Jump to content

Huruit la accelerare


MESSS
 Share

Postare recomandată

Salutare.

 

Am reusit in sfarsit sa-mi schimb arcurile si amortizoarele (fata/spate) de unul singur, eu cu manuta mea :P si cand am plecat cu masina sa fac probe mi-am dat seama ca se aude un huruit (cam ca de rulment spart) pe partea stanga fata zic eu. Problema este ca nu reusesc sa ma prind de la ce. Se aude doar cand accelerez, deci nu este rulment, daca fac frana de motor sau doar ridic un pic piciorul de pe acceleratie nu se mai aude, deci presupun ca nu este din cutie sau de la planetare (aici nu sunt chiar asa sigur). Nu imi pare a creste frecventa odata cu turatia dar poate ma insel din pacate de pe la 2500 incepe sa se auda mai tare motorul si zgomotul de rulare. Nu pare sa aiba legatura cu virajele.

Nu stiu daca facea si inainte deoarece de obicei am muzica pornita, presupun ca l-as fi auzit dar nu bag mana in foc pt asta. Acum l-am auzit pt ca eram atent la masina sa nu aiba ceva probleme dupa ce am schimbat amortizoarele.

PS. Daca cineva are nevoie de ajutor la schimbat amortizoare si arcuri ii stau la dispozitie

Modificat de MESSS
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca era rulmentul se auzea continuu, cel putin asa stiu eu.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Incearca sa vezi protectia de metal ce se afla in spate la discul de frana. Posibil sa fi indoit un pic. Am patit la fel la schimbatul de placutelor de frana. Poti sa mai incerci sa suspenzi fiecare roata in parte si sa invarti cu mana.

Modificat de kamei
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

O sa verific. Totusi nu are legatura cu rularea ci cu accelerarea.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Rulmentii cand sunt la inceput de uzura nu se comporta cum iti imaginezi tu, adica un huruit continuu si daca virezi se schimba sunetul, ca sa se auda asa rulmentul treubie sa fie varza. 

 

Cum ai cuplu la tractor, cand accelerezi se exercita o forta mai mare asupra rotilor si de aici sunetul respectiv, eu as incepe prin verificarea rotilor (anvelope/jante), rulmenti, planetare. 

 

 

Ma enerveaza faptul ca toata lumea crede ca un rulment stricat face ca o roata de la caruta stricata, un rulment isi schimba sunetul in functie de uzura lui, la inceput se aude foarte rar si aleatoriu iar spre finalul vietii face continuu urat, indiferent de treapta de viteza.

 

Mi se auzeau rulmentii doar in treapta a 5a la 90 km/h dupa 6 luni au inceut sa se auda si in treapta a 4a.

Modificat de deenman
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca este doar rulmentul n-ar fi mare problema, mai ales ca e la inceputul sfarsitului. Sper sa nu fie altceva mai nasol. Ramane de urmarit, si masina si aici pe forum.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!