Jump to content

Vw Jetta aka Iubi'

cristi511

Postare recomandată

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• cristi511

920

• The_Ego

130

• sebip

54

• Rave

52

Top Posters In This Topic

Posted Images

Stiuta sau nu, mi-a dat de m-a julit, vorba aia...Problema asta m-a dat rau de tot inapoi si m-a facut sa ma gandesc de 10x ce e mai bine sa fac in viitor.

Este frustrant ca intr-un obiect cu o valoare de aprox 7500 euro sa investesti in 14 luni undeva la 3500 de euro(toate astea in intretinere si functionarea corecta). :tuktuk:

Modificat de cristi511
Link către comentariu

La cat de mult ai investit in ea, nici nu merita sa te gandesti sa o mai vinzi in urmatorii 5 ani. Acum macar vei putea sta linistit ca este 100% in perfecta stare si vei baga doar motorina si talpa in ea.

Link către comentariu

Linistit......nah..e relativa treaba...fierul e fier..nu poti stii niciodata ; ma refer la piesele ce tine de electronica, restul se pot verifica ; acum depinde si daca ai investit strict in reparatii si in intretinere cum zici sau si in retrofituri si placerile tale.. sincer, eu momentan nu imi permit o masina scumpa la intretinere...dar si daca mi-as permite, nu as face pasul catre ceva nou ( poate doar alfa 159 pt care as fi dispus sa fac sacrificii pt ca imi place foarte mult, dar astias piticii mei ) ; avand in vedere ca vrei o masina noua, nu cred ca e solutia ideala ; cu cat sunt mai noi, cu atat sunt mai prost facute ; cu cat vrem prea multe de la o masina ( sa se parcheze singura, sa schimbe dsg 7 instant , etc ) cu atat este o posibilitate mai mare sa se strice..si 25.000 euro sunt bani multi..aproape o garsoniera..fiecare le stie pe ale lui, depinde ce iti place cu adevarat, pt ca eu sincer nu as schimba masina asta ca a ta fara sa fiu 100% hotarat ca vreau altceva ! Spre exemplu, as spune DA unui leon 5F 2.0 184 cp FR rosu cu trapa panoramica...insa nu m-ar incanta un A3 sau un Golf / Passat..eu zic sa te hotaresti la ce iti place cu adevarat, pt ca daca iti vei lua o masina pe care ti-o doresti din inima nu vei fi frustrat cand va trebui sa mai repari una alta pe la ea, stiind ca de fiecare data te urci cu drag in ea si iti aduce zambetul pe buze..

Link către comentariu

E cam gata. Totul pare in ordine, motorul merge rotund, nu sunt zgomote suspecte...mno, sper sa mearga lucrurile in felul asta de acum inainte.

Link către comentariu

Da, a reusit. Are o jumatete de inima noua, nu prezinta semne de respingere..asa ca momentan e totul ok. Bine, mai putin buzunarul meu.:)))

Link către comentariu

Clar cineva iesea sifonat din toata treaba asta.. s-a dovedit a fi portofelul :)) Bafta cu noua jumate de motor si probleme ca astea sa apara la fel de des precum intalnesti drumuri fara gropi la noi.

Link către comentariu

Bine ca ai pus-o pe picioare si ca traieste.

Eu nu reusesc sa inteleg cum apar la multi probleme de genul asta.

Noi avem acel A4, are 329k km, soft si DPF off de la 180k km si nu am avut probleme deloc...nici cu turbina, nici cu chiulasa, nici cu pompe...mai nimic...decat chestii consumabile. Este ingrijita exemplar pe parte tehnica, dar este alergata si totusi sunt f multi km.

Sper sa faci un upgrade cat de curand cu o masina pe care ti-o doresti.

Link către comentariu

Tot timpul am dat vina pe stilul meu barbar de a conduce...problema e ca intre timp au mai trecut niste ani, sangele s-a mai racit, dar cu toat astea abia acum incep sa apara problemele.

Cu turbina am pus cap la cap niste indicii si cred ca a picat din vina mea si a unei reparatii de mantuiala. In fine, indiferent ce a fost, m am calicit la niste bani in prima faza si n am luat turbina noua ci m am dus "la pomul laudat"...povestea o stim.

Acum cu chiulasa...nu stiu ce naiba sa mai zic..pana la urma n am sarit de 1.6. bari in turbo si nu vad asta ca pe un motiv sa crape...mama ei. Asta a fost. Problema e ca acum, dupa ce am revenit la volan mi am adus de ce imi place masina asta...e ca naiba.

Tehnic jetta e impecabila...ca mai are defecte vizuale...mno, dupa 8 ani de drumurile patriei sunt inevitabile. Plus ca inca intoarce privirile trecatorilor, ceea ce e o chestie foarte misto.:d

post-47000-0-59654700-1423347451_thumb.j

Modificat de cristi511
Link către comentariu

Iti faci prea multe probleme.

Condu-o, simte-te bine, bucura-te de ea si nu iti mai pune atatea intrebari.

Pana la urma cat a costat toata tarasania ?

Link către comentariu

Exact, iti pui prea multe intrebari si chiar nu au rost. O masina care intoarce capul e in varf, si ai muncit mult s-o faci asa. Sfatul meu... drive it like the first time.

Link către comentariu

O sa-mi permit sa fiu mai cinic decat restul... O masina odata sarita de vreo 6 ani incepe sa ceara bani, din ce in ce mai multi odata ce varsta creste. Si acuma... daca tot dai bani din buzunar, pe ce preferi sa-i dai?

Pe o masina noua, in care te bucuri de ultima tehnologie, consum mai mic, putere mai multa, greutate mai mica?

Sau pe o masina veche de 8 ani de care incepi sa te folosesti din ce in ce mai putin, pentru ca sta din ce in ce mai mult in service-uri, si pe care nu te lasa "inima" sa o dai?

E momentul in care logica trebuie sa primeze in fata inimii!

Modificat de Rave
Link către comentariu

Inseamna ca masina mea, care are 13 ani o dau direct la rabla? Nu mi se pare deloc o "logica" buna treaba asta cu varsta, but that's just me.

Modificat de rudiRUD
Link către comentariu

Nu, nu neaparat! Dar calculeaza cam cati bani te costa masina ta pe an.

Si apoi, relativ la venituri si posibilitati, calculeaza daca, luand in calcul si cat iei pe masina ta, iti permiti una noua la bani oarecum apropiati.

El poate lua un 7-8.000 pe masina. Daca da banii astia ca avans isi poate lua o masina de cam 20.000, pe o perioada de 5 ani ( cam cat ar trebui tinuta o masina noua ) la o suma destul de decenta: 2-300 de euro pe luna.

Acum... O masina ca asta costa cam 1.500 de euro pe an. Ca e chiulasa, ca sunt discuri + placute, bucse, planetare, ambreiaj, cauciucuri etc. Eu unul, daca imi permit evident, prefer sa dau 3.000 si sa ma bucur de tehnologia momentului, de motoare mai bune, de garantie si toate avantajele unei masini noi...

Link către comentariu

Am fost cumva in postura ta si am vandut Skoda care teoretic nu mai necesita nicio investitie, de pierdut oricum pierzi...

Parerea mea e sa mai tragi de masina cam 2 ani, oricum daca o bagi la vanzare si vrei sa-ti iei un pret decent tot 2 ani astepti :)) ca e plina piata de masini la 100.xxxkm de la batrani din Germania :)..sa nu mai zic ca nu detii o marca cu care romanii au diverse fetisuri , gen Passat, Golf :))

Modificat de saibot
Link către comentariu
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!