Jump to content

Golf 6/Jetta - Faruri si stopuri aftermarket

golfmk6
 Share

Postare recomandată

Stiu ca nu rezolvi nimic prin desurubarea acelor suruburi...am incercat si eu din curiozitate. Se poate decupa plasticul negru din spate, cel putin asa am vazut ca procedeaza unii...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Adica pe acolo intre suruburi? Si daca ai vazut undeva pe net un videoclip ceva sa-mi spui te rog unde as ptuea sa gasesc ca eu nu am gasit..

Adica gen pe aici se poate decupa? dqRLLa.jpg

Modificat de edyson1904
Link către comentariu

Aceste tipuri de stopuri au smd-urile legate in paralel, nu in serie, deci daca era de vina vreun SMD, se stingea doar el, nu toate... prin urmare s-a ars dispozitivul care le aprinde, slabe sanse sa gasesti pe undeva asa ceva, eventual doar din vreun stop asemanator, spart... Pe unde sa decupezi numai tu vei hotari, tu ai stopul in fata, nu noi ;) Nu cred sa existe ceva explicit, cum se repara... In cea mai buna varianta, poate gasesti doar un fir rupt, dar repet, cea mai fericita varianta..

Nu vreau sa fiu rau, dar daca le-ai luat de pe olx. fara verificare colet, e normal, sunt "niste unii" din Alexandria-Bucuresti-Giurgiu care cu asta se ocupa, din cate am vazut/auzit... De asta sunt si preturile de 300-500 lei

Link către comentariu

Da pare mai logic si asa. Acum na, depinde si ce electronica sau ce au stopurile in ele.Intrebarea mea era doar daca se pot decupa cumva sa am acces la led-uri sau la la electronica din el. Daca se poate prin spate o sa incerc. Vroiam sa stiu daca da sau nu. Mersi mult de sfaturi.

Da am vorbit si eu cu respectivul din giurgiu si din alexandria dar m-am ferit ca parea ciudat si nu avea nici anulatoarele si zicea si ca sunt putin zgariate si am zis pas la ele.

Link către comentariu

Sfatul meu e pentru toti, cand cumparati AM, cereti verificare si testati-le, sunt multe, in variantele ieftine, care nu functioenaza, minim 1 din cele 4 bucati ;)

Link către comentariu

Da corect. Invatati din greselile altora. Acum ultima intrabare sper...se poate da jos geamul cu un feon industrial sau alta metoda ? Ati auzit sau vazut asa ceva la stopuri in general? nu neaparat la astea..

Modificat de edyson1904
Link către comentariu

Cei de la dectane decupeaza spatele pentru a ajunge la un bec...deci probabil nu se poate da doar geamul jos.

Link către comentariu

Mersi de indrumare :D . Decupaj decupaj...dar gen face un capac sau taie cam tot plasticul pe langa sticla? Exemplu in poza mea decupaj doar acolo pe unde sunt firele si suruburile un capac sau pe laterale taie tot? Asta numai daca stie cineva..daca asta e. Ma orientez si vad eu. Mersi 

Link către comentariu

Sincer nu stiu exact un ghidaj de decupare si nici nu am vazut la stopurile de pe haion. Am vazut doar la cele de pe aripa...stefanDFS stie mai bine :)

Link către comentariu

edyson1904, sa ne anunti si pe noi de solutia gasita. Sunt curios, daca gasesti rezolvare.

Apropo de stopuri after , ma bate si pe mine gandu sa cumpar un set de R32 de pe olx. Am vazut ca nu prea recomandati , ca sunt ,, tepe ''. Ma refer la cele noi de 400-500 ron. Rezista ledurile ? Sunt cat de cat ok ?

Stima

Modificat de MariussBV
Link către comentariu

Pe mine m-au costat 1200 ron AM depo. Motiv pentru care atunci cand vad noi la 1/3 din pret imi pun semne de intrebare.

Link către comentariu

Nu toate sunt tepe, dar din moment ce-i ceri "livrare cu verificare" si el nu vrea sa ofere proba, ce ar mai fi de spus...

Link către comentariu

ShadoWzZ - imi imaginez ca ai luat ceva de calitate, dar totusi mi se par cam scumpe.Poate pui si 2-3 poze sa vedem si noi cum arata. Mersi.

GabiB77 -  daca nu doreste livrare cu verificare, atunci bafta in trafic :) . Totusi eram curios, care este diferenta reala intre astea de 500 ron si cele cumparate de ShadoWzZ la 1200 RON . Ma gandesc ca se ard mai repede, in rest totul pare sa fie la fel.

Va multumesc

Link către comentariu

Sunt aceleasi, comercializate de Dectane, doar ca unele sunt oarecum SH, fiind prezentate prin showroom-uri etc. sau au ceva zgarieturi. Nu scot din ecuatie posibilitatea sa fie alt brand scris pe ele (nu exista firma Dectane, ei doar vand), oricum toate sunt "made in China" ;)

Oricum poate ne explici ce model de "R32" vrei tu sa cumperi pentru Golf6 ;)

Link către comentariu

Oricum poate ne explici ce model de "R32" vrei tu sa cumperi pentru Golf6 ;)

Am gresit eu, m-am luat dupa anunturi pe OLX ( astia vand R32/ R20 / R-LINE , de zici ca toate sunt la fel ) . Eu ma refer la stopurile  acestea :

Sotpuri_golf_6_R20.jpg

Oricum, am sa ma risc si am sa cumpar si eu un set pana in 500 RON. Revin cu impresii :)  Multumesc pentru informatii Gabi.

Link către comentariu

Vorba lui Gabi , nu e diferenta intre ale mele si cele la 500 ron, cel putin estetic la prima privire. Acum ce o fi sub....nu stiu.

Iti urez sa nu ai probleme cu ele si sa le stapanesti sanatos.

Link către comentariu

Multumesc ShadoWzz.

Intre timp , revin cu vechea mea problema. Dupa cum am spus mai sus, din cauza la faruri aftermarket si xenon , mi-a ramas blocat  DRL pe partea stanga. Inchideam masina si pozitia ( DRL) nu se stingea si ramanea in intensitate mare. Am cumparat o noua centrala electrica , am montat si configurat cu ajutorul lui Al Bundy ( Multumesc inca o data , astept sa revii din concediu ) si totul a mers perfect timp de 2 saptamani. Astazi la blocarea masinii , mi-a ramas din nou DRL pe stanga aprins si nu se mai stinge nici cum + eroare de bec ars in bord. Mi-am asumat riscul cu pastrarea xenonului pe faruri, dar nu ma asteptam sa se arda din nou centrala electrica.

De ce doar DRL ramane aprins pe aceeasi parte ?! . Sa inteleg ca s-a ars din nou centrala  electrica sau se mai poate face ceva?! Daca scot xenonul si balasturile si pun becuri normale , mai am vreo sansa sa nu inlocuiesc si noua centrala cumparata ?! Daca nu este prea tarziu....

Am reusit performanta sa ard 2 centrale electrice cu aceeasi problema ....altii nu au deloc probleme cu aceste faruri, altii au ( din pacate si eu )...

P.S:-Daca pun becuri normale ( ce imita xenon ) , ce o sa fac cu DRL-ul ?! Nu o sa se arda din nou centrala electrica, chiar daca scot balasturile de la xenon ?!

Multumesc anticipat

Modificat de MariussBV
Link către comentariu

Incep sa cred ca la aceste faruri problema e modulul care aprinde DRL-urile, nu xenon-ul... Am xenon AM de 4 ani pe masina, iar acest tip de faruri de 1 an si jumatate, dar ce-i drept e faptul ca eu, dupa 3 luni, am anulat DRL-urile, avand bara de R20 si DRL acolo

Pana acum tindeam sa cred ca eu am o centrala electrica, generatie mai veche si din cauza asta nu am avut probleme ca voi

Link către comentariu

Ai anulat DRL-urile fizic sau din tester ?! imi pare ciudat si mie, cum ramane blocat doar DRL-ul in aceeasi parte la 2 centrale diferite.... 

Daca renunt la xenon si pun doar becuri ce imita xenonul in aceleasi faruri care le am acuma, risc sa ard din nou centrala electrica daca las DRL-urile sa functioneze ?!

Link către comentariu

Le-am anulat fizic pe cele din far, DRL-urile din bara le-am montat ca proiectoare, iar din VCDS am activat DRL pe proiectoare... Raspunsul la intrebarea ta cred ca o sa-l afli tot pe pielea ta, din pacate :(

Eu iti recomand momentan sa tai alimentarea la DRL, iar din VCDS sa sa dezactivezi DRL pe bec separat

Link către comentariu

Daca scapi de xenonul aftermarket nu vei mai avea nici o problema cu centrala electrica.....urmatoare.

Link către comentariu

Am reusit performanta sa ard 2 centrale electrice cu aceeasi problema ....altii nu au deloc probleme cu aceste faruri, altii au ( din pacate si eu )...

P.S:-Daca pun becuri normale ( ce imita xenon ) , ce o sa fac cu DRL-ul ?! Nu o sa se arda din nou centrala electrica, chiar daca scot balasturile de la xenon ?!

Multumesc anticipat

din pacate se pare ca ce ai tu pe masina - kit-ul respectiv, are o problema - si din aceasta cauza iti tot arde centrala.

renunta de urgenta la el, schimba iar centrala - sau vezi daca este reparabila a ta.

becurile halogen - indiferent de model, nu o sa iti arda centrala

Link către comentariu

Nu vrea sa renunte, i-am spus de cand a ars prima centrala

Nu vrea sa renunte, i-am spus de cand a ars prima centrala

Link către comentariu

Multumesc Florin pentru sfatul dat.

Al Bundy, incerc sa gasesc o solutie fara sa renunt la xenon ( nu suport halogenul ) , iar becuri ce imita xenonul  , o sa fie ultima solutie. Speram sa mai gasesc o rezolvare, anuland DRL-ul sau cumparand ultima generatie de xenon de pe piata ( am inteles ca au microprocesor in balast, etc )

Daca trebuie neaparat sa cumpar o a 3-a centrala electrica, atunci renunt la xenon.

O singura chestie nu am inteles, daca renunt la xenon si pastrez pozitia pe DRL , tot mai exista riscul sa ard centrala din nou ?

Am inteles perfect sfaturile voastre. Daca alta solutie nu am, atunci le pun in aplicare. 

Prin sfaturile si ajutorul oferit, sunt convins ca o sa se bucure si alte persoane care sunt/ vor fi in situatia mea.

Va multumesc pentru sprijin.

Modificat de MariussBV
Link către comentariu

Exista riscul sa se arda pe o alta iesire, semnal, de exemplu. Daca renunti la DRL nu stiu unde p sa pui pozitiile.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!