Jump to content

Blue Race Octavia 3, 2.0 TDI,184CP,4x4,DSG


corsi

Postare recomandată

Ugh...ma doare sufletul...sub ce ai intrat ? In concediu ? :(

In rest, aia oricum se "rezolva" usurel, am mai multe retineri la problemele cu cutia de viteza :(

 

Link către comentariu

Pai sa o luam in ordine : capota am rezolvat-o sapt asta între Baia Mare si Satu Mare când un bolovan cam cât doi pumni a căzut dintr-o basculanta care venea din sens opus, a lovit pământul,a făcut un arc de cerc si s-a proptit in mine . Tot ce am avut timp sa fac a fost sa trag dreapta, sa pun frana si sa bag capul la cutie. Urâta senzație !

In legătura cu tracțiunea spate, am reușit azi sa ajung la Avia si sa pun un tester pe mașina . Pompa haldex nu vrea sa mai colaboreze. Nu stiu daca si-a luat concediu sau si-a dat duhul?. Peste 10 zile am programare ca mai devreme nu am timp.

Cutia nu are nimic, funcționează impecabil.

Link către comentariu

@corsi cand ai zis ca mergi fara spate, am crezut ca te referi la masalier :))

@Eto crezi ca in acele momente mai intorci dupa el? Eu am luat tot asa piatra, in stalbul B + parbriz, tot ce am putut sa fac a fost sa trag pe dreapta si sa observ frumusetea.... Atata timp cat este casco nu as vedea ce as rezolva sa "urmaresc" pe cineva, ca apoi sa mai si am stres si disctractie cu el si politia... Am sunat de cel putin 4 ori la 112 din cauza altor soferi pe DN-uri si doar o data au "actionat" si atunci tot nimica...

Link către comentariu
  • 3 weeks later...

Intr-adevar pompa haldex a incetat din viata si a fost schimbata pe garantie la Avia Pantelimon. Se pare ca e o problema oarecum des intalnita, Ciudat este la Haldex-ul  asta generatia 5 ca nu se mai schimba uleiul si filtrul la 60000km. Doar o data la 3 ani uleiul. Nu are filtru care sa poata fi schimbat. 

Cu capota am deschis dosar Casco si se pare ca se va inlocui.

Link către comentariu

Fiabilitatea mai scazuta a Haldexului generatia a 5 a s-ar explica prin principiul de functionare diferit un pic de generatiile precedente (se presurizeaza de la plecarea de pe loc si e activ tot timpul, practic asta e principala evolutie, ca emuleaza mai bine un diferential central), totusi nu s-a mai plins nimeni pe aici de el. Nu a dat niciun semnal la bord, dar la scanare a iesit eroarea?

Link către comentariu

Imi place mult masina si de fiecare data cand vad in trafic o3 albastra, ma uit rapid in grila fata dupa pata de culoare de la claxoane.

Link către comentariu

@vdragos Nimic in bord,nici un alt simptom, cei de la Avia erau un pic neîncrezători in povestea mea(probabil credeau ca bat câmpii ) si pe tester a apărut imediat eroarea si la ce nr de kilometrii s-a întâmplat. Când am sesizat eu ca nu e ceva in regula am scos siguranța de la haldex sa o verific. Nici fără siguranța nu a apărut eroare in bord.

@deenman Mulțumesc. Deși nu e pe gustul tuturor e totuși o prezența inedită in trafic.

@atti206 Thanks. INTR-adevăr ieri m-am plimbat prin Cluj toată ziua.

Link către comentariu

:eek::icon_thumright:

Daca cineva mai era in dubiu, eu sigur nu mai sunt: u n i c a !

Si, tinand cont ca urmeaza sa "bifezi" km de garantie, vine remap cutie+motor? :D

Felicitari , felicitari, felicitari pt masinuta !

Link către comentariu

Chiar astept un feedback cu amortizoarele astea... Cat de repede se intaresc sau se inmoaie. Am citit pe forumuri prin afara ca unora le statea masina mai ridicata decat inainte. 

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Apropo de vazut, cred ca te-am vazut si eu acum vreo 2-3 saptamani, erai prima masina la semafor mihai bravu cu vatra luminoasa.

Veneai dinspre Muncii. Eu am intrat pe Vatra dinspre Matei Voievod.

Ne-am uitat amandoi unul la celalalt :)

Masina ta chiar sare in ochi... in prima faza am zis ca e RS iar jantele sunt super tari! :)

Link către comentariu

Hello people!

Scuze ca răspund asa greu dar nu sunt foarte activ pe aici si nu primesc nici o notificare când cineva adauga un coment aici. Exista vreo setare astfel încât sa primesc un mail ceva când se postează pe topicul acesta?

@nemtzalau suspensia este pur si simplu incredibila . Mult mai confortabila decât stock cu toate ca am  roti pe 18" si arcuri H&R care sunt suficient de rigide. In ce privește stabilitatea câștigul este si mai mare. Mașina are o ținuta de drum extraordinara iar pe virajele rapide este pur si simplu un deliciu.? Nici o secunda nu simți ca nu ai control total. Eu fac la intervale regulate aceleași drumuri prin țara si sunt curbe pe care mi se părea ca le iau foarte tare si îmi solicitau toată atenția si priceperea. Acum la aceeași viteza este o joaca de copil. Pe platforma mk4 am avut tot pe un 4x4 suspensie Bilstein B16. Nu era nici la fel de confortabila, parca nici nu aveam același feeling de siguranța in viraje rapide si M-a costat si de 2 ori mai mult. Cu siguranța si evoluția sasiului contează .

@ToniM Mulțumesc mult de aprecieri, cu certitudine 100% după garanție urmează numai lucruri bune?.

@catalinmiti nu văd cum ar putea niște amortizoare sa-ti modifice garda la sol a unei mașini. Unii vorbesc despre "avioane" dar se plimba cu căruța.

@CristiALF Salutari , nu știam cine ești, îmi aduc aminte ca te ai luat puțin după mine. Cu siguranța ne vom mai intersecta ca si eu tot prin Popesti activez.

btw: frumoasa rau mașinuța ta. ?Cel puțin curată întoarce capete.

@CrS1985 Salutari si tie! Îmi aduc perfect aminte faza. Mulțumesc de aprecieri. Bara fata o trădează ca nu e RS.?

Link către comentariu

:D 

Eu nu aveam de gand sa ma iau dupa nimeni, mai ales ca sincer nu te-am recunoscut, am vazut masina in stanga mea si acolo la semafor e chestia tricky cu banda 3 care e obligatoriu de dreapta si banda 2 care dupa intersectie face un zig zag si devine banda 3. De aici pot aparea niste situatii nasoale, lumea nu le respecta si te poti trezi ca cineva se urca pe tine (sau tu pe altii..). Drept urmare acolo de obicei plec mai tare putin ca sa evit astfel de situatii. Cand ne-am intalnit a trebuit insa sa o las moale, altfel nu cred ca treceam printre a ta si cea din dreapta :)) 

In prima faza nu te-am recunoscut, decat dupa ce ai fost in fata mea si ti-am vazut numarul, mi s-a parut mie cunoscut :) , plus tdi 4x4 si dubla evacuare misto. 

Merci de urari, si a ta intoarce capete ;) 

.. Deci ne vom mai intersecta probabil, suntem oarecum vecini.

 

Felicitari pentru suspensie, daca zici ca este si confortabila, asta e super tare.

Legat de notificari, poti merge la topicul tau si la optiunile de following si sa iti setezi sa primesti 1 email / zi de ex:

Capture.JPG

Modificat de CristiALF
Link către comentariu
  • 1 month later...

buna treaba cu pompa haldex, ma face sa ma uit mai cu atentie ce inseamna garantie extinsa 2+2 ani, deoarece e probabil sa nu ating 100k pana la expirarea primilor 2 ani de la achizitie. Buna treaba cu suspensia, insa nu imi rezulta de ce piesele AM ar elimina zgomotele "ieftine" prezente la piesele OE. Alta tinuta pe franari si viraje da, dar melodia ? nu-i cam aceeasi? Cu franarea ai simtit imbunatatiri majore dupa schimbarea de pe puntea spate?

Ne-am intersectat acum niste saptamani pe la sighisoara, arata suficient de  "civil" masina, daca faci abstractie de claxoane . Eu n-am putut:))

 

 

Link către comentariu

Salut Sorin, 

desi nu ne-am văzut niciodată si nici nr de la mașina nu ți-l stiu eram convins ca tu ai fost?.

In legătura cu piesele AM vs OE nu am un răspuns sigur, pot doar sa bănuiesc  ca ce am pus este mai calitativ.  Cu frânele pot sa spun ca mașina este foarte echilibrata, lucru confirmat si de alte persoane care au mers cu ea. Inclusiv băieți de la Avia Pantelimon au testat-o. 

In alta ordine de idei, am mai furat-o in parcare de la un mosulica.

IMG_2036.JPG

Acum este reparata, am obținut schimbare la capota motor, stop si catadioptru.

Bara spate a fost revopsita.

Am trecut pragul psihologic

IMG_2034.JPG

Au fost schimbate plăcuțele fata cu DS2500

IMG_2035.JPG

Si am făcut si test dyno:

IMG_2032.JPG

Ceea ce vedeți este stock!

Modificat de corsi
Link către comentariu

Vad bine peste 200 de bidivii?

LE: ala e cuplul, cai sunt aproape 187. E aproape de oficial.

Modificat de vdragos
Link către comentariu

Niciodată n a mințit când vine vorba de cai si cuplu, ba dimpotrivă. Doar la noxe mai uita ei cifrele exacte :)) .

Link către comentariu

Cum se comporta aceste amortizoare? Sunt mai comfortabile? Suspensia este mai comfortabila?

De la ce magazin le-ai luat?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!