Jump to content

Consum Octavia 3 benzina

Aditu
 Share

Postare recomandată

Nu stiu de ce. Dar se pare ca benzina de la lukoil da niste trepidatii nasoale la unele tipuri de motoare. Tata la fel a renuntat la ei si a mers pe petrom

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

post-17144-1425848167581_thumb.jpgpost-17144-14258483048026_thumb.jpg

Since start era 5.2 pe 100km national, autostra si oras.

Link către comentariu

• 1 month later...

Dupa primii 2000 km consum mediu 8.9 ( 80% extraurban) un consum de asteptat pt aceast motor. Singura nemultumire : rezervorul este prea mic. In rest o masina cu performante decente.

Link către comentariu

Salut Vali, 

Este imposibil sa ne dam seama la ce motor te referi.
Pot doar sa intuiesc ca este vorba de un 1.8 TSI..

Link către comentariu

Si eu dupa 4000 km am media 8.2 ( in jur de 75% extraurban). Am reusit 5.7 intr-un experiment extraurban in modul ECO( mod pe care nu cred ca il voi mai folosi vreodata decat in situatii de urgenta ).

Link către comentariu

Din ce se vede, as zice ca 1.8 consuma in plus cu aprox.  2L / 100km fata de 1.4  (la un mers 75-80% extraurban).

Link către comentariu

La 80% extraurban, 1.8 nu sare de 7. Mi-e greu sa cred ca 1.4 scade sub 5.

Ca idee, eu am 8,8 la 40% extraurban in conditiile in care in ultima luna masina a mers "in gol" ore bune la PBN pentru diverse teste.

La drum mediu (100-200 km) scoti intre 5.2 si 5.8 daca nu treci de 70 in localitate si 100 in afara.

Link către comentariu

Kthor eu din Vâlcea pana in Nădlac scot undeva 4.6 -4.7.... deci ai cum sa scoti sub 5. Daca te uiti putin mai in spate, am postat un consum de 3,9 sau 4 ( nu mai stiu exact) mers pe autostradă cu 90-100-110 maxim(eu si cu tirurile) :))

Link către comentariu

De acord cu tine insa ne refeream si la ceva utilizare urbana. :)

In extraurban si eu iti scot 5.6 in medie... fara sa ma folosesc de TIR-uri. ;)

Link către comentariu

Eu am tras concluzia de mai sus din postarile anterioare ( gen in 4k km, medie de 8.2 , 75% in afara localitatii pt 1.8), si unde 1.4 scoate in jur de 6, sau chiar sub.

Link către comentariu

Am vazut si eu consumurile despre care vorbesti insa mi-e greu sa-mi dau seama cum s-au realizat. :)
Pentru oricine este interesat de consumul 1.8 TSI-ului pot spune ca imi pare gresit procentul: 75% urban poate.

Ce pot eu sa confirm este ca in sarcina (4 adulti + bagaje generoase) la un drum de 1.100 km (Bucuresti - Volos), mers cat se poate de alert (Bulgaria "facuta" noaptea, va las pe voi sa apreciati viteze - nu exagerate insa echivalente RO/A2) consumul a fost de 7.8% la dus si 8.2% la intors (dar aici chiar s-a exagerat cu "reprizele" - regulamentul nu-mi permite sa spun mai multe :P).

Sunt convins ca "la drum lung" intre cele doua motoare este o diferenta marginala si sunt dispus (de curiozitate si "for fun") sa si testam daca pune careva un 1.4 TSI la dispozitie (iesim pe A2 pana la primul pod cu 90 km/h si apoi revenim spre Bucuresti la 135 km/h, merg eu pe ACC in spate, inregistram ambele valori -  ar trebui sa fie concludent).

Link către comentariu

Pentru testul ăsta mă ofer să particip și eu.

Link către comentariu

Ar fi testul care ar putea intr-o oarecare masura sa inchida acest subiect. In functie de ziua si ora la care se face testul (daca apare si voluntarul pentru 1.4 TSI), particip si eu.

Modificat de Frnm
Link către comentariu

Daca este nevoie de un 1.4 tsi pt test....ma bag

Link către comentariu

@Alexandru P:

1.4... care varianta de cutie?

Avem 1.8 "ambele cutii" + 2.0 DSG (banuiesc ca pentru 2.0 M6 e cam mult de sperat). Se adauga 1.4 (ne lamurim si cu partea de cutie) si, daca mai gasim si un 1.2 (cu putin noroc ambele cutii) si mai apare si un 1.4 in cutie diferita fata de Alexandru P, avem sanse mari sa elucidam partea de consum extraurban pentru intreaga paleta de benzinare.

Ca sa nu mai zic ca, adaugand putin efort (si mai ales timp - cam 1 h in plus), putem merge si mai departe si vedea si consumul [dar, mai important] si comportamentul in sarcina al motorizarilor participante (este cel mai sigur sa facem simulari de depasiri pe autostrada, lipsa traficului din sens invers facand totul mai relaxat si mai usor de controlat ;)).

Link către comentariu

1.4 manuala 6 trepte

Nbj

Modificat de Alexandru P
Link către comentariu

Cand faceti testul merg si eu cu voi . eu am 1.2 TSI M6

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Revin cu rezultatele "testului" propus acum cateva saptamani (sa mai invioram putin topicul ;)). S-au aliniat la start 3 motorizari: 1.4 M6 (Alexandru P), 1.8 M6 (kthor) si 2.0 DSG6 Combi (TudorM). Am fi avut "echipa completa" dar 1.2 (OctaviaYUB) a fost nevoit sa amane (oricand doreste eu sunt dispus ;)).

S-a mers pe CC/ACC (setat la vitezele indicate), fara A/C iar distanta parcursa (pe sens) a fost de 26 km.

Stim ca nu este un test cu adevarat semnificativ pentru "zona extraurbana" insa suntem convinsi ca abaterile nu ar putea fi deloc mari iar diferentele s-ar mentine foarte aproape de ceea ce se poate vedea mai jos:

Tur: 95 km/h
1.4 -> 4,3%
1.8 -> 4,4%
2.0 -> 5,4%

Retur: 135 km/h
1.4 -> 6,4%
1.8 -> 6,6%
2.0 -> 7,8%

Cateva precizari sunt de facut pentru partea de tur:

- intre 1.4 si 1.8 a existat o diferenta de aproape 4 km intre "reset-uri" (Alexandru a resetat in benzinarie, eu am inteles ca resetam la alinierea pe autostrada). La cum s-a circulat pana la punctul de aliniere nu exista niciun motiv sa credem ca rezultatele finale ar fi fost influentate (se observa ca si media de viteza a fost tot acolo);

- la 2.0 nu s-a efectuat reset si acolo am aproximat tinand cont de variatia consumului instant. La retur insa totul a fost OK iar rezultatele de acolo au confirmat "estimarea".

In ceea ce ma priveste, surpriza a venit de la 2.0 pentru ca nu m-as fi asteptat sa fie o diferenta semnificativa. Asta pentru "campionii consumurilor reduse", caci pentru restul ramane in continuare marginala (si chiar infima daca raportam si perfomantele) la o exploatare medie a masinii. Sa nu uitam ca, in conditiile astea, la 15.000 km/an vom avea un cost suplimentar (raportat la consum) de aprox. 70 lei/luna intre 1.4/1.8 si vRS in defavoarea celui din urma.

Mai jos poza "de grup" cu bolizii :P si pozele individuale de la CB (in arhiva).

post-127470-0-77695800-1429981660_thumb.

test_consum_o3_tsi.zip

Link către comentariu

Greutatea mai mare si coeficientul aerodinamic mai slab la combi si-au spus cuvantul. Mai greu de gasit o Octavia RS cu atatea optionale :D. Jante 18", trapa fiind printre cele mai grele care probabil au adaugat ceva la consum.

Castigator ramane 1.8TSI. La acest stil de mers sigur nu erau diferenta cu DSG7.

Link către comentariu

Ce rau imi pare ca nu am putut sa fiu prezent  :tuktuk:

Felicitati baieti pentru efort :)

Link către comentariu

Interesant testul. Ma asteptam sa fie diferente mai mari intre 1.4 si 1.8.
In momentul de fata (tinand xont de pretul crescut pt. 1.4) motorizarea de 1.8 este un best buy.
Felicitari pentru efort!

PS:

Ce mica pare varianta de 1.4 in poza (masina albastra) !  Zici ca e Rapid   :D  (cred ca e o iluzie optica, e parcata putin mai in spate)

Modificat de Amyd
Link către comentariu

Salutare tuturor si felicitari pt initiativa celor implicati in test. Eu tocmai am facut azi Alba Iulia-Sibiu( centru-centru) si retur. Dus: Vmed 97km/h (DN+autostrada), trafic destul de lejer, consum 5,5%. Intors, pe DN pt variatie, trafic f lejer, fara a avea ce depasi, mers putin peste limitele legale( Vmed 70km/h), consum 4,4 %. Temp undeva pe la 19-20 grade, doua persoane in masina. Oare de ce nu mi-am luat 1.4?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!