Jump to content

Incalzire in scaune after-market

matcat
 Share

Postare recomandată

Am gasit, este totul explicat in ARTICOL

Bafta in continuare.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

daca te gandesti sa faci din asta (a monta incalzire in scaune), o afacere :) eu sunt primul care ma trec pe lista

:) Nu ma bag, e prea mult de munca :) Mi-am rupt spatele pan-am scos scaunele din masina si le-am carat in casa, nu mai zic mai departe cat am stat pe sub ea :) Plus ca se duce o zi intreaga si nu prea stau bine cu timpul...

Am gasit, este totul explicat in ARTICOL

Bafta in continuare.

Yup, am scris acolo tot. :)

Link către comentariu

Ice,da-mi voie sa te felicit pentru articol si vreau sa te intreb comparativ cu o instalatie originala cat de repede se incalzeste cu kitt-ul de la Waeco?E rapida incalzirea?Rezistentele vin si cu termostat?

Link către comentariu

Ice,da-mi voie sa te felicit pentru articol
Mersi :hainoroc:
vreau sa te intreb comparativ cu o instalatie originala cat de repede se incalzeste cu kitt-ul de la Waeco?E rapida incalzirea?
Nu pot sa zic f precis pentru ca n-am avut stock... dar facand comparatie cu ce-am vazut la alexrosiu (incalzire scaune stock, A4) as zice ca la fel sau un pic mai repede cele de la Waeco. Probabil din cauza ca am legat cele 2 circuite in paralel
Rezistentele vin si cu termostat?
Da.
Link către comentariu

Felicitari, Ice, pentru inca o treaba facuta ca la carte. Totusi pacat ca nu e cineva care sa se gandeasca sa faca o afacere din montajul de astfel de instalatii. Nu putini ar fi cei interesati.......ca de exemplu subsemnatul :)

Link către comentariu

Daca se hotaraste cineva cu garaj/service sa se apuce de asa ceva pot sa ajut cu detaliile necesare :( Dar eu personal nu ma apuc de-asa ceva, e prea mult de munca :(

Link către comentariu

ice_2k dar de varianta cu huse incalzite tot de la firma respectiva ce parere ai?(tras cablurile frumos sa nu se vada , conectate separat, nu la bricheta)

da stiu ca nu e la fel dar decat deloc.

Link către comentariu

am avut anul trecut huse. (din acelea care stau pe scaun si se prind in fata sub scaun si cu niste bretele peste spatar). Firele erau ultima problema... in primul rand ma indoiesc ca circuitul brichetei le suporta pe-amandoua... in al doilea rand erau groaznice, se miscau mereu, stateau pe juma de scaun, se mototoleau, etc...

Link către comentariu

am avut anul trecut huse. (din acelea care stau pe scaun si se prind in fata sub scaun si cu niste bretele peste spatar). Firele erau ultima problema... in primul rand ma indoiesc ca circuitul brichetei le suporta pe-amandoua... in al doilea rand erau groaznice, se miscau mereu, stateau pe juma de scaun, se mototoleau, etc...

Ice_ 2k uite ce am gasit referitor la modul de legare a butoanelor originale , acel senzor este de fapt un termistor care decupleaza la o anumita temperatura.

Astept sa-mi soseasca butoanele originale si sa testez.

Numai bine

Link către comentariu

Problema e ca nu el decupleaza, ci trimite butonului informatii despre temperatura si butonul decide cand trebuie decuplat sau cat curent trebuie sa trimita prin rezistente... Problema e de unde iei acel termistor care sa trimita exact aceeasi informatie butonului?

Link către comentariu

Felicitari, Ice, pentru inca o treaba facuta ca la carte. Totusi pacat ca nu e cineva care sa se gandeasca sa faca o afacere din montajul de astfel de instalatii. Nu putini ar fi cei interesati.......ca de exemplu subsemnatul :mellow:

Oamenilor...sunt o gramada de firme care instaleaza astfel de informatii, s-a scris si pe topicul asta...

Link către comentariu

• 4 months later...

salut am si eu o nedumerire am umblat astazi la masina mai precis am schimbat becul de la bricheta si am vazut ca sub scaune am o mufa din care pleaca niste fire in scaun sa fie oare instalatie de incalzire daca stie cineva rog si eu un raspuns

Link către comentariu

;) mea culpa dupa ce am scris mi-am dat seama

Link către comentariu

• 6 months later...

Felicitari Ice_2k !!!

Am si eu o intrare. Rezistentele originale sunt aceleasi la toate masinile din grupul vag ? Mai degraba rezistentele originale de pe un audi de exemplu s-ar potrivi pe golf??? Intr pt ca poate reusesc sa gasesc la dezmembrari ....

Link către comentariu

Problema e ca nu el decupleaza, ci trimite butonului informatii despre temperatura si butonul decide cand trebuie decuplat sau cat curent trebuie sa trimita prin rezistente... Problema e de unde iei acel termistor care sa trimita exact aceeasi informatie butonului?

Salutare

Am reusit sa instalez butoanele originale cu perna electrica de la WAECO. Daca este cineva interesat cum se procedeaza sa trimita un mesaj.

Mersi

Link către comentariu

@hremus Nu stiu daca rezistenele originale sunt aceleasi la toate masinile, nu am cercetat problema

@Fresco Asta am facut si eu, exista si articol scris :D

Link către comentariu

Intentionez sa imi instalez si eu incalzire in scaun.

@Ice_2k: Am citit articolul. Tu ai folosit doar carcasa(plasticele) si potentiometrul din butoanele originale. Oare daca ai adauga la circuitul aditional facut de tine potentiometrul si ledurile, nu ar incapea in locul circuitului original in carcasa butoanelor? Asata doar pt a pastra intact curcuitul original(de fapt faci o alta placa electronica).

Link către comentariu

foarte greu, pentru ca acolo erau circuite imprimate, schema facuta de mine depasea cu mult dimensiunile butonului....

Link către comentariu

foarte greu, pentru ca acolo erau circuite imprimate, schema facuta de mine depasea cu mult dimensiunile butonului....

Buna

Diferenta e ca eu nu am utilizat nici un circuit aditional . Am utilizat in procent de 100% butoanele originale VW, mai precis am reusit sa comand acel integrat prin montarea sondelor de temperatura direct pe perna electrica .

Mersi.

Link către comentariu

Ce fel de sonde? un simplu termisor? ce valoare are? si l-ai lipit cu scotch? si unde in ce punct?

Link către comentariu

Ce fel de sonde? un simplu termisor? ce valoare are? si l-ai lipit cu scotch? si unde in ce punct?

Salut

Termistor gasiti in magazinele de electronice , valoarea avizata 10-15kOhmi. Se conecteaza inte pinul 7 si pinul 3 al butonului . Amplasarea se face pe centrul pernei electrice cu ajutorul unei folii de aluminium adezive (se gaseste in magazinele care comercializeaza materiale de constructii).

PS. userul meu de Yahoo este nelu_ro

Link către comentariu

Salut, Fresco!

Acum ai incalzire in 5 trepte, cum e butonul original WV?

Link către comentariu

Am gasit termistor de 10K la 2 lei/ bucata. Oare cel original ce valoarea are? Ma gandesc sa pun o rezistentza serie, eventual un potentiometru 5Ksa pot regla...Husele le-am comandat ieri si sper sa ajunga vineri. Cu butoanele stau mai rau, ca nu prea gasescAm gasit astea http://www.passatplus.de/sonstiges/vw_golf...alter/index.htm dar nu prea inteleg germana :D

Link către comentariu

Am gasit termistor de 10K la 2 lei/ bucata. Oare cel original ce valoarea are? Ma gandesc sa pun o rezistentza serie, eventual un potentiometru 5Ksa pot regla...Husele le-am comandat ieri si sper sa ajunga vineri. Cu butoanele stau mai rau, ca nu prea gasescAm gasit astea http://www.passatplus.de/sonstiges/vw_golf...alter/index.htm dar nu prea inteleg germana :lol:
BunaEu le-am cumparat de pe forum sectiunea anunturi, 50ron bucata. Termistorul original din scaune are 15k.
Salut, Fresco!Acum ai incalzire in 5 trepte, cum e butonul original WV?
SalutMai exact la ce te referi? Pot sa-ti spun ca functioneaza foarte bine si are 5 trepte .
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!