Jump to content

CoC - Certificat de Conformitate


Guest
 Share

Recommended Posts

Salutare tuturor.

 

Peste 2 saptamani o sa trebuiasca sa inmatriculez in tara un VW Vento din '94 si am senzatia, din ceea ce am citit pe net, ca-mi va trebui un Numar de Omologare European sau un Certificat de Conformitate.

A mai inmatriculat cineva recent un Golf 3/Vento si sa se fi confruntat cu aceeasi problema?

 

Am sunat acum la reprezentanta VW de langa mine si mi-au zis ca pentru masinile produse inainte de '97 nu s-a eliberat asa ceva si datele referitoare la conformitate se afla in Brieful vechi. Nu-l am la mine, e acasa, deci nu pot confirma/infirma informatia decat cand ajung acasa. Oricum, a ramas ca se intereseaza la Wolfsburg si ma suna azi in cursul zilei.

Link to comment
Share on other sites

F l o r i n

Acum, ca idee - cand am inmatriculat masina mea (anul trecut) - la RAR cand am fost sa fac cartea, m-au intrebat si de acest certificat - daca il am sau nu.... atunci era optional.

 

Din legislatie, am vazut ca este obligatoriu pentru autovehiculele noi.

 

Pe site-ul RAR, nu am vazut sa solicite asa ceva http://www.rarom.ro/RO/article--Cum_s%C4%83_procedez_%C3%AEn_vederea_eliber%C4%83rii_C.I.V._pentru_vehiculele_care_au_fost_%C3%AEnmatriculate_%C3%AEn_UE--197.html

 

deci, eu zic ca mai bine suni la RAR si vezi ce zic ei.

Link to comment
Share on other sites

Revin cu informatii: m-au sunat de la VW si mi-au spus ca pentru masini atat de vechi nu se elibereaza asa ceva. Am sunat si la RAR Cluj unde mi-au spus acelasi lucru: pentru masini fabricate inainte de '97 de VW nu e nevoie de asa ceva. E nevoie doar de Brieful I+II, contractul de C/V si gata.

 

Excelent :) Am intrebat doar, ca sa nu ma trezesc ca mi se cere vreun document in Romania pentru care trebuie sa platesc la fata locului 400-500 lei, cand as fi putut obtine acelasi document aici mai ieftin sau chiar gratuit.

 

Case solved :)

Link to comment
Share on other sites

Geisterfahrer

Cand mi-am inmatriculat masina in Germania (cumparata de noua din Ro), nemtii mi-au cerut CoC. VW elibereaza CoC gratis numai o singura data, pentru masinile noi. Daca mai e nevoie de el inca o data, costa cativa eur (20 sau 50 EUR, nu mai retin exact).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
felecanraul

Salut, detine cineva un CoC pentru un VW Golf 5 Sportline BKD, 2005, care poate sa-mi spuna daca in acel certificat apare dimensiunea anvelopelor 225/40/18 ??

Am nevoie de asa ceva la RAR pentru a-mi trece in carte noile roti de vara si din pacate pentru acest CoC trebuie platit 72 euro. Inainte de a plati as vrea sa stiu daca pe masina mea merge din fabrica montat acest set de jante sa nu platesc degeaba acei bani.

E cineva amabil sa ma ajute, va rog ! 

 

Multumesc ! 

Link to comment
Share on other sites

Posteaza in aria Golf5, pentru ca aici este aria Golf3.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Bună ziua.....am mare și urgentă nevoie, pentru inmatricularea unei masini din Romania în Italia, de Certificatul de Conformitate (COC)....sunt al doilea prorietar al mașinii, cumparata de noua din Ro, marca VW Passat CC, an 07/2011 și nu știu unde să mă mai adresez pt obținerea acestui document ..... multumesc oricui ma poate ajuta...

Link to comment
Share on other sites

Il poti solicita de la producatorul autoturismului costa 71.4 eur 

Link to comment
Share on other sites

Pot face asta la orice Dealer Volkswagen Romania ? multumesc mult de sfat

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Buna tuturor. Doresc sa import un VW Scirocco 2009 din UAE in Romania. Din cate am inteles, am nevoie de un certificat COC pentru RAR. De la reprezentanta VW din Romania mi s-a spus sa apelez la serviciile online pentru acest document. Zis si facut. Insa aceasta entitate, mi-a spus ca nu se poate elibera acest certificat , pentru ca masina mea a fost facuta in Germania pentru piata din UAE. Stie cineva care imi sunt alternativele? De la RAR mi se tot spune sa renunt la idee insa nimeni nu stie sa imi cea detalii exacte de acest COC cat si despre pasii/costurile care v-or urma o data ajunsa in Romania.

 

Orice sfat este binevenit! O seara frumoasa tuturor!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...
Laurentiu_LWR

Salutare domnilor,

Am o nelamurire  vis a vis de acest COC.

De cine este el redactat?Cartea masinii este ulterior facuta dupa ce scrie in el corect?

Daca in acest certificat intalnim o singura dimensiune de roti inseamna ca doar aceea este permisa dpdv tehnic sau nu a avut cineva chef/interes sa scrie mai multe?

Link to comment
Share on other sites

Da, daca o singura dimensiune e trecuta, atat poti pune pe masina, sa se incadreze in normele/legislatia corespunzatoare, privind noxe si altele.

Link to comment
Share on other sites

Laurentiu_LWR

Deci masura este una legislativa...nu tehnica din cate inteleg.

Link to comment
Share on other sites

Tehnic nu prea vad ce probleme ar fi, din moment ce masina poate duce roti de la 16 la 19 de ex...

Link to comment
Share on other sites

nu e obligatoriu sa iti treaca doar dim din COC

 

in COC sunt trecute rotile cu care a fost omologata masina , dar la RAR o sa treaca mai multe dimensiuni.

 

Link to comment
Share on other sites

Laurentiu_LWR
1 hour ago, andrei_221 said:

dar la RAR o sa treaca mai multe dimensiuni.

Daca ii prinzi in toane bune sau in ce coditii? :))

Caz concret...Kia Sportage venit cu 235/50/19 in COC si in talon,Proprietarul disperat ca r fi vrut ceva cu un balon mai mare pt setul de iarna si peste tot a primit raspunsul :ce ai in COC aia poti sa pui...pentru ca...hybrid.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!