Jump to content

Sfaturi achiziție Octavia 3

Eto
 Share

Postare recomandată

Pai nu ai ce sa alegi pe 2.0 TDI, vine doar cu DSG6 cu ulei, nu ai optiunea DSG7.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

On 09.04.2016 at 7:00 PM, Michael said:

Din configuratorul Octavia a disparut motorizarea 1.2 TSI 110 CP. Se pregatesc oare sa o inlocuiasca cu 1.0 TSI 115 CP?

In Cehia, la mama ei acasa, se poate deja comanda Octavia cu motorizarea 1.0 TSI (3 cilindri / 999 cmc), cu cutie manuala in 6 trepte sau DSG cu 7 trepte. Cateva date tehnice:

Putere maxima: 115 CP/5000-5500 rpm

Cuplu motor maxim: 200 Nm/2000-3500 rpm

Viteza maxima: 202 km/h

Acceleratie:

-0-100 km/h: 9.9 (10.0) sec.

-60-100 km/h (tr.5/tr.6): 10.4 (11.2) / 13.9 (15.0) sec.

-80-120 km/h (tr.5/tr.6): 11.0 (11.8) / 14.1 (15.1) sec.

Consum urban: 5.4 l/100 km

Consum extraurban: 3.9 (4.1) l/100 km

Cifrele din paranteze sunt pentru DSG.

LE: Alte noutati, in afara de incarcarea wireless a unui smartphone, ar putea fi sasiul adaptiv si posibilitatea de a comanda anumite functii ale sistemului multimedia de la distanta, de pe bancheta din spate, cu ajutorul unui smartphone sau al unei tablete.

Modificat de Michael
Link către comentariu

Eu am primit un raspuns naucitor la Skoda privind timpul de asteptare pentru 1.8 TSI DSG 4x4 --> vreo 5 luni parca:))

Link către comentariu

O3 FL va avea oare noile motorizari de 1.5 ?

Link către comentariu

Primele masini care vor primi motoarele astea noi for fi golf 7 fl. Dupa, potopul...

Link către comentariu

1.5 TSI va fi disponibil mai intai pentru VW Golf Mk7 facelift, care trebuie sa apara la sfarsitul acestui an. Ar fi minunat daca nu i-ar mai limita cuplul si ar exista si o versiune cuplata la DSG-ul „umed”. In schimb, pe internet exista deja review-uri cu VW Golf 1.0 TSI.

Link către comentariu

Nu se va intampla minunea iar motoarele astea noi si mici si foarte mici ( 1.0 si 1.5) vor primi dsg7 in echiparea cu o punte motrice. Nu cred ca are rost sa ne facem ganduri...

Modificat de cristi511
Link către comentariu

Preturile din configurator au primit un update. Ex. Skoda Octavia 1.8 Style este 20.382 EUR fata de 20.173 (pret contractat prin martie). Vad ca si optionalele au primit in plus in general 1-2 EUR.

Inflatia conform BNR/ECB e negativa acum....oare au inclus ceva in standard? Sau este doar o practica anuala de ajustare a pretului in sus.

Link către comentariu

Noile preturi sunt pentru Model Year 2017

Link către comentariu

Pai si ce schimbari aduce Model year 2017 ca sa justifice scumpirea?

Link către comentariu

Amortizarea costurilor cu dezvoltarea si profitul asumat in fata actionarilor...asta aduce in plus my2017. Schimbarile ( oricare ar fi ele) nu implica costuri mai mari de productie.

Am observat practia asta la vag de a introduce un model prefl intre modelul initial si fl oficial, reducandu-se astfel decalajul intre cele doua dar in acelasi timp limitandu-se discounturile oferite pentru eventualele stocuri. 

Eficientizarea costurilor si maximizarea profiturilor...

Link către comentariu

3 hours ago, andreutzu said:

Pai si ce schimbari aduce Model year 2017 ca sa justifice scumpirea?

Pai au inceput cu preturile MY2017. Noutatile mai incolo :P Impresia mea e ca pretul de baza la Combi a ramas aproape neschimbat. In acest fel se micsoreaza decalajul de pret dintre limuzina si combi.

Link către comentariu

Evident, la noi sedanul se vinde, combi e doar exceptia.

Link către comentariu

22 hours ago, bif said:

Preturile din configurator au primit un update. Ex. Skoda Octavia 1.8 Style este 20.382 EUR fata de 20.173 (pret contractat prin martie). Vad ca si optionalele au primit in plus in general 1-2 EUR.

Inflatia conform BNR/ECB e negativa acum....oare au inclus ceva in standard? Sau este doar o practica anuala de ajustare a pretului in sus.

Inseamna ca se pregatesc de mari reduceri de preturi, si asa cum stim ele sunt precedate de o scumpire. Poate este vorba doar de reducerea generata de inceperea iminenta a programului rabla.

Link către comentariu

In brosura cu lista de preturi de la Procar Timisoara, versiunile echipate cu motorizarea 1.0 TSI 115 CP figureaza ca fiind cu cca 1900 de euro mai ieftine decat cele cu 1.4 TSI 150 CP.

Link către comentariu

On 4/28/2016 at 0:43 PM, Michael said:

Pai au inceput cu preturile MY2017. Noutatile mai incolo :P Impresia mea e ca pretul de baza la Combi a ramas aproape neschimbat. In acest fel se micsoreaza decalajul de pret dintre limuzina si combi.

E posibil ca MY2017 sa aduca la O3: Bolero de la 6.5'' la 8'', optiune de volan incalzit si progressive steering (in pachetul cu suspensia sport)

Posibil si optiune de Nivomat pentru Combi.

Printre altele astea se regasesc si pe Superb MY2017, deci probabil ca vor fi si la O3

Link către comentariu

In configuratorul Skoda a fost introdusa Octavia 1.0 TSI 115 CP. O alta noutate care ar putea sa apara cat de curand in configurator este suspensia adaptiva (DCC), care va fi disponibila pentru motorizari incepand cu 150 CP, la un pret de 834 euro cu TVA. Pret care va include, desigur, si Driving Mode Selection.

Link către comentariu

Practic motorul de 1.0 inlocuieste pe cel de 1.2 105 cp. 

Link către comentariu

Inlocuieste 1.2 TSI 110 CP, dar este mai performant decat acesta, fiind mai apropiat din acest punct de vedere de 1.4 TSI 125 CP.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Ce parere aveti de urmatoarea configuratie:

Octavia Style, 1.0 TSI M6, Topaz brown cu Clever pack style, maxi-dot color, Bolero, banda crom geamuri, iluminare spatiu picioare, duze parbriz incalzite, hill hold control si senzori parcare spate. De stergator luneta ma lipsesc (detin o Octavia II fara si nu i-am simtit lipsa decat de maxim 2 3 ori). Ma tenteaza insa SunSet si jantele pe 17" insa ma retine faptul ca trebuie sa cumpar roti separate pentru iarna sau, evident mult mai scumpele cauciucuri pe 17". Nici de confort nu stiu prea multe...recomandati jantele pe 17 sau cele pe 16"?

Voi resimti la nivel de confort puntea semi-rigida fata de cea independenta de pe Octavia 2? (nu merg f sportiv ca sa ma intereseze mult stabilitatea in viraje la limita)

De acest motoras am auzi numai cuvinte de lauda in reviewurile pe Golf 7, insa ma sperie ca e nou si sa nu fie o istorie ca si cu 1.2 TSI initial.

Cand s-ar lansa/afla noutatile despre MY2017? Nu de alta dar m-ar tenta un Bolero de 8" (o diferenta mare, 8" are multimedia de pe Focus si e de efect)

P.S. Ca tot veni vorba, oscilez intre aceasta Octavie si un Ford Focus 1.5 Ecoboost de 150 cp cu toate dotarile (minus Xenon, are doar DL LED) chiar si extra ( gen Kessy, geamuri fumurii, jante pe 17"). Acelasi pret +/- 300 euro. Ma sperie si gandul unui facelift recent la Octavia care m-ar lasa cu un model semi-invechit, insa nu imi place caroseria si spatiul interior al Focusului

Link către comentariu

Eu ma plimb cu 2 seturi de 17 diferite vara/iarna si ma bate gandul sa trec la 18, insa acest aspect este destul de subiectiv.

@banda cromata : daca frecventezi spalatorii cu spuma activa nu iti recomand, si eu am ajuns sa colantez ulterior, mai sunt si altii care au experiente proaste cu banda cromata geamuri

@hill hold control: il poti activa si ulterior la pret mai mic

In rest nu ma exprim la topicul de vs, respectiv cat despre facelift again nu stiu, MY2017 incepe din a "7" luna calendaristica din cate stiu eu.

Link către comentariu

Merci de pontul cu banda cromata. Sincer eu mai mult o spal in curte cu un compresor si sampon normal. Doar iarna o mai duc la spalatorii.

Hill holdul cat timp "tine" masina? 5 sec ca la Leon sau nelimitat ca la Passat?

Niciun gand sa fac un versus cu Focusul, doar un punct de comparatie referitor la ce dotari ar fi chiar utile pentru Octavia.

Link către comentariu

La mine - activat ulterior - tind sa cred ca sunt ~ 5 sec, nu am stat sa cronometrez, insa daca las mai mult timp si nu fac nimica coboara, nu sta nemiscata

Poti face aici vs daca crezi ca e nevoie ;)

Link către comentariu

@mednick, daca vrei ceva mai nou te poti uita si la Opel Astra K (masina europeana a anului 2016). Focus poate fi o alegere buna (vezi tinuta de drum), dar mie nu-mi plac interiorul si garda la sol destul de joasa. 1.0 TSI arata bine pe hartie, mai ales la capitolul costuri, dar nu prea a avut timp sa fie testat. 

@ToniM, cum se simte masina cu jante de 17 pe drumuri mai proaste?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!