Jump to content

Consum exagerat skoda superb 2.5 TDI


leoandrei
 Share

Postare recomandată

Sunt posesor al unei Skoda Superb 2.5 v6 cutie automata si sincer ma cam deranjeaza consumul.

Exterior linistit un 8-9% zic ca nu e tocmai rau, dar daca merg doar in oras pe distante 80-90 km/zi consumul afisat pe bord e undeva la 17-18 %. In ultima vreme nici nu ma mai uit la aceste masurari deoarece ma stresez aiurea. Consumul mediu afisat pe 2000 km  se inregistreaza la 11.4%.

De mentionat ca probleme la pornire nu am, fum nu scoate absolut deloc, pe vag com totul in limite normale...

Oare e normal asemenea consum?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut.

 

Io zic asa: motor mare, frig, cutie automata, masina grea. Nu cred ca are nimic. Atata consuma ea. :icon_geek:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca as avea un motor 2.8 benzina, as zice ca e ok, dar asa mi se pare un pic exagerat, in conditiile in care merg uneori la consum. Oricum e diferenta foarte mare de ceea ce da cartea si ceea ce iese in realitate.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Diferenta intre carte si realitate se regaseste la toate masinile. Doar ca procentul "de abatere" e mai mare sau mai mic in fctie de marca.Ai putea incerca un eco tuning. ( se castiga si cativa cai in plus, cuplu si cel mai important poate si 1 litru in jos la consum). 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ceva nu cred ca e inregula. Consumul oficial declarat de producator e urban 11,5 si extraurban 5,7 .  Are o greutate de 1600 kg care nu e exagerata.

 

Ca orice consum declarat de producator care nu bate cu realitatea acceptam o marja de 2 - 3 litrii depinde de conditii dar o diferenta cum ai tu de 6-7 litrii e enorma.  

 

Alti posesori ai mai consultat ? 

 

Consumul urban este facut pe distante scurte cu multe porniri intre ? 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut. Io am cutie manuală 6 trepte și am consumul urban cam 11 (în condițiile recente de frig, distanțe mici, etc - la ultimul plin), extraurban cam 7-8 mers sportiv.

Luând în calcul cutia automată (+ 1 l/100km), consumul tău extraurban pare ok, în schimb cel urban e prea mare. Îl verifici la câțiva km parcurși sau la sfârșitul zilei, media? Așa și eu, dacă mă uit la consumul mediu în 3 km de la pornirea de la rece mă ia inima...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

De consultat alti posesori, nu am consultat, decat ce am mai citit pe forumuri unde majoritatea se lauda cu consumuri de invidiat. consumul asta e daca merg prin oras o zi intreaga...bineinteles cu opriri si porniri de motor. Eu daca merg sportiv extraurban consuma in jur de 10%-11%. Totusi mi se pare exagerat oricum consumul din moment ce mai conduc un s600 din 2007 si la el consumul mediu pe oras sportiv 19-20%, si exterior 13-15% dar merita fiecare gram de benzina.(scuzati offtopic)

Nu stiu ce consum avetin voi la relanti,dar la mine la motorul cald sta la 0.9 L/h - 1 l/h si de aici imi pun un semn de intrebare ca ceva nu ar fi in regula. As vrea cateva pareri de la voi sa stiu ce sa fac- sa ma consolez cu consumul asta sau sa incerc sa repar cate ceva daca e cazul

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La mine ralanti-ul la cald e undeva pe la 0,7-0,8 L/h, funcție de consumatori. 0,9-1 L/h doar vara în căldură mare cu clima. Poate nu ar strica să verifici avansul...s-a umblat la pompa de injecție? Schimbat distribuția? Chestia asta a apărut brusc așa?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La mine 0,9 l/h e fara absolut niciun consumator pornit. Consumul asta e de cand o am, aproximativ 6 luni. Tot ce i-am facut eu a fost sa-i schimb doar distributia, dar nu s-a vazut nicio diferenta de cosum dupa. Cat despre avans, nu am prea auzit vreo unul care sa se priceapa la asa ceva.

Si inca o simtoma ar fi o trepidatie usoara la relanti....Si cu toate astea sper sa o fac mai economa, ptr ca la km care-i fac un consum nejustificat e o gaura fara acoperire in buget si nu produce cat consuma:(.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Distribuția la V6 e mai complicat de schimbat, ai făcut-o la cineva care se pricepe? De aici pot apărea o sumedenie de probleme.

Trepidațiile la ralanti sunt tot timpul sau doar la rece?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Trepidatiile usoare la realanti sunt tot timpul, indiferent daca e cald sau rece. Cat despre distributie a fost schimbata la un service destul de apreciat in BT, dar trepidatiile usoare le aveam de cand am luat-o. Dar ceea ce nu stiu eu, este ce a fost innainte si ce s-a facut.

Ma enerveaza faptul ca stiu ca masina mea nu este in grafic si nimeni nu stie ce are si zice ca e in grafic

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Schimbă filtrul de aer si cel de motorina. Probabil te vor ajuta cu ceva, ori cu scaderea de combustibil ori cu marirea cu putin a puterii mașinii.

Cum s-a mai spus, masina grea, temperaturi mici, poate pornesti si compresorul AC, cutia automata, motorina proasta, injectoare necuratate , ptr un motor v6 de 2.5 chiar necesita un mers mai pretentios adica turatii mari, mai mergi si pe sport cu ea, nu o mai ineca asa 'la consum' asta este masina de turatii , de drum , si 2 - ptr acest motor ar trebui un aditiv in motorina o stica de 500 ml la un 50l de motorina, odata la vreo 10.000 km, asta depinde si de unde bagi motorina.

Pot fi mai multe : injectoare, filtre, pune si pe un tester vezi raportul dintre aer si combustibil, sonda lambda, catalizator etc...vezi ce spune tester-ul , dar nu inainte de a schimba cele doua filtre, ar fi bine cu curatire a injectoaror cu ultrasunete si apoi cu aditiv. ( parera mea )

Modificat de Alexandru93
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La consum nu prea merg eu...decat atunci cand ma plimb, caci in rest nu prea ma uit si mai mult de atat e si automata si schimba cand crede ea ca e mai optim dupa stilul de condus.

Schimburile sunt facute constant, ultimul schimb facut chiar acum 500 km sapt aceasta.

La mine e consumul ff mare pe oras, ca in rest nu e chiar rau chiar daca sub 8,5% nu scade chiar daca e pe varianta eco cu pilot automat la 90-100km/h. Pr bajbaite stiu si eu ce ar trb verificat, dar asta ar trb sa i-au tot la purificat si sa nu stric ce-i bun.:))

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Începe cu un tester vezi raportul dintre combustibil-aer , verifica injectoarele la cineva care se pricepe, apoi verifica si ce ti'am mai zis.

Nici asa nu scade consumul-asta e masina ta-asta e motorul tau-asta e consumul ei

Ps. Bucura'te de pretul mai redus cu 1 leu al motorinei. Bafta!

!!!!! Vezi si debitmetrul de aer !!!!!

Modificat de Alexandru93
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!