Jump to content

Golf 6 - Zgomot in habitaclu


danut82
 Share

Postare recomandată

Salut,

Am un suierat la rulare care se aude de la stalpul de pe partea soferului, mai exact pe unde este centura.

La pasager nu este acest zgomot. Masina nu a avut incident pe acea parte.

Multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

vezi la usa pasagerului spate trebuie sa ai o invelitoare de guma cand deschizi usa pe stalp intre usa si stalp,verfica daca nu a iesit din caroserie guma si pe acolo intra aeru cand mergi...

Modificat de bonzo69
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La fel patesc si eu, se aude/simte de parca as avea geamul de la sofer putin deschis.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 months later...

Salut! Am o problema la un Golf VI GTD din 2010 si anume: cateodata, se aude un huruit, ca o rotatie, care creste in intensitate o data cu turatia motorului si se aude doar din interiorul masinii, undeva sub bord in partea pasagerului, si asta la viteze mici, pana in 40-50 km/h, indiferent daca AC e pornit sau oprit. Masina are 166000 km si cei de la reprezentanta au spus ca ar fi un zgomot normal de functionare a compresorului, Delphi, si chiar daca as schimba compresorul, exista riscul sa se auda si cu un compresor nou. Solutii?

Modificat de cosmejn
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Rulment roata, cureaua de accesorii, rulment de la AC/alternator/ zgomot de anvelopa neuzata uniform sau cu dinti de fierastrau. 

 

Incearca sa le excluzi pe rand, prima data schimba rotile intre ele, sau vezi dupa ce treci la anvelopele de vara daca se aude la fel, apoi incearca sa vezi daca se aude in viraje mai pronuntat, la rece mai tare, si asa mai departe.

 

rulmentii de la compresor/alternator stiu ca se pot schimba, si cu ocazia asta verifici tot pe acolo, nu costa o avere, cateva sute de lei, in orice caz mult mai ieftin decat un compresor de clima nou! care e scump, peste 800-1000ron.

Modificat de deenman
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut. Si  eu m-am confruntat cu aceeasi problema, un zgomot infundat la viteze intre 50 si 70kmh; in cazul meu s-a demonstrat a fi de la anvelope ( nu s-au tocit uniform). Apropo de asta, masina a venit echipata cu Bridgestone, uzura destul de rapida dar excelente. Al doilea set este Pirelli Pzero, mai confortabile, dar nu iti dau siguranta celor cu care a venit masina din fabrica.

Cele bune

Modificat de cristijkj
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut,

 

Am achizitionat acum 2 saptamani un Golf 5 Variant 1.9 TDI 2008 cu 190.000 km din Germania. Km sunt reali si toare reviziile sau facut la timp.Ultima revizia a fost facuta acum 14.000 km.

Pana acum am avut un Ford Focus MK1 diesel .

 

Sunt foarte incantat de VW dar trecand de la o masina la alta ma cam sperie zgomotul motorului TDI.Poate ca am devenit putin paranoic dar nu ma asteptam sa se auda asa tare in habitaclu. Vreau sa va rog sa-mi spuneti daca vi se pare ceva in neregula la sunetul motorului. Stiu ca nu se poate face o diagnosticare precisa asa dar sunt curios sa aflu si alte pareri.

 

Mentionez ca inainte de a cumpara masina am fost cu ea la reprezentanta si au verificat totul( de la roti, vopsea, motor,soft..pana la suruburile de la scut :D ). Rezultatul a fost:  valva compresor rupta si trebuie schimbata, marginea unei palete de la electroventilatorul mare rupta. Nu au fost identificate alte probleme in afara uzurii normale in timp.

 

In video se observa cum la o mica apasare a capacului se schimba tonalitatea.Asta e probabil din cauza fixarii.

 

Multumesc si sper ca am postat corect :D

 

https://www.dropbox.com/s/nge3697nlrpat3c/WP_20150320_12_49_47_Pro.mp4?dl=0

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

cu AC on nu mai face niciun fel de zgomot, doar cu AC off. Problem solved!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Care a fost cauza ?

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Salutare.

 

Am si eu un zgomot in habitaclu, se aude ca o masina de spalat cand incepe sa roteasca cuva dupa ce a bagat apa., parca toarce si se aude incet.

Sunetul asta apare doar cand e motorul cald si ajung acasa, dimineata cand pornesc, nu se aude deloc. Daca stau afara langa masina cu motorul pornit, la fel nu se aude, doar cand sunt in masina atunci aud zgomotul asta cu clima oprita, tot.

Are cineva idee de unde provine zgomotul asta?

Masina este un Mk VI 2.0 TDI 110CP cod motor CBDC.

 

Multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ne trebuie putin mai multe detalii, spre exemplu, se aude bagata in viteza? la accelerare? turata? cu ambreiajul apasat se mai aude? vine din dreapta sau din stanga, vibreaza masina? Ti se intampla doar intr-un interval de viteza? Cu sau fara aerul conditionat pornit?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Zgomotul asta l-am auzit stand pe loc pe liber. Daca merg nu stiu cat de tare se mai aude zgomotul respectiv pentru ca se aude motorul. Sunetul care-l scoate motorul il acopera pe asta care il aud eu in habitaclu. Se aude asa cu clima oprita, n-am incercat cu ambreiajul apasat sau clima pornita sau AC on. Vine de undeva din centru, din spatele bordului cat despre masina, nu vibreaza. Cand merg cu masina indiferent de viteza nu sesizez zgomotul asta, asa cum spuneam sunetul scos de motor il acopera.

Modificat de FlorinVtin
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mergi la masina, cand ai zgomotul respectiv, apasa ambreiajul, daca dispare atunci e de acolo. Este cel mai des intalnit zgomot la masinile diesel, zgomote provenite de la ambreiaj, am avut si eu si altii.  Succes.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am apasat si pedala de ambreiaj, dar nu dispare sunetul. Unii zic ca e de la clima, desi clima e oprita, altii ca ar fi un ventilator descentrat. Am pus si VAG-ul, nici un fel de eroare ...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

in acest video care nu il mai regasesc pe forum nu inteleg de ce, o jetta  cu 3500 km la bord face urat de tot

http://www.fileshare.ro/e31620303


daca deranjeaza ce am publicat ,sa mi se spuna nu sa se stearga postul fara nici un motiv


pot sa-l pun si pe alte forumuri sau retele de socializare

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

De curand am identificat o problema similara. Timp de cateva luni nu a mers clima din cauza supapei de pe compresor. Acum am schimbat supapa si se invarte mai tare si ventilatorul mare.

 

Din ce am inteles acel ventilator are o viteza variabila si cel mai tare se invarte cand este clima pornita pe temperatura minima.

 

Cand era motorul cald se auzea un zgomot din partea din fata. Acum , cand ventilatorul mare prinde viteza face mai mult zgomot si chiar vibreaza masina cand stau la relanti. Se vede cu ochiul liber cum penduleaza din ax. Verifica sa nu ai aceiasi problema.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

O sa merg la un service zilele astea sa vad exact ce are. La mine zgomotul e foarte mic, daca accelerez nu il mai aud ... Iar cand e clima pornita nu aud zgomotul ala.

Dupa ce ii dau de cap, postez care a fost cauza ...

 

Merci de info!

Modificat de FlorinVtin
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si care este rostul acestui nou topic?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Tin minte ca in celalalt topic te plangeai ca nu vrei sa te duci la garantie pentru ca iti vor desface bordul ca sa repare orice ar fi care face zgomot. Si... de ce mai postezi atunci?

 

Te astepti cumva sa-ti ceara scuze si sa-ti dea o masina noua pentru ca tu nu accepti reparatii sub garantie?

Sau, de frica sa nu cumva sa faca mai mult rau in timp ce repara, te-ai hotarat sa nu faci nimic si sa lasi masina sa faca asa?

 

In ambele cazuri nu inteleg scopul postului. Masina are o... sa-i zicem problema! Masina are si garantie! Astepti pe cineva sa vina si sa-ti puna cap la cap astea doua...?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

domnu "Rave" cred ca lucrezi la vw ca altfel nu se explica reactia ta , imi permit sa ne tutuim daca ai inceput tu, in alta ordine de idei postarea este pentru cei interesati sa cumpere acest model de masina care are o problema de fabricatie pe care vw incearca sa-l repare pe banii nostrii, motorina ,zile pierdute si alte cheltuieli, in loc sa remedieze defectele si sa nu vanda astfel de masini.mai sunt si oameni care nu sunt de bani gata , masina cumparata de taticu sau mamica si care au tot timpul din lume sa umble pe la reprezentante si sa stea chititi sa nu spuna ce probleme au cu voce tare, ca nu cumva sa rada lumea de ei ca si-au luat teapa.

revenind la domnu de mai sus amintit ,sper sa nu fii una dintre persoanele amintite de mine, din moment ce nu intelegi rostul acestui post.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

E problema de garantie, o rezolva pe banii lor, nu pe ai tai.

Si nu, Rave NU lucreaza la VW.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cunosc o gramadă de Jetta, și de aici de pe forum și din afara lui, și, până acum cel puțin, niciuna nu a prezentat "problema" de mai sus. Dar tu - A, nu, mă scuzați! Nu vă convine să vă tutuiesc! Ok, nu mi-e greu să scriu câteva litere in plus... - dumneavoastră transformați lucrul acesta într-o "problema de fabricatie pe care vw incearca sa-l repare pe banii nostrii, motorina ,zile pierdute si alte cheltuieli"

 

 

Știu că foarte mulți își doresc ca atunci când cumpără o mașină nouă să nu se atingă de ea cel puțin vreo 10 ani așa, și ca mașina să fie perfectă. Ok, perfect de acord! Dar lucrul ăsta e o utopie! În lumea reală se mai întâmplă chestii, greșeli, chix-uri! Ăsta este scopul garanției!

 

Dacă mașina are o problemă vă duceți cu ea de unde ați luat-o și ei o repară, gratis! Nu știu despre alții, dar mie mi se pare de prost gust sa considerați că motorina pierdută pe drum este egal cu "sa repare pe banii nostrii", deși pot să fiu de acord cu partea de timp pierdut. Dar nu pot să iau asta în calcul pentru că altfel aș face la fel și cu drumul până la revizii, sau cu reviziile în sine.

 

Nu știu ce alte mașini ați mai avut, sau aveți, și ce probleme ați avut, sau nu, la ele, dar să considerați asta o problema, ba mai mult, o ”teapa”... las la latitudinea fiecăruia să aleagă să creadă, sau să înțeleagă ce vor.

 

Și nu în ultimul rând, noi aici avem niște obiceiuri. Unul dintre ele e să nu scriem thread-uri fără cap și coadă. Adică atunci când vrem să atragem atenția potențialilor cumpărători de unele probleme pe care le poate avea mașina, spunem lucrul ăsta. Îl enunțăm clar:

 

”În atenția potențialilor cumpărători!

Am luat o Jetta MY14 - 15 sau cât e -  2.0 TDI - așa scrie la motorizarea ta - . La 3.500 Km a apărut un zgomot deranjant din zona bordului, cei de la reprezentanță au spus că e posibil să fie niște conducte - și ce mai scriai tu, nu, scriați dumneavoastră, e ok așa?. Reparația acestora implică desfacerea bordului și este acoperită de garanție.

Uitați aici un video cu problema în sine!”

 

Nu crezi că așa era mai ok? Și așa înțelegeam și noi despre ce e vorba în thread-ul ăsta și care e scopul lui.

 

Bun, acum revenind la problema ta. A dumneavoastră! O să te duci... O să vă duceți sau nu cu mașina să o repare? Dacă da, vă rugăm să postați aici ce au spus cei de la reprezentanță că este posibila cauză, cât a durat reparația, cât și în ce a constat ea. Așa ați ajuta următorii membri care se vor lovi de problema aceasta, dacă vor exista.

 

Referitor la partea cu oamenii de bani gata, mașini cumpărate de mămica și tăticul, și ”frica” de a nu anunța probleme mașinilor ca să nu se facă de râs, nu o să o iau ca pe o jignire dar o să o consider o nesimțire din partea dumneavoastră și o să vă rog ca, atâta timp cât sunteți pe acest forum, să vă abțineți de la asemenea comportamente. 

Vă mulțumesc!

 

Al dumneavoastră angajat VW, Rave!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

buna seara , avand in vedere ca orice post, pe acest forum este abordat cum este de anumiti useri o sa-mi rezerv dreptul de a posta tot cea ce e legat de masinile mele, pe alte forumuri fiindca sunt considerat nesimtit ca am abordat o problema destul de grava.

sa auzim numai de bine.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!