Jump to content

Curatarea geometriei turbo, EGR


Alex P
 Share

Postare recomandată

Bad post

Modificat de lupo_bv
Mutat din greşeală aici
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

Dupa cum stiti sablarea cu materiale abrazive nu este recomandata la curatrea geometriei turbo deoarece dupa sablare suprafetele au o rugozitate foarte ridicata, lucru ce duce la accelerarea depunerilor de calamina.

 

Sablarea se poate face si cu materiale mai putin abrazive care nu afecteaza calitatea suprafetei deloc de exemplu sablarea cu perle de sticla sau sablarea, gheata carbonica sau Oxid de Aluminium, dar toate aceste metode au dezavantaje deoarece pretul de achizitie al materialelor de sablare este destul de ridicat si necesita cabina de sablarea sau instalatii speciale in cazul sablarii cu gheata carbonica.

 

Exista o metoda la indemana oricui, nu necesita instalatii speciale sau cabina, un singur inconvenient are si anume materialul de sablare nu se refoloseste dar deoarece pretul de achizitie este scazut se compenseaza.

 

Acesta metoda de sablare functioneaza cu Bicarbonat

 

Aici un exemplu despre eficienta acestei technologii: https://www.youtube.com/watch?v=JT1X-vMMYrY

 

Cum se poate realiza acest sistem de sablare cu Bicarbonat cu mijloace simple, accesibile fiecarui impatimit de motoare:http://www.aircooledtech.com/tools-on-the-cheap/soda_blaster/

 

Si cateva modele ce se gasesc in comert:

http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/s-anzeige/sandstrahlpistole-sandstrahlen-sandstrahler-sandstrahlgeraet/244962601-84-1053?ref=search

 

http://www.autotoolworld.com/RBL-Products-145150-Soda-Blaster-Gun_p_197424.html

 

http://www.harborfreight.com/gravity-feed-blaster-gun-93221.html

 

Cu mare siguranta acesta metoda de sablare poate fi eficienta si la curatirea EGR ului a intercoolerului la exterior si a altor piese de motor precum chiulasa etc etc.

 

Curatarea chiuloasei:https://www.youtube.com/watch?v=2i98TcNB1E0

 

 

Succes!

Modificat de Rune
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

eu folosesc baie cu ultasunete + acizi 

post-104305-0-69732100-1412360511_thumb.post-104305-0-25299300-1412360519_thumb.post-104305-0-70920500-1412360520_thumb.post-104305-0-40585200-1412360522_thumb.post-104305-0-95776400-1412360523_thumb.

in ultima foto piesa "noua" nu este noua ,e spalata  :icon_thumleft:

prefer ultrasunetele pentru ca se curata si axurile ce trec prin diferitele bucse dar metoda de sablare propusa de Rune cred ca e muuult mai ieftina si o sa o incerc si eu ,binenteles ca dupa sablare o spalatura tot ii dau  :D

Modificat de floro_st205
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

salut tuturor,imi poate explica cineva de ce curatarea geometriei si nu inlocuirea ei,ca nu costa o avere,in jur de 100 de euro?la mine cam e ancrasata geometria de asta am intrebat,voi sti ce sa aleg pe viitor....merci mult

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pai gasesti tu una originala daca o schimbi ? Kit-urile astea sunt de producator.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

producator sau nu eu am geometria schimbata cred ca de apx 2,5 ani si am facut cam 60k cu ea fara probleme deci? ca si cost a fost 250 de lei.mentionez ca si acum merge foarte bine

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Inseamna ca ai fost prin randul celor norocosi...

 

Nu am vazut/auzit inca de turbo reconditionat(in Ro, ma refer), care sa fie mai bun decat unul original, fie el si second(cu mentiunea sa fie curatat)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ionut,

 

Ai perfecta dreptate inlocuirea geometriei este mereu cea mai buna solutie, dar daca tu ai avut vreodata sa te chinui sa reglezi un turbo atunci stii, si vin si spun  pai decat  geometrie noua ptr 100 euro plus o caruta de nervi ca sa reglezi turbo atunci mai bine un turbo nou deoarece il gasesti si pe 350 de euro.

 

Poate ca tu nu traiesti in Romania si nu mai cunosti realitatea de azi, dar sunt oameni care muncesc o luna intreaga ptr 200-300 de euro..

 

Solutia prezentata de mine este mai mult ptr cei ce fac mecanica de placere gen hobby si vor sa ajunga la un rezultat bun cu minimul de investitie.

 

Cristian si eu am geometria din 2001 am facut cu ea 300000 km  si merge inca brici.

 

Floro  ce acid folosesti si in ce concentratie?

Modificat de Rune
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am folosit si detergenti speciali pentru bai cu ultrasunete ,o marca nemteasca nu-i mai stiu numele ,de care nu am fost multumit ; am folosit Supermafrasol de la Ma Fra ,foarte bun dar prea agresiv cu aluminiul ; acum folosesc Rims Plus de la Frescura in concentratie 1/10 (aprox 1/8 - 1/12 ca nu masor mereu) de care sunt foarte multumit .Ei recomanda pana la concentratie de 1/5 dar mie mi s-a parut o risipa .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@ Floro,

 

personal nu am experiente in domeniul curatirii cu acizi dar am incercat cu baze NaOH  sau KOH  ceea ce ma facut sa renunt este faptul ca indeparteaza stratul de protectie la aluminium deci indeparteaza si ceva din material, lucru care nu ar fi grav la un EGR sau o galerie sau alte parti din motor dar problema apare la cotele de rulment unde cateva sutimi pierdute duc deja la probleme sau la chiulasa unde suprafata de etansare poate suferi.

 

De exemplu si un spray de curatat cuptorul contine acesti agenzi( baze / acizi) puternici care pot ataca aluminium.

 

Sunt diferite metode si ptr garaj sunt de acord ca poti investi ceva mai mult deoarece fiecare minut conteaza, si in loc sa stai sa sablezi mai bine bagi in baie sau masina de spalat si in acest timp faci altceva.

Duminica placuta!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!