Jump to content

Instalare Xenon Aftermarket

Passat 3BG
 Share

Postare recomandată

6000k are o tenta usor albastruie, nu e albastra dar nici alba nu e... :Driver:

5000k este alba.

post-10621-1251664857_thumb.jpg

post-10621-1251664862_thumb.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

h3llboy, bixenon e altceva. Acolo becul in sine arde tot timpul. Doar comuta clapeta pentru lunga sau scurta.

Xenon-ul simplu pe faza lunga se comporta total diferit. Insa tot merita.

Link către comentariu

Am inteles ideea, si am mai aflat si ceva nou, multumesc c o s m i n

radduu - interesante pozele, se pare ca ai si tu dreptate :P nu stiu de ce mie mi se pare ca la mine nu se observa acea tenta albastruie, dar oricum nu asta conteaza. Stiu ca xenon-ul OEM ( sa ma corectati daca nu stiu bine) are o temp de culoare de 4500-5000, cineva imi recomanda din acest motiv sa iau xenon aftermarket apropiat de aceasta temperatura de culoare, tocmai de aceea am si ramas la 6000k multi spunandu-mi ca aceasta e potrivita. Cu cat creste temperatura culorii cu atat scade vizibilitatea mai ales in conditii meteo nefavorabile (ploaie, ceata). gresesc? :(

Modificat de h3llboy
Link către comentariu

NU gresesti. OEM 4300 k.

Link către comentariu

am inteles legat de culoare cel mai probabil va fi tot 6000k pentru a nu exista diferenta de culoare.dar legat de putere merita sa i-au de 55w ,ca lumina este putin mai puternica fata de 35w,din ce am mai auzit singurul inconvenit este legat de temperatura inalta de aici rezultand distrugerea farurilor in timp, treaba asta am auzit-o la mai multi vanzatori de kituri xenon si nu stiu daca e adevarat sau e o chestiune sa-i zic asa de ''marketing"

xenonul OEM din cate stiu eu are 35w ,corectati-ma daca gresesc

Modificat de Cosmin_TDI
Link către comentariu

eu nu cred ca merita de 55w, cel de 35 e arhisuficient.

la 55w balasturile sunt multmai solicitate si de aici pot cadea mai repede decat cele de 35w

becurile hid facte in china au o mare variatie de temp chiar daca pe ele scrie 6000k ele pot avea intre 5000 si 7000k.

cel mai bine ar fi un bec cu cat mai mic pt ca oricum in timp ele se albastresc.

Link către comentariu

Eu am de fabrica pe faza scurta,dar nu prea mai bat asa bine,cineva mi-a spus ca s-au consumat.Banuiesc ca sunt de 4000 k,pot schimba doar becurile sa pun de 6000 k?

Link către comentariu

am inteles legat de culoare cel mai probabil va fi tot 6000k pentru a nu exista diferenta de culoare.dar legat de putere merita sa i-au de 55w ,ca lumina este putin mai puternica fata de 35w,din ce am mai auzit singurul inconvenit este legat de temperatura inalta de aici rezultand distrugerea farurilor in timp, treaba asta am auzit-o la mai multi vanzatori de kituri xenon si nu stiu daca e adevarat sau e o chestiune sa-i zic asa de ''marketing"

xenonul OEM din cate stiu eu are 35w ,corectati-ma daca gresesc

Si cu 35w si cu 55w lumina va fi tot aia. Senzatia este data de puterea lupei, mai mare; vezi masini cu bi-xenon gen Golf 5 GTI.

Se monteaza balast de 55w pe unele masini care nu functioneaza cu cele de 35w (vezi BMW se aprind, dupa care la 1 min se sting), motive tehnice de fabricatie. De aceea a facut chinezul balast de 35w si de 55w.

Nu exista bec de 35w sau 55w, acelasi bec functioneaza fara probleme si pe balastul de 35w si pe cel de 55w.

Eu am xenon si pe lunga si pe scurta si pe proiectoare, (nici un avantaj pot spune o fita sau mai exact o taranie, dar ...asta este acum am si gata) motivul pt ca am montat si pe lunga nu este sa dau flashuri la lume nu ma caracterizeaza eu am montat pt a avea o vizibilitate mult mai buna la drum atunci cand este nevoie nu pt a scoate ochii la lume. Intradevar atunci cand dai primul flash este mai puternic dupa care mai slabute cam urmatoarele 3 si dupa aceea cum sa mai zis dupa ce s-au incarcat balastii ai senzatie ca dai flash cu aparatul de sudura.

Eu zic ca merita invastitia pe faza lunga si mai putin pe proiectoare, pt ca ele nu mai sunt eficiente pe ceata, vei avea nevoie de o lumina mai calda, mai galbena parerea mea.

Eu nu merg ziua cu proiectoarele aprine. :(

Modificat de Borisake
Link către comentariu

Vanzatorii aia care ti-ai spus prostiile alea,nu stiu ce vand!Eu am 6000k 55w pe faza scurta,omule,lumina degajata este rece!La xenon sticla farului se incalzeste un pic(caldut),la halogen sticla se infierbanta de nu poti tine mana pe ea.Singurul meu regret e ca n-am luat 5000k 55w,pt cel de 6000k are o tenta de albastru;cumpara linistit de 55w si nu mai apleca urechea la tot felul de...nestiutori(asta ca sa ma exprim civilizat).Uite si un filmulet cu masina mea ca sa-ti faci o idee cum se vede http://www.youtube.com/watch?v=iDSbW3oYuqg

Modificat de mcornel
Link către comentariu

Ma-ti inteles gresit , eu vreau sa imi montez xenon pe faza lunga pentru a da flash-uri ziua adica sa fie mai puternice in acest sens , le pun ca tot omul pentru o vizibilitate mai buna .Referitor la flash-uri eu am intrebat cum se vor vedea gandindu-ma la acel timp de incarcare , nu sunt fan flash dar uneori le folosesc si pt acele momente ma gandeam

M-am gandit si si in timp cat mai scurt imi voi monta un kit de 35w si 5000k sau 6000k

in functie de ce gasesc

Borisake

Nu exista bec de 35w sau 55w, acelasi bec functioneaza fara probleme si pe balastul de 35w si pe cel de 55w.

Chiar nu stiam treaba asta credeam ca fiecare balast fie el de 35w sau 55w are becul tot de 35w respectiv55w

Multumesc mult pentru sfaturi tuturor.Numai bine

Link către comentariu

Mergi pe ala de 5000k,lasa-l pe ala de 6000k,asta daca nu cumva iti place tenta albastruie;si pune de 55w,intensitatea luminoasa e mai mare.

Link către comentariu

Nu stiu daca intr-adevar daca becul de 50 e acelasi cu cel de 35, din cate stiu eu NU e. Insa eu vad clar diferenta intre 35 si 50.

Si cand schimbi un bec sau un balast, vanzatorul te intreaba de care e.

Link către comentariu

Mergi pe ala de 5000k,lasa-l pe ala de 6000k,asta daca nu cumva iti place tenta albastruie;si pune de 55w,intensitatea luminoasa e mai mare.

La 35 w paradoxal, intensitatea e mai mare ca la 55 w.

Link către comentariu

eu am pe proiectoare 35w iar pe faza scurta 55w al draq daca vad vreo diferenta in intensitatea luminoasa, cred ca 35 si 55w sunt doar o chestie de marketing.

Link către comentariu

DAca te duci la un service uita-te cu aparatul ala de reglat faruri si vezi intensitatea luminii, sau daca ai cu ce masura , in alata parte o sa vezi diferenta. Am vazut diferenta intre blue vision si extreme power.

Link către comentariu

Nu stiu daca intr-adevar daca becul de 50 e acelasi cu cel de 35, din cate stiu eu NU e. Insa eu vad clar diferenta intre 35 si 50.

Si cand schimbi un bec sau un balast, vanzatorul te intreaba de care e.

Mergi pe incredere. :)

eu am pe proiectoare 35w iar pe faza scurta 55w al draq daca vad vreo diferenta in intensitatea luminoasa, cred ca 35 si 55w sunt doar o chestie de marketing.

La inceput cand au aparut xenoanele si aveau pretul ala monstru nu existau decat de 35w si cum am mai zis, erau masini la care nu functionau si trebuia montat auxiliar niste interfete de putere (ceva de genul convertor) pt a functiona si pe acelea cu probleme; dupa care chinezul s-a desteptat si au integrat acele interfete in Balasti spunandu-le 55w pt ca tu pe masina ai bec de 12V 55w si cand puneai un kit xenon de 12V 35w acele masini datorita calculatoarelor le depistau ca becuri arse si le intrerupea curentul, de aceea nu functionau.

35W si 55w se refera strict la puterea consumata pe instalatie de curent nu la puterea luminozitatii si eu am pe faza scurta de 55w si par mult mai slabe decat cele de 35w de pe lunga, deci este vb doar de consumul de curent pe instalatie pt acele masini care fac mofturi datorita calculatoarelor. :D

Concluzia este ca da merita si montarea xenoanelor pe faza lunga, nu deranjaza cu nimic in schimb nu am aceeasi parere si pe proiectoare.

Am facut la Bogdan de pe forum Volvo test de luminozitate are un aparat special si au iesit cam la fel si cele de 35w cu cele de 55w.

Modificat de Borisake
Link către comentariu

Ok Boris, te cred. :)

Dar cat erau de "cam la fel" cele de 35 si cele de 50?

Nu sant carcotas, dar chiar ma intereseaza, ca urmeaza sa-mi pun si eu si pe lunga, dupa ce-mi schimb farurile. Si n-are rost sa dau mai mult pe ele, doar pentru ca scrie 50W.

Eu am comparat lumina data pe sosea de cele de 50 ale mele cu altele de 35, dar pe faruri cu lupa. Si la ale mele mi s-a parut cel putin de 2 ori mai tare lumina pe sosea decat a celor de 35.

Link către comentariu

Nu mai stiu valorile, dar cert este ca am facut si eu un sondaj si ma uitam la cele OEM cu 55w se vad clar ca alea au lupele mai mari in diametru si grosime si probabil focalizeaza altfel lupa si de aici sa para mai puternice asta este explicatia mea, dar cum stim cu totii nu vom putea nicio data dintr-o instalatie pe halogen sa ne ridicam la calitatea unor xenoane OEM.

Eu am comparat lumina data pe sosea de cele de 50 ale mele cu altele de 35, dar pe faruri cu lupa. Si la ale mele mi s-a parut cel putin de 2 ori mai tare lumina pe sosea decat a celor de 35.

In ce, in focalizare, in lungime, etc. durata becului de viata este data in ore de functionare si daca tu ai facut comparatia cu o masina cu ore foarte multe de functionare (mai ales cei care merg toata ziua buna ziua cu farurile aprinse) era normal ca la el sa para mai intunecate plus ca trebuie avut in vedere si vechimea farului; becul prin functonare degaja un fum insesizabil si caldura, acestea cumulate afuma oglinda, deci inca un motiv... ca becul fie el si nou fie el si de 35w fie si de 55w sa para mai intunecat decat un far cu oglinda clara, curata.

Modificat de Borisake
Link către comentariu

Probabil, insa eu ma refer strict la becurile in sine. Facand abstractie de far.

Iar daca trecand la faruri cu lupa, risc sa raman cu jumate din lumina, prefer sa ramana asa (cele fara lupa).

Link către comentariu

Fa altfel daca ai posibilitatea (sa vorbim strict de becuri) ia un kit de 35w si unul de 55w de proba si alimenteaza-le fara a le baga intr-un far, asa in aer si atunci o sa vezi clar daca exista diferenta de putere, eu sunt sigur ca nu.

Link către comentariu

Aceeasi comparatie am facut-o si eu,intre a mea cu 6000k 55w si alta(aceeasi marca,a4 b5) cu 6000k 35w si s-a vazut clar ca ale mele sunt mai puternice,nu as merge pana acolo sa zic ca de 2ori,dar e diferenta...mare!Si ganditi-va si halogen,cu cat creste in W,cu atat sunt mai puternice si de altfel,cele ce sunt peste 55w sunt ilegale;de altfel 35w xenon=3300lumens 55w. xenon=5000lumens.Dati un search pe google si va veti lamuri care au intensitatea luminoasa mai mare.

Modificat de mcornel
Link către comentariu

Deci nu ati inteles; BECUL DE 35W SE POTRIVESTE SI FUNCTIONEAZA FOARTE BINE PE BALAST DE 55W SI INVERS, deci de unde putere de la bec cand becul este acelasi?

Ai facut testul cu becul in mana? De cand avea amicul tau becul (ore functionare) si de cand tu?

Modificat de Borisake
Link către comentariu

Da, e interesant. Pe mine insa m-ar interesa un test intre lumina data pe strada de fiecare bec in parte, bagat in far, frumos.

Daca e intr-adevar asa cum spuneti voi, inseamna ca cele de 50W consuma curent in plus degeaba. Si chiar nu merita, avand in vedere ca al meu computer "nu vede" diferentele de consum.

Link către comentariu

sigur este o diferenta, eu am de 35 w , ce sa zic sunt destui pentru putere, 50 w era riscant, mi-a zis cineva sa nu se incarce prea mult instalatia electrica, mai bine previn ceva decat sa "tratez" dupa aia ;)

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!