Jump to content

Ulei B6

Ten2
 Share

Postare recomandată

utiliza-ti cu incredere castrol edge 5w-30 si o sa fi-ti foarte multumiti;

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Problema: Daca se depaseste intervalul de 15.000km pt service, care ar fi consecintele asupra masinii ?!

Am ~2.000km in plus peste cei 15.000km cu care se poate cu un ulei in motor (momentan am 76.920km) si cred ca mai fac cel putin 200 km pana o sa o pot baga in service sa-i fac revizia :))

:D

Modificat de Riddler
Link către comentariu

nu patesti nimic, deaorece, ulei-ul fi sigur ca e facut sa mai duca " si peste ".

oricum, daca nu ii dai talpa, te mai tine.

eu, am depasit cu 1500km peste " ca inainte, il schimbam inainte de 15,000km " si acum, daca tot am schimbat si distributia, am zis " sa fiu in rand cu lumea "

Link către comentariu

La Ford aveau scris in cartea masinii ca poti depasi intervalul de service cu max 1500 km, deci se poate.

Link către comentariu

Offf, tu ai citit manualul de utilizare al masinii ?, pentru ca din ce spui tu nivelul este prefect normal. Acum nu stiu ce tip de joja ai dar daca te uiti in imaginea care am atasat-o, vei vedea doua tipuri de joje. In ambele cazuri uleiul este peste maxim daca se afla peste zona A din imagine...

Raspuns corect.

Dealer-ul mi-a confirmat telefonic: in zona hasurata e optim, in zona A e maxim.

Link către comentariu

Vezi ca totusi nu e optim in zona hasurata, depinde de cum exploatezi masina, daca ii dai talpa si o supui la load-uri mari incearca sa tii nivelul in zona A(maxima) dar nu peste ...

Link către comentariu

ieri a venit nasul meu la mine in oras si am zis sa ii mai activez cateva optiuni, alea, alea, ....si ce ma gandesc, hai sa ma uit si sub capota sa vad cum se prezinta lucrurile, cand scot joja sa ma uit, nu imi venea sa cred, nivelul uleiului era pana sus la acea bucata de plastic portocalie (opritorul), am ramas :D, m-am urcat repede in masian si am fost la un prieten unde am scos 2litri de ulei pusi in plus, deci in motor erau cam 6 litri de ulei. Cand l-am intrebat mi-a zis ca acum vreo 2 luni a mai pus vreo 2 litri ca i sa parut cam scazut nivelul, el credea ca nivelul maxim il reprezinta acea bucata de plastic de pe joja :)). Oricum eu zic ca mare noroc a avut avand in vedere ca a facut cam 1000 de km de atunci

Link către comentariu

Uau, tare asta :)) sa pui ulei pana la bucata aia de plastic, cam asa se intampla daca nu citesti manualul de utilizare. A avut mare noroc ca nu a stricat ceva pe la masina (catalizator etc...), se pare ca toleranta motorului e mai mare decat ma asteptam, asa ca cei care aveti putin peste maxim stati lininistiti ...

Link către comentariu

scuze de offtopic dar sa mai ziceti ca passatul e marfa proasta.

totusi, ca sa fiu ontopic, alinushu2007 ce ulei folosesti?

Link către comentariu

Castrol Turbo Edge 5W40

Link către comentariu

Am o nedumerire...stie cineva de ce sunt diferente de pret asa mari la uleiul Castrol Edge 5W-30 ?

Ca am gasit prin diverse magazine mai de duzina la preturi intre 200 si 300 (bidonul de 5l)...e cumva contrafacut ?

Sincer sa fiu mi se pare f. ieftin la 200/5l, voua nu ?

Sau te pomenesti ca se poate si mai ieftin si imi spune cineva ca l-am luat prea scump ?

Link către comentariu

:))) in craiova am vazut la 170/5L, eu zic ca e chestie de marketing, de exemplu 1l de 5w40 la periferie e 46lei si mai spre centru l-am gasit la 30lei, avand aceiasi eticheta, deci identic produsul

Modificat de Alinushu2007
Link către comentariu

...am gasit prin diverse magazine mai de duzina la preturi intre 200 si 300 (bidonul de 5l)...e cumva contrafacut ?

In targul Vitan este 120 ron bidonul de 5 litri. Eu nu am curaj sa cumpar de acolo si nu as sfatui pe nimeni... Ulei este bine sa cumperi de la un magazin consacrat sau de la servicele autorizat. Se spune ca "uleiul este viata motorului". Incearca aici. Tot acolo gasesti si filtrele care-ti trebuie.

Modificat de victor blackedition
Link către comentariu

(...) Ulei este bine sa cumperi de la un magazin consacrat sau de la servicele autorizat. (...)

Pai avem un coleg incadrat ca, "Comerciant" care aduce 5w-40 la bidon de 5litri la numai 128 RON :rolleyes: -> Castrol Edge 5W40la pret de criza !

Modificat de Riddler
Link către comentariu

Se pare ca am inceput sa ne minunam de ce uleiurile au preturi normale??? Si eu am luat Castrol, 5l cu 150 lei si iata ca se poate si mai ieftin (128 la colegul). Asa ca sa nu-i plangem pe comercianti. Si cand ma gandesc acum 4 ani ca luam ulei Castrol bidon de ala gri TXT 505.01 cu 500 - 550 de mii lei. DE nu era criza, ii faceam oameni pe aia. Referitor la ce zicea Riddler mai sus cu depasitul km la schimbul de ulei cred ca nu e nici o problema. Eu am depasit chiar cu 5 mii si nu are nimic. Stai linistit ca este luat in calcul tot de nemti. Daca era ceva faceau ei sa se opreasca masina si nu mai o urneai din loc pana nu il schimbai. Ce ar fi sa constati cand pleci din Spania, pe la intrare in Franta ca iti spune service now, ar trebui repede "sa tragi pe primul sant" si sa schimbi uleiul? Puteti spune ca te avertizeaza cu 3 mii inainte, dar poate nu ai timp, chef sau bani sa faci acest lucru (de la caz la caz). Noi nu vom face asa caci paza buna trece primejdia rea si stim cu totii ca uleiul este viata oricarui motor.

Link către comentariu

faza asta e de pus in bancuri cu Bula... cea cu joja si 2 litrii in plus

eu m-am convins si din alte intamplari asemanatoare ca motorul VW e fara moarte...

Modificat de tudormara
Link către comentariu

Da, dar nu motoarele cu tehnologia CR :vaidecapulmeu:

Consumul de ulei crescut este specific motoarelor TDI PD.

Exemplu meu, in 15.000km compltez 1 litru :icon_thumright:

uite ca mie imi consuma, am completat 600ml in 11000 km!

in alta ordine de idei,

1. imi poate explica cineva si mie de ce nu se poate utiliza un ulei Castrol Edge 5W40 505.01 la un motor 2.0 TDI CR cu DPF si trebuie musai 5W30.

mentionez ca pe 5w40 zice ca se poate utiliza pentru BMW si MB cu DPF.

2. exista un consum de ulei normat pentru acest motor sau oricare altul, printr-o specificatie vw, sau altceva?

multumesc!

Modificat de Mihai ENE
Link către comentariu

Stie cineva ce cheie trebuie pt. busonul baii de ului (de golire) la motorul 2.0 de la Passat B6, ca nu vreau sa ma trezesc ca dau scutul jos si imi trebuie cine stie ce ciudatenie de cheie ?

Multumesc !

Link către comentariu

Inelara de 16.

Link către comentariu

Am citit de la inceput, am vazut ca s-a mai intrebat, dar nu s-a raspuns.

A schimbat cineva singur uleiul? Cum se face? E nevoie de scule speciale?

Am schimbat uleiul la alte masini, ca sa nu am parte de raspunsuri rautacioase. Doar ca nu as vrea sa ma chinui sa dau jos scutul si apoi sa realizez ca nu am cine stie ce scule, sau ceva de genul.

Multumesc anticipat.

Link către comentariu

Inelara de 16.

Ca de obicei, prompt si la obiect...

Mersi, Cristi !

azerty, eu o sa fac duminica operatiunea si o sa-ti spun daca am intampinat ceva probleme...sa vedem cu saiba aia cum e si cat de tare trebuie strans busonul...

Modificat de chili71
Link către comentariu

V i c t o r
A schimbat cineva singur uleiul? Cum se face? E nevoie de scule speciale?

Nu-i nevoie de scule speciale, doar inelara mentionata (merge si cu fixa) si o surubelnita in cruce... Cu surubelnita trebuie sa desfaci chiplingurile scutului din plastic. Deci, iti mai trebuie ceva - o rampa, un elevator sau sa fi mai subtirel ca sa poti sa te strecori cu usurinta sub masina. :)

Eu mi-am pus scut metalic si acum am o fanta, care imi permite accesul la busonul baii de ulei, asa ca am scapat de demontarea scutului la fiecare schimb.

Si apropo de ulei, azi am achizitionat un bidon de un litru (pentru completari) de la Brady-Iuliu Maniu, ulei Castrol SLX Professional 5W30 (acesta il am in motor), costa exact 51 ron.

Modificat de victor blackedition
Link către comentariu

Buna seara,aveti idee uleiul mobil 1 special V norma 505.01 de care e 5w40 sau 5w30 ? Multumesc anticipat

Link către comentariu

Este corespunzator 5W40.

Link către comentariu

• Ex member a închis acest topic
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!