Jump to content

Probleme cutie viteze


bodixxx
 Share

Recommended Posts

Salut baieti,

Acum o saptamana cand mergeam pe autostrada mi.a sarit din viteza a 5-a, n.am dat prea mare importanta si mi.am continuat drumul. De sapt trecuta pana azi masina a mers normal, azi a inceput sa sara din viteza a 5 sta 2 sec si sare chiar si daca o tin cu mana se aude ceva urat din cutie si tot o scuipa afara( doar cand accelerez). Am fost la mecanic am dat uleiul jos care era de culoarea neagra, am dat capacul jos de la cutie sa ne uitam poate ne dam seama ce e stricat, am inteles ca sincronul de treapta 5 se poste schimba fara datul cutiei jos. Mare lucru nu am realizat, acum intrebarea mea este sa ma risc cu mecanicul mei sa schimbam sincronul? Sa iau o cutie second? Sa vin pana in arad sa o reconditionez, ce costuri implics o reconditionare? Mentionez ca stau in vien na.

Multumesc

Link to comment
Share on other sites

De obicei cand sare din a 5-a, este prea putin ulei in cutie (asa am patit la golful 3). Incearca intai sa pui cantitatea de ulei care trebuie si apoi vezi daca trebuie ceva reparat.

Link to comment
Share on other sites

Multumesc de raspuns, am facut un research pe net si se. Pare ca atunci cand ramane fara ulei se supraincalzeste si se strica treapta 5, aseara aveam 1 litru de ulei in ea negru ca ala de motor, cat ulei trebuie sa aibe 2, 2,5 litri?

Link to comment
Share on other sites

cred ca mai putin de 2 L; dar vezi ca era undeva un topic legat de ulei cutie de viteza - acolo vezi cat ulei iti trebuie si ce norma

 

Ps. cam putin ulei mai aveai; poate scapi doar cu un schimb

 

Asta e topicul: http://vwforum.ro/topic/9677-ulei-cutie-viteze-manuala/page-54#entry2576429

Edited by b-66-six
Link to comment
Share on other sites

O sa incerc sa pun peste inca un litru sa vedem daca nu alta din second hand. La toate masinile le.am schimbat uleiul din cutie numai la vw asta nu , trist dar greseala se plateste

Link to comment
Share on other sites

I.am pus ulei, tine a 5 acum de dimineata daca se merge lejer dar dupa ce se incalzeste la fel sare :(

Link to comment
Share on other sites

mariuslevi

Schimba sincronul si ulei nou.

Link to comment
Share on other sites

@Marius levi, ai schimbat sincronu la ebj? Daca da cat de complicata e operatia, stiu ca nu trebuie data jos cutia

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...
rafael.furtuna@yahoo.fr

Aceeasi probkema cu saritul din viteza a 5a o am si eu si nu stiu de unde vine. Precizez ca am schimbat furca ce sta pe sincronul de a 5a care era uzata dar nu am rezolvat nimic . Sare cand accelerez. Daca poate cineva sa-mi dea o sugestie in afara de scimbarea cutiei ms. Mentionez ca intra foarte bine in toate vitezele.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!