Jump to content

Baza de date RCA

tipatescu
 Share

Postare recomandată

http://cedam.csa-isc.ro

Partea curioasa e ca baza lor de date imi gaseste inca asigurata masina desi trebuie sa-i reinnoiesc asigurarea. Ma rog, de unde am luat eu link-ul se spunea ca inca nu e sincronizata bine baza de date si ca mai trebuie sa treaca vreo doua saptamini ...

PS. "E pur si muove..." si o sa vedem in curind ce se intimpla cu alea 30% de autoturisme inmatriculate si ... neasigurate, ...inainte de UE :blink:

Modificat de tipatescu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 52
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• MishuL

9

• tonic

6

• forumist tacut

5

• tipatescu

5

Data accidentului, data neaccidentului ... ideea e ca poti sa pui orice data sa verifici daca in momentul ala esti asigurat. Cica lista asta va fi verificata si de politie, urmind notificarile cu alea 3 luni. Daca nu va gasiti masina, instiintzati societatea care v-a facut asigurarea ca e ceva in neregula, sau daca au uitat sa va introduca, sa va bage in calculator.

Modificat de tipatescu
Link către comentariu

e in urma rau... e trecuta asigurarea DE ANUL TRECUT :blink:

Link către comentariu

La mine a gasit-o pe cea facuta la mishu (Asirom) acum un an; pina in martie anul trecut aveam la alta societate. Se spune ca e incompleta, ca va mai dura doua saptamini, dar asta se preconizeaza ca va fi baza de date ... :blink:

Modificat de tipatescu
Link către comentariu

update... e varza de-a binelea.... unele mashini nu exista DELOC

Link către comentariu

E varza totala,am incercat 2 masini,pe ambele le vede la societatea la care au fost asigurate anul trecut :blink:

Link către comentariu

Trebuie scris numarul masinii ceva de genul BxxABC, fara liniutze... de fapt scrie pe prima pagina ...

Link către comentariu

pai si daca bag data accidentului, nu poate sa creada ca am bushit masina si sa sara militia pe mine? :blink: :P

Cica autovehiculul cautat nu este asigurat pentru data respectiva :P si am avut si am asigurari la zi!!!

Modificat de TZepeSH
Link către comentariu

pai si daca bag data accidentului, nu poate sa creada ca am bushit masina si sa sara militia pe mine? :blink: :P

Ei, nu ... chiar zic ei acolo undeva pe adresa aia ca nu inregistreaza datele care le bagati ... ar fi de altfel stupid sa verifice milioane (sic) de cautari ... chiar nu are importantza data d.p. asta de vedere.

Link către comentariu

E dkk. Imi vede duba acum la asitrans, dar pe anul trecut cand facusem la asirom o vede neasigurata.

si, din pacate, nici o mashina neasigurata nu mi-o vede asigurata :)

Link către comentariu

Dar baza de date cu ITP ul putem afla ceva? Ca cica e nasoala chestia, ca daca te opreste pe strada si nu esti in calculator, dar tu ai ITP valabil iti face dosar penal de complicitate la fals sau asa ceva.

Link către comentariu

pai.. din moment ce ai shtampila pe cefertecat si folia de securizare... sigur esti trecut.... folia de securizare are o serie.... ala de la itp poate justifica lipsa foliei din buzunarul lui cu folii doar prin prezenta ei pe cefertecatu' tau...Deci daca ai folie.. stai pe spate... nu-i treaba ta sa verifici daca esti in BD...

Modificat de pacman
Link către comentariu

pai.. din moment ce ai shtampila pe cefertecat si folia de securizare... sigur esti trecut.... folia de securizare are o serie.... ala de la itp poate justifica lipsa foliei din buzunarul lui cu folii doar prin prezenta ei pe cefertecatu' tau...Deci daca ai folie.. stai pe spate... nu-i treaba ta sa verifici daca esti in BD...

cu toate ca am scris nu a iesit...

cica nu ar fi chiar asa...un amic a vorbit cu nu stiu cine si se pare ca ar fi multe folii false :D (si evident cine le-a lipit nu a trimis nici in baza de date......nu stiu cum e cu seriile la alea false....

Link către comentariu

cica nu ar fi chiar asa...un amic a vorbit cu nu stiu cine si se pare ca ar fi multe folii false :D (si evident cine le-a lipit nu a trimis nici in baza de date......nu stiu cum e cu seriile la alea false....

Am patit-o si eu odata cu o folie de-asta falsa ... :D

Hai ca m-am cautat si eu in baza de date a astora: cica am broscoiul asigurat la Omniasig (asta era anul trecut, acum am pe asirom), dar, in BISTRITA NASAUD ! Iar loganu cica nu-i asigurat deloc :P

Link către comentariu

mi-a zis cineva ca daca baga nr de inmatriculare iese ca neasigurata dar daca baga seria sasiu iese ok

Am patit-o si eu odata cu o folie de-asta falsa ... :(

a fost de mult sau acum de cand au scornit aceste baze de date? ce s-a intamplat?

Link către comentariu

mi-a zis cineva ca daca baga nr de inmatriculare iese ca neasigurata dar daca baga seria sasiu iese ok

a fost de mult sau acum de cand au scornit aceste baze de date? ce s-a intamplat?

In urma cu 6-7 ani

Link către comentariu

cica nu ar fi chiar asa...un amic a vorbit cu nu stiu cine si se pare ca ar fi multe folii false :( (si evident cine le-a lipit nu a trimis nici in baza de date......nu stiu cum e cu seriile la alea false....

Bai folia ta are holograma pe ea... scoate-o si priveshte-o cu atentzie... Eu zic ca e fff greu de falsificat. Am vazut la viatza mea si folii false- sunt din scoci ordinar pulverizat cu vopsea aurie.

Link către comentariu

da. are holograma. din pacate eu nu cred ca am vazut una falsificata ca sa i mi dau sema de diferenta...dar nu e chestia asta...ci si chestia de calculator/baza de date....ca daca nu figurezi acolo...e de rau cica

Link către comentariu

pai inseamna ca astia imi salta Megane-ul (cu RCA valabil) ca nu figureaza :)

Link către comentariu

referitor la ITP

din cate am intzeles eu se fac (sau se vor face) filtre pe sosele si se verifica in calculator pe loc. daca nu figureaza acolo ITPul (care trebuie sa fie trimis de unitatea respectiva care l-a facut impreuna cu poza masinii pe standul de franare si cu indicatorul de franare sa se vada pe fundal), ii intocmeaza soferului (nu stiu sigur daca soferului care este in momentul acela la volan sau detinatorului) un pv penal de complicitate la fals (deci e nasol ca este penal).

Link către comentariu

Bai voi chiar credetzi tot ce auzitzi- pai ce's eu de vina daca ala de la statzie nu face poza sau n-o pastreaza in calculator sau mai shtiu neu ce? Eu duc mashina la statzie, si ashtept cuminte la bufet, nici nu shtiu ce se petrece inauntru :)

Uite o sa va zic in scurta vreme ce si cum, ca ma pregatesc sa fac itp pe bune la Trabi- pt asta mai am cateva mizilicuri de facut- sa schimb o semipunte pe spate, un matz de frana si motorul ca nu e ala din CI :)

Link către comentariu

Asta cu asigurarile e nasoala, va spun din proprie experienta ca sunt patit.

Ce am patit:

Pe anul trecut (2005), am avut RCA la Unita, facuta "in parcare" (cum face probabil 80% din populatie) la un gigel cu un rablament pe post de birou improvizat. Toate bune si frumoase, numai ca in aprilie 2005 am avut un accident cu un pejos 206 caruia i-am retusat putin usa soferului, mea culpa un pic de nisp pe jos intr-un viraj in parcare. Eu ca omul corect, am aspteptat omul , mi-am recunoscut greseala, am mers la politie am dat RCA-ul toate bune si frumoase. Trece 2005, cu sarbatori si revelion cu tot si luna trecuta (ian 2006) ma pomenesc cu o scrisoare de la Asirom.

La Asirom avea omul cu pejosul CASCO, si ma somau sa platesc dauna omului (1200 RON vopsit indreptat bla bla) pe motiv ca asigurarea mea nu e valabila (atasata bineinteles copie dupa tichetul RCA de la Unita si raspunsul Unita cum ca seria ticketului nu figureaza in baza lor de date). Nasol imi zic, ce s-o fi intamplat.

Si incep sa sap, merg frumos la Unita (bineinteles ca ticketul original il aruncasem la inceputul lui ianuarie pt ca aveam deja altul pe 2006) si mi se spune ca lotul respectiv de tickete (de la seria X la seria Y) a fost luat de un broker care l-a declarat nevandut/pierdut/etc si ca Unita nu a vazut nici un ban si nu le-a inregistrat in BD cu autoturismele respective ca fiind asigurate. Haoleu, zic eu, adica am luat tzeapa!

Buuun, ma duc acasa si scormonesc prin acte si gasesc chitanta cu care se insoteste ticketul respectiv, unde era trecuta data, suma etc si , dupa cum aveam sa aflu ceva mai tarziu, cel mai important lucru, stampila Unita pe chitanta cum ca s-au incasat banii pe polita RCA.

Cu asta m-am intors la Unita si mi-au zis ca teoretic se rezolva la juridic, dar de pe la jumatatea lun ianuarie inca nu s-a rezolvat nimic, doar promisiuni (si le-am facut 5-6 vizite la intervale regulate ca sa zic asa).

In ultima instanta poate va trebui sa platesc eu dauna la Asirom, 1200RON nu e o suma colosala (desi in cazul asta sunt bani aruncati pe fereastra efectiv), dar stau si ma intreb daca altcineva sau chiar eu, doamne fereste lovea un Porsche Cayene si avea vreo dauna frumoasa de cateva mii de euro?!?

PS: de la Unita mi-au zis ca e frecventa chestia cu declaratul pierdut a ticketelor, ca e frenezia aia de inceput de an cand e plin de gigei care incheie asigurari pe strada, fac 50 mil si se cara cu banii. De gasit cateodata-i gasesc, altadata nu (buletine false pe care au luat tickete, etc)

PS2: invatatura de minte, de acum nu mai fac nici un RCA pe strada, ma duc direct la societatea cu pricina, ca deh, uite ce am patit :)

Link către comentariu

Eu chiar ma miram cum de are lumea curaj sa faca asha la coltzul strazii, ca scanner si imprimanta are toata lumea :)

Multzumesc cu aceasta ocazie cui a confirmat anterior ca a gasit in baza de date asigurarea facuta de mine!

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!