Jump to content

zgomot ciudat pornire motoare TSI generatia a doua


Vizitator
 Share

Postare recomandată

De cand am ridicat masina - Leon 5F 1.2 TSI 110 CP DSG7 Euro 6 - am sesizat un zgomot ascutit la prima pornire, pentru cateva secunde, zgomot care nu se mai manifesta in timpul zilei, daca motorul este cald.

Problema a fost semnalata de mai multi posesori de masini cu motoare TSI de generatie noua, adica Octavia 3, Golf 7 si Seat Leon cu motoare 1.2, 1.4 si 1.8 TSI, indiferent de transmisie, manuala sau DSG.

Subiectul a fost discutat pe forum, dar si pe alte forumuri:

 

http://www.briskoda.net/forums/topic/333242-skoda-octavia-3-14-tsi-140-hp-whining-noise-at-start-engine/page-3

http://www.seatcupra.net/forums/showthread.php?t=408446

 

Ca si exemplificare, zgomotul este exact cel prezentat in filmuletul de mai jos:

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am vazut ca se plang si cei cu Cupra, asadar o fi ceva specific TSI mai nou.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

A mea face la fel din prima zi si pana acum l-am considerat un "zgomot tehnologic".

Sunt inca 2 posesori de Seat Leon care au acelasi zgomot si au postat pe clubseat. Unul dintre ei a mers cu masina la PBN, a lasat-o de pe o zi pe alta, au confirmat zgomotul dar l-au considerat "normal".

 

Userul Alunakis a tot pus intrebari pe forumuri internationale, si printre altele a aflat de la un user din Anglia ca:

 

"Google fuel pump noise on Tsi engines. Apparently there is a high pressure pump just upstream of the injectors that is driven from the cam shaft that has a hydraulic adjuster a bit like a tappet . On a number of Tsi engines, this doesn't function well, hence the noise. my brother is going through a warranty process for exactly this on his 4 month old Seat Leon Tsi"

 

continuare...
 
"An update.
They are replacing the high pressure fuel pump and updating the firmware for the engine management system which apparently alters the timing slightly. The car is off the road, as having finally decided to remove the pump it now turns out that they are on back order and no pumps are available in the UK. They "may" get the car back next week, they might not.
I'll let you know when the car is returned and if it has been successful."
 
"Yes, he got the car back yesterday evening. They had it off the road for a week waiting for the parts.
As the car had been warmed up he couldn't tell if it had been fully cured-was waiting for this morning for a cold start. 
They replaced the high pressure fuel pump under warranty.
I'll ask this evening when he gets home if it is fixed."
 
"The noise is much reduced, perhaps back to where it was when the car was new."
 
pentru ca la final...
 
"He says it is fixed. 
How long the new pump lasts, who knows."
 
Modificat de baspri
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Buna seara,

Da Cristian, am extins aria cautarilor pe forumuri din Germania, Italia, Franta si UK, la marcile care ar avea de a face cu zgomotul. Unii poate ma considera paranoic, am mai spus-o, tipicar stresat, in fine, ce ma considera e problema lor. Am mai gasit si unele inregistrari video mult mai graitoare decat al meu(am sa postez doua). Concluzionand ce am citit pe forumuri, majoritatea merg pe demaror, 2-3 insi pe pompa de inalta presiune si vreo 2 pe pompa de ulei noua generatie. Bineinteles, indrumari de a vizita reprezentanta si ceva de genul " pe mine nu ma supara zgomotul" " merge pana o pica, e in garantie". Vad ca Bogdan deja a expus ideea despre pompa de inalta presiune. Sa lamuresc problema acestor cautari. Nu-mi place sa se faca scoala, teste, cercetari de mecanica pe masina mea. Cunoscand problema si rezolvarea, merg la fix la reparatie, nu trebuie sa las masina 2-3-4 zile la service. Nu-mi place sa plec de langa masina la reparatii, revizii, etc., cu atat mai mult s-o las acolo. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Se pare ca au inceput sa apara problemele caracteristice unei noi platforme tehnice, ca de obicei insuficient testate. Oricum, se pare ca in Romania nu se recunoaste oficial problema, avand in vedere experienta celor de pe clubseat, asa ca deocamdata nu avem ce face decat sa discutam si eventual sa incercam o rezolvare.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Trei inregistrari:

Da, ai dreptate, nu prea se stie despre ce este vorba. Eu unul inclin sa cred ca este pompa, nu pentru ca asa mi-a spus englezul. Undeva se pierde ceva in timp. Nu am cunostiinte de mecanica auto, de la petrol si gaze la auto e putina diferenta. Cred ca, dintre cei care citesc(daca citesc) topicul, se gaseste un mecanic bun, ar putea sa ne lumineze un pic in problema asta. Cu demarorul, eu unul m-am lamurit. Am pornit prima oara, a aparut zgomotul, am oprit-o imediat si am pornit-o, nici un zgomot. Deci, la prima cheie s-a realizat presiune in rampa de alimentare(cred ca asa ii zice), la a doua cheie nu a mai fost nevoie. Presiunea se pierde in timp, cum si de ce, un mecanic ne poate lamuri. Cam asta ar fi dupa ce am citit si pe alte forumuri. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

De pe un forum dedicat Golf VII:

 

"

Just an update on the starter noise, took a few weeks for the new unit to arrive and find a slot to have it installed. Fitted on 14th February, and car was delivered back to me that evening. The noise was exactly the same, so re-booked in on 10th March for further investigation. After having my car for 3 days and not being able to trace the sound they enlisted a Master Technician who also could not explain where the noise was coming from, but definitely not the starter motor. Finally it appears that all cars with this engine (well all the 6 on their books) make the same initial start up noise, I started them all up just to make sure. They think its the variable oil pump that is new on this model and is just a characteristic so put up with it was the outcome

"

 

Eu inclin sa cred ca e o caracteristica si nu un defect..

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca toate motoarele TSI sau macar un anumit lot ar fi avut problema asta am fi putut considera acest zgomot o caracteristica. Totusi, nu se intampla asta, asa ca eu inclin sa cred ca e un defect. Ca acum nu exista decat disconfortul creat de zgomot, asta nu ne impiedica sa presupunem ca la un moment dat defectul se va manifesta si prin functionare defectuoasa si erori stocate in ecu. mi-ar placea sa cred ca daca se va intampla asta, va fi in perioada de garantie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu face la marea majoritate? Zgomotul s-a auzit de cand masina avea si sub 100-200km?

Modificat de The_Ego
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La mine zgomotul s-a auzit de noua, banuiesc ca si ceilalti sunt in aceeasi situatie. Nu stim daca marea majoritate fac la fel, probabil unii proprietari sunt mai putin atenti la zgomote.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La mine a facut a doua zi dupa ce am adus-o de la reprezentanta, dupa 60 km. Chiar nu este nici nene mecanic adevarat care sa citeasca pe forum, sa ne lumineze? Parca mi-e greu sa cred asta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Incearca te rog sa pui contactul de doua ori si apoi sa pornesti motorul sa vedem daca mai face. E doar o idee.

Modificat de rotnick
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sa vedem daca am inteles. Pun contactul se aprind martorii, ii las sa se stinga, iau contactul, aprind iar martorii si pornesc scurt? Care ar fi motivul sa nu faca?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ai inteles bine, din cate stiu orice pompa cu presiune se armeaza la contact. Am spus, e doar o idee.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

O alta varianta ar fi sa pui contactul apoi lasat o scurta perioada asa pana sa pornesti motorul.

 

Acest tip de zgomot l-am mai auzit si la alte masini la pornire.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da, e vorba de pompa de la rezervor(se aude un bâzâit). Aia se amorsează. varianta cu lăsat pana pornești motorul, am incercat-o, fără rezultat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ce se aude nu e zgomotul de amorsare a pompei, ala e un bazait si se aude de obicei la deschiderea usii soferului sau punerea contactului, in functie de motor. Eu n-am incercat asta, probabil voi incerca mai tarziu, dar oricum, nu vad legatura.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si la mine tot de noua s-a auzit.

Si la cei doi de pe clubseat.

Dupa cum am citat mai sus, englezul spunea ca a pornit 6 masini la dealer si toate aveau zgomotul.

Pe seatcupra sunt posesori cu zgomotul respectiv.

Pe vwvortex la fel.

Si nu prea am vazut utilizatori care sa spuna "a mea nu face".

De aici as trage concluzia ca e posibil ca toate sa faca, unii posesori fiind mai atenti la zgomote fata de altii.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Bazaitul ala este de la pompa din rezervor. Am totusi impresia ca Skoda Cehia stie de zgomotul asta si se fac nestiutori( Cand le-am trimis e-mail, mi-au spus ca inregistrarea nu este concludenta si m-au indrumat catre Porsche RO. Cred ca au primit si alte e-mail-uri de la mai multi detinatori cu inregistrari si au pasat problema).  De ce spun asta? Pai, hai sa spunem ca majoritatea dintre noi stiu de acest zgomot din prima zi de cand au pornit masina, cu cativa km la bord. Stau si ma intreb, cei de la fabrica chiar nu au pornit masinile de loc in curte, hale, etc? Oare ei nu au auzit zgomotul, ca trebuie sa fii surd sa nu-l auzi? Ca doar nu le-au luat de pe linia de fabricatie si direct cu ele pe platforma. Parca se fac parca niste teste de functionare. Poate delirez, dar cred ca s-ar putea sa fie ceva de fabricatie si Skoda (de fapt grupul VAG) prefera sa taca. Macar sa spuna: "avem un zgomot de la pompa de inalta presiune(sa zicem ca asta e), nu este nimic grav, este model nou si asa face". Sa fie ceva in legatura cu pierdut teren si clienti, cu noua generatie de motoare? Vom vedea in timp. Saracia asta de zgomot apare si la VW si la Seat si nimeni nu aude la fabrica. Hai sa zicem ca 1.2 si 1.4 TSI pentru VAG sunt facute la Mlada Boleslav, dar restul in alta parte. Cam seamana cu "batista pe tambal". Repet, s-ar putea sa delirez, nu radeti, e varsta. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca fac toate si de la 0km nu vad unde e problema. Au zis si cei cu 2.0tsi de pe mqb ca se aude la fel.

 

Bazaitul la pornire nu e de la pompa din rezervor. Acela se aude mai infundat si se aude cand pui contactul nu cand pornesti motorul.

Modificat de The_Ego
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Poate este un nou sistem si din cauza asta se aude acel sunet, mai ales ca este prezent la toate masinile. Nu inteleg de ce va panicati cand aveti doar 15000 de km si inca vro 3 ani garantie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Fie cum zici tu. La SOT 1.6 MPI, care am avut-o inainte, se auzea acel zgomot din spate, de unde este rezervorul. Cand deschideam usa, cand puneam contactul. La masina asta alt bazait eu nu aud. Pesemne ca m-am setat pe vaitatul ala si nu mai aud altceva. Problema pentru mine este ca vreau sa vad de la Skoda un comunicat, un mesaj, ceva, in care sa spuna ca (in urma atator sesizari) nu este nimic grav, totul functioneaza normal si asa trebuie sa se auda.  De la Skoda Cehia, nu de la reprezentantul Skoda. M-am (sau "ne-am") linistit, topicul se poate inchide, sanatate si mii de km fara probleme. Ti se pare ca cer cam mult, sunt prea pretentios, pentru caruta de bani care am dat-o pe masina? Eu zic ca nu sunt. Dar atata timp cat masinile se cumpara si ies BANII, nu sunt probleme grave (sa zicem,vezi lant distributie 1.2 TSI parca 2011/2012) de ce sa apara cu explicatii pentru un amarat de zgomot.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Acolo a fost realmente o problema, una mai serioasa care a aparut in timp insa nu in primii 100km. Problema recunoscuta si se face pe garantie/culanta. La fel si pentru 1.4tsi inainte de mqb sunt tpi-uri in care se precizeaza diverse aspecte. Ce reclama clientul, ce investigatii se fac, ce se constata si cum se actioneaza pt indepartarea problemei.

 

Sa scoata comunicat ca ce? Cei care isi pun problema acestui zgomot, pe buna dreptate sunt probabil 1% din cei care au aceste motoare. In rest pentru ceilalti nu conteaza. N-am vazut sa apara comunicate ca totul e normal, dimpotriva scoti comunicat, a se citi rechemare, tpi cand ceva trebuie remediat.

Modificat de The_Ego
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La fel a fost si cu distributia la 1.2 tsi, la inceput câțiva utilizatori auzeau zgomotul, apoi au inceput sa apara problemele. Am zis, acum e doar zgomotul, e singurul disconfort.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@The_Ego

Putem spune 1% cand stim cate masini s-au vandut si cati au cautat rezolvarea problemei, nu numai in Romania ci si in afara. Mai sunt, intr-adevar, cei care nu baga de seama zgomotul, din diverse motive, ca e in garantie si merge pana pica ceva, poate e masina firmei si il doare la basca, etc. Daca tu, fabrica primeai mai multe sesizari cu problema zgomotului, aveai posibilitatea sa verifici un lot de 10-20 masini. Nu pot sa cred ca toate porneau fara zgomot, cu atat mai mult ca cei care reclama sunetul spun ca fac de noi, abia luate de la reprezentanta. Da, unii au ajuns si la 25-30000km si nu s-a intamplat nimic. Am gresit cand am spus comunicat, corect este TPI, in care se precizeaza diferite aspecte: ce reclama clientul (asta se stie), ce investigatii se fac (asta poate sa faca si fabrica, din moment ce masinile fac de noi, nu dupa un numar necunoscut de km, ca sa nu ai cum sa verifici), ce se constata ( dupa cercetari) si actiuni de remediere, daca este cazul. Cam asta inseamna TPI, nu? Trebuie neaparat sa se intample ceva grav, ca sa apara TPI-ul. Parca era mai usor sa previi, asa stiu. De ce trebuie sa se ocupe reprezentantele Skoda de peste tot in lume de treaba asta, cand o poti rezolva la tine in curte? De la reprezentante o multime de acte, motivul schimbarii piesei, aprobari, timp de aducere a piesei, daca nu e pe stoc. Da, cineva trebuie sa aibe activitate si sa merite salariul.

Eu unul m-am cam lamurit cum sta treaba. Am fost fraier sa stau sa caut atata pe forumuri. Nu mi-am dat seama de legatura masina noua - investigatie fabrica, desi e logica. Am sa citesc acest topic in continuare fara sa mai comentez nimic, parerea mi-am facut-o.

@The_Ego.. Lucrezi la reprezentanta? NO OFFENCE.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!