Jump to content

Placute de frana + discuri schimbate dupa 13.000 km :D


shimo
 Share

Postare recomandată

Salut. Cautam un forum de genu asta in romania de ceva timp. Ma bucur ca exista si felicitari pentru ideee.

Am un passat 4 motion 1,9 tdi 130 cp , nou adica din aprilie 2003. Pana in prezent am facut 13 -14.000 km . Problema e ca la 13.000 a trebui sa schimb placutele de frana pe fata. Erau uzate complect. Alta kestie urata a fost cu discurile de frana. Laviteza de 120 - 140 Km/h apareau vibratii in masina la apasarea usoara a franei(adica o piscai putzin ca sa te inscrii intr-un viraj , sa scada viteza 10-15 km ) . Mi-au schimbat dfiscurile fatza pe garantie(cu greu ce ii drept) deorece aveau bataie 0.04 pe dreapta si 0.05 pe stanga.

Ce vreau eu sa va intreb e:

- E normal sa se uzeze asa repede placutele ???

- De unde potzi cumpara placute de frana care sa fie bune pt masina asta mai ieftine. (adica nu de la dealeri ca au niste pretzuri extraaa)

Un set de placute pt fatza mau costat 5.5 milioane lei la inceputu lui noiembrie 2003.

Merci mult.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salutare si bine-ai venit pe forum,

Uzura placutelor nu este normala la numai 14.000 Km in cazul exploatarii normale. Daca in schimb te-ai aventurat in "off road" iar diferentialul blocabil electronic (frana pe roata care patineaza) a lucrat din greu si brusc cu discurile incinse ai trecut prin apa asa se poate explica problema aparuta la discuri.(si poate chiar si o uzura avansata a placutelor).

Nu vreau sa speculez dar cat de sigur esti ca placutele tale au fost uzate toate si nu au devenit proprietatea unui mecanic inventiv ??

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eventual daca nu au devenit proprietatea unui mecanic "iventiv" :D cand mi-au adus masina. Deoarece cand le-au dat jos eu am stat langa ei . Cat despre drumuri off road : in nici un caz. doar asfalt a papat. Ei ziceau ca daorita stilului meu de condus s-au uzat asa repede.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Administrator

dar acum te intreb eu pe tine: ai un stil mai sportiv de condus ? (altfel spus de la Cluj la Sibiu cate masini te depasesc :D)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

OFF TOPIC:

Nu asta este un criteriu, pot sa nu te depaseasca multe masini, si sa mergi numai "la blana", daca nu calci frana tot timpul nu o sa ai probleme si invers, poti sa mergi ... citez un clasic in viata: "CA O BUNICUTZA" dar sa apesi pe frana tot timpul.

ON TOPIC:

Eu am facut multi km in oras unde franele sunt mult mai mult solicitate raportat la nr de KM decat afara si nu am "ros" decat aprox 50% din placute in 25.000 Km cat am.

Si cele din interior si cele din exterior sunt (au fost) la fel de tocite??

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cluj Calimanesti : 2.45 ore, cu pornirea seara de la 8.30 din cluj .

Cand aveam in jur de 10.000 am scos o medie la 100 km de 98 km/h. :D

Pai pe Cluj - Sibiu : - un mertan 4 matic s 400 si in rest pe au mai fost un BMW X5 (cu doua tzevi de esapament) , un audi A6 , da pe ala il luasem intr-o curba pe partea dreapta si s-a enervat , un BMW M5 (pe valea oltului) , dal il facusem inainte pe la 160 , mergea linistit tipu si un Crysler de bucuresti ( asta m-a depasit cand aveam 165-170 la ora ) da a plecat din spatele meu ca din pusca .

Faza cu uzatu placutelor in oras e relativa. Dupa parerea mea mai tare le uzezi inafara . Daca mergi pana in curba cu 160 si e una pe care o potzi lua doar cu 80-90 tre sa franezi cam "mult" :D. Oricum asa nu am condus decat 1000-2000 de km de pe la 9500- pana in jur 11.000 . Daor sa vad ce poate , iar timpu pe care il castigi daca mergi asa nu e semnificativ( 10-15 minute in cel mai bun caz ).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!