Jump to content

Golf MK5- 2004-BKC


deenman

Postare recomandată

Cotetul primeste un interior complet la colegul Muale pe sambata. O sa revin cu niste poze.

 

Este pe drum si unitatea media rcn210 (in Germania momentan), si mai trebuie sa-i vopsesc manerele de la sofer/pasager in gri si sa-i trag o geometrie corecta pt rotile spate. 

 

Ah, si urasc un lucru la masina asta, ma scoate din sarite, sar pietre intre aparatori si discuri si odata la ceva timp ramane cate una pe acolo si la viraje puternice incepe sa scoata sunete placute. Cred ca la alte masini nu exista problema asta, sau cel putin nu asa de des. E drept, eu mai intru si pe drumuri pietruite/cu balastru si e si din cauza asta (spre ex: urcarea de la Bixad la lacul Sfanta Ana are 3 portiuni de drum: piatra cubica/ asfalt si pietris).

 

PS: cum ajung in dedeman/praktiker imi cumpar o tubulara de 34 sa schimb filtru de ulei (are 4000km). Am pus filtru purflux cu hartie ondulata si "suprafata de filtrare mai mare" insa din cauza asta la rece cand uleiul este mai vascos, cred ca nu trece eficient uleiul prin el, si cum vin temperaturile tot mai scazute o sa fie bau bau pentru motor. Deci, nu recomand filtre Purflux la ulei, la motorina da!

Modificat de deenman
Link către comentariu

Ca vorbeam de lup, comanda finalizata in mai putin de 10 zile, urmeaza sa o montez pe masina, daca nu-mi prind urechile. Va schimba putin interiorul   dupa ce scap de vechiul rcd300 (alb/negru)  si se potriveste la fix cu igienizarea/curatarea intregului habitaclu.

 

 

14457310_1466783113337831_7131004474554124223_n.jpg

14390677_1466783090004500_1231759562163042734_n.jpg

Modificat de deenman
Link către comentariu

Nu stiu sa-ti raspund. Momentan sunt oarecum tamp pt faptul ca am comandat cu mana mea o unitate fara BT! facepalm. Cine naiba stia ca exista 2 unitati la fel, una cu bluetooth alta fara. Asta e, mergem mai departe, o sa-mi iau un parrot.

 

Am montat unitatea pe masina, si a stat pe masina 3 ore, momentan nu a consumat nimic, vedem maine dimineata. Un lucru nu imi este foarte clar, de ce porneste fara cheie in contact. Asta inseamna ca e alimentata si cand nu e pus contactul.

Link către comentariu

Da, se opreste, am luat cu 2 fire (can + si can-) de la mufele de la climatronic niste curent, probabil de asta nu consuma bateria.

 

A venit la pachet cu o mufa adaptoare inclusa,, unde vin si aceste doua fire despre care vorbeam mai sus. In orice caz, a schimbat foarte mult interiorul chiar si acest mic rcn210.

Link către comentariu

Am revenit, cu toate ca am zis ca masina nu era foarte muradara, Muale mi-a demonstrat contrariul. Am ajuns la el pe la ora 14:00 si am plecat de la el pe la ore 19:30 (fara pauze), deci a curatat foarte mult la ea.7d6c07a0e1.jpg7d6c0c3478.jpg7d6c1766cf.jpg7d6c20a59d.jpg

Lucreaza foarte structurat, stie exact ce are de facut si are si scule, sunt foarte multumit de serviciile lui, si sigur am sa mai revin, parca e alta masina. Din pacate poze nu am facut pt ca deja era intuneric, asa ca le fac maine pe zi, ca tot ies la munte.

 

Cu volanul nu sunt foarte hotarat, pt ca asa cum m-ati convins si voi, pielea groasa peste volanul de spuma nu da bine, iese foarte gros si usor inestetic. 

 

Unitatea nu descarca bateria, am lasat-o peste 48 ore cu motorul oprit si nu a descarcat deloc bateria, banuiesc ca daca era problema cu ea o descarca deja.

 

 

Am facut cateva poze astazi, insa am prins o vreme de tot rahatul la Cheia-Prahova. Azi am facut Buc-Cheia-Buc, unde am prajit niste vinete/ardei, pt o zacusca de ghebe.

 

 

Link către comentariu

cum este cu noul player ? S-a schimbat sunetul in masina dupa inlocuirea rcd-ului ? Radio iti functioneaza ok ? Frecventele le schimbi manual atunci cand iesi din raza de actiune al unei frecvente, nu ?

Link către comentariu

Sunetul cu noul player e bun, poate putin mai bun decat cu vechiul rcd300. Radio functioneaza foarte bine, am testat azi toata ziua pe ruta Buc-Ploiesti si apoi in zona fara semnal bun- Cheia si a mers perfect, mai bun semnalul decat era inainte (e produs OEM cu serie vin lipita pe el, nu e o copie chinezeasca). Aparatele vin demontate de pe masini noi.

 

Mai pun niste poze cu agregatul, maine am o delegatie de 2 saptamani in zona Valenii de Munte.

 

82c6688a9c.jpg82c62ecf1e.jpg82c6e139df.jpg82c6496403.jpg82c65858ec.jpg

 

 

Modificat de deenman
Link către comentariu
  • 2 weeks later...
nicusor_pintilie

Sal , Felicitari pentru modul in care intreti masina in primul rand iar in al doilea rand zimi si mie cat te au costat pedalele :D

Link către comentariu

Pedalele le am montate de mai bine de 1 an. Se potrivesc perfect, fara modificari (asa cum e nevoie la golf 4). Au costat vreo 55 ron.

 

Deodata cu ele am montat si mansonul de la schimbatorul de viteze (care vine insotit de rama de plastic cromata la baza) si butoanele de la actionare geamuri electrice, cu insertii de argintiu. A, si blocul de lumini, impreuna dau bine.

 

Urmeaza sa fac o revizie de urgenta, dupa nici 4000km cu Valvoline 5w40 Xtreme +filtru purflux, nu sunt multumit de pornirea la rece, asa ca revin la Fuchs 5w40 GT1, cred ca schimb si uleiul din cutia de viteze. Drumuri bune.

 

PS: trebuie sa duc rotile de iarna la vulcanizare pt o verificare +echilibrare dupa care sa le pun cu dinamometrica pe masina. Ulterior ar merge o geometrie. Cauciucurile Nokian WR D3 au facut fata cu brio din iarna lui 2013 pana in prezent, fara uzura pronuntata (mai au 6mm/5.5mm) iar anul asta am hotarat sa le rotesc fata/spate. Exceleaza pe zapada.

Link către comentariu

O singura data am avut Valvoline intr-un diesel, si asta pentru ca in acel loc la acel moment nu am gasit altceva (sparsesem baia de ulei etc) si am scapat de el dupa cateva mii de km. Se auzea urat motorul si la pornire si in functionare.

Link către comentariu
18 hours ago, deenman said:

Urmeaza sa fac o revizie de urgenta, dupa nici 4000km cu Valvoline 5w40 Xtreme +filtru purflux, nu sunt multumit de pornirea la rece

Ce simptome are la pornirea la rece la tine? Valvoline-ul asta era tare laudat aici pe forum. Si eu ma gandeam sa-l incerc la un moment dat. Sa nu fi cumparat un ulei contrafacut, ca ziceai ca l-ai achizitionat online la un pret mai redus decat prin magazine.

Modificat de Laurentiu M
Link către comentariu

Nu e contrafacut deloc, si era produs in urma cu 9 luni. Probabil sunt obisnuit cu sunetul scos de Fuchs care are XTL in el (nanoparticule antifrictiune IF-WS2) si la pornire masina era mai linistita in zgomote. Nici cu valvoline nu e de speriat, porneste normal, insa exista o diferenta pe care eu o sesizez.  In mers diferenta se anuleaza.

 

Sunt absolut convins ca o mare parte din aceste zgomote la rece il joaca si filtrul de ulei, s-a discutat pe mai multe forumuri cum ca noile filtre din cauza ecologizarii fortate, sunt facute din hartie sintetica, ceea ce nu permite o filtrare la fel de rapid a uleiului in conditiile in care acesta e rece, filtrele vechi sunt facute din celuloza, si asa au fost gandite si pompele de ulei si circuitele anexe, am sa revin la filtru Mahle (acu e un purflux, hartie alba lucioasa, sintetica).

 

Ultimele 2 saptamani conduc un logan 1.5 dci 2015 full option berlina. Ala mi se pare ca e mai zgomotos la pornire si in accelerare desi nu stiu ca ulei are in el, banuiesc ca elf (asta ca o comparatie de cat de atent sunt la sunete).

 

Dupa 100km zilnic  timp de 2 saptamani ( 1400km+) cu acest logan pot sa-mi spun ca nu am sa-mi cumpar logan din generatia actuala sau trecuta, prea multe lucruri deranjante (cum am prins si ploie de zilele astea, i-am gasit si mai multe defecte, sa nu va zic de viteza stergatoarelor, sau calitatea lor, de apa care se loveste de tabla masinii nici nu mai merita mentionata) imi ofera momente de nesiguranta la volan in comparatie cu vechiul meu golf.

Modificat de deenman
Link către comentariu

Si-am mai comandat niste treburi, sunt nehotarat cu locatia unde voi face revizia, tind sa o fac eu:

 

1 x  Card de memorie Kingston SD, 4GB, Clasa 4
2 x Ulei cutie viteze Manuala Fuchs Titan SINTOFLUID FE SAE 75W, 1L
1 x Ceara lichida Ma-Fra Last Touch Express HN045, pulverizator, 500 ml
1 x Ulei Motor Fuchs Titan GT1 cu tehnologia XTL, 5W-40, Diesel/Benzina, 4L
1 x Odorizant auto lichid Ma-Fra Deo Cube H0194, mar verde, 5 ml

 

Ulei in cutia de viteze stiu ca intra 2.2/2.3 L insa am sa citesc exact despre procedura de inlocuire, e mai complicat ca daca e ridicata masina pe cric/capre si nu pe elevator, ca sa-l golesti de tot trebuie lasata de fata sau macar sa stea dreapta. 

 

Filtru de ulei va fi Mahle sau Hengst. Spor la condus, weekendu asta e vremea jale, nu ma incumet sa merg pe Transalpina asa ca probabil merg aici aproape (100-200km).

Link către comentariu

Eu zic sa nu te aventurezi pe Transalpina  pe vremea asta ,  am incercat eu sa urc ieri Transfagarasanul dinspre Cartisoara pe ploaie si vant si m-am intors dupa primele curbe. 

Link către comentariu

Ms Doomy, mi-am luat gandul de la Transalpina din cauza conditiilor meteo. Anul trecut eram pe acolo la trecerea dintre luni (octombrie-noiembrie) ma intoarceam exact cand se inchidea pe 1 noiembrie, aveam anvelope de iarna si lanturi in caz de nevoie, noaptea erau -7-8  grade si totul era inghetat, am fost foarte precaut cu gheata de pe asfalt, insa acum am vazut ca a nins foarte mult si au fost cazuri cand au ramas blocati.

 

 

Inca astept comanda lansata pe evomag. Vad ca stimabila angajata mi-a procesat comanda instant la prima ora a diminetii  si spune de ieri ca este in curs de livrare (la curier). Insa de 2 zile eu tot astept curierul, s-o fi pierdut prin Buc.

 

Am pus la spalat in detergent presurile de mocheta si cred ca dupa ce se usca le urc pe masina. Am o problema deranjata cu presurile de cauciuc si zilele de toamna, cand ploua si se face noroi pe incaltaminte mai ramane nisip sau noroi uneori, iar acesta ajunge pe pedalele de aluminiu si e foarte enervant, uneori chiar ma opresc din mers sa sterg pedalele pt ca imi sta pe creier, nu din cauza ca se murdaresc ci din cauza sunetelor scoase la apasarea pedalelor.

 

 

Link către comentariu

Au venit produsele, odorizantul de la Ma-fra a ramas deschis 1 minut si a plecat la gunoi. Am luat un cherry de la Paloma provizoriu.

 

 

139dd9c884.jpg139e1b6ca3.jpg

Link către comentariu

Buc-Cheia-Buc, mi-a placut drumul, destul de liber. Daca vreti sa mancati pizza buna incercati in Valenii de Munte la Pizza Express sau daca vreti o spalare de masina ca la carte (cu verificari contraaripi de jeg) incercati pe dreapta cum mergeti in Valenii d M, o spalatorie cu sigla verde in apropiere de Mol, are 2-3 boxe pt spalare, e cea mai mare spalatorie din Valenii si e cea mai aglomerata.

 

Urmeaza revizia si mi-am adus un stop acasa sa-l decapsez sa scot umeaza din el, si mi-am luat mastic/cauciuc pt etansare cu profil P ca sa etansez mai bine acel stop. Problema a inceput dupa ce mi-a cedat un surub din cele doua care strang farul pe caroserie. L-am lipit cu poxipol 2 si sta beton insa trebuie sa etansez corect ca sa nu mai intre apa in el.

 

Am cules o groaza de ciuperci, azi am incropit un papricas de pitarci cu mamaliga si ustoroi. Ca sa-l excit pe un coleg de forum care nu are ce posta pe topic-uri decat sa spuna ca lumea e urata, DA! sunt urat:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

14731198_1490015527681256_9029069069292137973_n.jpg

Link către comentariu

Ce colegi rautaciosi  ....aici masinile sunt vedetele nu noi :) 

Mama ce disc cu cartofi si usturoi iesea din ce ai cules .......^_^

Link către comentariu

Am bifat si revizia de care vorbeam mai sus.

 

Ulei cutie viteze- s-a scos ~ 1.4 litri din cutie si s-a completat respectand procedura pana la nivelul maxim. 

ulei motor & filtru motor- masina e mai silentioasa la pornirea la rece.

La insistentele mele, mecanicul a dat jos etrierul stanga fata de unde a scos 1 piatra de ~ 1cm care ma mai sacaia uneori la viraje stanga si pe hopuri, acum e liniste.

 

Am pus si jantele OEM + anvelopele de iarna- Nokian WR D3 (a 3a iarna cu ele) le recomand ( am schimbat si valvele preventiv si o verificare pe aparat + umflat la 2.2 bar ).

 

Vreau sa-mi vand toate rotile si anvelopele si sa-mi iau 1 set de jante pe 16 Magny Chorus sau Atlanta cu anvelope noi all seasson posibil Michelin Xclimate.  In weekend dau o fuga pana la Praid/ Tusnad/ Sovata/Cheia, prognozam 1000km (4 persoane+ bagaje full).

 

Azi s-a intamplat ceva inedit, am fost cu un logan 1.4 mpi 2 persoane + 300kg de nisip in saci = total 480 kg, a fost amuzant.

Drumuri bune.

Modificat de deenman
Link către comentariu
  • cristi511 a închis acest topic
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!