Jump to content

Incalzire in scaune after-market

matcat
 Share

Postare recomandată

adik daca husa e proiectata sau poate fi adaptata pt a trece pe sub acele sarme de pe sezut si spatar. cum ati procedat?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Merge.

Eu mi-am pus mie si la inca cativa colegi, rezistente de Renault (pt Logan). Le-am adaptat si le-am facut sa mearga ori cu butoanele OEM de VW (cum am facut si la mine) ori cu butoanele de Renault sau chiar cu simple butoane on-off, pe care le-am integrat in butoanele false ce vin in locul butoanelor de incalzire.

P.S. - cele de Logan sunt fabricate de aceelasi producator care a echipeaza si VW.

Cu rezistentele/butoanele de Renault mai ai controlul sarcinii pe rezistenta si protectia prin termistor?

Link către comentariu

Stiu ca subietul e ingropat de mult dar poate se mai uita careva.

Pe ahw-shop.de se gasesc kituri de retrofit pentru G4 si pentru Passat.

Totul e OEM, contine butoanele, firele, 2 perne. Cred ca e numai pentru un singur scaun.

Pretul e 134 euro.

Daca aveti pe cineva sa le aduca sau sa dea comanda, linkul este urmatorul:

http://www.ahw-shop.de/shop/sitzheizung.html

Puteti traduce cu google.

Daca face care chestia asta sa ne spuneti cum iese.

Interesant. Sunt destul de scumpe. Cu transport cu tot sare de 300 Euro :(

As fi curios daca exista un DIY pentru astea :)

Link către comentariu

Vin si eu cu cateva intrebari:

Am gasit tot pe forum acele incalziri pentru Renault. Pe masina din semnatura am toata instalatia legata pentru incalzire insa nu si rezistentele in scaune. Pot sa adaptez acele rezistente de Renault sa le pun pe instalatia mea OEM?

@FLORIN: Poti sa imi dati cativa pasi te rog? Sau o schema cum trebuie sa le leg la mufele mele de sub scaune.

Multumesc.

Link către comentariu

tijele care prind tapiteria unde se prind de celelalte tije fie ele verticale sau orizontale(de cadrul format de ele)? Doar la capete? adica exista un sant, tapiteria este prins prin tija ca intr-un plic, iar cand se monteaza tija de care vb se prinde doar in capete? sau se prinde in mai multe puncte cu inele? Daca e asa cum cred ca vine prins doar in capete ar insemna ca husa de incalzire intra in sant presata fiind de tija.

Ce sisteme de mai folosesc? Am in plan montare pe o skoda octavia I

Link către comentariu

rockybt18, normal ca poti...eu asa am facut. Schema e simpla. In primul rand o sa iti trebuiasca 2 termistori de 10k. De pe rezistentele de Renault scoti termostatul si unesti cele doua fire care intrau in el.

Dupa aia, bagi termistorul sub un fir din rezistenta si il fixezi cu silicon topit, pe langa locul in care era termostatul original pe rezistenta, preferabil sub firul rezistentei.

Un fir de la termistor se duce in butonul OEM, iar celalalt la masa.

Link către comentariu

Vin si eu cu cateva intrebari:

Am gasit tot pe forum acele incalziri pentru Renault. Pe masina din semnatura am toata instalatia legata pentru incalzire insa nu si rezistentele in scaune. Pot sa adaptez acele rezistente de Renault sa le pun pe instalatia mea OEM?

@FLORIN: Poti sa imi dati cativa pasi te rog? Sau o schema cum trebuie sa le leg la mufele mele de sub scaune.

Multumesc.

LA firele groase legi rezistentele de incalzire legate in serie, daca le ai pe cele de renault, trebuie scos termostatul de la ele si montat un termistor de 10k, termistor care vine legat la firele subtiri din mufa.

Modificat de Al Bundy
Link către comentariu

Ok am inteles, dar:

1. Termistorul de 10k il leg direct cu un fir pana in mufa in cele 2 fire subtiri? (conteaza +/- sa fie puse corect sau e indiferent?)

2. Pun un termistor la sezut si unu la spatar si le leg pe acelasi fir sau pun doar 1 singur in sezut la fiecare scaun?

3. Firele de vin de la rezistente le leg pe ambele in serie si cu cele 2 fire de la sezut le leg la mufa cu firele 2 groase (conteaza sa fie puse + la + si - la - ?)

PS: Nu am cunostinte de electronica dar stiu sa lipesc 2 fire in general :)

Fac si o schema cum am inteles eu si daca e corect:

http://yfrog.com/2gschemarrcj

Link către comentariu

1. termistorului de 10 k (cate unul in sezutul fiecarui scaun, nu se pune si in spatar) i se prelungesc piciorusele cu fire si se leaga la firele subtiri din mufa, nu conteaza cum, nu are + si -.

2. rezistentele trebuie legate in serie. cele de renault sunt asa: cea de la spatar are o mufa acre se introduce in mufa corespondenta de la cea de la sezut.

perna de la sezut are 3 mufe, ramane cea dcare se cupleaza cu spatarul, celelalte se elimina chiar de unde se bifurca si de acolo se folosesc cele 2 fire negru si galben care se leaga leaga la firele groase de la mufa verde, iar nu conteaza cum.

Si cel mai important, se elimina termostatul din perna de sezut si firele se lipesc intre ele. Pune o poza cu perna de la sezut sa-ti arat de unde sa le tai.

Link către comentariu

butoanele originale trebuie modificate? vreau sa montez incalzire msh 50 de la waeco si m-am pierdut in stiinta ....:)

Link către comentariu

Saptamana viitoare imi vin si mie toate materialele si voi face un mic DIY la toata instalatia ce vine pusa in scaun. Multumiri merg @Al Bundy si @F l o r i n

Sarbatori fericite tuturor.

Modificat de rockybt18
Link către comentariu

eu am gasit pt un prieten pt golf 4 pe ebay costa in jur de 50 eur/scaun incalzirea cu cabluri mufe si butoane reglabile ,deci toata instalatia noua ,aftermarchet binenteles ,cred ca e bun pretul.

Link către comentariu

poate cineva raspunde la postul 230 ma intereseaza si pe mine cum vine pusa husa de incalzire intai intra in santul ala si apoi pui sarma aia groasa peste ea sau pui husa de incalzire peste sarma groasa

Link către comentariu

daca nu anulez termostatul de pe incalzire merge cu butoane originale?

Link către comentariu

Ca sa mearga cu butoanele OEM, trebuie sa pui un termistor de 10k, pe rezistenta si sa anulezi termostatul electric, facand punte intre firele ramase. Asta daca folosesti rezistente de care am folosit si eu.

Modificat de F l o r i n
Link către comentariu

am rezistente waeco msh 50 si termostatul este in spatar....nu in sezut,si nu las anula

Link către comentariu

Atunci nu o sa mearga cu butoanele OEM ci cu cele cu care a venit setul. SI la toate kiturile de incalzire termostatul, termistorul este in SEZUT.

Link către comentariu

Sunt kit-uri unde este un termostat in fiecare perna. Merge si daca il lasa acolo daca pune si termistorul. La Waeco termostatul e pus in spatar (cele 2 perne sunt inseriate) pe firul de masa, iar daca pui ambele trepte in paralel, creste curentul prea mult pe el si se va "anula" de la sine dupa cateva saptamani, cel mai probabil pe deschis. Va mai munci odata sa dea scaunele jos sa-l elimine definitiv.

Modificat de hremus
Link către comentariu

cum leg firele la butoane ...am numai butoanele fara mufa....si nu stiu cum sa le leg daca stie cineva si ma poate ajuta multumesc

Link către comentariu

Sincer eu nu imi dau seama cum sa leg firele la buton imi ramane un pin (6)liber si nu stiu cum sa mai fac

1 led

2 iesire plus incalzire

3 termistor

4 nu am

5 plus de la masina

6 nu stiu

7 masa

ii bine cum am legat pana aicea? Puteti sa ma luminati si pe mine

Link către comentariu

6 e plus prin contact de la sig S5.

5 e plus direct , fara contact prin siguranta S244

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!