Jump to content

Moare motorul in mers


blh
 Share

Postare recomandată

Recent de cand a venit frigul am o problema pe Polo 6N2 1.0 MPI AUC, din cand in cand se opreste motorul in mers cand nu accelerez, se intampla si la motorul cald si la rece. Trebuie sa pun intro viteza inferioara si se porneste dar stiu ca acest lucru nu este foarte sanatos pt motor.  Aveti o idee de unde poate venii problema? Ce ar trebuii sa verific? Filtrele de benzina si de aer erau schimbate acum un an jumate sau doi ani 15000-20000 km. 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

cel mai indicat ar fi sa ii faci revizia si sa pui un tester sa vezi daca ai vreo eroare

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

   De obicei in astfel de cazuri este murdara clapeta de acceleratie. Se curata cu spray de curatat franele sau spray special de curatat carburatoarele care costa sub 10 lei. Cel mai bine este sa demontezi clapeta pe cat posibil.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ar putea fi  senzorul de la motor g60 parca.. asa murea si la mine motorul in mers acu 2 ani si l-am schimbat de atunci na mai murit

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

daca fluctueaza relantiul si apoi se stabilizeaza este de vina clapeta de acceleratie. se demonteaza f. usor si se curata.

 FOARTE IMPORTANT : dupa ce ai montat inapoi clapeta trebui readaptate limitele de functionare.

     faci asta astfel :

1. scoti borna de la baterie si o lasi 5-10 minute asa.

2. pui borna inapoi si pui contactul : NU PORNESTI MASINA. lasi asa 2 minute: o sa auzi niste bazaituri de la motor.

3. pornesti masina si o lasi la relanti 2-3 minute FARA A ACCELERA.

4. opresti si repornesti motorul si esti gata de drum.

 

 sper sa-ti fie de folos si asta sa fie problema ta : scapi usor cu un spray de curatare de 10 lei si 15 minute de stat pe langa masina.

la mine pana nu am facut chestiile alea dupa ce am curatat clapeta nu s-a schimbat nimic si testerul imi dadae eraorea aia cu  "Throttle ....(parca :icon_confused:  ) blablabla limit exceeded" :dry:

dupa pasii aia si resetarea erorilor nu a citit eraorea respectiva, iar motorul mergea normal : nu mai se oprea si relantiul era stabil.

 

 Sa nu te sperii daca la inceput relantiul va fi un pic mai sus . dupa cinci minute de mers se va tabiliza : la mine a fost undeva la 1300 ture, la un alt amic pe la 1600.

Modificat de cantemir12
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Multumesc pentru raspunsuri, o sa incerc sa curat clapeta de acceleratie cand ma duc acasa la parinti, este vorba despre masina parintilor mei. O sa revin cu rezultate.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Am demontat si curatat clapeta. Am resetat clapeta dupa instructiuni. Nu sa rezolvat problema, ba chiar sa inrautatit, am repetat procedura de cateva ori ca sa fiu sigur ca am facut bine. 

Nu este deloc stabil relantiul, flucueaza intre aprox 500-1000. Am impresia ca nu merge motorul in 4 cilindrii.

Un mechanic mi-a spus ca trebuie neaparat schimbata sonda lambda pentru ca este defect si daca nu se rezolva trebuie cautata o alta solutie, dar sonda lambda este 100% defect. 

Am deconectat sonda lambda si am pornit motorul si merge exact la fel, absolut nici o diferenta nu este. Motorul fonctioneaza si fara sonda lambda la fel ca si cu sonda.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Problema rezolvata!

Cu o mica neatentie am provocat inrautatirea.

Cand am demontat clapeta de acceleratie garnitura era lipita de clapeta si in drum de la masina spre locul unde am curatat clapeta am pierduta garnitura fara sa observ.

Cand am montat clapeta m-am intrebat daca nu trebuie garnitura, dar am zis ca daca nu era nu trebuie.

Azi am gasit garnitura si am montat-o, acum merge bine. Intra aer sub clapeta iar clapeta tot incerca sa blocheze accesul aerului.

 

Multumesc pentru ajutor.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!