Jump to content

cum se monteaza un scut de cordoba?


domu
 Share

Postare recomandată

Salut.

 Am comandat un scut pentru motor, a venit, l-am despachetat si ...a inceput distractia. Asa zisele instructiuni de montaj sunt o gluma. Un desen lesinat din care nu pricepi nimic...parca toate componentele se prind intre ele, caroseria masinii lipsind total din ecuatie. M-am inarmat cu rabdare si am incercat sa-l pozitionez sub motor, in speranta ca-mi voi da seama unde ar veni fixat pe caroserie.

 Problema este ca nu inteleg unde se fixeaza ce doua cleme din fata, cele in forma de C si respectiv S. Nu vreau sa ajung la service pentru asta (doar in caz de forta majora),mie placandu-mi sa mesteresc la masina din dotare.

 A mai montat cineva un astfel de scut? Orice sugestie este binevenita. Multumesc.

 P.S. Atasez o poza cu asa zisele instructiuni de montaj din care se poate vedea despre ce scut este vorba. Imi cer scuze pentru calitatea imaginii.

 

post-11146-0-47127500-1381339959_thumb.j

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cele 2 piese cred ca se fixeaza in lonjeroanele masinii!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Logic asa este, dar acolo unde ar veni cele doua cleme, pe lonjeroane, sunt niste gauri cu un diametru de aprox.3 cm. Gaurile sunt practicate in parte inferioara a lonjeronului. Cam aici m-am blocat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Probabil ai in setul primit niste piulite prinse in interiorul unei carcase de tabla, sau ceva de genul. acelea se pun in gaura din lonjeron si in ea insurubezi surubul cu care prinzi acele piese.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@bogdanpiatra- era bine sa fie asa, ar fi fost mura-n gura, dar in kit am primit tot ce este in "instructiuni", nici vorba de piulite incasetate.

 

 

@alteacupra- da, il citisem de vreo doua ori de-a lungul timpului. Colegii discuta acolo de utilitatea si  procurarea unui scut, fara detalii despre montare. Partea "nostima" este ca, daca dai un search pe google, ai sa gasesti la toti cei care vand scuturi de ibiza/cordoba modelul pe care l-am luat eu, cu aceleasi instructiuni ilare, luate cu copy-paste. Nici un cuvant in plus!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sigur! MotorVip-295 plus 35 transportul in Bucuresti

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Scutul meu are gaurile de fixare din fata la aceeasi distanta de margine. La cel din poza postata sunt putin decalate una fata de cealalta. Probabil ca suportii  de prindere sunt diferiti fata de ai mei. Totusi, nu imi pot da seama din poza daca suportul este fixat pe lonjeron (in gaura de 3cm diametrul), sau in alta parte. Multumesc.

Modificat de domu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Gata! Am reusit sa-l montez, a iesit bine. Evident ca au trebuit facute mici modificari.

Multumesc colegilor care m-au ajutat cu sfaturi si in special Carminei pentru poze.

Topicul se poate inchide.

 

P.S. daca cineva are nevoie de explicatii detaliate, legate de montarea unui scut motor ca cel de mai sus, il ajut cu placere.

Modificat de domu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ma bucur ca povestea ta are un sfarsit cu happy end insa cred ca nu ar fi rau daca ne-ai face un DIY, cu poze cu tot sau macar sa ne explici un pic amanuntit cum a decurs tot acest procedeu de montare a scutului amintit.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Din pacate poze nu am facut, desi imi propusesem. Faptul ca masina nu a fost suspendata pe rampa ci doar pusa pe butuci nu prea m-a ajutat la realizarea unor poze.

Acum, privind in urma, nu mi se mai pare dificila montarea scutului. Dar tot a durat 4 ore...

 

In kit-ul de montare sunt doua cleme lungi de aprox. 25 cm, una asemenatoare literei  C  iar cealalta literei S. Cleme care se fixeaza in partea de sus (cu ajutorul a doua mici platbande pe care este sudat cate un surub M10) in cate o gaura existenta in partea inferioara a fiecarui lonjeron. Clemele au la celalalt capat sudata cate o piulita M10.

 Eu am inceput montajul cu clema S care se monteaza pe partea soferului. Se pozitioneaza repectand distantele dintre gaurile de pe scut (una fata de cealalta) portate pe caroserie. In afara de cele doua cleme,care sunt "mobile", reglabile, celelate 4 gauri sunt fixe, pe puntea fata.

 In acelasi fel se monteaza si clema C (pe partea cu distributia). Aceasta trebuie putin ajustata ca forma pentru a cadea in pozitia necesara, nu se potriveste altfel. Apoi cele 4 platbande (filetate tot cu M10, din kit) se introduc ca piulite in spatele gaurilor existente in puntea fata. Se fixeaza scutul cu cele 6 suruburi si GATA.

 Este putin mai greu de imaginat  tot ce am descris eu, dar daca cineva are piesele in fata va intelege cu siguranta.

Modificat de domu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

L.E. - ulterior am constatat ca scutul atinge galeria de evacuare in zona de curbura din fata si genera o vibratie suparatoare. A trebuit dat jos si decupat un mic dreptunghi  (de aprox.4/12cm),in asa fel incat cotul galeriei se vede prin scut. Si am renuntat la suruburile din spate deoarece platbandele filetate care tineau loc de pilite se deformeaza la strangere si nu mai pot fi folosite decat dupa indreptare si refacerea filetului. Sta foarte bine si asa. Dealtfel, puntea fata pe care se fixeaza scutul are din fabrica doar doua gauri pt. aceasta , nu patru.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!