Jump to content

Anvelope All Season

buzud
 Share

Postare recomandată

în urmă cu 8 ore, acidone77 a scris:

N-am vazut in Ro anvelopele astea defender ltx ms , clipul asta e mai mult pt America , nu prea are treaba cu noi :) Oricum clipul e facut ca reclama la michelin cc , ca la fiecare anvelopa prezentata , strecoara si o imagine cu ele , nu prea inspira incredere autorul .

Modificat de Baxxon
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

o fi, n-o fi, CC2 sunt si dupa 3 ani sau mai bine in top 3 in teste. adica e o anvelopa cu care nu vei da gres la achizitie.

Link către comentariu

Definitiv sunt anvelope f bune

Doar ca fata de concurenta au crescut pretul prea mult

Link către comentariu

Nejustificat de mare pretul la CC-uri fata de concurenta , da' se stie zicala " nu e prost cine cere ...."

Link către comentariu

Acum 3 4 ani nu era asa mare concurenta, si CC-urile stergeau pe jos cu tot ce era pe piata. Acum concurenta a mai avansat...

Link către comentariu

Apropos de anvelopele all season, postez mai jos parerea pilotului Titi Aur vis-a-vis de acest tip de anvelope. Este un text copiat cu copy-paste din editia de azi a publicatiei on-line Fanatik, va rog nu trageti in pianist:

„Anvelopa all seasons este așa cum ai avea o geacă subțire pe care vrei să o porți în permanență. ce se va întâmpla? Vara îți va fi foarte cald, iarna îți va fi foarte frig, și vei prinde într-adevăr o perioadă de toamnă-primăvară, când acea geacă subțire îți prinde bine. Exact așa e și anvelopa all seasons. Este bună în anumite perioade, această perioadă de trecere, de tomnă sau primăvara, dar când afară sunt -20 de grade sau când ai zăpadă afară sau gheață, polei, all seasons-ul este mai slab, mai prost, mai mic ca aderență decât anvelopa de iarnă. Iar vara, all seasons-ul are o aderență mai mică și se și uzează mai repede față de o anvelopă de vară. Această anvelopă este o soluție de compromis, un compromis financiar. Singurul avantaj este că toamna și primăvara nu mai trebuie schimbate anvelopele”, este părerea lui Titi Aur.

Link către comentariu

Apa curge, daca e lichida. Stiai? 

Link către comentariu

E evident ca optiunea cea mai buna e sa ai 2 seturi, dar daca nu circuli mult, gen sub 10k km pe an, si majoritatea sunt prin oras, optiunea unor anvelope allseaons e mai mult decat rezonabila si logica. Oricum, aceste anvelope au evoluat mult in ultima vreme, acest lucru observandu-se si in teste.

Link către comentariu

Nu ii contesta nimeni expertiza lui Titi Aur dar pe de alta parte, fix cand apare frigul afara apare si el prin presa, exact ca Mariah Carey. ideea e ca are un interes direct, prin biznisul pe care il gestioneaza, sa atraga atentia asupra unor aspecte evidente si sa specifice ca cel mai bine sa faci si ceva cursuri de condus preventiv.

Pe de alta parte, putem argumenta ca decat 2 seturi de anvelope proaste ( a se citi no name made in "pe vapor"), mai bine un set bun de all-season. Dar pe de alta parte, strazile sunt pline de utilizatori care vaneaza "oferte" pe Olx de anvelope care in mod normal ar trebui sa ajunga la casat. Deci, concluzionez ca problema de fond e alta. 

Link către comentariu

Da si nu. Am 2 seturi de anvelope all season montate pe masini din familie : Hankook Kinergy 4S2 si Continental allseason Contact 2. Ei bine, Hankook sunt de fapt niste anvelope de iarna adaptate la vara. Ma descurc cu ele iarna cand nu este foarte frig, dar vara simt ca se topesc pur si simplu pe asfalt, aderenta fiind diminuata simtitor. Le-am luat ptr ca aveau review-uri bune, si in teste obtinusera scor f bun la mersul pe timp de vara. In realitate este exact invers: sunt bunicele iarna si execrabile vara, mai ales daca temperatura de afara sare de 30 grade. Da, pentru Bucuresti sunt bune indiferent de anotimp, dar cam atat.

Link către comentariu

Exact ca in analogia lu nea Titi. Daca geaca aia subtire o folosesti de la scara blocului pana la masina si apoi pana la serviciu, e mai mult decat suficienta. Daca ai pretentia sa te protejeze la -20 de grade pe zapada de 30 de cm si vant de 70kmh, atunci problema nu e la geaca. 

Problema e ca vara la noi, si aici ma refer la Bucuresti pentru ca am stat niste ani p'acolo, e ceva ce intra la exceptie statistica. Ca si iarna, in ultimii ani. 

Personal, unde vad adevaratul dezavantaj al acestor anvelope este exact acolo unde ai mentionat, cumva indirect, si anume la "durata de viata". Ele clar nu vor tine cat unele dedicate si cu atat mai putin cumulat. Dar probabil asta e compromisul pe care trebuie sa il faci. 

Link către comentariu

Allseason este logic ca sunt mai slabe decat cele de vara/iarna. Erau intr-o vreme chiar standard pe masini awd/4x4 fara pretentii dinamice.

Link către comentariu

@dercos inca vin standard pe unele masini cu pretentii gen... gama Land Rover/Range Rover... 

@vizitator masina sotiei are Michelin Cross Climate 2 puse de mai bine de 3 ani, de 1 an si ceva face naveta saptamanal sau la 2 saptamani cate 500km ( 250-250 ) din care jumate DN, jumate autostrada, indiferent de conditiile meteo ( bine daca e viscol si drum blocat nu e cazul, dar vorbim de conditii normale vara/iarna ) si nu a avut nicio problema. Anvelopele inca nu s-au topit vara si nici nu s-au uzat excesiv :lol: si mai tin lejer inca anul viitor ( poate de asta Michelin sunt mai scumpe, ca nu se topesc :D ) 

Deci undeva intre 4 si 5 ani as zice, ceea ce e mai mult decat suficient pentru o anvelopa, dpmdv indiferent de uzura.

Daca ai pretentii de sofat sportiv si esti mereu la limita, e clar ca all season nu au ce cauta pe masina ta. Dar la o utilizare cat se poate de normala, sunt anvelope decente.

Link către comentariu

Michelin Cross Climate sunt anvelope de vara, adaptate la mersul pe timp de iarna (adica invers fata de celelalte anvelope all season). Sunt convins ca nu ai probleme cu ela vara, ptr ca asta sunt la baza, adica anvelope de vara. Iarna iti pot crea probleme, ar fi interesant sa faci un review dupa o iarna sanatoasa (daca mai prindem asa ceva 😃)

Link către comentariu

16 minutes ago, vizitator said:

Michelin Cross Climate sunt anvelope de vara, adaptate la mersul pe timp de iarna (adica invers fata de celelalte anvelope all season). Sunt convins ca nu ai probleme cu ela vara, ptr ca asta sunt la baza, adica anvelope de vara. Iarna iti pot crea probleme, ar fi interesant sa faci un review dupa o iarna sanatoasa (daca mai prindem asa ceva 😃)

Le-am avut eu 2 ani pe Leon, prima generatie de CC. Nu am avut niciun moment in care sa zic "ce bine era daca aveam anvelope dedicate". Si le-am avut in tinerete, cand siguranta nu era neaparat in topul gandurilor atunci cand conduceam. :)

@dercos si pe d-alea low cost (Dacia Duster) sau mid-range (Toyota RAV4).

Edit: cred ca am fost printre primii utilizatori de CC in Romania. Le-am castigat la un concurs aici, pe forum, fiind prima generatie a lor.  😍

Modificat de cristi511
Link către comentariu

1 hour ago, vizitator said:

Pai da, ca e mai multa vara in Romania decat iarna, iar zapada, gheata, polei, vad anvelopele cred ca maxim 1 sapt pe an... hai zapada poate 2...

Sigur, nu e anvelopa ( sau masina ) de urcat la munte saptamanal, sau d-astea, dar la o utilizare zilnica normala, sunt f ok.

Daca ar fi de pus pe o masina cu tractiune integrala sigur nu s-ar face de ras nici la munte, zapada mai sanatoasa.

Link către comentariu

https://www.tyrereviews.com/Article/Best-All-Season-Tyres-2024.htm
Este de fapt un pic invers cu Michelin, exceleaza pe zapada si sufera pe asfalt umed. Este clar o anvelopa all season cu care nu dai gres. Am avut si Hankook Kinergy care dupa 2 ani si ceva se rupea material din ele cel putin vara, dupa am avut Vredestein quatrac care stateau cel mai bine in teste pe asfalt umed la vremea respectiva( iar iarna pe langa bucuresti cam alea sunt conditiile 90% din timp) si acum am michelin CC2 este primul an cu ele asa ca nu ma pot pronunta, vara le-am simtit o idee zgomotoase pe caldurile excesive. 

Modificat de gabriel88
Link către comentariu

Totusi, cand imi aleg anvelopele eu prefer sa aud in primul rand parerile utilizatorilor, abia apoi ma uit la review-uri. Asa m-am pacalit cu Hankook Kinergy KS2. Pe site-ul tyresreview erau clasificate ca niste excelente anvelope de vara, care se comporta ireprosabil vara, si ca mai bine iti iei niste anvelope all season bune pe timp de vara, deoarece vara este antotimpul predominant. Ei bine le-am cumparat si pe pielea mea m-am convins ca este exact pe dos: vara sunt execrabile, nicio legatura cu ce laudele de pe tyresreview.

Link către comentariu

în urmă cu 7 ore, vizitator a scris:

Apropos de anvelopele all season, postez mai jos parerea pilotului Titi Aur vis-a-vis de acest tip de anvelope. Este un text copiat cu copy-paste din editia de azi a publicatiei on-line Fanatik, va rog nu trageti in pianist:

„Anvelopa all seasons este așa cum ai avea o geacă subțire pe care vrei să o porți în permanență. ce se va întâmpla? Vara îți va fi foarte cald, iarna îți va fi foarte frig, și vei prinde într-adevăr o perioadă de toamnă-primăvară, când acea geacă subțire îți prinde bine. Exact așa e și anvelopa all seasons. Este bună în anumite perioade, această perioadă de trecere, de tomnă sau primăvara, dar când afară sunt -20 de grade sau când ai zăpadă afară sau gheață, polei, all seasons-ul este mai slab, mai prost, mai mic ca aderență decât anvelopa de iarnă. Iar vara, all seasons-ul are o aderență mai mică și se și uzează mai repede față de o anvelopă de vară. Această anvelopă este o soluție de compromis, un compromis financiar. Singurul avantaj este că toamna și primăvara nu mai trebuie schimbate anvelopele”, este părerea lui Titi Aur.

Parerea lui valoreaza exact cat o nuca ciugulita de cioara; comparatia este fara succes ( probabil are numa haine f f f groase si fffff subtiri ).

Ca zicea un coleg mai sus ca iarna nu prea este , pai depinde unde stai , ca la mine acasa a fost deja prima zapada si cred ca urmeaza potopul , ca in fiecare an de altfel. Dar tot all season am pe masini si n am avut emotii niciodata.

Modificat de Baxxon
typo
Link către comentariu

Dacă e să contribui și eu la subiect, am încălțat X5 ul lu tata-socru cu Goodyear Vector 4Seasons G3 255/50R19, pe toate 4 roțile pentru că dimensiunea 285/45R19 pentru puntea spate nu era disponibilă😢. Chiar și așa, față de chinezăriile de vară ce le avea anterior, nu prea există termen de comparație. Față de alte anvelope all season, am mers cu 235/40R19 Kuhmo Solus pe un Tiguan. Nici aici specificațiile tehnice nu sunt 1:1, însă experiența de condus a fost clar în favoarea Goodyear. Am apreciat în deosebi, aderența și manevrabilitatea. Temperaturile exterioare au fost în jur de 15-17 grade, cum se comportă la -20 de grade, sau la +30, e clar altă discuție. Contează și mecanica mașinii și stilul de condus, etc. 

Vis a vis de Titi Aur, am fost și la un curs de conducere defensivă la Academia lui și din păcate am rămas dezamăgit de informațiile vis a vis de anvelope. Conducătorul de training a făcut afirmația că anvelopele all seazon nu sunt omologate / legale spre a fi conduse tot anul și că varianta corectă ar fi anvelopele all weather și a continuat cu o reclamă pe față pentru Michelin. Cum eu pe CC ul meu am seturi vara/iarnă nu mă prea interesează topicul, dar ultima dată când am verificat, dacă afară este polei / zăpadă sau condițiile necesare pentru producerea lor, anvelopele trebuie să aibe marcajul 3PMSF indiferent ce nume poartă. 

Modificat de CSS_RO
reformulare
Link către comentariu

5 hours ago, vizitator said:

Versiunea 1 sunt asa deci foarte bune vara

Versiunea 2 sunt de iarna cu valente de vara deci foarte bune iarna

Link către comentariu

https://www.uniroyal-tyres.com/car/service-knowledge/winter-tyres-mandatory/

Aici cam gasiti toate cerintele referitoare la simboluri si profilul minim necesar in fiecare tara.

Cam toate anvelopele AS, cel putin la care m-am uitat eu, aveam simbolul 3PMSF.

Link către comentariu

Nu e o idee buna sa montati invers directional anvelopele

Link către comentariu

Da' cine le-ar monta invers ?

Link către comentariu

On 11/18/2024 at 5:57 PM, CSS_RO said:

anvelopele trebuie să aibe marcajul 3PMSF indiferent ce nume poartă. 

La noi legea nu cere marcajul 3PMSF, doar M+S. Oricum cam toate îl au.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!