Jump to content

Golf 6 - Zgomot in habitaclu


danut82
 Share

Postare recomandată

Acum e dezechilibrat avand in vedere ca si lipsesc pale si ai pus lipici. Mult nu o sa mai tina pana cand o sa se auda din nou.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nu obligatoriu, dar e clar ca este dezechilibrata si va face zgomot. Cauta sa cumperi alta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

1.dezechilibrat, cum ai zis și colegii. 

2. Wd40 nu lubrifiaza mult timp și bucsa aia de pe ax se unge greu fiind "capsată". 

Spun din experienta cu ventilatorul de pe Golf care scartaia iarna. L-am demontat și uns dar soluția este temporara. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Buna ziua,

 

De ceva vreme se aude un troncanit doar cand merg pe drum de tara.

Am ridicat masina pe elevator intrun service si toate articulatiile si bucsele sunt in regula.

Ce ar putea fi?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...
Adrianparaschiva

Buna seara sunt nou pe forum și nu știu exact unde sa postez ceva legat de mașina mea un golf 6 1.4 80 CP 2009 Menționez ca mașina are 86000 km sunt singurul proprietar al ei și a apărut un zgomot in viraj stânga doar in accelerare 

am fost la mecanic crezând ca este planetara dar După o verificare a zis ca nu are nimic legat de ea ce ar putea sa aibă ? 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut! 

Intrebare pentru cei care au avut acel șuierat de la usa soferului ca si cum ar fi un geam un pic deschis, cum ati rezolvat problema? 

Multumesc!

Golf 6variant, 1.6 tdi 2012

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Regleaza usa sa stranga un pic mai bine pe caroserie. Desfaci f putin "inelul" metalic de pe stalp (pe care prinde yala), eventual cu un ciocan de cauciuc bati f usor spre interior si pe urma strangi. Ca sa poti observa deplasarea acelui inel, poti lipi langa latura sa exterioara (si chiar si sub, sa poti observa eventuala deplasare in jos, nedorita de altfel) niste banda de hartie. Suruburile acelea sunt un torx mai special, cap stea, cu 12 colturi. Poti sa cumperi un set mic dar f util, de la Yato, cod set: YT-0414.

Modificat de loghy
quote post anterior
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...

Salutare, am și eu o problema cu un zgomot care tot imi bate la ureche in mers. Acest zgomot e in stâlpul B stânga din cauza centurii, mai bine zis din cauza suportului de centura. Aveți idee daca se poate rezolva la service? Mașina este în garanție ..are 36000 km și face așa cam de pe la 18000. Am fost cu ea la ei..le-am zis de acest sunet și au dat din umeri. Prima oară au zis că e din cauza chederului stânga spate că e ieșit din locul lui și scârțaie. A doua oara le-am zis că e din stâlp și ei au umblat la portiera fata stânga. Daca a mai avut cineva aceasta problema ai a rezolvat o singur va rog să îmi spuneți și mie ce e de făcut că sa nu mai stau după cei de la reprezentanta. Mulțumesc

https://www.youtube.com/watch?v=f8liSrosyS8&feature=youtu.be

 

Modificat de BoxeR
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Zgomotele alea le-am avut si eu atat pe Golf-ul 5 cat si pe actualul Golf 6 (deh...aceeasi masina pana la urma). Am rezolvat oarecum simplu as zice. Demontate toate plasticaraiele de pe stalp pana ajungi la sina aia pe care reglezi centura. Cum apare si in video. In prima faza, pe acea sina (partea fixa de pe stalp-ul B), am pus banda de izolat textila (e mai rezistenta in timp si nu se dezlipeste asa usor) tocmai in ideea in care daca mai "joaca" acel element mobil ce se misca si in video, sa nu mai bata metal pe metal. Ulterior, am gresat tot ce este acolo cu silicon. Daca tot desfacusem, am zis sa dau cu spray cu silion, in ideea in care s-ar mai freca ceva de ceva pe acolo, poate mai atenuez scartaielile. Montat tot la loc si gata :). Nu am mai avut zgomote cam de 1 an.

Singurul aspect este ca in cazul meu, doar eu conduc masina, centura este reglata pe stalp intr-o anumita pozitie, deci nu este urcata si coborata de n ori. Prin urmare acea banda textila lipita nu ajunge sa fie "racaita" incat sa se dezlipeasca cu timpul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc. Am sa incerc sa ma duc la reprezentanta daca tot e in garantie sa vad ce rezolva ei. Nu prea cred ca se poate rezolva ceva doar sa schimbe tot ansamblul de la centura. Daca nu rezolva am sa pun si eu ceva pe acolo :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Salutare,

Am un Golf 6 plus 1.6tdi, si de ceva timp se aude in pertea dreapta in bord (am ascultat cu urechea pe bord :) ) un zgomot asa cum au zis alti colegi "ca masina de spalat" . Am pus si un scurt filmulet, se aude incet, trebuie sa fiti un pic atenti, in masina se aude mai tare.

Zgomotul nu se aude dimineata sau daca e masina rece, numai dupa ce mergi un pic cu ea si se aude la fel indiferent de turatia moturului, indiferent daca este AC oprit sau pornit, chiar daca masina este in D sau in P, R (fiind DSG), cu alte cuvinte face tot timpul si zgomotul nu isi modifica intensitatea sau viteza indiferent ce ii faci. 

Am masina din noiembrie si nu stiu daca face din cauza ca a venit caldura si o fi ceva de la compresor, sau ca am schimbat distributia si o fi ceva de acolo sau sa nu aiba legatura.   

Astept parerile voastre.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Prezint si eu o problema care m-a exasperat luni de zile si intr-un final i-am dat de capat. Poate v-ati mai confruntat si voi sau poate persista la unii si merita sa verificati si sa vedeti daca este solutie buna sau nu si pt voi.

Ideea este ca de luni de zile, in momentul cand acceleram, undeva intre 1200-1800 de rpm aparea un sunet, o bataie metalica, o tzacaneala ca de vibratie, ca si cum intra ceva in rezonanta. Sunetul venea cumva din partea dreapta fata, cumva din zona de torpedou/ventilator de clima. Pot sa spun ca am ascultat, investigat, demontat, prins mai bine, strans orice fel de clema sau surub din masina: bord, torpedou, fata de usa, plasticele de pe tunelul median, tapiserie de pe stalp si cate si mai cate. Interesant era ca uneori se auzea, alteori nu. Uneori se auzea cand masina curgea la liber sa zic asa si treceam peste denivelari, alteori nu.

Am verificat pe sub masina tot ce se putea verifica, la motor am verificat toate capacele de plastic, protectia termica, scut, carenaj, tot. Zgomotul nu disparea.

Recent, printr-o minune, am atins cu mana un furtun din zona filtrului de motorina, iar clema ce ar fi trebui sa il tina la loc, s-a atins de carcasa filtrului de motorina si a scos sunetul buclucas. Am clipsat la loc furtunul, nu am crezut, insa am liniste in prezent in masina. :)

Acel furtun si zona unde acesta se prinde le puteti vedea in pozele de mai jos. Daca cumva mesteriti in zona aia si poate desprindeti din greseala acel furtun sau pur si simplu cu timpul, cade el de la sine, merita incercat sa il verificati.

Practic, acel brat de plastic, era declipsat din locasul sau (care este pe carcasa filtrului de motorina) si furtunul misca liber cand motorul se misca la acceleratie, scuturaturi, vibratii. Iar acel brat de plastic se lovea de carcasa filtrului de motorina, iar sunetul se transmitea pana in habitaclu.

01.jpg

02.jpg

Modificat de LUFY
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...
CiprianNiculae21
On 23.11.2015 at 10:34, FlorinVtin a scris:

La fel avem majoritatea, sunetul apare doar cand e clima oprita. Tind sa cred ca un venitilator e descentrat, nimic grav.

Ai gasit vreo rezolvare? Sau inca persistă acel sunet? De curând mi-am achizitionat un mk6 2.0 tdi 110 si am si eu aceiași problema...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Asa se aude volant la mai toate dieselurile. De curand am auzit si la un Tiguan de 2.0 TDI cu 100k parcursi.

La toate service-urile mi-au zis sa merg linistit ca nu are nimic. E un sunet specific iar atat timp cat schimba bine si cupleaza cum trebuie n-are rost sa imi fac griji.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 10 months later...
dilimache000

Salut.

Am si eu aceasi problema cu sunetul huruit care se aude doar in habitaclu si fara AC. Daca pornesc AC ul nu se mai aude. A reusit cineva sa gaseasca de unde ar fi problema? 

Multumesc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

Salut! Aceeași problemă cu zgomotul din interior o am și eu la un golf 6 1.6 tdi. Se aude doar până în 2000 de rotații, iar în special cu ușile închise. Cu ușile deschise, e insesizabil. :)) Izolează zgomotul mai bine. Nu are legătură cu AC. După ce trece de 2000 de rotații și motorul e mai echilibrat, nu se mai aude. 

Poate ajută acest videoclip. 

Mersi mult!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!