Jump to content

Noul VW Touran 2015


Beyond Invisible
 Share

Postare recomandată

Beyond Invisible

Salutare la toti Touranistii,

in martie VW lanseaza noul Touran care de fapt aduce mai mult a Golf Plus+Plus+

Daca la generatia precedenta nu-mi placea spatele deloc in schimb fata arata chiar OK, la modelul asta nou e total invers.

Ma bucur in schimb ca s-au hotarat cei de la VW sa puna motoare mai puternice si pe Touran, dar din pacate numai in combinatie cu DSG (I KNOW, i'm a freak, i hate DSG!!))

Voi ce parere aveti de noul Touran (deocamdata doar din poze si specificatii) ?? 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

E total diferit fata de toate modelele. Dupa gustul meu modelul 2007/9 e cel mai frumos 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Arata bine imi place foarte mult si din ce vad in poze in sfarsit au hotărât si ei sa puna navigatia sus unde de fapt e si locul in plansa de bord. Oare o sa apara si 4x4 pe touran?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pare mai alteltica, mai supla, dar si mai lata, cu bot de Passat... Nu stiu ce sa zic, astept sa apara pe sosele, ca din poze e o mica iluzie optica.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pai sa o luam in ordine. Touranul vechi si ala 04 si cel 08 arata foarte bine. Sint printre putinele masini dupa care lumea intoarce capul instinctiv.

Spatele era ok la ambele. Pina la urma la ce ne asteptam? La inca o linie in tabla?  Basca la asta nou nu-mi plac stopurile. Sint cool, misto, dar pentru berline. Touranul imi placea foarte mult si pentru ca stopurile spate arata intr-un mare fel dar si ofera probabil cea mai buna viziblitate in trafic. Stopuri mari, impartite misto si oricine se prinda ca semnalizezi sau apesi frina. Astea noi din ce stiu parca iti arata doar niste liniute chioare ca la audi. Din care abia intelegi ceva.

 

Si da, si asta nou arata decent, doar ca mie nu-mi plac stopurile alea.

Motoare puternice au avut mereu. Acum nu te astepta la 250 CP ca nu e masina de curse.

 

Desi am vindut-o pe a mea recent, Touranul ramine una din cele mai tari masini.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 7 years later...

Salutare,

sunt nou in familia VW, proaspat posesor al unui Touran facelift (11/2017) 1.4 tsi 150CP si cutie DSG7 cod D7F masina acum avand 62.000 km. 

Cum mai este puțin si se face anul si 15k km rulati de cand am luat-o am sunat la reprezentanta VW CT sa imi programez masina la revizie. Masina este importata din DE la 50.000 km (revizia 50k facuta si mentenanta doar la reprezentantăde nouă). In sistemul lor masina apare cu 30k/ 2 ani interval de revizii.

Avand aproape 5 ani masina am cerut o oferta de revizie 5 ani/60 k km cu gandul ca presupune ceva schimburi de fluide (ulei motor, antigel, lichid frana, ulei cutie, etc). Raspunsul a fost ca masina nu necesita revizie (acum) neavand nici un mesaj in bord sau 30k de la ultima revizie. 

Am urmatoarele nelamuriri

1) masina este importata de DE dar de acum va rula in RO, intervalul de srvice pt masinile RO este tot de 30k? Ce interval de revizii au masinile vandute de noi in Ro?

2) cutia DSG7 DQ200 cod D7F este fara mentenanță(as per VW) dar pe forum am vazut mai multe sugestii de schimb ulei.

3) la 5 ani nu e o revizie mare? Llichid frână, lichid racire, distributie, uleiuri motor/cutie, etc

4) am cautat pe net un calendar de service pt masina mea dar nu am gasit nimic, cartea service a masinii am inteles ca este electronica nu fizică. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Tot 30 000 km e si la noi. Daca te iei dupa producator majoritatea fluidelor sunt lifetime (antigel, uleiuri cutie de viteze ... ) si dupa pararea mea planul de service in care de ex. intervalul de schimb al filtrului de aer este 60 000 sau chiar 90 000 km nu te ajuta prea mult. Esti oarecum pe cont propiu daca tii la masina si vrei sa faci mentenanta preventiva de calitate. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut Adrian,

 

Am de gand sa pastrez masina vreo 5 ani (in care voi face probabil 75k) si va fi carausul a 3 copii asa ca o vreau fara riscuri tehnice.

Ai putea te rog sa imi sugerezi niste intervale rezonabile de schimb pentru mentenanta normala a unui VW Touran ca al meu? 60k pt un filtru de aer in Romania nu este realist, daca si celelalte consumabile sunt la fel prefer sa fac preventie nu reparatie dupa lasat in drum.

Pana acum am avut Japoneze noi si/sau in garantie si nu mi-am batut capul, acum am trecut la VW SH fara garanție pt ca timpul de livrare a unei masini noi era inacceptabil ( peste 1 an la acea data).

Am ales special aceasta masina pentru modularitate, scaunele integrated booster seat x2 pentru copii si 7 locuri pt cand mai luăm cate un bunic cu noi.

Dupa 12k facuti in 9 luni pot sa spun ca sunt foarte multumit de mașină, este exact ce are nevoie o familie cu 3 copii însă, venind de pe japoneze imi fac griji in legătură cu fiabilitatea,de aceea vreau sa fac mentenanță preventiva.

Mulțumesc. 

 

Modificat de R_a_z_v_a_n
Renunta la QUOTE pt mesajul anterior
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salutare

 

Am primit azi o oferta de revizie 5 ani, am ramas neplacut surprins de ce preturi se cer la o reprezentanta VW. Gasiti oferta in atasament.

 

Ce mi-a placut:

-au raspuns relativ repede.

 

Ce nu mi-a placut:

- nu schimba uleiul din mecatronic nici la cerere. Daca vreau sa schimb uleiul trebuie sa schimb si mecatronicul 😀

-nu imi pune in motor uleiul pe care masina l-a folosit de noua in Germania. Masina pana acum a mers pe Mobil Super 3000 Formula V 0W-30, ei imi pun Castrol.

- desi exista cod VW de kit distributie ei comanda piesele individual.

- pompa de apa costa aproape cat cel mai scump kit complet(pompa inclusa) gasit pe e-piesa.ro

- cer manopera separata pentru distributie si pompa de apa desi mie imi pare aceeasi manopera.

- se pare ca in cutia mea DSG7 DQ200 intra 6 litri de ulei, eu stiam doar de vreo 2 L...

- am cerut oferta pe upgrade al masinii si instalare cruise control simplu(masina are doar limiter) si au raspuns ca nu se poate asa ceva 😞. Am vazut ca sunt baieti pe forum care fac operațiunea, i-am scris lui Florin dar nu a raspuns.

 

Fiind nou in familia VW ca întreb daca exista un site pt VAG similar cu Realoem de la BMW? 

O sa mai cer oferte si de la alte reprezentanțe din grupul VAG din Constanța, poate gasesc ceva decent, aici parca ma simt luat de fraier si nu imi place deloc.

Prima impresie dupa contactul cu reprezentantele din Constanța sunt negative, daca aveti recomandari de service-uri VAG serioase in Constanța ce ofera garantie pe lucrări va rog sa imi spuneți si mie.

 

Va salut!

 

Screenshot_20220912-181610_Samsung Notes.jpg

Modificat de Gabriel.T
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 5 weeks later...

E adevarat zvonul ca nu se va mai fabrica o noua generatie de Touran? 

Vor sa il inlocuiasca cu Tiguanul Allspace? 

Eu inainte sa imi cumpar Touranul am testat si Tiguan Allspace si Skoda Kodiaq si Touranul mi s-a parut superior la ergonomia interiorului, chiar si la spatiul interior (scaunele 6 si 7 sunt mai comode in Touran).

Vad ca tendinta producatorilor Europeni este sa se scoata din productie MPV-urile (C4 GrandTourer, Touran, Ford C-Max, Renault Espace,etc) si sa se treaca la mult mai grelele si mai scumpele SUV cu 7 locuri.

Cu ce vom inlocui peste cativa ani Touranul?

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Salutare,

 

azi pentru prima oara am ridicat tăblia din portbagaj la al meu Touran 2018 si am observat ca imi lopsesc chestii din kitul de pana. 

Atasez poza cu ce am /ce imi lipsește. 

Poate cineva sa imi faca o poza cu ce ar trebui sa contina kitul? Eventual si niste coduri m-ar ajuta foarte mult sa mi le comand.

 

20221103_091950.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!