Jump to content

Tuning Seat Leon 1.6 benzina


andrei11111
 Share

Postare recomandată

  • Administrator

normal ca este diferenta. Nu sa te dea pe spate de cat de mult s-a castigat, dar daca esti optimist orice cal putere castigat este de bine. La un motor aspirat mic asa cum ai tu merita un filtru sport si o toba. Castigi si de acolo 4-5CP si ai si alt sound la motor.

Nu-ti imagina ca o sa ai ceea ce are un dieselist care castiga 20-25 chiar 30% din puterea initiala... dar se pot aduce caluti in plus.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La motorul tau de 105 CP vei avea un castig net de ~10CP prin chiptuning. Cuplul va creste cu ~15%.

Pentru edificare, poti face sapaturi si pe www.4tuning.ro

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 months later...

salut , puteti sa-mi spuneti cat se castiga si cam cat costa un tuning pentru motorul de 1,6 de pe leon? si daca se pierde sau nu garantia dupa aceste modificari ?

merci.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

bruk74, tu ai citit posturile #3 si #4 de pe acest topic ? :D

Ce nu este clar? Sunt exact raspunsurile pe care le cauti ! :D

P.S. Pretul se invarte intre 200 si 250 euro fara TVA pt motoarele aspirate. Daca ai mai putin de 7500km, nu-ti recomand chip-ul. Da, garantia se pierde daca nu e facut la PoRo, insa pt a putea fi depistata modificarea, cineva trebuie sa citeasca bine parametri pe VAG.

Modificat de DORU_14
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Le-am citit. nu prea ma pricep la treaba asta si m-am gandit ca poate are cineva putin timp sa-mi explice.

nu stiu nici macar ce inseamna exact chiptuning-ul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

www.chiptuning.ro sau alt site de profil explica operatiunea de chiptuning...care se poate realiza prin OBD sau prin inlocuire fizica. Este ceva obisnuit azi. Singura mentiune pe care o fac este ca masina supusa modificarilor sa fie intr-o stare tehnica impecabila, fara defectiuni si ca soferul va folosi rezervele suplimentare cu masura. :Driver:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Hmmm...da o turbina se poate pune pe motoru asta? Si cam cat as castiga la putere/cuplu + cam cat ar costa + unde as putea sa fac modificarea? Are cineva idee? :D

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Esti decis sa pastrezi masina vreme indelungata? Atunci poti lua in considerare modificari majore la motorul tau...care vor costa, nu gluma. Insa eu cred ca decat sa investesti suma asta in modificari, schimbi masina cu un motor mai capabil, cu turbo. Mai putina bataie de cap.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut! Sincer nu merita sa faci alte modificari la masina asta .....ai doua variante ori iti faci tobe+filtru +chip ori vinzi masina si iti iei alta pt ca este mai ieftin decit sa investesti in ea.

Detalii iti pot da eu despre chip-tuning pt ca am in singe asa ceva .....la masina ta se va simti modificarea care iti va aduce aprox. 10cp si +10% la cuplu.Se simte raspunde mai promt si urca in ture mai repede , vei constata imbunatatiri ale demarajului 0-100km/h si a reprizelor.Consumul va creste pe forja cu aprox. +10% din vechiul consum sau in cazul unei mod mai nervoase se poate si mai mult.

Cu respect,

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cel putin in urmatorii 3-4 ani nu am de gand sa o schimb din motive financiare. Da ma ganesc ca si dupa aceea nu o voi schimba pentru ca pur si simplu imi place enorm acest model. Cum nou nu se mai produce, iar fan de second hand nu prea sunt, imi ramane doar varianta tuningului, iar pe termen mediu chiar as fi dispus sa investesc serios. Oricum, intrebarea mea era, deocamdata, pur teoretica; asa ca daca stiti un raspuns as fi recunoscator.

Ca o intrebare diversa: eu stiam ca prin chip-tuning iti scade consumul (ma rog...daca mergi normal), nu-i asa?

P.S. Si schimbarea motorului mi-ar placea, insa gasesc 3 probleme: 1. partea financiara; 2.gasirea unui motor "pe placul" meu (ma rog...probabil ca problema asta s-ar rezolva mai usor); 3.gasirea unor persoane/firme in Romania suficient de serioase pt a face montarea acesuia in conditii de calitate (sa nu am probleme dupa aceea).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@crazyidane: cred ca documentarea asta trebuia sa o faci inainte de a iti lua masina. Investitia suplimentara pentru un TDI la Leon Spirit era de maxim 2000E in plus, iar capabilitatile de tuning de 3-4 ori mai mari decat la 1,6-le pe care il aia acum si care are posibilitati limitate de tuning.

O varianta viabila ar fi sa il vinzi si sa iti iei un Cupra second bine intretinut si gata. Vei avea 150 CP din start. Chiar cu motorul diesel de 150 CP de pe Cupra unde se poate ajunge cu tuningul? ;)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

de la 150 diesel..ajungi doar cu chip safe la 180.

deci 200-250 nu crd sa fie asa mare problema. presupun ca mai sunt si cazuri extreme..dar nu stiu maximum unde este.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

(post reluat partial)

bj: nu m-am documentat cu privire la acest aspect cand mi-am luat masina si nici nu puteam sa-mi iau una mai puternica (si nici pe motorina...chiar daca era cu 2000 in plus), chiar daca vroiam. Oricum, intrebari/argumente de genul acesta nu le vad rostul in topicul acesta ("Tuning Seat Leon 1.6 benzina") pt ca nu mai pot sa schimb ce-am facut in trecut fie ca-mi convine fie ca nu (serios! fara rautate! :lol: ); eu pur si simplu am intrebat daca se poate, unde se poate si cat m-ar costa sa-mi pun o turbina...si in continuare intreb: are cineva vreo idee? :soothe[1]:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!