjită pe o parte ar indica locul deasupra capacelor de protecție, înspre partea din spate a aripii - cred eu, am fost derutat de canalul circular de pe aceste piese).
Mă poate ajuta cineva să le amplasez la locul lor?

Mulțumesc anticipat!

aparatoare.jpg

aparatoare2.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...

Si eu am patit acelasi lucru si se pare ca nu se pricepe nimeni la acest aspect.

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cum problema e oarecum legata de roti banuiesc ca e ok sa intreb in acest topic. Este posibil ca sa pice amandoi rulmentii in acelasi timp de pe spate la un b6 4motion? Care ar fi cauzele? Rulmentii de pe fata sunt identici cu cei de pe spate? Adica daca pot sa cumpar rulmenti de fata pt un b6 cu tractiune fata si sa ii pun pe spate la mine. Din cautarile mele ar fi la fel, dar as mai vrea o parere avizata.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!