Jump to content

Sfaturi achizitie (Touareg 7P)

Xenomorf
 Share

Postare recomandată

On 3/26/2024 at 1:52 PM, acidone77 said:

Masina asta era doar una din variante, pe lista au mai aparut si Toyota Land Cruiser, si/sau poate Jeep Grand Cherokee... vai vedem ce optiuni ar mai fi, cautam, ne ma informam, mai aflam una alta... :) - dar nu as dori sa ducem discuta offtopic in vreun versus... 

Oricum, va multumesc pentru informatii si pareri!

La Grand Cherokee aș fi atent, comparativ cu Touareg:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 5 months later...

Ce parere aveti despre masina din anuntul de mai jos?

E ceva ce "sare" in ochi?

Multumesc anticipat.

anunt!

Link către comentariu

E foarte ok ,mai ales daca km sunt reali .

Verifica istoric,starea optica a radiatoarelor,vasul de antigel si sa nu aiba scurgeri .

Link către comentariu

Pana nu o pui pe tester si o ridici pe elevator , nu pare nimic in neregula

Daca e cumparata de noua din RO si e primul proprietar , poate avea nr asta de km si poate fi ok

Daca nu , definitiv nu

Daca te intereseaza , o duci sa o verifice @F l o r i n si iti spune exact ce si cum

Link către comentariu

• 1 year later...

Well, a venit timpul să mă despart de Touareg (încerc să pun banii la un teren). Deși sunt foarte foarte mulțumit de mașină încă, dar asta este.

Nu știu sincer cât să cer, n-aș vrea să fie nici prea mult să stau cu ea degeaba, dar nici n-aș da-o prea ieftin la ceva samsar ca s-o vândă el apoi cu adaos. 

Mașina este pe firmă, tva-ul poate fi deductibil pentru cine are ce și cum.

Mașina e din 2015, facelift, 7P, are practic toate opțiunile (inclusiv 4xMotion cu reductor/diferențiale blocabile) în afară de încălzirea în parbriz.

Am pus și poze, din care vă puteți da seama dacă exagerez sau nu. Totul e funcțional pe ea, cu excepția recunoașterii semnelor de circulație, care merge doar din Austria, Italia încolo. Ungaria, România nu e suportat. Ar fi ceva soluție la niște băieți să rescrie firmware-ul pe cameră cu ceva de la A6 dar n-am avut curaj să risc ceva la ACC.  

Pozele sunt aici, sunt prea multe ca să le încarc aici:

https://photos.app.goo.gl/D5fGTof47F2nBaNu6

Link către comentariu

Publicat (modificat)

Deschide topic la rubrica vanzari respectand toate cererile de acolo 

Doar sa nu te vada @Baxxon ca vinzi 7P-ul 

Modificat de tavitara
Link către comentariu

O să deschid, dar tot nu știu ce preț să pun :)

Da, nici eu n-aș prea vrea să-l vând, greu mai nimeresc așa mașină cu toate capabilitățile pe care le are asta, să pot urca și pante de aproape 45 grade dar și să stea bine pe șosea. Dar asta este situația.

Am uitat să specific km, 163.000, dar se văd și în poză.

Link către comentariu

O sa fie f greu sa vinzi in ziua de azi masina diesel cu motor de 3 in RO la pret cat de cat corect

Link către comentariu

Speranța mea e că având și pachetul de offroad o să fie vânzarea un pic mai interesantă pentru cineva care poate ar mai folosi-o în zone mai dificile (eu n-am folosit-o deloc). 

Link către comentariu

cristi511

Pretul corect e dictat de piata. Stiu ca e greu de acceptat dar unde vedem noi valoare altii nu dau 2 lei. :) 

Link către comentariu

Publicat (modificat)

@manu144x Cand te hotarasti la un pret , da-mi de stire ( un prieten e interesat sa cumpere una) , multumesc si spor la vanzare!

Modificat de Baxxon
Link către comentariu

• 2 weeks later...
DeathArrow
On 5/26/2026 at 4:49 PM, manu144x said:

Speranța mea e că având și pachetul de offroad o să fie vânzarea un pic mai interesantă pentru cineva care poate ar mai folosi-o în zone mai dificile (eu n-am folosit-o deloc). 

Eu căutam de mult timp un Touareg 7P cu pachetul off-road. Văzusem anunțul tău pe Olx și era una dintre opțiuni dar tocmai am reușit să comand unul mai interesant de la o persoană privată din Germania și acum e pe drum. 

Nu știu cât de mulți oameni sunt interesați de pachetul off road. Spre deosebire de 7L, pe 7P a fost o opțiune și nu foarte mulți au comandat-o, deci tind să cred că cererea nu este destul de mare. 

Proprietarii tind să creadă că este o opțiune destul de valoroasă și tind să ceară considerabil mai mult decât pe modele fără. Era una pe mobile.de care a stat nevândută cel puțin 6 luni. Mai apare câte un fraier ca mine care e dispus să dea pe mașină mai mult decât face pentru că i s-a pus pata. În general o persoană cu familie care vrea o mașină de zi cu zi dar vrea să poată face și off-road moderat fără emoții și nu vrea să țină o mașină dedicată pentru off-road. 

Acestea fiind zise, spor la vânzare. As zice să o pui și pe grupul dedicat de off road și overlanding de pe WhatsApp, cred că acolo ai mai multe șanse. 

Link către comentariu

Care e acel grup, sau cum pot să intru pe el? 

Link către comentariu

Ce pret i-ai setat ?

Link către comentariu

În principiu deocamdată la 21k, n-aș vrea să-l dau sub 20k, mai ales că am de plătit TVA pe el 21% din suma aia :)

Acuma urmează oricum revizia anuală completă săptămâna viitoare, care e lejer 500 euro + dacă mai apare ceva la verificări.

Plus setul complet de roți de iarnă pe care l-aș da cu mașina să nu mai stau să-l vând separat.

Link către comentariu

Bafta , foarte greu la suma asta in ziua de azi

Trebuie sa se alineze planetele si sa vina omul potrivit care sa o ia pe firma 

Piata azi nu mai functioneaza ca odinioara 

Link către comentariu

Așa e, vedem ce iese. Dacă nu iese o mai folosesc un an și vând anul viitor mai ieftin, măcar mă folosesc de ea :)

Ce am văzut sub acest preț erau mult mai forjate, ba chiar sunt câteva similare la 23-24k dar ăia cred că au postat doar dacă prind ceva, nu cred că vor să vândă neaparat.

Iar pe Germania sunt puține, mai ales cu 4xmotion aproape nici una nu prea am găsit. Am văzut una la 27k care da, are 90k km dar totuși, e mult. Tot 2016. Era completă cu 4xmotion cu tot.  M-am gândit s-o pun și pe mobile.de, poate vine un străin după ea, ar fi ironic :) 

Prețurile par similare: 

https://www.mobile.de/ro/vehicule/căutare.html?sb=p&od=up&vc=Car&pw=185&ml=125000%3A175000&spc=ADAPTIVE_CRUISE_CONTROL&fe=ELECTRIC_HEATED_SEATS&fr=1&ms=25200%3B36&s=Car&pageNumber=2&isSearchRequest=true

Modificat de manu144x
Link către comentariu

Grupul se numește Trasee Off-Road România. Dacă îl cauți pe Google găsești link. 

Legat de prețuri, nu știu ce să zic. De un an de când mă uit la anunțuri pe Olx, Autovit, Mobile și pe site-uri de licitații, am văzut și oferte mai tentante la aceiași bani, dar fără pachetul off-road. Marea majoritate a oamenilor nu cred că sunt atât de interesați de acel pachet. 

Eu am vrut doar mașină cu pachet off-road, Terrain Tech sau 4xMotion, așa că am avut ceva de așteptat până să găsesc una în mințile ei, cu ani și kilometri relativ ok, ne samsarită. 

E din 2016, are tot atâția kilometri ca și a ta. A costat 21400 de euro și cu tot cu adus în România 25000 de euro. Mi se pare cam mult, dar asta e, măcar sper să fie o mașină bună la care să nu am foarte mult de reparat. 

Dacă nu mă încăpățânam să iau fix mașina asta și luam de la dealer în loc de persoană fizică, aș fi luat-o cu 10-20% mai ieftin. 

Pe mobile din filtrele puse de mine, sunt în permanență cam 350 de mașini dintre care cu Terrain Tech sunt între 2 și 4. Deci în jur de 1%.

Cred eu că clienții de așa ceva sunt dintre cei care vor neapărat să facă și off-road și nu vor Land Cruiser, Pajero, Land Rover sau Grand Cherokee, mai degrabă decât pasionați ai mărcii sau ai modelului. 

Link către comentariu

De ce te-a costat 3600 euro sa aduci o masina din Germania ?

Ca doar nu vine cu avionul 

Link către comentariu

1 hour ago, DeathArrow said:

Grupul se numește Trasee Off-Road România. Dacă îl cauți pe Google găsești link. 

Legat de prețuri, nu știu ce să zic. De un an de când mă uit la anunțuri pe Olx, Autovit, Mobile și pe site-uri de licitații, am văzut și oferte mai tentante la aceiași bani, dar fără pachetul off-road. Marea majoritate a oamenilor nu cred că sunt atât de interesați de acel pachet. 

Eu am vrut doar mașină cu pachet off-road, Terrain Tech sau 4xMotion, așa că am avut ceva de așteptat până să găsesc una în mințile ei, cu ani și kilometri relativ ok, ne samsarită. 

E din 2016, are tot atâția kilometri ca și a ta. A costat 21400 de euro și cu tot cu adus în România 25000 de euro. Mi se pare cam mult, dar asta e, măcar sper să fie o mașină bună la care să nu am foarte mult de reparat. 

Dacă nu mă încăpățânam să iau fix mașina asta și luam de la dealer în loc de persoană fizică, aș fi luat-o cu 10-20% mai ieftin. 

Pe mobile din filtrele puse de mine, sunt în permanență cam 350 de mașini dintre care cu Terrain Tech sunt între 2 și 4. Deci în jur de 1%.

Cred eu că clienții de așa ceva sunt dintre cei care vor neapărat să facă și off-road și nu vor Land Cruiser, Pajero, Land Rover sau Grand Cherokee, mai degrabă decât pasionați ai mărcii sau ai modelului. 

Deci practic ai luat-o cu 3500 euro mai mult doar ca sa fie din germania? :)

Cred că soluția e să o vând unui prieten din Germania cu firmă și să o vândă el de acolo :) Ca să nu mai zic că așa eu nu mai plătesc TVA că e export intracomunitar. 

Si să specific că e transportul gratis în România. Măcar sunt liniștit că nu cer ceva preț exagerat pe ea. Am avut ofertă la 17k, a preferat să ia una cu istoric dubios, și niște opțiuni lipsă.

Revenind, da, știu că nu toată lumea caută acel pachet, eu l-am căutat, am vrut o mașină mai completă. E ok, nu e pentru oricine, e pentru cei ca noi. 

Dacă nu se dă, sunt conștient că anul viitor o dau la 15-16k și aia e, mă mai folosesc de ea. Sau vedem cum evoluează și inflația. Mai aștept o lună în plus două pentru teren. 

Link către comentariu

Daca terenul merita ca pozitie si pret , adica are potential f bun , fa rost de niste bani si ia-l sa fie 

Presupun ca nu e graba sa construiesti ceva pe el cat timp nu sunt bani sa il cumperi 

Masina da-o cand si cum poti fara presiune

Link către comentariu

7 minutes ago, manu144x said:

Deci practic ai luat-o cu 3500 euro mai mult doar ca sa fie din germania? :)

Evident că nu. Am luat-o pentru că se potrivea cel mai bine cu ce voiam. 

Link către comentariu

2 hours ago, tavitara said:

Daca terenul merita ca pozitie si pret , adica are potential f bun , fa rost de niste bani si ia-l sa fie 

Presupun ca nu e graba sa construiesti ceva pe el cat timp nu sunt bani sa il cumperi 

Masina da-o cand si cum poti fara presiune

Da, nu sunt așa stresat, am amânat cu 2 luni practic cu cât aș fi vândut mașina, în ideea să-l iau înainte de vară, în loc de la sfârșitul verii. Mai adun 2 luni și e ok.

Terenul e de vânzare de un an, sper să mai țină o lună, am vorbit cu agentul și nu prea erau oameni interesați de el. Ideea e că e la mine în cartier și vreau să-l folosesc de birou. Atunci aș avea și locuința și biroul la distanță lejeră de mers pe jos + are toate utilitățile. E scump, e 65k/500mp dar pentru mine ar fi ideal.

O să încerc cu comunitățile de offroad cum a sugerat colegul de mai sus.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!