Jump to content

Golf 6 - Discutii revizii

YEP
 Share

Postare recomandată

@golfmk6 - eu ti-am zis sa specifici motorizarea, scutesti multe intrebari ;)

Modificat de gabib77
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

1.6 benzina

Modificat de Rave
Link către comentariu

Ami sunt in regula.

O revizie la un motor 1.4 benzina cu uleiul toate filtrele schimbate e cca 330 ron. Fac la ei reviziile de 2 ani si merg si anul asta. Poti sta langa masina, oamenii se misca repede in 30-40 minute se rezolva. Nu are rost sa platiti dublu la ''reprezentanta''. As avea o rezerva legata de reparatiile mai complicate.

Link către comentariu

Peste doua saptamani trebuie sa fac si eu a 3a revizie si am luat deja filtru de aer si de polen pe care stiu sa le schimb singur (la motorizarea mea este este foarte usor,imi ia cam 8-10min amandoua filtrele pentru care ar trebui sa platesc 70-80 ron la reprezentanta,doar manopera!) si de la reprezentanta sa iau doar uleiul si filtrul de ulei,filtru de benzina sa-l cumpar tot aftermarket(Mann,bosch,malhe ceva) si sa merg cu el la ei.

Stie cineva in ce ocnditii accepta piese aduse de client? Adica o factura si un bon fiscal sunt de ajuns?

Link către comentariu

Depinde de la o reprezentanta la alta... mai bine ii intrebi pe ei, aici noi doar ne putem da cu parerea

Link către comentariu

Poti incerca doar schimbul de ulei si filtru.

Fostul proprietar al masini mele era din galati si asa facea.O data schimb total, apoi schimb doar al uleiului.Evident ca si eu voi respecta traditia din cartea masini.Orice alta reparatie voi pastra o copie dupa factura de piese si/sau reparatie.

Daca mai norocul sa nu bifeze ce s-a efectuat in cartea service, cu atat mai bine.Bifezi tu ce schimbi.

Link către comentariu

Buna tuturor!

Am si eu un golf 6 din 2009 si a sostit momentul sa fac revizia de 2 ani. Am sunat la PBV 1 si mi s-a spus ca o revizie standard pt masina mea m-ar costa cam 1100 ron. Mie mi se pare cam mult, comparativ cu prima revizie care a fost undeva in jur de 500 ron, tot la ei. Asadar, va intreb, voi pe unde v-ati mai facut reviziile de 2 ani si unde ma sfatuiti sa merg, avand in vedere raportul calitate-pret?

Multumesc!

Link către comentariu

probabil masina nu mai e in garantie... in acest caz incearca si altceva, ai cateva idei daca citesti ultimele 2 pagini ale acestui topic

Link către comentariu

Buna tuturor!

Am si eu un golf 6 din 2009 si a sostit momentul sa fac revizia de 2 ani. Am sunat la PBV 1 si mi s-a spus ca o revizie standard pt masina mea m-ar costa cam 1100 ron. Mie mi se pare cam mult, comparativ cu prima revizie care a fost undeva in jur de 500 ron, tot la ei. Asadar, va intreb, voi pe unde v-ati mai facut reviziile de 2 ani si unde ma sfatuiti sa merg, avand in vedere raportul calitate-pret?

Multumesc!

In timp ce prima revizie "standard" cuprinde doar inlocuire ulei motor si filtru ulei motor, a 2-a revizie contine operatiuni suplimentare fata de prima revizie, cum ar fi: inlocuire lichid frana, inlocuire filtru aer, inlocuire filtru polen, (inlocuire filtru carburant), etc., deci un pret mai mare e justificat.

Sunt convins ca poti gasi un pret mai avantajos la un alt service autorizat (sau neautorizat), dar trebuie sa cauti si sa alegi ceea ce-ti convine !

La prima revizie la Octavia, cel mai avantajos pret (de la un service autorizat VW-Skoda) l-am primit de la Auto One Service (se afla pe Sos. Oltenitei).

Link către comentariu

De auto One, undeva spre Popesti Leordeni, am auzit de ei (par ok).Ce ma intereseaza pe mine este daca au si acces in baza de date porche, unde iti trec reviziile.

Link către comentariu

Pe site-ul lor scrie: "Din 15 noiembrie 2010, Auto1one este service autorizat Volkswagen, Skoda si Volkswagen

Autovehicule Comerciale din reteaua Porsche Romania!"

Pe partea de service Skoda am avut confirmare de la PoRo ca sunt autorizati.

PS: Sa nu se inteleaga ca le fac reclama deoarece eu nu i-am testat decat pentru prima revizie (schimb ulei si filtru ulei) :D

Modificat de DRAPAR
Link către comentariu

• 3 weeks later...

Quark Motors - expirarea garantiei la 2 ani. Ei au schimbat in aceasta perioada un colier de la furtunul de clima. Atat.

auftrag_.jpg

Link către comentariu

Atat m-a costat si pe mine revizia de 15.000 Km cu aceleasi lucruri facute, alt ulei in schimb. La PBN a fost facute.

Link către comentariu

La prima revizie normal se schimba ulei +filtru ulei+buson baie ulei, ai cerut in mod special schimbarea tuturor filtrelor? Pt filtru de combustibil e cam devreme la 15 000 zic eu, de praf si polen mai ca ar merge si astea dar pot fi si suflate cu aer si curatate :emthup: la 30 000 da e indicat de schimbat tot

Link către comentariu

Eu n-as recomanda sa le tii in Romania mai mult de 15000 km, cel putin in Bucuresti mi se pare mult si atat

Link către comentariu

pt siguranta maxima da schimbi tot , dar na asa se schimba de obicei la prima revizie, doar ulei si filtru, eu o sa schimb ulei plus filtru ulei la reprezentanta si cel de aer si polen in parcare :icon_cheesygrin: ca sa nu mi ceara ei o groaza de bani pt 2 suruburi si 3 cleme desfacute :icon_cheesygrin:

Link către comentariu

E o nesimire factura aia. Ma taxeaza si la insurubare si la desurubare, jenant.

Link către comentariu

Da, am cerut eu special schimbarea tuturor filtrelor. 15.000 Km facuti majoritar in Bucuresti mi se par foarte multi pentru o masina.

Viitoarele revizii le voi face oricum din 10 in 10.000. Si la Seat-ul vechi tot la 10.000 Km faceam reviziile si tot complete si cu piese de calitate.

Si era printre putinele 1.9 TDI care nu consuma strop de ulei intre revizii si nu scotea fum la peste 200.000Km facuti.

Vezi ca daca-si dau seama ca ai schimbat singur filtrele o sa-ti retraga garantia pe alea, si ce mai are legatura cu ele, adica motorul.

Motivare o sa fie clasica: "Intrucat nu putem garanta originalitatea materialelor si pieselor folosite si nu putem garanta ca folosirea lor nu dauneaza motorului"

Ma taxeaza si la insurubare si la desurubare, jenant.

E normal sa te taxeze pentru manopera, decat ca au scris asa in loc sa scrie manopera... Nu e mare lucru

Pe mine m-au taxat, in schimb, pentru sticker-ul pe care il pun pe motor...

Modificat de Rave
Link către comentariu

Am facut si eu a 3-a revizie ieri la Scorpion Focsani.Ulei+filtru ulei+lichid de frana=375ron.Uleiul acum pe toata gama de motoare este castrol long life 3 5w30 pentru care consilierul de la service mi-a spus ca au obtinut un discount destul de mare de la castrol putand sa vanda acest ulei la 50ron/litrul.Filtrele de aer si polen nu le-am schimbat la ei pentru ca la motorizarea mea sunt foarte usor de schimbat si doar din pretul manoperei schimbului acestor filtre la reprezentanta cumpar amandoua filtrele(MANN,cum sunt si cele pe original) si pot sa-mi sacrific 10 minute sa le schimb(filtrul de polen oricum il schimb de cel putin 2 ori pe an).Am mai beneficiat si de o reducere la manopera de 20%.

P.S.Cei de la Scorpion chiar te invita sa stai langa masina cat se lucreaza la ea.Un mare "+" pentru asta!

Modificat de GL-17-SEP
Link către comentariu

Acum 2 luni vindeau cu 90 lei per litru acelasi ulei.

Link către comentariu

Cel putin in Oradea la reprezentanta ulei-ul nu-l cumpara de la Castrol ci il aduce o firma care a castigat licitatia.Acum un an un prieten avea un LT la prima revizie ia cerut aprox 110 lei/l, dupa ce a aflat coordonatele firmei care se ocupa de ulei cumpara de la ei cu aprox 40lei/l,la 8 litri de ulei se aduna.

Vedeti ca se poate negocia pretul la consumabile si manopera.Eu acum doua saptamani am facut revizia la 30 mii,am sunat sa-mi zica cat ma costa (aprox. 850 lei),cum aveam drum la Cluj am zis sa sun si acolo sa vad cat costa(650 lei),am sunat din nou la reprezentanta din Oradea si l-am spus de oferta pe care am primit-o de la Cluj automat au zis sa merg la ei ca imi fac cu 650 lei.

Link către comentariu

in fiecare zi aflu cate o tampenie... alteori ma gandeam cat de mare e nesimtirea, acum imi zic singur "stai linistit, nu uita ca traiesti in Romania"

Link către comentariu

Revizia_2_PBN_ian.2012.doc

Revizia la 2 ani + ITP, la Porsche Nord = 1.012,42 lei (din care 148,80 lei=ITP) !

Ulei Castrol MagProfA3 5w40 + toate filtrele = 863,62 lei

Revizia 1 (PBN-ian.2011) cu acelasi ulei + toate filtrele = 778 lei

Preturile au crescut in medie cu ~10% (la ulei ~16 %) !

Am fost programat la 7:30 pentru a o ridica la 13:00. La ora 12:30 m-au sunat sa-mi spuna ca mai dureaza pana la 15:00-16:00 (la ora la care m-au sunat abia facusera ITP-ul) !

Nu te lasa langa masina, dureaza f. mult timp.....niste aroganti carora nu le ajungi la nas.

Plus ca atat cat esti in garantie, "meseriasii" de acolo nu aud si nu vad nimic din ceea ce le sesizezi.

Din punctul lor de vedere "totul e ok", chiar daca troncane sau scartaie toata la nici 20.000km !

Si nu suporta forumurile. Daca ar putea, le-ar interzice !

Fac tot posibilul sa evit acest PBN !

Link către comentariu

Am facut si eu prima revizie la 14.770 km. Am optat pentru Brady Iuliu Maniu. Cand am sunat sa fac programarea am intrebat si de pret si mi-au spus in jur de 450 - 500 ron. Cand am ajuns, m-au intrebat ce ulei doresc, la butoi 5w30 sau la bidon 5w40. Am optat pana la urma pentru 5w30. I-am rugat sa verifice si deschiderea hayonului (cand ajungea in partea de sus scartaia un pic) precum si maneta schimbatorului (in viteza a 4-a, intre 1600 - 1900 ture zbarnaia - si asta cum am ridicat masina de la dealer). In plus am dorit in mod expres schimbarea filtrului de aer si polen. Cand am intrebat cat costa mi-a spus 780 ron !!! Ii spun ca in conversatia cu colegul cu care am facut programarea mi s-a spus ca o sa ma coste 450 - 500 ron. Asa ca am ajuns la 586 ron final, cu tot cu schimbul de filtru aer si polen (198,03 ron). Bineinteles ca au spus ca problemele mentionate de mine nu au fost constatate si de ei, dar hayonul nu mai scartaie in partea superioara, iar schimbatorul nu mai face un zgomot asa pregnant, dar tot se mai aude (ma gandesc sa ma duc peste ei si sa-l iau la o plimbare pe mecanic, poate asa aude). Tanti de la receptie mi-s spus ca au strans nu stiu ce conducte pe dedesubt. Nu am intrebat si nici nu mi-au spus sa fi facut vreun update de soft (masina fiind comandata in feb. 2011 cu livrare in apr.). Daca inainte de revizie relanti-ul statea pe la 600 rpm acum e pe la 900. Si asta s-ar putea sa se reflecte in consum.

Operatiuni efectuate:

- manopera revizie - 55 ron

- cartus filtru aer inlocuit - 11 ron

- filtru aer si polen inlocuit - 11 ron

- ulei cutie verificat - 22 ron

- materiale mici - 7,43 ron

- filtru aer OCT - 84,80

- filtru polen OCTII - 74,90

- ulei motor castrol edge professional 5w30 - 143,18

- garnitura buson baie - 1,85

- spray frane (500ml) - 2,96

- spray lubrifiant - 4,83

- filtru ulei - 56,70

La toate aceste preturi adaugati 24% tva si ajungem la final = 589,81 ron.

Mi-au dat si un card de fidelitate. Cu asta, la factura urmatoare primesc un discount de 5% din ce am platit acum. Asta ca sa te tina aproape.

Una peste alta aproape multumit.

Si un pic off topic. Aviz celor cu probleme la baterie. Saptamana trecuta am auzit 3 persoane cu Audi, Vw, si Opel ca avand probleme cu bateria au avut nevoie de codul radio. Li s-a cerut la reprezentatnta intre 80 - 150 ron pentru acest cod. Eu am rugat-o pe fata de la receptie si mi l-au scris in caietul service (gratis, moca, etc). Asa ca aveti grija, ca e iarna.

Link către comentariu

Codul radio il primesti odata cu masina cind o cumperi de noua. La G6 mi l-au scris in caietul de service.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!