Jump to content

Polo mk1 probleme multe


Gabriel Raicu
 Share

Postare recomandată

Gabriel Raicu

Salut tuturor,

Povestea:

Mi-am cumparat un polo 86 din 1979 acum o luna. E foarte cazuta dar m-am gandit ca nimic nu e imposibil si m-am decis s-o aranjez pana la sfarsitul anului eu cu manutele mele nepricepute.

La partea electrica era plina de improvizatii dar in weekendul asta am rezolvat mare parte din probleme (semnalizarea care mergea aiurea, stergatoarele care nu mergeau, lumini samd). Aseara voiam sa o plimb putin prin spatele blocului sa vad cum merge si...am stat 3 ore pana s-o pornesc (a trebuit sa incalzesc bujiile in casa la aragaz ca nu pornea cu dat dracu). Ma rog, cu alte cuvinte am o hiper-cazatura de masina pe care vreau s-o resuscitez.

Intrebarile:

1. Ieri dupa ce am reusit s-o pornesc de-a binelea am ambalat-o la maxim si...dupa vreo 3-4 minute de urlete ale motorului m-am dat jos si m-am dus in fata sa vad cum toarce motorul. Am ramas socat sa vad ca filtrul de aer se umpluse de ulei ... Cred ca l-a urcat motorul pe furtunul gazelor nearse care se intorc in filtrul de aer pentru a fi aruncate inapoi in motor. Dupa ce a iesit uleiul am "disable" shocul si a inceput sa toarca si ea normal. Ulei n-a mai iesit dupa asta dar...

Acum intrebarea este... aveti idee daca e normal sa se intample asta la o ambalare maxima? Daca nu... e f grav? Ce ziceti c-ar trebui sa fac?

2. Dupa experienta de mai sus am zis ca totusi ar trebui s-o plimb in jurul blocului un pic sa vad cum reactioneaza.

Ei bine, de cum am pornit-o au inceput sa intre aburi sau fum inauntrul ei, pe la gratarele alea de langa geam, nu stiu cum se cheama. Pur si simplu au inundat interiorul si-a trebuit sa deschid geamul ca sa vad in fata:).

Stiti cumva de ce s-a intamplat asta? E nasol?;) Ce-mi recomandati.

3. Tot invartindu-ma prin jurul blocului am descoperit ca are puterea unei carute, merge extraordinar de incet intra I-ia chiar daca o ambalez din greu, nu are putere deloc. Chestia e ca are pe ea alt motor decat ar trebui. Are un motor HK de 1300... pus de tipul de la care-am luat-o. M-am uitat pe net si motoarele astea sunt bune si pt polo deci...n-ar trebui sa fie o problema. Totusi nu reusesc sa-mi explic de ce trage asa incet. Ar putea fi oare de la cutia de viteze? Poate nu se pupa cu motorul...:P

4. Are cineva un manual de polo 86 (adica mk1 facut intre 1976 si 1982)? Mi-a recomandat cineva de aici manualul urmator:

http://www.haynes.co.uk/webapp/wcs/stores/...tegory_rn=14543

Dar e prea scump pentru buzunarul meu. Am sa-l comand intr-un final dar pana atunci scormonesc prin toate ungherele internetului poate poate dau de el...

5. Apropos, eu sunt dispus sa fac un FTP cu manuale, am gasit sute de manuale pe net si as putea sa le gazduiesc. Daca va surade ideea spuneti-mi si il fac.

Imi cer scuze daca intrebarile mele sunt puerile dar...am inceput sa invat despre ce contine o masina exact acum o luna cand mi-am luat-o. Pana atunci nu stiam ce e ala jigler, ce e ala shoc si ce face el samd:D.

Merci anticipat de raspunsuri!

Gabi

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...

salut.

parerea mea de electrician... :(

1. cred ca tre sa faci motorul adica segmenti linie de arbore s.a. sau sa il schimbi pt ca o sa iesi mai ieftin

2. ai caloriferul de caldura spart in urma unui inghet ,presiune sau au putrezit elementi in el( e de aluminiu). in cel mai fericit caz doar sa evaporat apa de ploaie care a ajuns pe calorifer.

3. daca se ambaleaza si nu pleaca cum trebuie este dus discul de ambreiaj sau placa de presiune decalita

4. da de manual o sa ai nevoie pt. ca astea au probleme cu electrica ...cel mai des se duce blocul de lumini si partea electrica din contact

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 months later...

Daca vrei manual Haynes pentru Polo, te pot ajuta cu unul de la Haynes sa-i faci copie.

daniel.selaru@tvr.ro

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!