Jump to content

Buton fantoma intre usi


premiumfaraplumb
 Share

Postare recomandată

premiumfaraplumb

Am impresia ca am mai pus intrebarea asta si nimeni nu prea a stiut ce face. O mai pun poate s-a aflat intre timp.

Intre usile de pe partea soferului exista un buton situat in partea de jos. O masina cu niste unde radio deasupra. Am vazut asta si la un volvo. Apas, nu se intampla nimic, nu bipaie nimic nu se aprinde nimic. Ce e cu butonul asta? E pus aiurea acolo? Nici la volvo nu se intampla nimic.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In cartea masinii nu este ? poate fi senzor de la airbag

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

premiumfaraplumb

Pai e buton acolo. Am uitat sa precizez, ca are un beculetz rosu mic care din cand in cand e aprins. Nu imi explic logica si modul de functionare.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut acel buton cred ca este de la alarma.

Senzorul de supravegere interioara. Sau protectie impotriva remorcarii. Stii unele alarme nu mai vunctioneaza daca masina este ridicata peste 45 de grade. Sigur una dintre asta este.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

este pt senzorul de supraveghere interioara a alarmei. Daca il apesi si pui alarma in 30 de min este dezactivat senzorul de supraveghere interioara. Dezactivarea alarmei la remorcare are alt semn.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

barabas leiba

Este butonul pentryu dezactivarea perimetrului interior al alarmei de fabrica (pe claxon). Din cate stiu, in momentul in care pui contactul din nou se reseteaza si este din nou activ. Este gandit pentru a incuia masina cu ceva inauntru , gen catel , pisica, care in mod normal ar face sa urle masina non-stop. .Si eu am acelasi buton!

Modificat de barabas leiba
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

premiumfaraplumb

aaa acum incep sa inteleg.

Se intampla sa intru in masina si sa nu bag cheia in contact imediat.

Si trec 30 secunde... se inchid toata usile. Si incepe alarma. Tre sa bag cheia in contact imediat cum intru in masina ca sa nu faca asa. Bun, pai si cu butonul ce fac? Cum il operez? Sau nu e operabil?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

barabas leiba

Nu!

Scenariul este asta:

Vrei sa iesi din masina sa o incui si sa pleci. Foarte corect! In mnomentul in care o incui cu cheia sau pui alarma de fabrica, automat se activeaza si senzorul de perimetru interior. Daca ai lasat ceva in masina care se misca, va fi dezastriu, pentru ca urla masina non-stop.

De aia ai acest buton. Adica sa poti incuia masina, dar sa nu urle ca e ceva in interior. O sa observi ca dupa ce scoti cheia din contact se lumineaza logo-ul ala cu masinutza. Daca apesi pe buton se aprinde un LED dreptunghiular, care te avertizeaza ca perimetrul interior a fost decuplat. Cand descui din nou masina, daca imi amintesc eu bine, LED-ul dreptunghiular incepe sa clipeasca cateva secunde. ALtfel spus, decuplarea este valabila pana la o noua incuiere/descuiere, ca sa nu risti sa il uiti dezactivat si sa nu mai ai perimetru interior.

DECI: Ala se foloseste doar daca vrei sa decuplezi temporar senzorul de perimetru interior! Nu e fantoma, dar nici nu face ceva exact cand apesi pe el, deci nu tiuie, nu zbiara, nu face nimic concret. Doar se lumineaza si anunta!

Daca apesi pe el, nu risti sa dereglezi nimic, pewntru ca oricum la fiecare incuiere/descuiere el isi face programul de la capat. Eu de pilda, cand lasa catelul in masina, las geamul usor deschis si opresc acel perimetru. Altfel ce s-ar intampla?Masina ar claxona non-stop, pentru ca javra se misca pe bancheta, iar geamul usor intredeschis ar mai da si ala un motiv de declansare a perimetrului, pentru ca toti care trec sau se apropie de masina sunt "cititi" de senzor. Senzorul e pe plafonul masinii, e dreptrunchiular si are la capete doua guri negre de plastic, ca doua microfoane

Modificat de barabas leiba
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

premiumfaraplumb

AAAAAAAAAAAAAAA

Am inteleeeesssss.

Eu am 2 butoane pe cheie. E din 2000.

Bun, nu am alarma pe ea. Decat inchidere centralizata. Dar am observat ca la un soc puternic, se aprind avariile si claxoneaza 1 data. E vreun sistem tot asa ascuns de alarma?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 months later...
m.a.r.i.u.s.

Da, este un sistem de alarma montat din fabrica si la care urla claxonul.Incerca sa intri in masina ,blocheaza portierele si trage clapeta care deschide capota.Va incepe sa urle claxonul.Cam asta e alarma.La mine nu a reactionat de nici o culoare la socuri ...totusi mi-a fost oarecum sa ii aplic lovituri ft puternice..deh, e totusi masina mea :wub:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!