Jump to content

Back to the future! Leon-ul meu 1.4


Rave

Postare recomandată

@Muale, da. Scuze, dar eu anumite poze nu le pot vedea deoarece sunt pe PC-ul de la serviciu. Am crezut ca a postat poza doar cu bateria veche. Cu aceeasi baterie am inlocuit si eu, desi in catalogul celor de la Varta aparea ca ar trebui una mai mare.

Link către comentariu

@Rave am uitat sa zic, avea 7 ani.

Cum zice si @Muale daca pica bateria la MEH... :)) Sper ca era acoperită de garanție.

Link către comentariu

MEH-ul are garantie la baterie 8 ani de zile si se schimba gratuit daca scade sub 70% din capacitate. Deci acolo sunt ok! :) 

Cand am ajuns acasa mi-am adus aminte ca pot sa verific bateria, ceea ce am si facut. Ar fi fost bine daca faceam asta si de dimineata, cand a foat montata bateria, dar atunci nu mi-am dat seama...

4e44b6941157204.jpeg

Gandindu-ma ca de dimineata ar fi trebuit, sper, sa fie la 100% bateria m-am speriat putin, si avand in vedere ca eu fac putin birou-casa, am iesit pe autostrada pentru vreo 50 km dus - intors. Cand m-am intors bateria era tot la 80%...

Momentan nu stiu ce sa mai cred! O sa verific si dimineata ce arata si, pana atunci, am pus la loc cluster-ul original de butoane (l-am scos pe cel cu buton pentru senzori) asta fiind singurul lucru pe care l-am schimbat fix inainte sa inceapa sa faca figuri bateria...

Link către comentariu

Consumul in gol poate l-a verificat imediat ce a pus aparatul - eu am avut in iarna probleme cu rcn-ul cu consum ok si 2 ore de la incuiere, insa in 3 zile scadea rau bateria - se "trezea la viata" ceva...

Iar incarcarea este foarte slaba - sub 13.5 e slab rau, nu mai zic sub 13. Du-te si rezolv-o pana nu ucide si bateria asta... VW-urile, chiar si cele mai vechi incarca peste 14 daca sunt in mintile lor.

Modificat de mad_kat
Link către comentariu

Consumul pleca de la -2,2 si cobora treptat pana spre -0,03 - -0,02. Daca incepe iar sa creasca... n-am idee.

Testul o sa fie maine dimineata, sa vad cat imi arata atunci. Daca azi dimineata era la 100% (nu sunt sigur de asta) maine dimineata ar trebui sa fie pe la 50% daca e sa calculez acelasi consum pe care l-a avut peste zi. 

Sper totusi sa-mi faca o surpriza si sa fie tot la 80% :)) 

Link către comentariu

Eu nu am vazut SoC 100% niciodata pe mk7. De obicei este 80%. Iarna/vara sau mers putin/dupa drum lung tot acolo sta. 

Modificat de Silviu_7
Link către comentariu

Cum verifici gradul de incarcare a bateriei? C'as face si eu o proba la AGM'ul cu care a venit Ateca

Link către comentariu

Apesi si tii apasat pe butonul de reset trip pana apare battery status. Faci asta cu contactul pus. 

O sa testez si eu mai des avand masina din aprilie 2013 si km asemanator cu Rave

Link către comentariu

Am iesit mai devreme cu cainele si am zis sa trec si pe la masina; acum arata 90% SoC... daca si dimineata ramane la 80% ma declar multumit, pun butonul la loc si mai verific seara :) 

@andrei0241 opresti motorul, lasi cheia in contact, dar fara sa pui contactul (daca il pun mie nu imi mai apare) si apesi lung, vreo 10 secunde cred, pe butonul de reset.  O sa apara un meniu, Service parca, trebuie sa continui sa tii apasat pe buton pana se schimba in Battery, cand apare iei degetul de pe buton si o sa-ti arate ecranul de mai sus. Dupa cateva secunde iese singur din el si trece inapoi in ce era initial. 

Daca ai keyless... nu stiu. Incearca sa apesi pe butonul de Start doar cat sa puna contactul dara fara sa pornesti motorul. Cu motorul pornit nu mai apare Battery in meniul ala

Link către comentariu

Masina a stat nepornita Sambata si Duminica, de dimineata arata asa: 

4edf04945755484.jpeg

Si asta cu toate puse la loc, si centrala si butonul nou si tot. Concluzie, a crapat bateria si atat! 

Link către comentariu

O mai tii? Daca tot ai buburuza care iti satisface necesitatile zilnice, 2-3 drumuri lungi pe an ma gandesc ca le poti face cu o masina inchiriata. 

Link către comentariu

95% o sa o vand in iarna, dar o sa iau altceva. Eu as vrea inca o electrica de cel putin 400km reali (Hyundai Kona Electric sau Nissan Leaf 2019) dar vedem ce/cum apare si ce se mai intampla...

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Daca tot se poarta poze cu masini “muncite” las si eu asta aici...

7d66e8956795624.jpeg

Si inca una de plictiseala. Macar in asta nu se vede cat e de jegoasa :)) 

ff8f55956795764.jpeg

Link către comentariu
  • 3 weeks later...

Da, pozele se pare ca ptr asta fusesera facute, luni gluma mea deja nu mai era gluma :D

Asteptam inc'un MEH?

Link către comentariu

Da, masina e pusa la vanzare peste tot! ?

Am luat in calcul un MEH 2 (cu autonomie de peste 400km reali), un SUV Compact(Ateca, Karoq si altele), un Passat(?!) etc. dar toate stau pe la 30.000 ceea ce e prea mult acum pentru mine pentru ca vrem sa dam drumul unei afaceri si avem nevoie de bani.

Asa ca am revenit cu picioarele pe pamant si caut ceva in jur de 20-22.000, obligatoriu benzina si preferabil automat. Un alt Leon este o varianta, un ST ( Leon, nu Focus ?), Megane GT, CX3, Civic-ul nou a picat, mai sunt cateva pe lista...

Vedem! Masina cred ca o sa dureze ceva pana se vinde asa ca am timp sa caut si sa testez diverse... 

Mai las odata anuntul aici(click)! Poate, poate... ?

Link către comentariu

Daca tot mergi pe Leon,  am vazut ca au bagat 2.0TSI 190CP cuplat la un DSG7 (nu stiu daca e cu ambreiaj uscat sau nu). Suna interesanta combinatia respectiva.

Modificat de Iulian M
Link către comentariu

Suna bine dar in afara bugetului :( 

Oricum, 99% s-a decis urmatoarea masina, acum asteptam doar sa se vanda actuala...

Link către comentariu

Masina a plecat astazi de la mine cu noul proprietar la volan. Din cate am inteles este membru aici asa ca daca vrea, poate sa preia topicul.

Din ce ma priveste pe mine, dar cu parere de rau pentru ca mi-a placut foarte mult masina asta, se poate inchide...

Link către comentariu
  • cristi511 a închis acest topic
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!