Jump to content

Bolf IV - RUD


rudiRUD

Postare recomandată

Saptamana asta este cam ultima pentru Bolf pe strada. Asteapta o mica baie si curatare interioara si va intra sub husa, intr-un loc de parcare acoperit special pastrat pentru ea. Peste iarna sper sa mai adun piese, in primavara sigur urmeaza o revizie si daca se aliniaza stelele, multe altele :D 

pmFSaxf2j

Modificat de rudiRUD
Link către comentariu
  • 2 months later...

In primul rand la multi ani tuturor membrilor de pe forum!

Anul 2018 a inceput pentru mine cu o serie de noi planuri pentru masina, cele mai indraznete de pana acum. Pentru ca masina va fi la mine toata viata, nu ma grabesc sa le pun un termen de finalizare, asa ca tot ce spun eu aici poate dura cativa ani. 

Primul lucru, am pus mana pe un kw v1 sh, dar in stare foarte buna. Dupa ce ii dau arcurile la sablat, vopsit electrostatic, o pun pe masina impreuna cu flanse si rulmenti noi. 

qaQ4Vd.jpg

Dupa, am reusit sa vand consola centrala dedicata iPad. Masina asteapta consola originala cu trimurile acelea cu care ea a venit de fabrica (cele carbon) si o navigatie originala MFD. 

Planurile marete vin pe partea de motor. Ele pleaca de la faptul ca atunci cand am refacut motorul (2013) am pus biele si arbore de AJM. Aceste biele sunt mai subtiri ca cele de ASZ, asa ca setup-ul pe care il pregatisem pentru motor (turbo 2.7 si 230cp) nu mai era safe si recomandat. Astfel, am hotarat sa fac motorul din nou, de data asta cum trebuie si sa schimb tot cu piese noi pregatite pentru 300+. Odata cu puterea asta mare, vine un alt plan destul de indraznet si anume conversia la 4motion. Deja am gasit o caroserie cu toata transmisia din spate, sunt in discutii cu proprietarul.

M-am gandit ca tot am de gand sa pastrez masina asta toata viata, sa merg full bananas :D 

Cum niciun post nu merge fara poze, dar masina e sub prelata acum, pun o poza mai veche. 

kgi8jY.jpg

Link către comentariu

Racheta va fi cu 300 de cai si 4 motion. Mult succes!

Link către comentariu

Se merită tot ce-ai scris acolo. Abia aștept să văd finalul felicitări. Poți merge și pe o bază de ARL.

Link către comentariu

Indraznete planuri...esti constient ca va dura foarte mult si vei baga foarte adanc mana in buzunar :)) 

Totusi...te-ai gandit foarte bine la treaba asta?cu motorul nu e ceva sf...dar 4 motion...hmmm...te-ai gandit si la partea legala?Adica vrei sa circuli cu ea sau o faci doar pentru circuit? 

Alta caroserie...alta serie VIN...cred ca vei avea ceva treaba pe la RAR...

Ce motor are caroseria care vrei sa o iei?

Nu poti sa o iei cu tot cu motor si sa lucrezi pe el?Macar asa la identificare coincid seria motor cu seria sasiu...

Succes :Driver:

Link către comentariu

Nu iau o caroserie ca sa mut tot de la mine pe ea. Iau o alta caroserie ca sa am toate piesele necesare, pentru ca va trebui sa tai podeaua spate la a mea si s-o o sudez pe cealalta. Asa, nu am probleme nici cu rar-ul si am si toate piesele necesare la un loc. Masina o fac sa pot circula cu ea normal, nu voi merge la drag, iar pe circuit poate ocazional dar nici acolo nu voi face abuz.

Link către comentariu

Speram ca nu vei adopta metoda asta...taiat...sudat...dar tu sti...

Nu-mi spune ca te-ai inspirat de aici...:)

Sper ca ai ceva tinichigii pe care sa te bazezi...

Abia astept sa vad cand te apuci...ti-ai pus in plan un termen de finalizare ?:)

Modificat de Laurentiu_LWR
Link către comentariu

Cunosc cateva ateliere care n-au emotii la treburi de genul. Nu mi-am pus termen... am zis si mai sus. Avand in vedere cat o sa coste totul, chiar nu am de ce sa trag aiurea tare sa ma grabesc. Sincer, pentru anul asta, daca pana la sfarsit reusesc sa am 4mo montat, sunt fericit. 

Link către comentariu

Ai luat în calcul și să cumperi un 4motion in stare buna și să muți pe el tot ce ai modificat la bolf? Mă gândesc că manopera va fi totuși destul de costisitoare pentru conversie, plus că în caz de vreun accident, asigurarea va fi cam pa daca nu omologhezi modificările. 

Link către comentariu

Rudi, nu vrei mai bine golfu' meu? :)

ARL, 4motion, mfd, xenon oem, piele, km putini, senzori parcare spate oem,trimuri aluminiu brushed..etc :P

Singurul lucru care ar merita mutat de la tine ar fi ceasurile maxi dot (pe care inca nu le-am gasit intr- o stare ok) :D.

Scutesti birocratia, manopera, timpul..etc ;)

Modificat de waf
Link către comentariu

Exclus sa imi iau alta masina!

Masina mea va fi modificata, si tot ea va fi produsul final. Nu mut nimic pe alta masina si nu se vinde. 

Link către comentariu

Ti-am scris si pe privat ca sa nu poluez aici :) despre conversia asta... Daca insa te hotarasti sa o faci, tot respectul pentru curaj, si vom urmari cu interes topicul.

Btw - lasi pe linie moarta vr-ul?

 

Link către comentariu

Are si pacura un sens - am primit o oferta in toamna trecuta - un ARL 4mo cu aceleasi dotari ca Golful meu - si cu trapa in plus - si recunosc, am avut niste ezitari inainte de a spune nu :)

Link către comentariu

La proiectul VR cabrio am renuntat deja... M-am cam aruncat cu capul inainte sa ma gandesc ce imi place si ce imi doresc cu adevarat. Ideea de cabrio care fuge nu m-a mai atras deloc, iar masina e in curs de refacere originala cum a fost si va fi doar pentru plimbare. Mi-am dat seama ca Bolful e masina la care tin cu adevarat si care imi doresc sa fie speciala si a mea pentru totdeauna. Asa ca, mai bine una si buna decat multe si neintretinute cum trebuie. 

Link către comentariu

Iaca am pus de o consola centrala completa si vreau sa ii multumesc pe aceasta cale lui @mad_kat pentru un mfd tipla! Ornamentele am reusit si le-am gasit in stare cat mai buna, desi a costat. Imi mai trebuie cateva pe care o sa le comand la Porsche dupa codul celor de pe masina. Aici ma refer la maner sofer (cel din setul cu consola e pentru coupe) si inca 2 ornamente pentru manerele din spate (in setul cumparat am un singur maner si il voi folosi pentru pasager). Imi mai trebuie si plasticul din jurul schimbatorului. 

R6Ht5G.jpg

Am mai dat comanda la Porsche de buza fata de 4motion... mi-o doresc de foarte mult timp si abia astept sa soseasca (luni)! Cu piesa asta si niste distantiere de 15mm pe spate + suspensia pe care o am deja, cred ca modificarile exterioare ajung la final. Trebuie doar totul adus in stare perfecta. 

Link către comentariu

Cu placere - ma bucur ca merge pe o masina deosebita!

Trimurile nu sunt alea clasice netzeffekt de Bora - sunt altceva - nu gasesc acum denumirea - ceva mai deschise si mai rare decat astea clasice. Foarte faine!

Link către comentariu

Frumos ce vrei sa faci cu masina ???  

Nu imi dai mie manerul de coupé??????

Link către comentariu

Azi am montat consola. Totul in regula, dar nu montez totul la loc pana nu pun bateria pe masina sa fac proba, sa fie totul functional. Sa pun bateria pe masina inseamna s-o scot de sub husa, deci inca nu cazul. Mai poate astepta pana la caldura, pana atunci poate mai adun piese :D 

QjqWVq.jpg

G6xlwc.jpg

In schimb, am o problema cu casetofonul gamma. Mie, daca scoateam bateria sau mufa casetofonului, imi cerea codul pe care eu nu il stiu. Dar, daca porneam masina cu el oprit si il porneam dupa, casetofonul functiona normal fara sa mai ceara niciun cod. Acum daca vreau il vand, ce se va intampla? :huh:

Link către comentariu

Trebuie decodat dar scade si pretul vanzarii asta in caz ca nu ai o cunostinta care il decodeaza asa mai ieftin ca sa ti scoti capac la vanzare.

Eu l am avut scris pe casetofon in carte nici nu m am uitat macar.

Modificat de sdR+
Link către comentariu

Sau sapa putin prin cartea masinii...teoretic ar trebui sa il ai scris pe undeva...

Link către comentariu

O sa caut in cartea masinii, sa vad daca gasesc ceva. Bun, codat/decodat, dar de ce mie in 4 ani de zile nu mi-a trebuit niciodata codul?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!