Jump to content

Nu porneste la rece.


The Driver
 Share

Postare recomandată

Salut baieti,am o skoda superb din 2004 avb,101 cp si mi s.au dus bujiile. La cald porneste frumos si la rece, pana la -2grade porneste mai greu adica 4-5secunde la automat. Acum ca a venit gerul nu mai zice nimic. Ii pun contactul 10ori, astept sa se stinga becurile si ii dau,se aude clicku ala care zice ca electromotorul tre sa porneasca dar nimic, nu face nimic, parca nu mai are baterie. Pana nu pun redresorul pe ea 5minute nu se misca din loc. Bateria e nou, varta blue 80amperi 780la pornire,are 2saptamani. Credeti ca e posibil ca bujiile sa imi puna bateria in scurt si sa o consume? Nu am consumatori si alternatorul incarca bine. Am pus testerul pe ea si nu a aratat nimic pe electrica. Ce credeti ca e?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ai masurat bateria? Poate ai vreun consumator si o haleste, bujiile nu cred

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

daca bujiile leai schimbat ,bateria e de toata jena varta..eu zic sa pui alta baterie de la un prieten si sa vezi ca din cauza bateriei e...varta e in ziua de azi printre cele mai slabe si scumpe ,mai bn cumparai caranda


u nu ai cumva rcd navigatie si mp3??

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut,tocmai ce am pornit masinile din dotare (2 la numar,gold 3 tdi si masina din semnatura),si tocmai vroiam sa deschid un topic cu ceva asemanator cu acesta si anume am surpriza ne/placuta ca golful sa o i-a la prima cheie dupa ce pun contactul de 2x iar passatul sa o i-a dupa 2-3-4 chei,baterie luata de noua acum 2 ani insa de bujii nu m-am atins,acesta sa fie motivul nepornirii masinii la prima cheie,ceva idei sugestii?,multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Off.topic.

-18º la mine in oras dimineata/baterie Varta si...a pornit ca la temp.cu plus(singura dif.e ca bujiile au stat aprinse m ai mult cu 3/5 secunde).

Pt.o pornire usoara se adauga si altele pe langa baterie/bujii.

An nou fericit tuturor colegilor.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

tu in 5 minute vrei sa iti incarce o baterie complet descarcata? :)))))

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sa nu ai ceva defect la contact sau la electromotor,la electrician cu ea.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Bujiile nu le.am schimbat, sunt arse aproape toate (cred). Consumator nu am. A mai vazut ea ger d.asta anul trecut si nu am avut probleme. Ma pune pe ganduri treaba ca nu pleaca electromotorul la rece.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

pune alta baterie si o sa vezi ca scapi de probleme.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Degeaba. Daca e motorul rece d.abea misca

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca de-abia misca si cu o baterie buna ai probleme la electromotor sau un contact electric oxidat... desfaci, cureti, verifici sa fie totul in regula si o sa scapi de probleme... Si cu bujiile incandescente arse si motoarele mai noi pornesc greu iarna, nu le subestima rolul la pornire.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

da, motoarele noi, CR si motoarele vechi VEP

 

dar PD-urile crede-ma ca si la 300.000 km pornesc perfect fara nicio bujie, la sfert, dar merg imprastiat 5 secunde.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 years later...

Salutare. Am si eu o problema cu masina si nu ii pot  gasi rezolvare deloc. Am o Skoda superb din 2002, motor 2.5 V6 tdi,cod motor Aym, 155 cp. Primul simptom: am pornit-o intr-o dimineata la ora 7, mi a pornit perfect, mentionez ca nu am mai avut probleme anterior, am mers 50 km, am oprit-o, am lasat-o 40 de minute, apoi nu am mai pornit-o decat cu spray. dadeam la automat si nu pornea, dadea doar fum. Apoi am facut o serie de pasi: 1) Tester - nici o eroare, doar un injector arata ca nu se alimenta in parametri(marja era -1 la 1, eu aveam -2)-> am schimbat 2 injectoare rezultat 0; pasul 2) verificare bujii- toate ok; pasul 3) schimbat filtru ulei, filtru motorina cu pompa de sens de pe filtru, ulei; pasul 4) tester din nou:erori aparute, senzor temperatura lichid racire intermitent , am schimbat debitmetru si senzor temperatura lichid racire. Dupa pasul 4 masina mi a mers bine cateva zile pornirea ok dimineata, totul ok, maxim o saptamana. Acum iar porneste greu dimineata, ii dau de 2 3 ori, iar cand da sa porneasca sta turatia in 500-600 ture 3-5 secunde maxim, scoate putin fum albicios putin, iar apoi se ridica, in 1100 prima oara, apoi revine la normal. fara fum fara nimic. Ideea e ca la cald merge perfect, trage bine porneste bine, nu scoate fum, o opresc si o pornesc fara probleme. Doar daca o lasa mai mult si e rece, 2- 3 ore iar porneste greu, depinde cat de mult se raceste, dimineata imi face cel mai rau.
Nu stiu daca e problema de dezamorsare sau altceva, testerul nu arata nimic,acum arata tottul ok in parametrii, toti imi zic de bujii, sa pun injectoarele la banc, sau depinde de mecanic, unul mi-a pus chiar si pompa aceea manual pe tur intre filtru si pompa motorina si nimic, la fel, ultimul mi-a zis ca e de la distribuite(am fugit instant). Ideea ca nu am gasit nici un mecanic sa ma ajute, toti sar la pompe si la injectoare dar nimeni nu poate sa mi zica nimic exact. In tester pompa baga in parametrii .
multumesc anticipat

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

fiind o pompa mecanica cu actuare  electronica nu te baza pe tester sa vezi mare lucru. Nu poti vedea niciun parametru referitor la starea pompei. Decat cand elementele de comanda se strica (electrovalve, senzor de temp si de turatie). pe tester se vede ce doreste ECU sa fie la pompa.. nu ce este in realitate

au dreptate mecanicii, pompa e principalul vinovat

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!