Jump to content

Golf 6 - Berta


mihaitzar

Postare recomandată

Salut,

 

Detin de jumatate de an deja un Golf 6 TDI, culare gri metalizat, motor 1,6 TDI CAYC.

 

Inainte de asta am condus o Dacia Nova GTI, care avea 215 000 km la bord la momentul respectiv (acum sta intr-un garaj la tara).

 

Am vrut sa initiez acest topic de ceva vreme dar nu am reusit sa-mi fac timp. Masina am luat-o din Bucuresti, avea numere de franta, recent adusa. M-am ocupat personal de acte si inmatriculare. Avea la bord 133 000 km. Am facut o verificare la Porche Bucuresti Nord (X-ray parca se numeste) si m-a convins ca are km reali si ca nu sunt defecte ascunse (in afara de faptul ca a fost revopsita in proportie de 75% si ca unul din geamurile laterale a fost schimbat). Despre cautare nu vreau sa mentionez ca am vazut 20-25 masini, si am vorbit cu proprietari de toate felurile, unii samsari in toata regula si destul de multe cu km dati inapoi.

 

In jumatate de an am facut deja 10.000 km, as zice jumate in Bucuresti si sunt super multumit de performante. Am facut un schimb de ulei (si filtre) undeva la 138.000 km.

 

Ca dotari, pe hartii este Comfortline, dar are foarte multe chestii aditionale: senzori de parcare, oglinda electrocromata, navigatie, tempomat, comenzi pe volan.

 

Ce vreau sa ii instalez in perioada imediat urmatoare: faruri de ceata, butonul de TMP, alarma

 

Am ales numele Berta pentru ca suna nemteste si sunt foarte mandru de ea.

 

 

 

Link către comentariu

sa o stapanesti sanatos si sa te bucuri cu placere de ea :) :icon_thumleft:

Link către comentariu

sa o stapanesti sanatos !

 

Nu ai zis anul de fabricatie - daca e dupa 06.2010 - o sa fie mai complicat cu proiectoarele.... BCM-ul posibil sa nu suporte... si atunci ori il inlocuiesti si pe acesta, ori se face montajul in paralel... fara a trece prin BCM.

 

Multi km fara probleme !

Link către comentariu
  • 2 months later...

Am facut retrofitul de proiectoare si i-am facut si un detailing exterior.

 

post-43907-0-82546800-1409168213_thumb.jpost-43907-0-82981900-1409168367_thumb.jpost-43907-0-69896500-1409168416_thumb.j

Link către comentariu
micuzzu_marius

Frumos Golful, sa te bucuri de el cat mai mult. Ceva poze si cu interiorul? Esti multumit de motorasul 1.6 tdi, e suficient ca putere? 

Link către comentariu

O sa fac niste poze si cu interiorul.

 

Sunt super multumit de motor, ca putere e ok (recunosc ca as vrea mai mult, dar nu m-a lasat cand am avut nevoie), iar consumul ma impresioneaza de fiecare data (in bine). Ca avantaj fata de fostul 1.9 TDI cred ca o reprezinta cutia de viteze si anume faptul ca e mai lunga intre trepte.

Link către comentariu
micuzzu_marius

bine zis, plus ca e mai silentios, mai putin zgomotos fata de 1.9 tdi :icon_thumleft:

Link către comentariu

Tu i-ai facut tuning sau de ce ai 140CP la semnatura? Merita upgrade-ul sau e doar de fite?

Link către comentariu
micuzzu_marius

Da, l am resoftat la 140 cp, merita din plin(parerea mea) trage clar mai bine a scazut usor si consumul(aprox 0,3litri %) . Vezi aici detalii si pareri:  http://vwforum.ro/topic/107055-resoftare-motor-16-tdi/

 

In alta ordine de idei, ai avut probleme cu EGR ul? E "buba" principala a acestui motor ca sa zic asa....multi au trebuit sa l schimbe chiar pana in 60-70 mii km din pacate

Modificat de micuzzu_marius
Link către comentariu

Nu am avut nici un fel de probleme, nici cu EGR-ul nici cu DPF-ul (si de DPF am tot citit ca sunt probleme). Dar trebuie avut in vedere ca nu sunt decat 15.000 km de cand o conduc eu.

 

M-am uitat pe topicul tau de mai sus si o sa iau in considerare un upgrade. As vrea totusi sa incerc si cu motorina aditivata (CC 55+).

Link către comentariu
  • 8 months later...

Am facut si eu tuning la TCM. Dupa un drum mai lung pe Dealul Negru a fost o placere si la dus si la intors. Din pacate Valea Oltului e plina de gropi, se lucreaza pe unele portiuni iar sirurile de camioane nu meritau depasite. Consum mediu la dus a fost 5.5, la intors am mers mai incet si am scos 5.3, consum foarte ok avand in vedere ca jumatate din drum este autostrada unde de obicei imi scoate 6.5. Diferenta de putere se cunoaste foarte mult in treptele superioare. Toate acestea in conditiile in care eram 4 persoane in masina.

 

In oras nu reusesc sa observ nici o diferenta, nici macar la consum.

Link către comentariu

da, de ce nu? functioneaza (si functionau) fara probleme.

Link către comentariu
  • 6 months later...

Update: acum 2 saptamani a primit detailing exterior + tratament hidrofob:

post-43907-0-49365600-1449328597_thumb.j
 
Tratamentul hidrofob face toti banii!
 
Am facut si ITP-ul saptamana trecuta, la activ are 175.000 km fara probleme
Link către comentariu
  • 2 months later...
  • 10 months later...

Siiii, 200k km: 

Intre timp am facut si distributia, fara alte probleme pana acum!

Modificat de mihaitzar
Link către comentariu
  • 1 year later...

Iarna trecută se incalzea greu apa, de multe ori nu ajungea la 90 grade nici la drum mai lung și au existat câteva situații când deși a ajuns la 90 grade apoi a început să scadă în mers.

Link către comentariu
  • 5 weeks later...

Se pare ca nu sunt ocolit de unele probleme specifice motorului 1,6 TDI. Aveam scurgeri de ulei pe la capacul de la culbutori si a trebuit sa il schimb (era deformat si nu ar fi fost suficient sa schimb doar garnitura). Cost total (capac, garnitura, simering si garnituri injectoare + manopera) undeva la echivalentul a 450 euro (piese OEM, service la un prieten).

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!