Jump to content

Back to the future! Leon-ul meu 1.4


Rave

Postare recomandată

Pai la cum decurge thread-ul lui am presupus ca va merge pe original. Nu sunt expert in incalziri in scaune asa ca nu stiu daca se poate imperechea un sistem de perne AM cu restul de instalatie originala a masinii pentru ca sa isi pastreze si sa foloseasca butoanele din meniul de clima destinate incalzirii in scaune. Daca este sub 1000 ron afacerea, atunci merita.

Link către comentariu

Din pacate cand esti prost... platesti! Am avut scaune de FR incalzite, cu alcantara si piele dar... nu le-am mai montat si le-am dat pe cat le-am luat. Acum, daca vreau sa iau altele, probabil o sa ma coste dublu...

Daca nu vand masina si o mai pastrez vreo 2 ani o sa caut variante pentru incalzire. As vrea sa gasesc tot scaunele de FR cu alcantara pentru ca mi se par cea mai ok varianta pentru masina asta, dar vedem... Daca o vand o sa o dau fix asa cum e!

Link către comentariu

Problem...

b4d999940387724.jpeg

Maine trebuie sa ajunga bateria noua, vad tot maine daca/ce/cum/cat consuma sau daca doar s-a dus bateria...

Link către comentariu

Sigur e bateria? A mea e aprilie 2013 și încă rezista și tot în oraș a fost folosita mașina o buna bucată de timp. Mai ales la benzinare și mai ales agm ar trebui sa reziste 6-7 ani fără eforturi.

Îți încarci zilnic telefonul la mașina?

 

 

Link către comentariu

are iPhone, cred ca il incarca zilnic peste tot pe unde apuca :)

dar ...sa scurtezi viata bateriei ca incarci un telefon care trage 2-3 amperi in timpul mersului?!

Link către comentariu

Si mie mi se pare devreme sa se duca bateria, ma gandesc poate e ceva de la senzori care consuma mereu. Mai ales ca a dat simptome zilele trecute si atat, in rest a fost ok. O sa vad cand ajung baietii cu bateria noua si masoara consumul si incarcarea.

Nu stiu ce baterie aveam, cea originala...  Si nu stiu nici ce am luat :)) Am avut de ales intre EFB si AGM, am ales AGM, dar n-am idee marca, banuiesc ca Bosch sau Varta...

Si iPhone-ul nu e atat de rau, chiar ma tine aproape o zi intreaga :)) 

Link către comentariu

eu cand am schimbat bateria la Golf am sunat la unii si in 1 ora erau la masina cu bateria noua.

Am pus Varta desi vroiam Exide (nu era in stoc si mai aveam de asteptat o zi).

(cat de des) folosesti start-stop? si eu ma gandesc la ceva consumatori, fiind masina noua cu motor mic pe benzina.

Link către comentariu

Tot la unii de genul am sunat si eu dar la 8 seara mi-au zis ca abia a doua zi pot veni. Sa traiasca Uber! :) 

Start-Stop il folosesc cand vrea el, adica nu il dezactivez aproape niciodata, exceptand cazurile cand vin de pe autostrada dupa mers tare si intru in Bucuresti in aglomeratie, cand prefer sa nu opresc motorul.

Link către comentariu

Pai cred că de acolo este.

Eu am folosit o singura data start stop, când am ridicat mașina de la dealer și nu știam cum să l opresc. După niciodată.

Modificat de deenman
Link către comentariu

Buuuun... aveam pe masina asta:

303c0f940859864.jpeg

Si a fost schimbata cu o Varta Silver Dynamic, parca, AGM (nu stiu in ce gama e bateria asta). Consumul in stationare e ok si cu centrala de senzori si fara, incarcarea e intre 12,8 si 13,3(parca) in loc de 13,5 - 13,8 parca zicea.

Nu m-a interesat foarte mult cat trebuie sa fie pentru ca oricum trebuie sa ma duc sa vad de ce incarca mai putin decat trebuie si vad acolo exact ce si cum. 

LE: el zicea ca durata de viata la bateriile astea cam pe aici e... 3,5 - 4 ani. Mi se pare cam putin dar... asta e!

Modificat de Rave
Link către comentariu

Bateria pentru start stop din cate stiu e AGM si trebuie cumva codata cand se instaleaza pe masina. Au facut operatiunea asta la tine?

Link către comentariu

Mi se pare cam aiurea sa iti trebuiasca VAG-com sau ceva asemanator si cand iti schimbi bateria.

Ultimele experiente pe care le-am avut cu bateria (de doua ori, aceasi masina) in decursul a 7-8 ani, m-au lasat acumulatorii dintr-o data. In timpul zilei masina pornea normal, "la sfert de cheie", si dintr-o data bateria moarta. Am inteles ca se scurtcircuiteaza elementii sau ceva de genul. Masina era un VW Polo 9n3. Taica'miu avea la Dacia 1310 o baterie de 8-9 ani...

Eu de acum sunt preagatit ca dupa 3,5 - 4 ani sa schimb bateria.

Link către comentariu

Eu aveam EFB din fabrica, cea noua este AGM. A fost codata pe masina, da. Mi-a zis de aseara ca montajul include si codarea, nu stiam nici eu ca e nevoie de asa ceva, si azi a venit cu o scula de diagnostic de la Banner si a facut codarea desi nu stiu in ce anume consta :)) 

Masina a dat simptome de vreo 2 zile dar nu ma asteptam sa pice atat de repede. Prima zi a plecat mai greu decat de obicei si dimineata si seara; ieri dimineata a pornit foarte greu, lucru care m-a facut sa cred ca am un consumator undeva, si seara deloc. Am mai schimbat baterii la fostele masini si simptomele astea durau mai mult timp asa ca, desi am vazut ca e o problema, m-a luat cam pe nepregatite cand a murit atat de repede.

Macar acum stiu pe viitor sa nu mai zic “lasa ca nu moare maine” ca fix asa a facut :)) 

Link către comentariu

@Rave la mine a fost mai simplu: intr-o dimineata geroasa, pe cand dadeam la automat, s-au aprins martorii de ABS si ESP... Pana la pranz aveam baterie noua :)))

Link către comentariu

Rave, am citit aproape tot topicul tau si te felicit pentru masina!

Am si eu un Leon aceeasi culoare, dar motorul de 2.0 184 Cp, din 2016 si sunt foarte multumit de el.

 

Voiam sa te intreb de unde ai luat update-ul de firmware pentru Media System Plus?

 

38749112_2116866978348241_3443868575100567552_o.jpg

Link către comentariu

Rave, daca nu e confidential, ne poti spune cat au costat bateria si montajul?

Masima sotiei are 4 ani si cred ca in maxim un an va trebui sa ii schimb bateria. Nici ea nu dezactiveaza niciodata start stop.

Link către comentariu

@zidanne macar atunci era frig, sa crape bateria in miezul verii nu prea am patit :)) 

@b23840 dar tu ai jante mai frumoase ;) 

Update-ul l-am facut urmand informatiile de aici(click!). Ai grija de ce/cum faci si vezi ca o sa ai nevoie de VCDS/OBD Eleven la final sa stergi o eroare, scrie acolo ce si cum. La mine, eu am MIB1, nu s-a schimbat nimic dupa update asa ca nu as recomanda riscul pentru nimic...

@Cristian Am sunat la neobat, au fost primii pe care i-am gasit pe google, nu am verificat daca in alta parte e mai scump/ieftin. M-a costat 530 de lei bateria + montaj (care include si codare) si bateria veche la schimb. Montajul costa 50 de lei, banuiesc ca se poate renunta la el dar, daca faci montajul singur, tot trebuie sa te duci la ei sa masoare masina ca sa-ti poata da garantie (cel putin asa stiam ca se face).

Eu am ales si montaj mai mult ca sa poata masura masina pe loc sa nu ma trezesc ca raman si fara bateria asta in cateva zile in eventualitatea in care aveam un consumator pe undeva. Aparent nu era cazul...

477ec1940974074.jpeg

Nu stiu cat de relevant este cazul meu, adica se aplica doar cand ramai cu masina in drum ca mine. In rest, banuiesc ca se poate gasi bateria si in magazine si ar trebui sa fie mai ieftina daca nu include transport pana la fata locului si montaj...

Link către comentariu

@Rave, daca reusesti si nu te deranjeaza, sa te uiti si pe baterie sa vezi modelul acesteia. Ar trebui sa inceapa cu D si urmat de 2 cifre.

La fel am patit si eu cu bateria dupa 4 ani, cu o seara inainte a pornit mai greut si in ziua in care a murit, a pornit a doua oara. Apoi cand am mai incercat iar nu a mai pornit deloc. Singurul semn mai din timp legat de baterie a fost faptul ca nu se mai activa start stop-ul si la statusul acestuia aparea power consumption too high.

Link către comentariu

E ok pretul, am gasit bateria aleasa de tine la 465 lei, mai costa si transportul. Asa ai garantia ca e ok si nu ai probleme.

Link către comentariu

Mersi pentru raspuns!

Jantele sunt cele originale, Performance, pe 18".

Cele pe 17", gen evantai le am ca set de iarna. :)

 

Link către comentariu

@minu94 D52, se vede in poza. la ala te referi?

@Rave , bine ca a murit bateria la asta si nu la cealalta. ieseai putin mai scump cu schimbul :)

Link către comentariu
  • cristi511 a închis acest topic
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!