Jump to content

Alba ca zapada - Tiguan 2.0TDI BMT

grp

Postare recomandată

Nice trip...mai putin evenimentul nefericit cu cheia. Eu mereu iau cu mine ambele chei, just in case.

Restaurantul Shtasliveca e unul dintre cele mai bune din BG. Mai exista inca 2 locatii, in Sofia, respectiv Stara Zagora. Au preturi super, iar preparatele sunt f.delicioase.

Zona Nikiti e super, trebuia sa ajung si eu la plaja Portokali, dar din comoditate, am ales sa ramanem strict in Pereia. Cand dai de mancare buna, plaja blue flag...nu mai iti vine sa pleci prin imprejurimi.

Nice pics, deja mi-e dor de Grecia, dar ma consolez ca urmeaza inca un concediu, in Italia, asa ca astept cuminte 🍺.

Link către comentariu
  • 3 weeks later...

Aveam de ceva vreme cam un sfert de cursă la pedala de ambreiaj in gol, în plus nu mai revenea sus și in plus un joc stânga-dreapta. Așa că am schimbat cilindrul ambreiaj.

Resize_20250807_171744_4499.thumb.jpg.3f2449ac7499e011d15d8310270677fd.jpg

Resize_20250807_171744_4878.thumb.jpg.37addd46f1cfa2e75576a50e7a54d6c5.jpg

Resize_20250807_171745_5380.thumb.jpg.8f709d2cc9ca6080849d048beed8cf66.jpg

După completarea lichidului, aerisire și înlocuirea bucșelor de la pedală, acum revine normal, nu mai are joc și parcă se apasă mai ușor (poate este doar efect placebo).

Resize_20250807_171745_5760.thumb.jpg.ab45dfa5b164fe6adf12f234f49c4703.jpg

Au trecut doar 5 ani și aproximativ 60.000km de cand am schimbat cilindrul și kit-ul ambreiaj. Uneori, la rece, parcă simt că patinează puțin in treapta 1 si 2, apoi după ce se încălzește nu mai face. Să mă lase așa repede? În condițiile in care nu am tractat nimic și nici nu merg prin noroi sau altceva ce ar putea solicita ambreiajul?

Link către comentariu

Sper ca ai stiut sa dai jos pedala cu tot cu pompa, nu te-ai chinuit sa o inlocuiesti pe masina :))

in principiu este de la ambreiaj simptomul . Ca sa ramana apasata pedala , ar insemna sa piarda pe undeva lichidul. Dar cand se gripeaza pt scurt timp placa de presiune ( de regula de la praful de ambreiaj), nu mai apasa inapoi pistonul >lichidul>pompa de la pedala nu revine.

Sa nu uitam ca nici kitul pe care l-ai pus acum 5 ani garantat nu a fost original, deci alta calitate. 

Eu la Skoda din 2001 am inlocuit ambreajul original la 290.000 km / 2018, pentru ca s-a blocat volant dezechilibrata si face ca naiba motorul, discul mai avea viata. 

Kitul pus atunci (LUK) nu mi-a placut de la inceput. Acum are 395.000 si se apasa deja greu pedala, iar volant face zgomote. semna ca se apropie o alta inlocuire 

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!