Jump to content

semafoare

althomas
 Share

Postare recomandată

Intrebare ptr "semaforizati" :SAU ptr cei care se pricep la electrica/electronica

Daca am instalatia pe 12v, iar semafoarele sunt pe 6v, pot pune ceva sa taie curentul de la 12 la 6v?

Daca leg in serie semafoarele cu becurile de semnalizare de 12v -vor fi atasate suplimentar-  am vreo sansa sa nu ard semafoarele?

Sau ce solutie ati adoptat ?

Se baga cineva la rebobinarea semafoarelor, sa tina la 12v ?

Modificat de althomas
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu sunt semaforizat insa imi ierti poate, datul cu parerea...

Cel mai usor, cred ... pune un bec de 6V in serie cu semafoarele. Eventual sa le si "lumineze". Daca nu gasesti, cred ca merg si becurile de 12V (de putere mai mare) dar probabil o sa se aprinda mai greu decat alea de 6V.

Nu, nu lega semafoarele la becurile de semnalizare. 1. Lumina va fi mai slaba si va palpai la becurile de semnalizare 2. Se vor parli in timp eventualele contacte ale releului (depinde de conceptie) datorita tensiunii de autoinductie de la bobinele semafoarelor 3. s-ar putea sa nu functioneze bine nici releul de semnalizare care are circuitul comandat inchis prin circuitul de comanda. Ma rog, nu sunt sigur .... o spun din experienta generala. Eu as dubla circuitul de semnalizare cu cel de semafoare, evident cu doua relee separate.

LE. Daca sunt doua relee separate nu o sa fie sincrona actionarea semafoarelor cu palpaitul semnalizarii. Probabil ca va trebui sa pui pe acelasi releu ... insa iti va trebui un releu mai special (care sa tina doua circuite) sau mai potent ...

Se poate si rebobina, se poate si face un releu mai special, nestandard  ... singura problema e cine se baga :(

Modificat de tipatescu
Link către comentariu

Eu am probat semafoarele folosind becuri sufit de 12v.si alimentate de la bateria de 12v.

Sar foarte repede din locasul lor - de asta mi-e frica, sa nu ard bobinajul.- iar becul arde permanent, neavand releu.

Solutia de baza ar fi sa rebobinez sau sa pun un circuit de reducere de la 12v la 6v.

Mai astept pareri, multumesc.

Link către comentariu

Nu se arde bobinajul si nu are ce sa se intample. Daca sar din locas, e ok, merge figura. E bine sa pui totusi in serie, un releu.  Gandeste-te ca, in serie, pe semafor, va cadea o tensiune proportionala cu rezistenta lui, fata de cea a becului. Eu zic ca e mai mica de 6V, dar cel mai bine masori cu un voltmetru, tensiunea care cade pe bornele semaforului, atunci cand e alimentat in serie cu un bec. Masuratoarea e simpla.

Link către comentariu

Din ce stiu eu, semafoare pe 12V nu prea au existat... d-aia sar prea repede, cred.

Asa ca opinie personala ar fi misto sa le folosesti pt. semnalizare, dar cumva, atunci cand se ridica semaforul sa clipeasca becul din ele - in felul asta arata deopotriva spectaculos, dar inteleg si ceilalti participanti la trafic ca vrei sa semnalizezi.

Link către comentariu

intreaba-l pe varu google de "circuit 12v-6v" si vezi cate raspunsuri iti da .gasesti o gramada de scheme . era si un coleg forumist care se ocupa de montaje electronice ,prin aria golf4 parca era mai activ .http://vwforum.ro/user/17363-b0bby/

uite si gata facut

http://www.ebay.it/itm/New-Waterproof-DC-Converter-12V-Step-Down-to-6V-3A-15W-Power-Supply-Module-/190971177203?pt=UK_BOI_Electrical_Test_Measurement_Equipment_ET&hash=item2c76c4e8f3&_uhb=1

Link către comentariu

Din ce stiu eu, semafoare pe 12V nu prea au existat... d-aia sar prea repede, cred.

Asa ca opinie personala ar fi misto sa le folosesti pt. semnalizare, dar cumva, atunci cand se ridica semaforul sa clipeasca becul din ele - in felul asta arata deopotriva spectaculos, dar inteleg si ceilalti participanti la trafic ca vrei sa semnalizezi.

Semafoare pe 12v sunt after-market :icon_thumleft:

Proba am facut-o in garaj- mai dureaza pana vor ajunge pe masina - poate 1 an, - si ca sa clipeasca acum realizez ca va trebui un releu tot pe 6v -Trabant imi vine in minte rapid.

Am cautat pe goagle dar chestia de pe ebay nu am gasit-o.

Daca au altii, mai caut si pe la noi.

Mersi de raspunsuri.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Cati amperi trebuie sa aiba " smecheria " ca sa pot alimenta de la 12v semafoarele si motorasul de stergatoare care sunt pe 6v ?

Jpeg, ai masurat si amperajul necesar la motoras?

Acum am aflat ca motorasul de stergatoare de 12v merge "invers" fata de cel de 6v., deci fara folosinta pe parbrizul meu de oval.

Link către comentariu

acuma lucrez la o broasca cu smafoare.

voi incerca sa alimentez separat semafoarele si becu din ele adica sa clipeasca.

m-am gandit ca s-ar putea reliza prin 2 relee de semnalizare unul ptr fiecare parte,semnalul luanduse dupa maneta de semnalizare

Link către comentariu

acuma lucrez la o broasca cu smafoare.

voi incerca sa alimentez separat semafoarele si becu din ele adica sa clipeasca.

m-am gandit ca s-ar putea reliza prin 2 relee de semnalizare unul ptr fiecare parte,semnalul luanduse dupa maneta de semnalizare

Toata instalatia ramane pe 6v?Si releele tot pe 6v ?

La 63-ul meu instalatia e pe 6v, si semnalizarea -de pe aripi fata si spate - clipeste numai cu 1 releu

Daca vrei instalatia pe 12v, se complica situatia - ca la mine.

Daca semnalul il iei de pe maneta - si e de 12v - arzi semafoarele.

Link către comentariu

in cazul de fata in care vorbesceu, au fost modificate semafoarele, si au un montaj electronic inainte de bobina semaforului, astfel incat instalatia este pe 12volti complet.

motorasul de stergator a fost modificat complet.

in ca nu l/am probat, dar cand ajung acolo, o sa dau si informatii cu privire la el

Link către comentariu

Pai montajul ala dinaintea semafoarelor l-as vrea si eu.

O schema, ceva?

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Nu am aparatele prin zona sa masor curentul,nu mai retin cifrele exacte.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!