Jump to content

Vw Jetta aka Iubi'

cristi511

Postare recomandată

Da frumos! Nu ma asteptam sa iasa asa intunecat ! Bbq alea alea :>

Link către comentariu
  • Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• cristi511

920

• The_Ego

130

• sebip

54

• Rave

52

Top Posters In This Topic

Posted Images

Da da, nu sunt chiar asa inchise. Sunt ce trebuie. :d

Bbq una alta:)))

Link către comentariu

Arata bine dar fa ceva cu, cromu de la geamuri :D dal jos sau colanteazal, o sa arate mult mai bine fiind totul negru la geamuri.

Link către comentariu

E mermelu naibii sa l dai jos, iar de colantat..probabil va urma. Black line all the way.

Link către comentariu

Multumesc.

De fiecare data cand parcurg un drum secundar noaptea ajung acasa cu un mare zambet pe buze. :d

Nu pot decat sa ma declar foarte multumit de combinatia guma premium+janta lata+ arc si amortizor bun+ frane mai mari+ asfalt curat.

Nici nu vreau sa ma gandesc in ce mod se comporta o suspensie AM de clasa.

Link către comentariu

Inseamna ca sunt drumuri secundare bune daca poti sa te bucuri de masina si sa nu injuri :))

Poti sa pui alte sway bars si vei vedea ca se modifica in bine comportamentul pe viraje.

Link către comentariu

Ma gandeam la kitul de la eibach.:d

Da da, sunt niste drumuri foarte placute..asa zisele b-roads.:))

Link către comentariu

Pentru ca 23-25 ale lunii si pentru ca program prelungit la birou nu am reusit sa ajung sa fac swap-ul de turbo si respectiv softul.

Sincer, pe langa sunetul care ma insoteste ( am ajuns sa ma simt aiurea ca intoarce lumea capul dupa mine pe strada) mai nou am si stresul ca poate in orice moment turbo sa faca poc....sa isi verse palele pe esapament si sa mi-o ia motoru pe ulei.

2 probleme mecanice mai am in momentul de fata: turbo+volant/ambreiaj si dupa astea doua pot sa zic ca masina e noua:))))

Inca astept nenorocirea aia de fusta....mi-a crescut barba ca lui Mos Craciun :icon_santa:  si ea tot nu a mai ajuns ( au venit doar ochii de pisica si capacul de la carligul de remorcare).

Intre timp, astept sa vina ce-a de-a doua masina a familiei ca sa pot incepe si proiectul respectiv :D  Nu de alta dar e bine sa mai schimbi "aerul" din cand in cand :lol:

jetta

Modificat de cristi511
Link către comentariu

Sa nu uitam de rodaj atat pentru turbo cat si pentru ambreiaj si  abia apoi soft  :icon_thumleft: . Dupa schimbarea de turbo masina o sa mearga ok, poate putin mai prost deoarece nu are softul adaptat pentru noua turbina, dar avand in vedere ca diferentele nu sunt mari intre turbine nu cred ca vor fi probleme. In ceea ce priveste ansamblul volant/ ambreiaj acesta trebuie schimbat inainte de soft. Daca acum face probleme, atunci va face sigur, Plus ca noul kit trebuie rodat putin inainte de cei 400nm+ ce vor urma. Minim 500km rodaj pentru ambele!

Link către comentariu

Eu vad lucrurile in felul urmator:

- ecu cere acum 1.6 bari de la 1749VA. Daca pun VB, ecu tot 1.6 bari va cere. Insa datorita diferentei de marime intre cele doua turbine va exista o diferenta de volum de aer la 1.6 bari care intra in motor, care adunata la aceeasi cantitate de motorina va rezulta intr-o putere oarecum mai mare. Dar, in acelasi timp se poate ca aceeasi diferenta de marime sa nu se pupe cu softul actual si turbina sa nu faca presiunea atunci cand ii este ceruta. Ramane de vazut.

- singura simptoma prezenta la ansamblul volant/disc ambreiaj este tacanitul care apare si dispare in functie de alinierea planetelor, independent de apasarea pedalei de ambreiaj. Ambreiajul in sine nu patineaza intro maniera pe care eu as putea sa o simt/vad/experimentez.

Problema mea este, concret, ca turbo+soft+kit ambreiaj= in jur de 1000 euro in conditiile in care peste 1 luna vreau sa plec in concediu. :D

Deci....exista o problema. :lol:

Link către comentariu

Din ce am inteles, vnt 17 are un varf de 1.6 si nu merge constant la presiunea aceasta. Maximul pentru vnt 17 este de 1.55 in contextul in care se urmareste si fiabilitatea masinii. Daca ar avea presiune constanta de 1.6, mai mult ca sigur nu ar avea numai 160cp. Am discuta de 180-190cp si de o uzura relativ rapida a turbocompresorului. Vnt 18 merge constant din fabrica la 1.5 (1.9 tdi 150cp si 1.9 tdi 160cp) si dupa soft cu 1.6. Suporta si un usor overboost la 1.7. volant este zgomotoasa doar la rece sau si la cald? Daca este zgomotoasa si la cald este uzata si trebuie inlocuita, de preferat tot kitul de ambreiaj ca sa nu platesti manopera de 2 ori.

Link către comentariu

Am facut 2 loguri la distanta de 1 an, ambele cu softul pus. turbo face 1.6 bari cam pe 1000 rpm in intervalul 2500-3500 ( aproximativ) si ma indrept repejor catre 50k km facuti in stilul asta.

Dyno-ul s-a facut la Racing Code si tind sa cred ca in alta locatie valorile ar fi fost putin mai mari, spre 170 de cp.

Volantul este zgomotos...asa cum am zis...doar cand se aliniaza planetele, nu are o logica anume, la rece la cald nu conteaza. Are momente in care incepe si troncane si brusc tace dupa un oarecare interval de timp. De schimbat o sa schimb tot kit-ul asta e clar.

Link către comentariu

Sunt de parere ca 1.6 este o valoare mare pentru 1749va , valoare care face turbina sa iasa din parametri dati de producator. Daca stie cineva sa ne ofere sa un raspuns concret, poate sa o faca.

Link către comentariu

In momentul de fata mi-am pus pe hartie cheltuielile necesare pt urmatoarele 2 luni si sincer....e mai ieftin sa iau 5 litri de benzina. Asa scap de bataie de cap. :tuktuk: :banghead: :banghead:

Sunt de acord cu tine, 1.6 este oarecum limita maxima pe care o suporta VA-ul. Ca idee, americanii numesc turbina asta "chocolate turbo" din motive oarecum evidente. :lol:

To do list pt urmatoarele 2 luni ( interval maxim, dar nu cred ca sunt atat de norocos):

- kit ambreiaj/volant

- turbo

- soft

- fusta gli

Nu aduc in discutie concediul si faptul ca mai trebuie sa si traiesc. :))

Link către comentariu

Pot spune ca "proiectul gli" este finalizat.

post-47000-0-21644800-1403817126_thumb.j

post-47000-0-99283600-1403817222_thumb.j

post-47000-0-30283300-1403817747_thumb.j

Modificat de cristi511
Link către comentariu

1. daaamn, those wheels be trippin' :D

2. fa-o neagra (fusta) de la catadioptri in jos :D glossy neagra!

Modificat de mike.
Link către comentariu

Arata foarte bine! Raman la ideea cu plafonul negru. Poti incerca in photoshop, macar de curiozitate  :icon_thumleft:

Modificat de Emilut
Link către comentariu

Mike: 1. Thanks!

2. Momentan trebuie sa iau un ac+ata sa cos gaura din buzunar... probabil voi face chestia treaba asta o data cu grila si oglinzile. :d

@emilut: nu ma pricep la ps, dar o incerc sa gasesc pe cineva sa ma ajute.

Multumesc!

Modificat de cristi511
Link către comentariu

.

Multumesc Sebip! am cam terminat cu exteriorul ( asa imi place sa ma mint), mai sunt cateva retusuri de facut pe ici pe colo, dar nimic ce nu poate fi facut intr-o dupa-amiaza cu putina vointa. :icon_thumleft:

post-47000-0-46415600-1403849879_thumb.j

post-47000-0-48303800-1403850220_thumb.j

Link către comentariu

Nu cred ca ar fi cea mai fericita varianta. Adica, pe mine unul ma lasa rece, nu consider ca masina se preteaza la asa ceva. Ca sa fiu sincer, nici toata treaba asta cu GLI-look nu ma incanta 100% dar am facut-o, asta e, merg mai departe.

Am avut o ambitie si mi-am indeplinit-o! :icon_confused:

Link către comentariu

Arata foarte bine in stadiul actual, chiar se diferentiaza de la distanta de o Jetta normala, iar impreuna cu un set de jante negre cu buza argintie chiar ar fi ceva unicat: http://www.ebay.com/itm/New-VW-OEM-18-18x8-5x112-Karthoum-Wheel-Jetta-Passat-GTI-Tiguan-Golf-Alloy-Rim-/300936216166?pt=Motors_Car_Truck_Wheels&hash=item4611323e66&vxp=mtr

Link către comentariu
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!