Jump to content

Seat Ibiza 2008


bstafie
 Share

Postare recomandată

Fiind nou pe acest forum as vrea sa va salut inainte de toate!

In ultimele 3-4 saptamani am tot cochetat cu ideea de a-mi achizitiona o masina SH dar un an mai apropiat de prezent. Am tot oscilat intre ce aparea pe moment pe piata, am consultat multiple forumuri pe care mi-am pierdut ore-n sir sa citesc despre motorizari, pareri despre tot felul de modele si asa mai departe. Intr-un final am hotarat sa intreb pe cei cu mai multa experienta in acest domeniu despre situatia mea in mod concret, si iata-ma aici.

Dispun de o suma de 5000E plus-minus. Necesitatea masinii a aparut in urma defectionarii celei vechi(o antica si de demult Golf 3 1,9 D ) si deci imi este necesara pentru a merge la munca(distanta ~4-5km) la cumparaturi si cel mai important mersul acasa, in orasul natal(in jur de 80km) drum pe care o sa-l fac in aproape fiecare weekend; Ar mai fi in jur de 1-2 drumuri mai lungi/an in vacanta la mare/munte(~2000km poate). Unul din piticii mei ar fi ca masina sa fie Diesel. Probabil ca o sa-mi ziceti ca pt distante mici/oras este mai indicata un benzinar dar de 5 ani de cand conduc am mers numai cu Diesel si desi am incercat acum diferite masini pe benzina pur si simplu nu ma atrag.

Ce am gasit/mers in teste pana acum :

1.Ford Fusion 1,6 Tdci - An 2006 , Neinmatriculata,Climatronic, geamuri electrice si fumurii din fabrica,incalzire in scaune, parbriz incalzit,pilot,jante aliaj, senzori ploaie si lumina,inchidere pe cheie. Ce dezavantaje am gasit eu : este in afara grupului VAG, respectiv masinelor nemtesti si asta ma face un pic mai precaut in privinta lor. Am luat-o in considerare in urma unor indemnari si sfaturi de la prieteni care jurau fata de Ford-uri. Un alt dezavantaj ar fi spatiul care este mai mic ca la Astra dar mai mare ca la Ibiza ,cu o idee. Avantaje ar fi consumul, garda inalta , si cel mai important(imi doream asa ceva pe viitoarea masina) are incalzire in scaune. In teste masina mi s-a parut sprintena, inchegata, cuplul puternic. Poate nu atat de stabila in momentul cand incercam sa iau curbe ceva mai stranse cu mai mult de 70-80kmh.

2.Opel astra h Break 1,9 cdti - An 2006 - Inmatric. , dotari full, inclusiv navigatie(dar fara incalzire scaune), 130k km(carte service si tot ce trebuie, atat pentru perioada din Germania 0-100k, cat si pentru cat a fost rulata dupa inmatriculare in tara 100-130k). Dezavantaje : Am inteles ca ar fi probleme de la calculatorul de bord pe motoarele acestea. Pretul de achizitie si consumul sunt mai ridicate decat la celelalte 2 masini. Avantaje : Mult mai spatioasa, mai rapida si mai legata. Multiplele dotari ,evident , sunt un + la masina asta. Faptul ca este Break nu reprezinta nici avantaj nici dezavantaj, intrucat desi nu imi va fi intrutotul necesar am condus in mare numai Break si sunt obisnuit cu dimensiunile de gabarit :) .

3. Seat Ibiza 1,4 TDI - An 2008 - Neinm., AC, Geamuri El.,4 Airbag, Mini-computer de bord, Volan Sport, Scaune Recaro(poate ma lamureste cineva ce sunt mai exact aceste scaune), ABS,EPC, Servo asistat electric, jante 15'' , inchidere, sistem audio 6+1 , torpedou frigorific si inchidere centralizata. Dezavantajele care le-am gasit eu ar fi spatiul mic,lipsa unor dotari, zgomotul in relanti si la acceleratii bruste. Totodata nu sunt convins cat de bune/rele sunt aceste servo asistate electric (sunt sensibile? se strica/repara greu? etc)comparativ cu cele cu clasica servo-directie(astea presupun ca sunt mecanice?). Avantajele : Cred ca are consumul cel mai bun, chiar si fata de fusion, face parte din grupul VAG, inchegata chiar si la viteze de 130-140 km/h, design placut, interior impecabil si pretul de achizitie cel mai mic.

Mai ma uitam la opel corsa mai noi 2008+ cu motoare de 1,3 cdti, skoda fabia(1,9 tdi sau sdi) si polo 1,4 tdi(dar care probabil este identic cu ibiza).

Mentionez ca masina o voi folosi probabil in jur de 4ani. Din prisma acestui fapt imi doresc, daca se poate, o masina care sa nu-mi faca probleme majore si sa imi indeplineasca strict nevoile mele. Orice sfat este binevenit :) !

Va multumesc pentru rabdarea acordata.

 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut si bine ai venit pe acest topic. Dintre variantele expuse mai sus, as putea sa zic urmatoarele. Daca vrei diesel, presupun ca esti constient ca in acei 4-5 km care ii faci pana la serviciu motorul nu o sa ajunga la 90 de grade, ceea ce inseamna uzura motor si consum mare. Dar daca zici ca vrei diesel, sa zicem ca nu ne intereseaza aspectul acesta. 

 

Din masinile care le-ai enumerat, vrei ceva mai nou de 2006. 

 

1. Nu sunt fan Ford Fusion, mai degraba as merge pe un Focus mk2. Atentie la motorul 1.6 Tdci, cel de 109 cp are FAP care e problematic mai ales la drumuri in oras(nu apuca sa se regenereze..etc). Consumul e mic la aceste motoare, in schimb au probleme cu turbo. Baia de ulei a fost prost gandita, si permite acumularea de mizerie pe fund, care e impinsa ulterior in turbo. Se poate schimba baia de ulei pt a preveni problema. 

 

 

2. Nu stiu, nu ma pronunt 

 

3. Ibiza daca vrei, ia-ti motorul de 1.9 Tdi (merita crede-ma). 1.4 tdi e in 3 pistoane din cate stiu, si e un tractor . Am avut o Ibiza 1.9 tdi, 101 cai si n-am avut nici o problema. Am umblat prin Europa cu ea, consum 5.3 pe autostrada, mers cu 130 constant. Motorul e foarte fiabil, mai zgomotos decat 1.6 tdci dar e normal pentru un motor PD. 

 

Octavia 2, Golf V 1.9 tdi 105 cai nu stiu daca te incadrezi la pret, dar eu asta as alege. Ai si spatiu, si comfort, si motorul trage decent, si consuma putin. 

Modificat de vladmury
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sistem audio 6.1 si torpedou refrigerat nu exista pe Ibiza din fabrica, doar daca s-au adaugat ulterior. Oricum, Ibiza porneste cu un mare handicap in fata Opel Astra, spatiul interior. Motorizarea care vine pe Ibiza e una foarte puturoasa, comparativ cu 1.9 TDI este intr-adevar foarte slaba. Dintre cele trei variante as alege clar Opel Astra.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cauta golf 5 1.6 fsi , dar as alege Astra 1.3 cdti  sau chiar o Mazda 6 hatchback..lua in seama si alte marci ..la 5k gasesti si Leon 1p adica peste 2005 si e super ok 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Bine v-am gasit.!

@vladmury : M-am orientat si dupa un focus/octavia dar nu am gasit nimic care sa ma multumeasca la test drive. De regula erau la un pret incredibil de mic(gen 3500-4100 an ~2007), si motoarele mi se pareau destul de obosite(de unde si pretul probabil). Referitor la Ibiza de 1,9 nu am gasit decat la Bucuresti unul care sa se incadreze in banii mei(si diesel). As fi preferat si fabia 1,9 sdi motorul cel mai vechi ca tehnologie dar cel mai rezistent; sunt obisnuit sa conduc si sa fac depasiri si fara un demaraj ca din tun sa zic asa, si sincer nu tin neaparat sa fie o masina sprintena ,atata vreme cat chestia asta reduce costurile de intretinere/combustibil. Legat de golf 5/seat leon m-as incadra la pret dar ar trebui sa fac un drum mai in zona de vest unde piata auto e mai ieftina in schimb am auzit multe chestii despre cum se procedeaza pe acolo cu masinile si sincer ma cam lasa rece. Mai e si chestia ca am cautat ceva in zona galati/braila/bacau/focsani/tecuci/tulcea intrucat deplasarea pe distante mai mari m-ar indemna/forta ,odata ajuns acolo, sa plec cu o masina intr-un fel sau altul. Stiti voi...cheltuieli transport, timp putin(doar prin weekenduri nu prea imi pot permite concediu fiind proaspat angajat) s.a. 

@cristian : Tind sa cred ca tot pe opel ar trebui sa merg pana la urma si la coada. Multe minusuri am auzit legate de ibiza. 

@CT91MOC : Fsi presupun ca este benzina , si dupa cum ziceam imi doresc neaparat un diesel. Astra 1,3 cdti m-am gandit ca pentru o masina care nu este de clasa mica(cred) e totusi un motor mic si va trebui forjat mai tare ca sa faca fata, nu?

Cred ca o sa merg undeva in cursul sapt. , sa o urc pe elevator si sa o pun pe tester. Mai e timp de gandit oricum. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ibiza are minusuri cand o compari cu o masina dintr-o clasa superioara, daca ai compara-o cu o Corsa, lucrurile ar sta altfel. Orice masina e un compromis, insa dupa ce am condus timp de mai mult de 6 ani si aproape 150.000 km o Ibiza iti pot spune ca masina aia are ceva special, tinuta de drum, stabilitatea, pozitia de condus, directia sunt foarte foarte bune.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

1.Ford am o astfel de,,masina" si am condus mai multe modele si pot sa spun un mare NU.Nu are rost sa explic de ce pentru ca pot sa umplu o pagina cu argumente.Diesel Ford inca un mare NU.Sa nu vorbesc de interioare.

2.Iarasi diesel Opel un mare NU.Din toti mecanicii pe care ii cunosc nici unul nu are o parere buna despre motoarele diesel Opel.

3.Probabil ca te asteptai ca postand pe un forum vag sa primesti un feedback bun despre Seat mai ales ca este comparat cu masinile de mai sus.Masina mica pentru mers la munca,consum f mic,consumabile ieftine,motor fiabil.Am in familie(verisoara incepatoare) o Ibiza din 2008 1.4 Tdi BNM si pot spune ca este motorul perfect pentru ce iti doresti tu.Pentru nici 10 000 de km pe an care o sa ii faci nu merita un 1.9tdi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Evita a cumpara de la samsari, e probabilitatea foarte mica sa iei o masina la km cinstiti. Eu sunt din Salaj, si crede-ma stiu ce masini aduc samsarii, eu n-as cumpara de la ei masini care au facut de 10 ori inconjorul lumii :lol:  Uita-te si aici pe forum la Vanzari auto, poate gasesti ceva care iti place cu istoric. 

 

In privinta motorului SDI, intradevar e fiabil dar eu zic ca nu merita sa iti iei in detrimentrul unui 1.9 TDI. Consumul e aproape la fel, ai si putere si fiabilitate.  

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca discutam de 10.000 km pe an nici nu are rost sa te gandesti la diesel. 1.4 16v 85 CP e suficient, mai ales ca pe langa 1.4 TDI 70 CP nu o sa ti se para in nici un caz submotorizata. 1.4 MPI e un motor fiabil, simplu, ieftin de intretinut.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Variante cu acel opel a cazut datorita vanzatorului dubios care a refuzat sa puna masina pe tester la o cunostinta de-a mea care are un service autorizat. El tinea sa mergem la reprezentata ca sa nu-i strice calculatorul de bord, desi tipul de la service i-a explicat ca detine un tester marca Bosch, si din sutele de oameni care trec pe la el saptamanal nu a avut nici o problema. Ulterior mi-a mai mentionat ca 'uitase' sa-mi spuna ca masina are taxa recuperata si e cu DPF, si per total mi s-a parut dubios si neserios.

Am ramas la celelalte variante dar intre timp am gasit una care m-a atras destul si mai tare si anume :

Seat Cordoba 2006 1,9 TDI - inm. in 2009. Spune ca ar masina arata impecabil si ireprosabil..bun, din poze asa mi se pare si mie, maine merg sa o vad poate si poate si confirm. Motor tip ALH . Am auzit laude de acest tip motor dar trebuie sa fiu sincer si sa recunosc ca nici macar nu stiu ce reprezinta acest ALH, si care este diferente dintre un motor uzual si unul ALH.Poate e cineva mai priceput sa imi spuna si mie. Alte dotari : Climatronic, geam el. fata-spate, folie autorizata rar, oglinzi el incalzite, km. 93000.

Aici mie mi s-a parut dubios, si am o intrebare : Faptul ca detine carte service , inseamna ca acei km ar trebui sa fie usor verificati si confirmati la reprezentanta, sau nu reprezinta nici un fel de siguranta? Mi se par suspect de putini pentru vechimea masinii , chiar si la un 30.000/an timp de 2 ani in afara+7 ani x 10.000 in tara ar veni 130.000.

@vladmury: incerc sa nu cumpar de la samsari, exemplu e cel de mai jos in care proprietarul afirma(nu am confirmat inca) ca masina e pe numele lui de 7 ani. Asta ma face totusi sa cred ca nu este un samsar ordinar, ci pur si simplu o persoana care incearca sa-si vanda masina personala. In orice caz, multumesc de sfat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cartea de service nu iti ofera nici o garantie ca acei km sunt reali, doar daca iei o masina care a fost cumparata de noua din Romania si revizile au fost facute la service autorizat poti fi sigur ca masina e ok, altfel cartea de service se poate face destul de usor.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

1.9 Tdi ALH e un motor diesel non pd, cu pompa de injectie. E mai fiabil decat motoarele PD dar nu are acceleratia asa exploziva si e mai zgomotos. As lua in considerare in locul tau si un Toledo / Leon 1.9 Tdi 110 cai, tot non pd ( are doar injectoare mai mari fata de ALH), in rest sunt la fel de fiabile. Sa ai grija cand iesi in drive test , accelereaza pana in 3800-4000 fara frica ( pt a vedea daca turbina lucreaza) si vezi volantul cum se prezinta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca discutam de 10.000 km pe an nici nu are rost sa te gandesti la diesel. 1.4 16v 85 CP e suficient, mai ales ca pe langa 1.4 TDI 70 CP nu o sa ti se para in nici un caz submotorizata. 1.4 MPI e un motor fiabil, simplu, ieftin de intretinut.

Si silentios ! o sa vezi ca e obositor 1.4 tdi..

Daca tot vrei consum 1.4 + GPL =  :icon_thumleft:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am avut ocazia sa conduc Ibiza unui prieten cu motorizarea 1.4 TDI 70 CP, nu as fi ales-o in dauna motorizarii pe care o avea Ibiza mea, adica 1.4 16V 75 CP, mi s-a parut zgomotoasa, slaba ca si reprize. Singurul atu e consumul redus, insa la 10.000 km facuti intr-un an, nu se justifica cateva sute de euro platiti in plus pentru o asemenea motorizare.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!