Jump to content

Primul TDI - O2 2.0 , BKD


tak30ver

Postare recomandată

Salut ! 

 

Ca urmare a topicului de aici prezint si eu "bijuteria" :) 

Detin de 3 zile o Octavia 2, an fabricatie 2008 , motor bkd , 140 CP, 164.000 km . 

Ca dotari ar fi de mentionat senzorii de parcare si dublu climatronic , cam atat in special. 

Imi place mult calculatorul de bord, cotiera cu mufa AUX , pozitia comoda la volan, impresia de mare si puterea de fuga :) . 

Dpdv tehnic am remediat astazi niste probleme observate pa achizie : rulment roata ( am schimbat butucul cu totul ) , burduf de planetara  + revizie cu toate filtrele MANN si ulei Motul 5w40 

Mai am discuri fata + placute dar au senzor si ma anunta ele , un pivot si doua bucse de la puntea fata spre spate pe care le-am vazut crapate la absolut toate masinile skoda verificate de mine. Astea se schimba din cauza de crapaturi sau trebuie sa fie si joc ? 

Desi la achizitie am verificat atat eu cat si mecanicul sunetul si vbratiile ambreiajului astazi se auzeau niste zgomote dupa revizie.  Cand a bagat-o mecanicul si cand a repornit-o dupa schimbul de ulei nu facea nici pas , dupa ce a terminat toata treaba pe la ea si a lasat-o pornita mai mult a inceput sa se auda un zgomot metalic, o troncaneala, ei ziceau ca trebuie schimbat tot kitl de volant + ambreiaj. Dupa ce au calcat pedaua nu se mai auzea, am pornit-o iar peste cateva minute si nu mia facea, cateodata la relanti se simte o mica vibratie, batai nu am mai auzit , schimba lin, cursa la peda e ok, pana mea...

I-am mai schimbat o olginda pe dreapta ca era crapata si 2 becuri arse , in rest cam atat. 

Turbina, marea mea grija :) , e foarte curata si ok , masina nu da fum deloc. 

Saptamana urmatoare urmeaza o curatare interioara la un coleg de pe forum , trebuie sa o duc si la o vopsitorie pentru ca am niste puncte de rugina pe la praguri si cam aia e, o sa fie ca noua :) 

Va atasez si niste poze .

 

Nu va speriati, motorul a fost suflat , dat cu wd-40 si sters dupa revizie, nu l-am luat asa :) 

 

post-120517-0-34607700-1427286762_thumb.

post-120517-0-50152500-1427286820_thumb.

post-120517-0-26016000-1427286861_thumb.

post-120517-0-01339600-1427286877_thumb.

post-120517-0-86150800-1427286914_thumb.

post-120517-0-03754700-1427286940_thumb.

Link către comentariu

Arata bine masinuta, sa o stapanesti sanatos, dar totusi, de ce ai dat motorul cu WD-40?

 

II da un aspect unsuros si incarcat, ca sa nu mai zic ca o sa se lipeasca praful imediat. Exista solutii speciale de curatat motorul, de asemenea, exista spalatorii specializate in spalat motor, daca vrei sa il ai curat.

Link către comentariu

Salut, multumesc pentru urari . Pretul final a fost de 6000 . 

Nu eu l-am dat cu spray ci tipul de la service,eu nu i-am zis nimic,  mi-a curatat foarte bine pete de ulei si alte alea, oricum nu a ramas asa, ulterior la suflat cu aer dupa care a fost sters totul cu o carpa uscata , a disparut efectul ala de lipicios si lucios :) a ramas doar foarte curat. 

Link către comentariu

s-o stapanesti sanatos!

frumoasa masina .. in general imi place plansa de bord, forma butoanelor .. este pe gustul meu .. putin mai patratoase

 

si eu ma uit dupa o skoda .. dar vreau una combi pentru familie si cutie DSG

sper sa gasesc ceva bun pana in 8000 euro si la cum ma stiu tipicar .. cred ca o sa alerg dupa o masina mai mult decat ai alergat tu :))

Modificat de stefanutz30
Link către comentariu

Multumesc la fel, ce sa zic .

Din ce m-am documentat si eu am inteles ca bkd-urile dupa 2007 nu au mai avut probleme la chiulasa si injectoare , injectoarele mergeau perfect la tester, compresia am inteles ca se verifica mai greu insa masina nu inregistreaza nici un fel de erori pe motor. 

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Am facut cam 2000 km cu masina pana acum, ieri am avut un drum de vreo 700km, tot ce pot sa spun ca merge impecabil, ruleaza linistit si la viteze destul de mari fara prea mult zgomot, este confortabila, consuma putin , ma ajuta enorm in depasiri. 

A mai primit intre timp o spalare interioara la colegul Muale , 2 becuri Philips Xtreme Vision 130% pentru ca avea niste mizerii albastre care se vedeau frumos dar lumina ciuciu,  si o vizita la @AlBundy pentru activarea diverselor functii, reglarea becurilor montate invers de mine :) + alte verificari . 

Inca sunt in dubii daca sa schimb acum ambreiajul sau sa astept pana cade, oricum la vara am un drum mai lung de facut si nu m-as risca , iar in mai o sa intre la vopsit capota + ambele aripi la refacut  ( au cate o zgarietura adanca facuta intentionat de un cretin ) + praguri .

I-am dat jos si foliile de pe fata care erau niste mizerii , acum am si eu lumina in masina. 

O sa dau comanda pana atunci si de aparatori de noroi pentru a proteja pragurile . 

Urmeaza si volanul la schimbat pielea :) dar tot prin mai , sa mai strang fonduri. 

Link către comentariu

Cum e diferenta intre philips 130% si ce aveai inainte? sau in comparatie cu alte masini care ai avut?Un kit ambreiaj se schimba doar dupa ce deja mergi cateva mii de km cu urmatoarele simptome:

-motorul "vibreaza" ca si cum s-ar tura cand stai la relanti

-patineaza ambreiajul in viteze,se tureaza in gol cateodata

-caraie,intra greu in viteze

-alte sunete provenite de la volant mai urate sau batai deranjante in ambreiaj.

 

Ai macar una din aceste simptome clar?iti zic ca sa nu te grabesti cu schimbatul ambreiajului deoarece costa ceva si pe forum am vazut destula lume care il schimba imediat cum se aude un nimic si apropo,daca tot il schimbi,schimbi tot kit-ul ,nu doar volant sau rulmentul de ex cum am vazut tot aici pe forum...

 

Bafta cu masinuta!

Link către comentariu

Salut, 

Am mai avut niste philips night vision parca, astea sunt oricum minunate, inainte pe masina erau niste mizerii eagleye sau ceva cu bec albastru , imitau xenonul, adica se vedeau super frumos insa eu noaptea ( mai ales pe ploaie) nu vedeam mai nimic si ma injura toata lumea . Cu philipsurile astea le tin pe maxim si nu imi da unul un flash, bat perfect, lumina este incredibil de buna si pe o f lunga distanta, nu prea am nevoie de faza lunga , foarte multumit. 

 

DIn simptomele de mai sus o am doar pe ultima din cand in cand :) oricum mai astept, nu ma grabesc si il schimb cu totul cu piese de la un service mai ok sa am si garantie 24 luni  .

 

Azi a fost masina la RAR pentru autentificare , a trecut fara emotii :) 

Link către comentariu

Salut ! 

 

Ca urmare a topicului de aici prezint si eu "bijuteria" :)

Detin de 3 zile o Octavia 2, an fabricatie 2008 , motor bkd , 140 CP, 164.000 km . 

Mai am discuri fata + placute dar au senzor si ma anunta ele , un pivot si doua bucse de la puntea fata spre spate pe care le-am vazut crapate la absolut toate masinile skoda verificate de mine. Astea se schimba din cauza de crapaturi sau trebuie sa fie si joc ? 

 

sa o porti cu placere. bucsele respective iti vor spune singurele cand se cer schimbate. In 215000 km actuala (bkd dsg 2007) le-am schimbat de 2 sau 3 ori, nu mai stiu exact. Zero probleme pe injectoare/chiulasa.Fisurile superficiale in cauciucul bucselor in cauza nu genereaza zgomote, asa ca ...apa paie si atentie la drum. Daca mergi mult noaptea si esti dispus, dpdv financiar, gandeste-te la un upgrade catre xenon oem, e diferenta semnificativa. Cu siguranta gasesti la pret decent piesele necesare.

Link către comentariu
  • 4 weeks later...

Salut, multumesc de sfat.

Intre timp am inmatriculat masina fara probleme, a iesit si dovada cu taxa platita, totul foarte ok .

Am ajuns pe la 4000 km de cand am luat-o , in continuare multumit de achizitie :) am mai facut urmatoarele investitii : 

2 boxe JBL pe fata ca alea originale erau arse si se intrerupeau destul de des

Electrovalva la compresor Sanden , nu baga aer rece calumea, compresorul nu prea pleca, acum merge impecabil , il folosesc pe auto si temperatura e f ok, nu da nici miros d-ala urat cand trec pe eco mode. 

Urmeaza : cauciucuri noi vara, vopsit capota + bara pentru a scoate o zgarietura d-aia de mare dusmanie de cred ca a calcat un copil si 2 caini, vopsit praguri , montat protectii de noroi pe fata ( pe spate sunt ) .

Cu ambreiajul e amuzanta rau faza, ba trancane ba nu trancane, de vibrat nu prea mai vibreaza la relanti, nu mai vibreaza la frane bruste , weekendul asta nu l-am simtit deloc dubios si vitezele le schimba absolut perfect, fara zgomot, fara sa agate, etc. Cred ca renunt la ideea de a-l schimba, nu vad rostul de a cheltui acum 2500 lei cand 80 % din timp nu are absolut nimic si din ce am inteles nu prezinta vreun mare risc, cand se va strica va bate foarte rau tot timpul sau va face figuri la treapta 1-2 . 

Link către comentariu
  • 4 weeks later...
Publicat (modificat)

Mai revin si eu cu unele mici imbunatatiri aduse vietii alaturi de Octavia :)

Volanul a fost trimis la Arad la Andrei si ce a iesit va las sa vedeti in poze, pielea de dinainte e de proasta calitate , tocita in partea de sus si descusuta in partea de jos, avea o husa grosolana, nasol de condus. 

post-120517-0-51998700-1432729577_thumb.

post-120517-0-82241200-1432729729_thumb.post-120517-0-19853500-1432729742_thumb.

Am reusit sa organizez si portbagajul asa cum imi place mie , am gasit la Norauto 2 plase elastice la 16 lei bucata , initial credeam ca se intind peste tot portbagajul insa dupa ce am trecut de dezamagire am observat ca se intind perfect pe laterale si ca masina are 14912 de carlige si ca o pot intinde perfect asa ca am mers, am mai luat inca 1 si mi-am bagat prostiile pe laterale. Pe spatele banchetei am gasit un organizator interesant la carrefour, importat de procar, se prinde de tetiere si se ascund  frumos sub aceastea, eu le-am mai dat si un dublu adeziv pe spate astfel incat sa stea lipit tot timpul de bancheta , are cam 8 compartimente, unele transparente altele inchise, creand astfel o gramada de spatiu de depozitare in portbagaj. 

In weekend ajung si la ikea si iau niste cutii negre pentru a umple lateralele , velcro, si o sa dispara astfel tot ce se vede, ascuns in cutii lipite de mocheta masinii si blocate de plasa. 

post-120517-0-21564700-1432729715_thumb.

Am mai facut rost si de un kit de polish profesional de la 3M ,  trebuie sa gasesc pe cineva care are chef sa il aplice :)

Modificat de tak30ver
Link către comentariu

chiar trebuia data jos husa aia ;)

pe Andrei nu il cheama Adi ?

Link către comentariu
Publicat (modificat)

stiu ca trebuia , le fac pe toate pe rand. 

Andrei il cheama.

PS : nu stii si tu pe cineva care stie sa dea polish ? Am vazut ca esti si pe forum de detailing dar eu nu am gasit nimic de genu, am eu tot kitul , bureti, masina, ar mai trebui doar putin spray sau pasta pentru o zgarietura mai adanca. Platesc manopera fac si cinste. 

Modificat de tak30ver
Link către comentariu

sunt cativa baieti priceputi pe acolo.

nu cred sa aibe anunt pus dar cativa stiu ca fac si altora, nu numai pe masinile lor.

nu cred sa aibe nevoie de ceva, au tot ce trebuie (scule, pasta, etc).

 

 

de aici, cativa au fost la dub detailing , pro detailing sau clinica auto (cu review-uri bune). 

Modificat de Muale
Link către comentariu
  • 1 month later...

Un mic update la jurnal :) 

Masina se apropie vertiginos de 10.000 km de cand am luat-o :) nu m-a lasat in drum niciodata pana acum, nici macar un semn nu a dat. 

In iunie am facut un drum in Turcia , o reala placere la drum lung. Daca nu eram mai multi in grup cred ca ma bucuram mai mult de ea .

Desi eram 4 adulti plus bagaje nu am avut probleme niciodata la depasiri, mers non stop cu clima pornita , pe 2300km consumul a fost de 5.3 % calculat de mine si 5.8 % calculat de bord. Foarte mult spatiu, confort, fata de opel, acum nu ma foiam in scaun si nu simteam oboseala . 

Ca sa imi reaminteasca totusi ca nu e chiar sfanta azi dimineata , la 5 min dupa ce am plecat de acasa, din senin, cade oglinda de la sofer :) Efectiv s-a dezlipit de pe suport. Am patit aceeasi chestie si la Opel, tot pe partea mea , cred ca e un soi de blestem ce ma urmareste. 

Ambreiajul e fain frumos, bate o data pe luna, in rest merge ceas, schimba vitezele lejer, nu mai tremura pe frana pe liber, etc. 

In august am stabilit ca o bag la vopsit , are niste puncte de rugina la imbinarea usii cu pragul pe fata + zgarieturile urate de pe capota + aripi ,  vreau sa dispara. 

Revin dupa ce ii fac revizia, sa vad ce mai zic baietii pe la service. 

Link către comentariu
  • 1 month later...

Un ultim update :)

AM facut ieri revizia la masina, am mai bagat intre timp un drum in Grecia ca era pacat sa nu vada si ea o insula anu asta :)

Masina merge in continuare fara probleme, ieri i-am schimbat toate filtrele + ulei . Pe langa acestea s-au mai constatat si s-au schimbat o bieleta antiruliu pe partea stanga si bucsele punte fata spre spate, ambele, erau duse de data trecuta. 

Am dat comanda acum si de discuri + placute de frana, trebuie sa le schimb si pe aceastea, caraie cand pun frana usor ( nu suiera ) . 

IN rest, masina se comporta frumos, trage foarte bine, turbina e super curata :)  , la verificarea la rampa nu s-au semnalat alte nereguli. 

In 1-2 saptamani masina o sa intre la vanzare, intai pe forum apoi si prin alte parti.

Nu stiu daca sa o vopsesc inainte sa o pun la vanzare sau sa o pun la vanzare asa, voi ce ziceti ? Are niste zgarieturi pe capota si aripi plus rugina pe la colturile usilor. 

Link către comentariu

Dap, era planul sa o tin pana prin ianuarie- februarie dar s-a devansat plecarea , in noiembrie plec din tara si trebuie sa o dau ca nu stiu cand ma intorc si nu are rost sa o pastrez in garaj. 

Link către comentariu
  • 3 weeks later...

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!