Jump to content

Pioneer DEH-3600MP - probleme cu iesirile RCA Preout


Deadly
 Share

Postare recomandată

Mi-am luat un Pioneer DEH-3600MP care functioneaza perfect, dar are o problema dubioasa cu iesirile RCA Preout. Am incercat sa pun un subwoofer Blaupunkt Gtb 8 A, care pe vechea Bora se inchidea automat dupa ~ 1 minut.  Pe player-ul actual acest lucru nu se mai intampla, ba mai mult cand inchid/ deschid masina din telecomanda se aude in subwoofer si difuzorul acestuia se misca putin. :sly:

La fel, cand am motorul pornit se aude un bruiaj in celelalte difuzoare (ca la Daciile vechi, se aude "motorul" in boxe). Daca deconectez subwoofer-ul de la iesirile RCA fenomenul dispare.

Am crezut ca am gresit ceva la montare (desi facusem totul identic ca pe fosta Bora), insa daca pun alt player (Alpine) pe masina, totul functioneaza corect. :tuktuk:

Am mutat Pioneer-ul pe alta masina si face la fel, deci problema este 100% din player. Imi puteti da un sfat ? Ce ar putea fi in neregula cu Pioneer-ul ? Ce ar putea provoca aceste bruiaje si cum pot scapa de ele ? Multumesc. :icon_cry:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

 Si eu am avut aceeasi problema tot  cu un HU pioneer. Am scapat de bruiaje din subwoofer umbland la reglajele statiei de amplificare.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu n-am bruiaje in subwoofer (exceptand faptul cand inchid/deschid masina si se aude in subwoofer :sly: ). Am bruiaje in celelate difuzoare, doar cu motorul pornit si doar daca e conectat subwoofer-ul la player. Am incercat si cu reglajele si nimic n-a rezolvat problema. :tuktuk:

Modificat de Deadly
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La dacii era un condensator de filtraj dus. Banuiesc ca si la tine e tot o problema de filtraj. HU l-ai luat nou? A facut asa de la inceput?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu l-am luat de nou, are vreo saptamana si asa a facut de la inceput. Exact la asta m-am gandit si eu, la ceva probleme de filtraj. Se poate rezolva problema ? :unsure:

Modificat de Deadly
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ar trebui sa schimbi condensatorii de pe alimentare.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Problemele tale pot fi de la rca-uri sau + ce alimenteaza statia. Faptul ca nu se opreste statia cand se opreste playerul, e chestia ca firul de remote ce duce la statie semnal, are tensiune si dupa ce stingi playerul. Leaga acel fir de remote la un + ce are tensiune doar dupa prima treapta a contactului si o sa se stinga statia cand o sa scoti cheia din contact.

Mai degraba pune un filtru de deparazitare pe RCA pana in statie si vezi daca rezolvi problema, daca nu, pune unul pe + ce alimenteaza statia. Filtrele iti vor rezolva problema.

Nu desface playerul ca e pacat. Eu am avut MFD-ul cu niste cabluri RCA si aveam vuietul motorului in difuzoare si am rezolvat cu un filtru pe + ce alimenta statia. Acum am un Pioneer si fara acel filtru nu se mai aude vuietul, desi cablajul a ramas acelasi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Bun...ca sa explic altfel: subwoofer-ul Blaupunkt Gtb 8 A are amplificator incorporat si nu are fir pentru remote (are 75W RMS) . Ai la el pur si simplu "+" si "-" (pe care le-am luat de la bricheta din portbagaj) si 2 intrari RCA (care vin de la Pioneer) sau intrare HI-Input cu care luam la fosta Bora semnal de la difuzorul din dreapta spate (nu avea iesire RCA).

Atasez si poze ca sa vedeti exact despre ce este vorba:

 

post-50992-0-60817100-1394987154_thumb.j  post-50992-0-39579600-1394987168_thumb.j  post-50992-0-96810700-1394987175_thumb.j  post-50992-0-75760000-1394987186_thumb.j

 

Subwoofer-ul asa e facut el, ca dupa 1 minut dupa ce nu mai primeste semnal audio sa se inchida (indiferent daca iei contactul sau nu, el tot dupa un minut se inchide cu alimentare "direct de la baterie" ca sa zic asa). El acum nu se mai inchide decat daca scot mufele RCA. :sly:

Repet: cu player-ul Alpine problema dispare, la fel cum nu aveam nici o problema la fosta Bora (exact acelasi montaj, doar ca semnalul era luat de la boxa din spate si nu direct din player). :dry:

 

PS: Mishutz poti sa-mi spui te rog exact ce filtre sa-mi iau ? Oare daca iau semnal audio de la o boxa, va disparea problema ? Multumesc. :beer:

Modificat de Deadly
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Vezi ca playerului Pioneer poti sa ii inversezi alimentarile. Galben cu rosu. Ideea e sa faci playerul sa aiba curent doar daca ai cheia in contact si numai dupa ce rasucesti pe prima treapta ( cea intre pozitia intre care bagi cheia si cea in care se aprind martorii ). Sa nu aiba curent tot timpul. Cauta filtru deparazitare semnal audio cu google si gasesti ceea ce iti trebuie. Eu am gasit la tme.ro pentru semnal, cu mufe RCA. Un electronist iti poate face unul pentru alimentare cu costuri minime. De la o sursa pc stricata sau un radio de casa mai vechi.

Uite poze cu filtrele. Cel de-al doilea este tot pentru semnal, chiar pentru semnal high, dar acelasi tip se poate face pentru alimentarea amplificatorului. Iti pun maine poza cu cel facut de un amic electronist pentru mine.

post-94030-0-57125700-1394995473_thumb.j

post-94030-0-04007300-1394995487_thumb.j

Modificat de Mishutz
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc din suflet Mishutz. :beer:

Alimentarile sunt inversate, deci totul e in regula (stiu asta de la fostul Pioneer). Am sa-mi iau filtre si revin dupa aceea cu noutati. Multumesc mult din nou. :icon_thumleft:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

post-94030-13950747937653_thumb.jpg

Asta este filtrul facut pentru alimentare. Condensatorul este de 1uF si scrie pe el FK250. Partea fara izolatie se prindea la borna amplificatorului, iar cealalta la cablul ce venea de la baterie

post-94030-1395075239825_thumb.jpg

Nu am inteles de ce nu am putut edita postul de mai sus pentru a schimba poza. Scria "feature disabled by forum administrator". Asa ca am mai pus una mai clara, sa se inteleaga lipiturile

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Vreau sa va multumesc tuturor pentru ajutor, am rezolvat problema. Am cumparat un filtru de deparazitare, asa cum m-a sfatuit Mishutz, l-am montat la iesirea RCA si am scapat de probleme. :beer:

Atasez si o poza cu filtrul (a costat 20 de lei):

 

post-50992-0-50685600-1396020380_thumb.j

 

 

Multumesc din nou pentru ajutor. :icon_thumleft:

 

PS: Rog moderatorii sa nu stearga topicul, poate va mai folosi cuiva. Multumesc. :)

Modificat de Deadly
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cu placere! Norocul tau a fost ca m-am lovit inaintea ta de aceleasi probleme si era cat pe aici sa imi desfac alternatorul degeaba si pe o caruta de bani. Asa ai rezolvat problema cu 20 ron. Altfel gandesti ;)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!