Jump to content

Sfaturi achiziție Octavia 3

Eto
 Share

Postare recomandată

Am vazut multe Audi in service, semn ca romanul cauta premium sh si plateste premium in service apoi. Asta apropo ce vapoare sh lucrate la km se pot lua de aceeasi bani.

E interesant cum mereu vedem partile pozitive ca Skoda e mai ieftina decat VW, este aceeasi platforma, cam aceleasi componente, dar considerabil mai ieftin. Da, are un raport calitate/pret imbatabil si dupa parerea mea. Apoi dupa achizitie incepe sa surprinda neplacut. Nu are de ce pentru ca acei 5k in minus se vad undeva. Sunt asumati si nu consider a fi un capat de tara.

Cine crede ca a luat Skoda care este la acelasi nivel de insonorizare, interior, materiale, chiar si suspensie cu un VW din aceeasi generatie este exagerat. Sa nu uitam ca trebuie luate motoarele de 180/184cai pt suspensie independenta la Octavia pe cand la Golf/A3 vin de la 122cp.

Modificat de The_Ego
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si totusi, am skoda si cand am schimbat acum o saptamana ambreiajul si volant, am fost lasat langa masina si surpriza, ditamai VW logo intr-o skoda.

post-34458-14332742457575_thumb.jpg

Link către comentariu

Wow, ce noutate...! Acelasi logo o sa-l vezi si intr-un Audi. Dar asta nu face Audi egal cu Volkswagen, la fel cum nu face nici Skoda egala cu Vlokswagen.

O masina e mai mult decat suma partilor ei componente si, desi 99% din piese sunt aceleasi - nu contesta nimeni asta, un Golf de 25.000 reuseste cumva sa fie peste o Octavie de 25.000. Si la fel si la 30.000. Sau un GTI peste un vRS!

Daca stai sa compari un Golf ieftin cu o Octavie de acelasi pret, care are un nivel de echipare superior si mai multe dotari la acelasi pret, Golful nu iese bine. Deloc!

Dar cand te sui intr-un Edition 40 sau un GTI si te uiti la vecina L&K sau vRS... parca nu mai e la fel de stralucita Skoda... Si acelasi raport se mentine si intre VW si Audi. Un VW bine dotat e mai bun decat un Audi la acelasi pret, dar un Audi bine dotat... :D

Link către comentariu

A nu, nu ma intelege gresit, chiar nu doream sa para ca sunt un aparator infocat, voia doar sa arat 'the irony of it all'.

Link către comentariu

Pentru cei ce se plang de suspensie...citeam pe briskoda cum ca un tip din UK a schimbat amortizoarele cu unele premium...parca zicea ca sunt similare cu ce e pe Golf 7, si ca s-a imbunatatit semnificativ confortul la rulare. Cred ca merita incercat...

Link către comentariu

Te obisnuiesti cu ea, doar ca ai alte pretentii de la o masina noua, care nu costa 2 lei...., dar am observat ca pt unii dintre noi 17k reprezinta o suma infima si e normal sa aiba anumite hibe, ceea ce din punctul meu de vedere este inadmisibil. Dupa ce am vandut o, ce i drept din alte considerente, desi nu m am impacat cu suspensia/rigiditatea ei per ansamblu, tatal meu imi spunea ca nu este normal la o masina noua sa produca atatea zgomote pe drumuri cu denivelari...consumul in schimb era punctul forte al masinii.

Sa inteleg ca nu suspensia te-a facut sa o vinzi dar avea alte probleme tehnice sau nu are legatura?

Link către comentariu

Andrei, masina are o fiabilitate pe masura pretului (cum este de asteptat - doar nu suntem surprinsi de asta?!). Eu am schimbat 6 calculatoare de xenon, 3 camere de oglinda si 1 senzor ploaie/lumina pana acum (am inceput la 72 km si m-am oprit pe la 17.000 km ca sa fiu mai exact). Insa sunt colegi care n-au avut niciuna dintre problemele expuse de mine. Au avut altele in schimb. :)

Pentru partea legata de suspensie nu prea stiu ce te-ar ajuta. Sunt clar pareri subiective iar un test nu te-ar ajuta prea mult caci nu vad cine te-ar lasa (si mai ales unde ai putea) sa duci masina catre limitele suspensiei pentru a face cu adevarat diferenta. Pentru restul aspectelor s-au scris deja pagini de pareri, s-au inchis topic-uri si s-au luat avertismente la greu. Toate astea ca sa-ti poti forma deja o parere. Obiectiva in subiectivismu' ei. ;)

Cu riscul de a repeta, sa nu pierdem din vedere cam pe unde stam ca si tara. Acolo unde noi visam Aston Martin altii viseaza Astondoa. Cand noi admiram din Skoda un Ferrari altii admira din Sunseeker un Ferretti. 400 CP inseamna mult? Pentru altii 4.000 CP inseamna fix cat trebuie. Viteza maxima conteaza?! Nu si pentru altii, ei apreciaza autonomia. In mii de km. 15% este un consum enorm?! Pai atunci 350 l/h cum o fi?!

Am exagerat voit scara de comparatie (cifrele si "brandurile" sunt cat se poate de reale insa) pentru ca intre comun si premium (in adevaratul sens al cuvantului, fara "chel line" - ala nu e premium indiferent ce "zice" pe capota) exista o diferenta proportionala. Si da, suntem saraci doar prin simpla raportare la piata auto. Insa imi place sa cred ca doar dpdv financiar, nu si "cu duhul". ;)

Skoda ramane (in opinia mea incepand cu "seria 3" - Fabia, Octavia si Superb) un producator care aduce, pentru anumite configuratii, un excelent raport calitate-pret. Ramane sa descopere fiecare "ce si cum" functie de ce nevoi cauta sa acopere prin aceasta achizitie.

Link către comentariu

Din cate observ eu (poate observ prost :) ) cei care se plâng de masina nu s-au încadrat chiar in limitele de jos ale pretului pentru o Octavia : 15-17k E.

La peste 21-22k poate ca începi să ai alte pretentii.

Hai sa va mai zic un secret! ;)

Intre o Octavie de 15.000 si o Octavie de 25.000, ghici ce!? Nu e nicio diferenta!!! Nu intereseaza pe nimeni cat dai pe masina, e identica.

Difera motorul, cutia de viteze, dotarile, in unele cazuri chiar si suspensia, dar nu e mai bine antifonata, nu e mai bine insonorizata, nu e mai bine gandita, e identica!

Nu, cine da pe o Octavie preturi din jumatatea superioara a gamei nu are nici mai multe nici mai putine drepturi la pretentii decat unul care ia o Octavie "ieftina". Pentru ca amandoi cumpara aceeasi masina!

Nu exista nicaieri sa iei o masina mai "buna" daca o iei cu motor si echipare de top fata de una entry-level!  Amandoua vor avea acelasi zgomot la viteze de autostrada, aceleasi zgomote pe drum prost - dar, pana la urma, ce masina nu face zgomote pe drum prost...? - acelasi comportament in curbe - exceptand diferentele de suspensie care sunt egale cu 0 dpmdv - acelasi spatiu pentru pasageri si pentru bagaje etc.

Tot ceea ce face masina sa fie masina e la fel si pe cea mai ieftina si pe cea mai scumpa masina. Platesti in plus pentru motor mai puternic, dotari care-ti  fac viata mai usoara, scaune care te tin mai bine,  un volan cu comenzi imbracat in piele fata de unul de plastic etc. Dar astea nu-ti vor aduce nimic in plus!

Daca ai vazut ca in masina aia de 17k cu care ai facut test-drive se auzea cam tare vantul la 100 Km/h, atunci la fel se va auzi si in masina ta de 25k. Daca nu erai multumit de cum functioneaza stergatoarele nu o sa fi nici la aia scumpa.

Cand dai bani mai multi pe o masina nu cumperi rafinament, cumperi usurinta in exploatare, pentru ca asta ofera toate dotarile si motoarele mai puternice. Dar masina, in esenta ei, e identica!

Pentru cei care sunt nemultumiti de comportamentul masinii ii rog sa realizeze ca ei au cumparat o masina de... 15.000 de euro (sau cat o fi cea mai ieftina), desi au platit 25.000. Si ca problemele lorr se pot rezolva cu un drum pana la un magazin de muzica, pentru antifonare, si un schimb de amortizoare, pentru confortul suspensiei. Adica maxim 1.000 de euro! Si acesti bani, acesti 1.000 de euro, le vor aduce mai mult decat le-au adus cei 10.000 de euro cat au dat ei in plus fata de cea mai ieftina masina din lista!

Link către comentariu

@ rave  pana la uma cum e? Vw la acelasi pret cu audi => castiga  VW? octavia la acelasi pret cu golf => castiga ....tot VW?  Huston, we have a winner :D

Considerand bugetul singurul element fix din ecuatie, algerea este in general facuta atat pe plaje de echipare cat si pe imaginea de marca dorita. Baza tehnica este foarte apropiata daca pastram aceeasi zona de pret pt comparatii.

un Golf de 25.000 reuseste cumva sa fie peste o Octavie de 25.000. Si la fel si la 30.000. .....
.
.Un VW bine dotat e mai bun decat un Audi la acelasi pret,
Modificat de sosoktm
Link către comentariu

Skoda ieftina vs VW ieftin - VW castiga

Skoda scumpa vs VW ieftin - Skoda castiga

Skoda scumpa vs VW scump - VW castiga

VW ieftin vs Audi ieftin - Audi castiga

VW scump vs Audi ieftin - VW castiga

VW scump vs Audi scump - Audi castiga

De ce asa?

Pentru ca atunci cand te uiti la masinile chel-line, VW iese in fata pentru ca ofera o masina mai buna. Mai bine antifonata, mai putin zgomot la rulare si de la suspensii, d-astea.

Daca te uiti la preturi medii, 19-23k, Skoda castiga detasat pentru ca ofera muuult mai multe decat VW, atat a nivel de echipare/motoare cat si ca dotari.

Daca ajungi la modelele de top Edition 40 va L&K, GTI vs vRS, atunci trebuie sa fi maare fan Skoda sa poti sa spui ca e mai buna Octavia.

Si cu Audi la fel. Un Audi chel-line tot e mai bun decat un VW chel-line pentru ca ofera materiale mai bune, insonorizare mai buna etc.

La preturi medii, 25-30k, VW castiga detasat, la fel ca Skoda fata de VW la preturi medii.

Iar cand ajungem la preturi de top pentru Audi, adica sarim de 35k, nu cred ca mai poate zice cineva ca un VW e mai bun.

S-a inteles acum?

Modificat de Rave
Link către comentariu

Excelent punctat Rave, sunt total de acord. Valoarea masinii este cea de plecare. Binenteles ca poti pune totate optionalele din configurator si vei iesi cu o masina de peste 30k euro dar asta nu inseamna ca va fi la fel cu un A3 care pleaca din start de pe la 27k.

Link către comentariu

madhorsefuzzy

Hai sa va mai zic un secret! ;)

Intre o Octavie de 15.000 si o Octavie de 25.000, ghici ce!? Nu e nicio diferenta!!! Nu intereseaza pe nimeni cat dai pe masina, e identica.

Difera motorul, cutia de viteze, dotarile, in unele cazuri chiar si suspensia, dar nu e mai bine antifonata, nu e mai bine insonorizata, nu e mai bine gandita, e identica!

Skoda scumpa vs VW ieftin - Skoda castiga

VW scump vs Audi ieftin - VW castiga

Pentru ca atunci cand te uiti la masinile chel-line, VW iese in fata pentru ca ofera o masina mai buna. Mai bine antifonata, mai putin zgomot la rulare si de la suspensii, d-astea.

Si cu Audi la fel. Un Audi chel-line tot e mai bun decat un VW chel-line pentru ca ofera materiale mai bune, insonorizare mai buna etc.

S-a inteles acum?

Mie imi da cu virgula. :D

1. Fiecare model are aceeasi baza (Skoda, VW, Audi).

2. Gadget-urile nu imbunatatesc baza (antifonare, zgomot rulare, suspensii).

3. Si totusi un model cu gadget-uri mai multe bate o baza mai buna?

Link către comentariu

Rave, you just made my day! Ma regasesc in unicul caz in care Skoda castiga! :cheers:

Link către comentariu

Acuma... nu stiu despre tine, dar eu as prefera sa merg cu o masina care are xenon, navi, scaune sport incalzite, senzori de lumina/ploaie/parcare, jante frumoase etc. fata de una care, desi are o baza mai buna, nu-mi ofera nimic din toate astea la acelasi pret.

Fix asta este punctul in care Skoda > VW si VW > Audi. Prefer sa traiesc cu dezavantajele bazei mai proaste, in cazul asta - care, dupa cum am scris mai sus, se pot remedia - decat fara toate dotarile alea.

In mmomentul in care ambele masini au aceleasi dotari, insa, lucrurile se schimba si cea cu baza mai buna iese castigatoare.

Link către comentariu

Rave atunci ce rost are sa iei o Octavia bine dotată la 25-27k cand la banii aia iei Mondeo sau Mazda 6 cu dotări similare? Ca la astea "baza castigatoare" e clar mai buna.

Link către comentariu

Da, Rave, asa e. Masina mea nu este nici prea-prea, nici foarte-foarte... si are o parte din optionalele pe care le-ai mentionat (si cateva in plus). Ajungand in zona de pret in care, cu baza mai proasta, se pare ca iese in fata, m-am si luminat de parca as fi luat un trofeu! :)

Facand o comparatie simplista intre Skoda si VW, cineva zicea ca "daca ai bani de Golf, ia-ti Octavia, iar daca ai bani de Superb, ia-ti Passat!". Parca reflecta cumva cele scrise mai sus.

Modificat de AdiG
Link către comentariu

Rave atunci ce rost are sa iei o Octavia bine dotată la 25-27k cand la banii aia iei Mondeo sau Mazda 6 cu dotări similare? Ca la astea "baza castigatoare" e clar mai buna.

Pai nu prea mai are rost, doar dragoste nemarginita de skoda sau aversiune mare fata de celelalte marci. Ideea e ca peste un anumit pret, hai sa zicem asa generic 25k, merita sa te uiti si in alta ograda.  Se fac 10 ani de cand conduc O2 Elegance, si sunt un posesor foarte multumit de masina asta, m-a dus peste tot, aprox. 200000 km la costuri mici si confort satisfacator. In 10 ani nu am avut probleme pe care unii le au dupa 1000 km cu noua O3.Acum 1 an eram convins ca urmatoarea va fi tot skoda, acum nu prea. 

Link către comentariu

@V A L I : nu stiu despre Ford, nu am detinut niciodata. Insa iti spun ca am detinut Mazda 3 de noua din 2010 pana toamna anului trecut, si am fost in toamna si pe la Mazda inainte sa achizitionez Skoda. Si da, Mazda a fost printre primele optiuni, la Skoda am ajuns dupa 2-3 luni de cautare, pentru bugetul meu. Insa nu cred ca are rost sa comparam o Mazda 6 cu o Octavia, daca Mazda 3 diesel ieseam mai scump ca Octavia diesel, iara comparam alte clase...

@Rave: U sir, won today's internet!!!

Link către comentariu

@V A L I:

Mondeo benzina, 200 CP (echivalent 180 CP Octavia pentru cresterea de greutate, poate usor mai sprinten), ACC, ILA, xenon + LED, scaune fata + parbriz incalzite, partial piele, DMS, FA, DAB, Bolero, Sunset (poate am mai omis da' nu conteaza) la 23k (atat a costat a mea)? Suna bine si, asa cum ai spus, "baza" fiind mai buna poate as trece peste spatiul cargo mai mic si dimensiunile exterioare mai mari (toate astea in defavoarea lui Mondeo ca Mazda 6 e "pilaf" aici). Interior la fel de ieftin la toate din clasa asta de pret asa ca nu-l mai discutam (chiar daca unii au musama mai de calitate ;)).

Ceva imi spune insa ca nu exista oferta asta asa ca va rog sa ne oprim cu astfel de comparatii.

@AdiG:

Niciodata nu vei putea sa treci la Passat avand bani de Superb, nu stiu de unde zicala aia. Mai ales cand vorbim de Superb 3, judecand dupa preturile afisate la cehi, Passat nu are nicio sansa reala. Poate doar ideea de VW (masina omului de rand, apropo - stiu, la ei nu la noi :P) desi nu reprezinta nimic "impresionant" pentru niciun impatimit auto.

Link către comentariu

Imi place ca in sfarsit s-a pus punctul pe i in multe reply-uri si tin sa va multumesc tuturor celor care va implicati.

Intrebare ..daca tot am ajuns la bugete si optiuni - buget maxim 21k - ce alta varianta inafara de O3 as avea.. "cu baza mai buna" si eventual aceleasi dotari ? M-am chinuit sa caut variante dar nu prea gasesc. 

Dintre marcile "ieftine" - skoda, renault (completati voi lista) ..cine are baza cea mai buna?

Link către comentariu

Si concret cu ce ma ajuta pe mine, potential viitor client de Skoda, toate aceste discutii? Ca nu vad decat frustrarile unora sau altora care au dat 2 lei pe o masina si se asteapta sa mearga ca una de 100 de lei iar cand asta nu se intampla....dezastru.

Concret, urmarind topicul inca nu pot spune ca vreau sa "merg in stanga sau in dreapta". 

Asa cum a spus si rave, daca iau o skoda O3 de 35 k euro nu vad cum ar putea sa mearga ea substantial diferit de una de 15k euro. Pana la urma e aceeasi masina, doar "hainele" difera. 

Cine comanda octavia in variantele superioare de echipare este constient de ce cumpara si merge exact pe ideea de a primi mai mult pentru banii dati. Dar asta nu inseamna ca primeste altceva. Tot o Octavia e pana la urma urmei.

@Ice_ears: focus sedan (care vine cu un diesel de 184cp/nu stiu daca in 21k dar totusi...), astra sedan.....

Modificat de cristi511
Link către comentariu

Pe mine nu ma bagati foarte tare in seama, nu sunt nici pe departe vreo autoritate in domeniu... Aberez si eu pe aici cat beau o cafea si astept sa se termine rendere, asta e pur si simplu gandirea de care m-am folosit cand am luat masina asta de acum.

Mie, la vreo 22-23k, mi-a iesit cel mai bine Octavia, dar pana la urma ne-am hotarat ca nu avem nevoie de atata spatiu asa ca am ales Leon, dar nu m-as uita la Octavii mai scumpe de atat.

As prefera ori sa mai strang putin din... portofel si sa ma uit la ceva mai bun, ori sa bag niste bani la loc in buzuunar si sa iau ceva mai ieftin.

Link către comentariu

madhorsefuzzy

Intrebare intrebatoare: Leon-ul are baza mai buna decat O3-ul? :)

Nu te bagam foarte tare in seama. ;)

Link către comentariu

Ok.. nu mai comparăm cu altceva ca oricum nu are nici un rost, nu cred ca ajuta pe nimeni aceste discuții tip versus decat pe cei care au un buget de 24-25-26-27k E. Si Rave la banii aia iti iei si Mondeo si Mazda 6 (diesel) daca negociezi cum trebuie ambele cu dotări egale cu Octavia.

@kthor.. Cei de la Ford si Mazda au o politică mai "speciala" de preturi..Eu nu prea o inteleg. Au preturi mari de lista, dar dau discounturi mari (de genul 20%).

Modificat de V A L I
Link către comentariu

Ce spune colegul mai aus este 100% adevarat. Inainte sa cumpar octavia( eu nu regret nici o secunda acest lucru) am fost la ford pentru a vedea daca pot sa iau in rate de la ei cu contract din străinătate. Omul a zis ca da si pentru un Ford focus cu toate cele ( toate optiune posibile la focus înafara de automata) îmi dăduse o reducere de vreo 6 mii... O sa caut foile sa vad daca le mai am... Oricum, mie îmi tb spațiul mare in portbagaj, ceea ce nu gasesti la concurența. Singurul minus( pe care îl găsesc eu la octavie, este rezervorul putin cam mic.... Eu unu sunt mulțumit ( pana acum am 20 mii km) si de cutia DSG7... Acum este si dupa noroc...

Link către comentariu

• kthor changed the title to Sfaturi achiziție Octavia 3

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!