Jump to content

Vine un miros urat in masina

Ice_2k
 Share

Postare recomandată

Verifica si la reprezentanta vw din orasul tau daca nu au ceva oferte avantajoase pentru igienizare instalatie clima . In Cluj costa 80 RON la reprezentanta, ma gandesc  ca teoretic ar trebui sa faca o treaba mai buna, cunoscand mai bine masina.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

the_punkreas2003

Stiu eu ce fac aia la Porsche? Nu vrea sa imi dea cu spray. Vreau cu Wynn's neaparat. Insa voi intreba cum se face igienizarea.

Merci!

Link către comentariu

Sa ne spui si noua cum fac cei de la reprezentanta igienizarea. La expert-detailing a făcut câteva igienizare?

^cinevaDamn iPhone autocorrection...

Link către comentariu

Daca vreti sa faceti prin metoda non-invaziva (fara a demonta nimic), cautati pe cineva cu acest aparat.

La Service stiu ca aveau,desi pretul mi se pare cam mare.

post-66542-0-71478100-1368513400_thumb.j

Modificat de Muale
Link către comentariu

Deocamdata vad ca problema s-a rezolvat curatand frunzele de sub plasticul din fata pasagerului, in fata parbrizului. Presupun ca acestea, combinate cu apa, emanau miros urat.

Totusi, nu am reusit sa observ acel furtul de evacuare a condensului, ma poate ajuta cineva cu ceva informatii despre pozitionarea acestuia?

Multumesc.

Link către comentariu

Nu il vezi nici de sub masina. Se termina undeva la marginea peretelui despărțitor motor (firewall) .

Dupa ce folosesti cateva minute clima,vezi sub masina pe unde pica consensul.

Daca picura,clar nu e furtunul infundat.

Sent from Sexy Nexy 4 using Tapatalk

Link către comentariu

Am inteles. Imi poti spune cum il pot desfunda in cazul in care este infundat?

Link către comentariu

• 2 weeks later...
bbogdanmircea

Putin probabil sa fie infundat, mai ales daca e masina destul de noua si nu ai umblat fara filtru de polen sau cu filtre vechi.

Eu tocmai am rezolvat noaptea trecuta in Iasi, cu ajutorul colegului Mooq, am bagat clima pe recirculare o ora aproape cu solutie Bionet pe recirculare produsa de un aparat care face vapori de apa.

Astazi va spun daca mai miroase a acru dar nu cred, la cum ieseau vaporii aia si la ce cantitate de Bionet s-a consumat, daca tot au mai ramas bacterii in viata inseamna ca nici mama Wynns-ului nu le mai scoate.

Pentru cei din Iasi sau din apropiere nu pot decat sa recomand.

Link către comentariu

La mine s-a rezolvat schimband filtrul de polen, cu altul cu carbon activ. Deocamdata nu a revenit mirosul, dar daca revine este clar ca trebuie sa trec pe Bionet.

Link către comentariu

• 4 weeks later...

ca sa nu mai desfac torpedoul sa ajung la schimbatorul de caldura sa-l dezinfectez, am facut o mica instalatie...

avand de data trecuta un tubulet flexibil cu tot cu duza, iar spray-ul nou mai avea unul, am zis sa fac ceva util cu ele.

asa desfac doar capacul din dreapta al bordului care iese foarte usor si conectez direct spray-ul cu spuma expandabila care ajunge in cele doua colturi de sus ale schimbatorului si asigura ”umplerea” acestuia cu dezinfectant...

20062013400.jpg20062013402.jpg20062013408.jpg21062013414.jpg21062013418-1.jpg21062013421.jpg

Link către comentariu

Asta chiar ca-i interesant.

Da te rog ceva detalii. Mai ales despre poza 3, acolo este schimbatorul ?, ai desfacut mult sa ajungi la el si sa gauresti ?, pe unde ai trecut tuburile ? ...

Link către comentariu

ca sa ajungi acolo, la golf4 / bora (nu stiu cum e la toledo) trebuie sa desfaci consola centrala dintre scaune (in care e schimbatorul de viteze, frana de mana), poi scoti torpedoul si te uiti in partea stanga. acolo vei gasi acea cutie care adaposteste radiatorul.

tuburile pot fi trecute prin spatele materialului izolator, spre dreapta pana ajungi la capacul din dreapta bordului.

personal am facut o igienizare cu domestos pe acel radiator. inventia mi se pare ingenioasa dar nu stiu spuma aia ce face dupa o vreme; eu am clatit cu apa din abundenta dupa domestos,  sa nu ramana chimicale pe radiator.

in alta ordine de idei, curatarea aia nu cred ca o voi face decat odata la 1-2 ani, nu ma deranjeaza sa scot torpedoul la 2 ani decat sa gauresc si sa trag furtun.

Modificat de Muale
Link către comentariu

Adi, multumim mult pentru idee si poze.

Sunt situatii cand este necesara dezinfectia de mai multe ori pe an, sau, chiar daca nu miroase urat, nu-i rau sa cureti din cand in cand, mai ales ca nu e scump si, cu tuburile trase, nici nu ia mult timp. Carcotasii se pot abtine! No ofense!

@Neuradu, ca sa ajungi la schimbatorul de caldura trebuie sa dai jos torpedo-ul, a scris si Adi treaba asta!

Daca ar fi de desfacut doar cele 6 suruburi de la torpedou, n-ar fi o mare problema, dar la unele masini mai exista un al 7-lea, in partea stana-jos a torpedoului, la care se ajunge doar daca desfaci consola centrala, cum bine zice @Muale, deci dureaza mai mult operatiunea. Apropo, spuma aia se lichefiaza in cateva minute(dupa ce-si termina treaba, adica curata si dezinfecteaza) si se "scurge" in partea inferioara a schimbatorului de caldura, acolo pe unde curge si condensul, deci nu-i stress pe tema asta.

Drumuri bune!

Cosmin

Link către comentariu

asa cum zice Cosmin, circul foarte mult in oras iar cam de 2 ori pe an simt nevoia sa-l curat deoarece nu miroase bine aerul ce vine din ”burta elefantului” :lol:

eu le-am tras paralel cu instalatia electrica, tuburile le-am izolat cu banda panzata...

21062013417.jpg21062013416.jpg

Modificat de adi_bm
Link către comentariu

eu mi-am curatat gunoaiele de sub stergatoare cu un aspirator

dupa ploaie mirosea a mucegai

Link către comentariu

Multumesc Adi  si Muale.

Cred ca voi pune si eu tuburile cu prima ocazie cand desfac in zona. Chiar daca e posibil sa stea degeaba. Daca in viitor vor apare masini echipate cu asa ceva Adi_bm se umple de bani !

Acum realizez ca nu vor sta degeaba - chiar voi face cate o mica igienizare lunara in cursul verii tinind seama ca dureza doar cateva minute.

Modificat de neuradu
Link către comentariu

• 1 month later...

Astept un raspuns rapid de la voi, pentru ca stau cu spary-ul Airco Fresh de la Wynn's in fata deoarece nu am reusit sa dau cu spuma pe la filtru de polen.

Mai exact, masina este Octavia FL cu filtrul de polen in interior, adica sub torpedou. Am incercat sa dau cu spuma pe acolo dar mi-a aruncat-o toata pe covoras.Pe unde se poate pune aceasta spuma ca sa ajunga pe vaporizator?

Este vreun loc sub capota? As dori o imagine ceva...

Link către comentariu

Scoti filtru polen demontezi ventilatorul si dai de radiator

Link către comentariu

Nu pot demonta nimic. Masina e in garantie.

Banuiesc ca am rezolvat...numai sa-mi confirmati daca e ok: am scos filtrul de polen si m-am torsionat pana am reusit sa vad niste sau o conducta de aluminiu in acel locmai sus.

Am strecurat mana prin orificiul filtrului de polen pana spre conducte unde am simtit asa ca si cum ar fi fagurii unui radiator. Pozitionat ar fi cam in dreptul consolei centralei, dupa  scrumiera, ca sa zic asa.

Acolo  am bagat furtunasul si...i-am dat...sa fie. Am introdus foarte putin si prin grile.

Acum sa-mi confirmati daca e buna treaba care-am facut-o.

Link către comentariu

E' OK :icon_thumleft:  bun este si spray-ul

Link către comentariu

depinde cat din acel radiator ai acoperit cu spuma aia...

iti vei da seama singur dupa o vreme de utilizare a climatizarii, cand opresti vezi daca mai miroase urat ventilatia.

Link către comentariu

Em am scapat de acest miros dupa o vizita la o firma care are aparatul Aircomatic III. Ani de zile m-am chinuit cu tot felul de solutii dar asta a fost cea mai buna, in cazul meu. Cost - 130 lei.

Link către comentariu

Colegul Jupanu poti sa-mi dai Pm cu datele firmei si locatia?

Multumesc frumos

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Link către comentariu

Da puneti  firma aici,ca  mai intereseaza si pe altii.

Link către comentariu

Cautati la prestari servicii, era cineva in Bucuresti

Sent from Sexy Nexy 4 using Tapatalk

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!