Jump to content

Intrebari tehnice despre Octavia 3

Makron
 Share

Postare recomandată

salut! am un sunet ciudat cam la fel ca cel de la rulment din parte din fata. am verificat de 2 ori rulmentii si par fara probleme deci suspectez problema sa vina de la diferentialul fata (VAQ differential). sunetul a inceput sa se auda cam un an in urma si i-a crescut foarte usor intensitatea pe parcurs. inainte se auzea doar pe la 80km/h iar acum se aude mai pronuntat la 120km/h si parca pulseaza. Incepe sa faca pulsatii si pe la 60km/h mai nou.

A mai intalnit cineva problema si imi poate spune cum s-a rezolvat? sper ca nu prin inlocuire :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salutare am ajuns la 110k km cu masina din semnatura si pana acum o luna a mers foarte ok. In ultima vreme mi se pare ca nu are putere deloc in special in a 2 a si a 3-a efectiv urca foarte greu in ture si nu trece de 1800 parca ma trage ceva inapoi. Odata ce intra in a 4a se misca mai bine. Senzatia e foarte accentuata in Drive cand schimb pe Sport se simte mai bine si sta mai sus in ture. Motorul e stabil la relanti se tureaza usor cand e pe liber dar in viteza e o mitza lesinata. Nu are nici o eroare am fost cu ea in service au tras de toate s-au uitat pe sub ea au pus testerul nici o eroare mai ca n-au zis ca sunt nebun. Ce ar trebui sa verific sau sa le zic sa verifice? Turbina? Vreau sa schimb si bujiile cand ma mai duc la ei sa vad daca e vreo diferenta.

Link către comentariu

6 hours ago, danny_nt said:

Ce ar trebui sa verific sau sa le zic sa verifice?

Salut, sa le zici sa faca o proba de drum cu tester-ul legat la masina.

Eventual conduci tu - daca iti vor permite - ca sa reproduci problema.

Link către comentariu

Mda s-ar putea ca eu sa fiu problema si nu masina. Am iesit duminica o tura pe autostrada si cand m-am intors se comporta mai ok. Acum vad ca au disparut simptomele masina se accelereaza bine. Inainte am condus aproape 10 ani un tdi si m-am obisnuit sa o tin in ture diferenta ca era manuala dar DSG ul asta ma omoara efectiv schimba foarte subturat uneori pe stradute merge cu a 4a si a 5a la 40 la ora. Deci regula ar fi macar odata pe luna sa o scot pe autostrada ca sa se mai curete.

Modificat de Bebeee
Fara quote la postul anterior!
Link către comentariu

• 4 weeks later...
On 3/10/2025 at 4:00 PM, martea said:

suspectez problema sa vina de la diferentialul fata (VAQ differential)

update. se pare ca nu am acel diferential separat ( cum e pe gti performance sau golf R). 

cineva cu vreo idee ce pot sa verific?

am fost la un service de cutii. au dat o tura scurta prin oras (sunetele se aud la viteze constante mai mari gen 80-120) si au zis ca nu e de la cutie. mai ales ca daca ar fi fost problema la cutie, aceasta ar pica mult mai repede avand in vedere ca eu am sunetele de un an.

Link către comentariu

O3 fl, 1.5 tsi, 2017, cutie manuala. Azi am urcat mașina pe o rampa și am făcut o verificare pe sub mașina. Mi-a sărit în ochi lipsa unei protecții/scut in zona cutiei de viteze, deși în jugul in care este bucșa suportului antibalans al cutiei de viteze sunt 3 gauri prevăzute cu piulite (in zonele încercuite cu roșu) in partea superioara. Așa o fi din fabrica sau s-o fi "pierdut" pe undeva? Exista vreo varianta de scut pentru acea zona?

IMG_20250417_215303.jpg

Link către comentariu

Cauta pe google: ¬octavia 3 2017 scut motor¬ si gasesti scut metalic complet.

Link către comentariu

Mașina nu e de noua la mine, eu sunt al 2-lea proprietar; am achizitionat-o in februarie. Ea a fost achiziționată în 2018 de fostul proprietar de la o reprezentanta din Suedia, lucrând în acea tara. Când a revenit în țară (2022), a adus și mașina și a inmatriculat-o pe Ro. Mi-e destul de greu sa cred că pentru o țară nordica nu i-a pus protecție totala la motor/cutie...in fine, bine că sunt soluții. Mulțumesc Andrei!

Link către comentariu

Care sunt dimensiunile discurilor de frana fata si spate pentru o octavia 3 fl combi 2017, 1.5 tsi, 150 cp, cutie manuala? Seria caroserie TMBJR9NE1J0152972. Pe site-urile de specialitate (genul e-piesa, autokarma) apar mai multe dimensiuni....

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!